Bekijk alle hardlooptijden voor Diemer Crossloop

Diemer Crossloop

Afstand4.500 m
PlaatsDiemen

Statistieken

Er zijn 5 hardlooptijden toegevoegd.

Beoordelingen

Algemeen       Parcours       Organisatie       Website      

Bekijk beoordelingen (2)
Locatie van Diemer Crossloop

Blog posts over de Diemer Crossloop

De Diemercross - Modder (1 reactie)

Gepost door Michiel de Graaf op donderdag 13 maart 2014 06:44

Na een afvalrace waarbij ik flink wat kilo’s verloren heb, heb ik vorig jaar als Nieuwjaarsresolutie besloten om eens te gaan hardlopen. Had ik nog nooit gedaan. Nooit de behoefte gehad, maar je moet toch een goed voornemen hebben, dus waarom niet?

Op intranet zag ik een bericht staan van de Diemercross. Die was begin februari. Nou, dat leek me wel leuk om mee te doen. En de afstand van het rondje in het Diemerbos was maar vier-en-een-halve kilometer. Dat was op zich nog wel te overzien en er was nog tijd genoeg om te trainen.

Eenmaal thuis heb ik mijn gympies uit de kast gehaald en ben ik een rondje gaan lopen om het meertje waaraan ik woon. Dat viel best wel tegen. Na een kilometer of drie was ik er wel klaar mee. Kon niet meer verder. Was snakkend naar zuurstof. Het was begin januari, hartje winter en erg koud, maar desondanks was het zweet behoorlijk doorgebroken.

Om niet af te gaan ten opzichte van andere lopers die ik zag, heb ik nog pro forma mijn veters strakker gestrikt en wat re- en strekoefeningen gedaan. Je kent het wel, alles om te voorkomen dat ik verder moest lopen.

Na een kwartiertje of zo waren de longen weer gevuld met frisse lucht en besloot ik weer huiswaarts te keren. Er was een probleempje. Ik was drie kilometer van huis en moest nog terug. Bellen naar huis om me op te laten halen, dat was geen optie. Die afgang wilde ik mezelf besparen. Er was maar een mogelijkheid. Naar huis lopen. En dit graag snel, want het was behoorlijk koud aan het worden en inmiddels was de zon al ondergegaan. Waar is trouwens het openbaar vervoer als je het nodig hebt?

De weg naar huis ging verrassend veel beter dan de heenweg, maar de conclusie bleef toch wel dat er nog flink wat getraind moest worden om geen modderfiguur te slaan in de cross.

Gaandeweg de maand ging het lopen steeds beter en uiteindelijk heb ik het rondje rond het meer in één stuk weten te volbrengen. Ik was nu klaar voor de Diemercross.

Nou die Diemercross viel dus behoorlijk tegen. Ik wist niet echt wat helemaal een cross inhield, maar het bleek dus een loop te zijn in de modder en de sneeuw. Dat was achteraf gezien logisch, maar destijds voor mij onverwacht. Maar ja, ik was toch aan de start verschenen, dus kon ik net zo goed het rondje lopen.

Vanaf de start ging het redelijk, het middenstuk was enigszins acceptabel en ik had nog wat kracht over voor een eindsprintje. In 30 minuten en 21 seconden was ik weer terug bij de start, die nu omgedoopt was tot finish. In mijn eerste loop de eindstreep gehaald en niet afgegaan, dus tevreden. Dit smaakte naar meer, maar dan liever op asfalt en straatstenen dan op modder. Dat laatste was me namelijk niet zo goed bevallen.

Vanaf vorig jaar april ben ik vrijwel wekelijks gaan lopen. Meestal 10 kilometer. Wel steeds op een verharde ondergrond, dus asfalt of straatstenen. elkens op internet gekeken in welk dorp in de buurt een loopje was, soms gevarieerd met grote lopen, zoals de Dam tot Damloop. Het ging eigenlijk steeds beter. De eindtijden daalden naarmate ik meer kilometers maakte. Besloten om nooit meer een cross te gaan lopen, totdat…. die verrekte Diemercross er weer aankwam.

Nou ben ik een loper en ik werk in Diemen. Ik kan het dus eigenlijk niet maken om niet mee te doen aan de Diemercross. Na enige druk, toch weer ingeschreven voor de Diemercross. Weer voor één rondje, van vier-en-een-halve kilometer, en niet voor negen kilometer. Twee keer hetzelfde rondje lopen, daar heb ik moeite mee, en bovendien wilde ik weten of en zo ja hoeveel ik verbeterd was ten opzichte van vorige jaar. Een strenge winter als vorige jaar, die hebben we niet gehad en ik had gehoord dat het bos er mooi bij lag.

Op zondagochtend 21 februari 2014 gingen we met een grote groep van start. Het ging als een tierelier en als haantje de voorste bereikte ik de eerste bocht. Het bospad was nog enigszins verhard, dus daar had ik geen moeite mee. Toen stopte het pad ineens en bleek dat we over een slootje moesten springen. Dat was nog akkoord, maar na het slootje was het ploegen daar meterslange modder, modder en nog eens modder. Inmiddels zakte ik steeds verder weg in de drek en het tempo daalde. De ietwat lichtvoetigere lopers hadden mij al ingehaald en het was nu hard werken.

In 21 minuten en 24 seconden de finish bereikt. Gymschoenen onder de modder, kousen onder de modder, alles onder de modder, maar toch 9 minuten sneller dan vorige jaar.

Het voornemen blijft om nooit meer een cross te lopen. Modder en ik zullen nooit echte hechte vrienden worden. Toch zