Bekijk alle hardlooptijden voor Kievitloop (10 km)

Kievitloop (10 km)

Afstand10.000 m
PlaatsBergen op Zoom
SoortWegwedstrijd

Officiële website Kievitloop (10 km)

Statistieken

Er zijn 87 hardlooptijden toegevoegd.

Beoordelingen

Algemeen       Parcours       Organisatie       Website      

Bekijk beoordelingen (3)
Locatie van Kievitloop (10 km)

Tijdens de wintermaanden organiseert Atletiekvereniging Spado elke derde zondag van de maand een speciale loop in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom. Het belang van meer bewegen wordt in de pers regelmatig beschreven. De Kievitloop is in 1993 gestart als laagdrempelige loop waarbij beginners hun conditie kunnen meten en gevorderden de loop gebruiken als testloop in hun traingsopbouw naar andere wedstrijden toe. Het concept is simpel, tijdens het lopen bepaal je zelf of er 5, 10 of 15 km wordt gelopen. Men kan dus na elk rondje finishen.

Blog posts over de Kievitloop (10 km)

Gefaald op de 10 km

Gepost door Rene van Belzen op maandag 15 april 2013 07:39

Ik was een beetje te ver naar voren gestart en liet me verleiden tot een te hoog tempo (4:30 min/km) voor de verwachte eindtijd (48 minuten). Maar wie weet, misschien, als de ambiance er was geweest, had ik het wel kunnen volhouden. Het verbaasde me dat ik tot het 3 km punt nog onder de 4:40 min/km kon blijven.

Helaas moest ik op de vierde kilometer te veel toegeven (4:58 min/km), dat ik besloot om het op een enkel rondje van 5 km te houden. Niet leuk, maar wel heel leerzaam. Blijkbaar zit er meer in, als ik maar de juiste houding kan vinden.

Ondanks die wijsheid, ga ik de volgende week wat behoudender van start in de Bergse Monumentenloop. Ik zal ook zorgen dat ik beter gekleed ben, want het was tijdens deze Kievitloop veel te warm voor een t-shirt. Ik heb geen dorst gehad, ook niet naderhand; het was gewoon benauwd. Zo te zien om me heen in het lopersveld was ik niet de enige die er last van had.

Mijn hoofddoel tot de zomer is gewichtsverlies met behoud van conditie, niet per se sneller worden, ook al gaat dat samen met tientallen kilo's minder schoon aan de haak.

Heerlijke trimloop in de bossen (1 reactie)

Gepost door Rene van Belzen op vrijdag 5 april 2013 07:15

Van oktober tot en met maart wordt op de derde zondag van de maand in de bossen van Bergen op Zoom een trimloop gehouden over 5, 10 of 15 km op een grotendeels verhard parcours (stukje van 300 m door het bos om het rondje 5 km te maken). In april is het de tweede zondag van de maand vanwege de Bergse Monumentenloop, ook in Bergen op Zoom. De start is telkens om 10.30 uur.

17 maart 2013 was de eerste keer sinds maanden dat ik weer meedeed aan een georganiseerde hardloopwedstrijd. Het doel was 55 minuten, om vooral de druk niet te hoog te maken, maar bij het ingaan van de tweede ronde van 5 km (26:12) was al duidelijk dat 55 minuten veel te makkelijk zou zijn.

In de laatste twee kilometer van het eerste rondje pikte een maat van de Spado loopgroep waar ik bij train aan. Hij zei dat hij kwam controleren of ik wel 10 km zou lopen, maar iets zegt me dat hij me probeerde te coachen.

Het laatste rondje ging flink sneller (25:00), met een sprint op volle snelheid (en 2 minuten nahijgen) in de laatste 100 m.

De krachten waren nog niet erg efficiënt verdeeld, want geregeld moest ik wat terugvallen om op krachten te komen. Zeg maar dat ik wedstrijdvorm miste. Uiteraard miste ik snelheid, maar dat was me al duidelijk van op de weegschaal staan, 90 kg.

Er moet gewicht vanaf, niet zozeer door hard te lopen (slechte ervaringen mee, dus maar niet proberen), maar door beter te letten op wat ik eet en wat extra wandelkilometers voor een actievere leefstijl. Het zou fijn zijn als ik voor de zomer op de 80 kg (of minder) kan komen, met mijn 174 cm lengte.

Winterse omstandigheden (1 reactie)

Gepost door miranda op maandag 21 januari 2013 21:37

Het parcours was deze keer iets korter dan we gewend zijn.Het bospad was door de winterse omstandigheden niet begaanbaar en je zou er als hardloper blessures kunnen oplopen.Veiligheid voor alles.Dus een rondje was 360 meter korter.

Om half 11 klinkt het startschot.Mijn garmin had de sattelieten nog niet gevonden,dus enige sprake van paniek.Je weet niet hoe hard je gaat.Dan maar lopen op gevoel.Volgens mijn loopmaatjes ging ik van start in een stevig tempo.Na zo'n 300 meter had de Garmin de sattelieten gevonden en kon ik alle gegevens zien.Had al wel geconstateerd dat het aanvangstempo erg stevig is.Hadden namelijk tot de eerste afslag wind op kop en ondertussen was het ook gaan sneeuwen.Ondertussen hoorde ik het piepje van de km tijd deze was 6.39.Besloten om de km tijden tussen de 6.30 en 6.40 te houden.Dat is me prima gelukt op km 2 na deze is 6.20 en km 6
gaat in 6.45.Deze wedstrijd heb ik in een vrij constant tempo gelopen.Dit is tenslotte ook weer de 1ste 10km die ik gelopen heb na mijn blessure.Hier weer blij meeTheeth smiley en proberen het weer rustig op te bouwen en de volgende kievitloop weer wat sneller is.

2 vliegen in een klap

Gepost door miranda op vrijdag 28 oktober 2011 19:45

De serie kievitlopen gaat weer beginnen.Dit tijdstip van het jaar loop ik het liefst.Soms nog wel een beetje fris maar door het hardlopen krijg je het toch lekker warm.Gekozen voor een t-shirt en korte tight.Genoeg over de algemene zaken.

De kievitloop is bijna geheel verhard parcours met een bospadje met keerpunt om aan de juist km te komen.Over het algemeen is het een snel parcours.Er waren ook weer de nodige clubgenoten aanwezig dus even kletsen wat de doelstellingen zijn.Ik ga voor de 10km en dat het misschien lukt om onder het uur te lopen.Om half 11 klinkt het startschot.2 teamgenoten gingen vrij rustig van start en kon hun tempo goed volgen.Na verloop van tijd moest ik ze toch laten gaan en ben in mijn eigen tempo verder gegaan.In het bospadje zakt meestal het tempo wat,maar hier kon ik zelfs nog iemand inhalen.Weer op de weg altijd weer het gevoel dat je weer op gang moet komen om het juiste tempo te pakken te krijgen.Maar deze keer ging het lekker op de open stukken lekker genieten van het najaars zonnetje.Werd wel ingehaald door wat atleten waarvan ik wist dat ze de 5 km onder de 30 min lopen.Zou het lukken jawel de passage van de 5 km in 29.30 een pr.Er ging van alles door mijn hoofd.Dit kan een tijd onder het uur worden.Mag het nodige verval hebben dan wordt het nog een pr.Deze gedachten toch van me afgezet bezig houden met hardlopen en het liefst in een zo constant mogelijk tempo.Zo rond de 8 km voelde ik de bovenbenen.Er liepen ook nog atleten voor mij dus kon ik me op hun richten.Zag wel dat de afstand groter werd.Had zelf het gevoel dat het verval toch weer te groot zou zijn.Maar wat zie ik,ik finish in 1.00.05 een pr op de 10km.Mijn dag kan niet meer stuk.

Het is gelukt !!

Gepost door miranda op woensdag 19 oktober 2011 09:56

Een apart begin van deze loop.Een van de vrijwilligers die bij deze loop altijd hielp was overleden.Er werd een minuut stilte gehouden.

Het doel was deze keer toch een pr te lopen omdat het vorige week ook zo lekker ging.Het startschot klinkt en we gaan lopen.Je loopt met de menigte mee en dat is vaak te hard en moet je je eigen tempo gaan zoeken.Nu kon ik het gewoon vasthouden.Alleen in het bospadje gaat het vaak iets langzamer.Dan kom je weer op de weg en kon ik het goede tempo weer volhouden.Bij de 5 km kwam ik door in 31.17.Nog zo'n rondje dan heb ik een nieuw pr.Nu gaan we ervoor en zien wel hoe het afloopt.Alles voelde goed en had het gevoel dat ik vleugeltjes had.Bij de 8km kwamen de kleine pijntjes bovenbenen deden pijn en wat steken in de zij.Doorgaan nu bij de finisch kunnen we uitrusten.De laatste 400 meter liep een clubgenoot mee en moedigde me nog aan.Dit gaf me nog een laatste beetje energie om nog een sprintje te trekken.En wat zie ik een nieuw pr op de 10km 1.03.15.Hartstikke blij Theeth smiley met deze geweldige prestatie.

Zowaar een top-tien-plaats (1 reactie)

Gepost door U8vCCcbzNYy4hcAb op donderdag 20 januari 2011 01:06

Zondag na een korte nachtrust af gereisd naar Bergen op Zoom om mee te doen aan de Kievitloop. Dit is een kleinschalige prestatieloop georganiseerd door a.v.Spado. Na inschrijving kun je tijdens het lopen je afstand bepalen 5-10 of 15km. Ik had bij voorbaat al bedacht dat ik voor de 10km om te kijken hoe ik de winter uit ben gekomen.
Ik moest even goed zoeken waar het inschrijf/startpunt lag, het was toch weer ergens anders dan dat ik in mijn gedachte had, zodat ik redelijk aan de late kant pas aanwezig was. Mede doordat ik zo laat was en we lekker in de bossen waren had mijn Garmin te weinig tijd en te weinig contact om een goed signaal te ontvangen. Bij de start was hij nog steeds aan het zoeken vandaar de net te korte afstand.
Ik had bedacht om te gaan proberen zo rond de 4:25/km te gaan lopen. Met de hulp van wat meelopers zou dat er best in kunnen zitten dacht ik. Al snel na het start gedrang kwam ik in een groepje dat zo'n 4:30-4:35/km liep eigenlijk iets te langzaam voor mijn plan. In de verte zag ik een ander groepje en met het ide dat die misschien meer mijn beoogde tempo zouden lopen ben ik daar na toe gegaan. Wat resulteerde in een km in 4:16 behoorlijk te snel dus.
In het groepje aan gekomen lekker kunnen uitrusten van de inspanning om er achter te komen dat ook hun zo rond de 4:30 zaten. Weer mezelf een beetje naar voren gelopen nu niet weer weggesprongen maar geprobeerd het tempo op te schroeven. Dat zat er niet in dus.
In de tweede ronde kwam ik in een winderig stuk alleen te zitten, toch te veel inspanning geleverd, en zakte mijn tempo helemaal weg. Tegen het einde werd ik "op geveegd" door de mannen uit het eerste groepje die nog steeds stak zo rond de 4:30 zaten en die heb ik verder gepoogd te volgen. Mijn "jeugdig loopenthousiasme" had zich tegen me gekeerd en ik had uiteindelijk aardig de pijp leeg.
Ik kwam in tijd van 45:41 over de finish. Tot mijn grote verbazing was dat goed genoeg voor achtste plek op de 10km en ik was de eerste 50+er op die dag dat had ik nooit verwacht.

Kaart van de route

Kaart van de route Kievitloop (10 km)
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Hardlooptijden van hardlopers op Looptijden.nl

HardloperDatumTijdAfstandDetails
Michael Boelens18-02-201800:49:0910.000 mDetails
Jaco Rip21-01-201800:41:2010.000 mDetails
miranda19-03-201701:13:2010.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse19-02-201700:50:3310.000 mDetails
miranda20-11-201601:09:0310.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse20-11-201600:50:3310.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse16-10-201600:51:3910.000 mDetails
Michael Boelens10-04-201600:49:1510.000 mDetails
toon 10-04-201600:42:3210.000 mDetails
miranda20-03-201601:05:5210.000 mDetails
toon 20-03-201600:21:295.000 mDetails
toon 21-02-201600:42:3210.000 mDetails
toon 21-02-201600:42:3210.000 mDetails
toon 21-02-201600:42:3210.000 mDetails
Jaco Rip21-02-201600:41:4510.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse17-01-201600:55:3010.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse20-12-201500:56:5410.000 mDetails
Dennis Matthijssen19-04-201500:59:3810.000 mDetails
miranda15-03-201501:09:4410.000 mDetails
Sandra Matthijssen15-03-201501:13:0810.000 mDetails
Bjorn van Belzen15-03-201500:49:3310.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse15-03-201500:53:0910.000 mDetails
Ben van Belzen15-03-201500:52:5810.000 mDetails
toon 15-02-201500:42:3010.000 mDetails
Pieter Hoeks18-01-201500:52:4610.011 mDetails
miranda18-01-201501:11:2110.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse18-01-201500:55:2710.000 mDetails
Michael Boelens21-12-201400:54:5310.000 mDetails
Jaco Rip21-12-201400:42:2110.000 mDetails
rcaj weijgers16-11-201400:22:474.910 mDetails
Michael Boelens16-11-201400:46:3410.000 mDetails
Tommy Kempenaers16-11-201400:46:2310.000 mDetails
Marja16-11-201400:55:0110.000 mDetails
Tommy Kempenaers16-11-201400:46:2010.000 mDetails
John Kremers16-11-201400:52:3010.000 mDetails
miranda19-10-201401:06:5410.000 mDetails
Jaco Rip19-10-201400:43:2110.000 mDetails
Tommy Kempenaers19-10-201400:49:5010.000 mDetails
Pieter Hoeks13-04-201400:52:3810.011 mDetails
toon 13-04-201400:42:0710.000 mDetails
Henrike Blokpoel Leendertse16-02-201400:53:1010.000 mDetails
juanitaboekhout16-02-201400:48:3210.000 mDetails
Michael Boelens16-02-201400:49:2510.000 mDetails
paul van nijnatten16-02-201400:56:5210.000 mDetails
Jaco Rip19-01-201400:43:1510.000 mDetails
Mark Videler19-01-201401:00:0010.000 mDetails
paul van nijnatten19-01-201400:55:0110.000 mDetails
Dennis Matthijssen15-12-201300:56:1510.000 mDetails
Sandra Matthijssen15-12-201300:56:1010.000 mDetails
Jaco Rip15-12-201300:43:2010.000 mDetails
Jaapjan de Vries17-11-201300:51:1910.000 mDetails
Pieter Hoeks20-10-201300:52:2910.011 mDetails
Pieter Hoeks14-04-201300:53:4010.006 mDetails
Rene van Belzen14-04-201300:23:095.000 mDetails
paul van nijnatten14-04-201300:50:2410.000 mDetails
Dennis Matthijssen17-03-201301:02:4910.000 mDetails
Sandra Matthijssen17-03-201301:02:2410.000 mDetails
Rene van Belzen17-03-201300:51:1510.000 mDetails
paul van nijnatten17-03-201300:49:4510.000 mDetails
paul van nijnatten17-02-201300:50:0710.000 mDetails
miranda20-01-201301:00:159.280 mDetails
Sandra Matthijssen20-01-201300:54:1610.000 mDetails
Dennis Matthijssen20-01-201300:54:179.380 mDetails
paul van nijnatten20-01-201300:46:579.320 mDetails
Jaco Rip20-01-201300:42:009.250 mDetails
Pieter Hoeks16-12-201200:53:479.876 mDetails
Sandra Matthijssen16-12-201200:59:3410.000 mDetails
Jaco Rip16-12-201200:41:4810.000 mDetails
paul van nijnatten16-12-201200:53:0010.000 mDetails
Dennis Matthijssen16-12-201200:59:3510.000 mDetails
paul van nijnatten18-11-201200:50:2510.000 mDetails
Pieter Hoeks21-10-201200:51:059.924 mDetails
Pieter Langenberg18-03-201200:45:3110.000 mDetails
Pieter Langenberg19-02-201200:47:1110.000 mDetails
Jaco Rip18-12-201100:46:3810.000 mDetails
MUS20-11-201100:25:064.938 mDetails
Pieter Hoeks20-11-201100:53:399.940 mDetails
Pieter Hoeks16-10-201100:52:519.886 mDetails
miranda16-10-201101:00:0510.000 mDetails
Marja16-10-201100:53:4310.000 mDetails
Pieter Hoeks20-03-201101:19:1715.000 mDetails
Chezzer20-03-201100:44:5110.000 mDetails
Pieter Hoeks20-02-201100:51:159.846 mDetails
Ralph20-02-201100:42:5210.000 mDetails
Diana Hartog21-11-201000:59:179.969 mDetails
miranda17-10-201001:03:1510.000 mDetails
John Sinnaeve12-10-199100:41:5910.000 mDetails
Er zijn 10 tijden toegevoegd (met een gemiddelde tijd van 00:50:42) door anonieme gebruikers.

Ik heb deze wedstrijd ook gelopen

Hardlopers die van plan zijn om de Kievitloop (10 km) binnenkort te gaan hardlopen

Er hebben nog geen hardlopers deze wedstrijd ingepland.

Ik wil deze wedstrijd ook gaan lopen

Foto's van dit parcours
Bekijk alle hardloopwedstrijden

Andere interessante evenementen


Hier adverteren?
Evenement toevoegen? | Onjuiste gegevens?

Looptijden.nl op Facebook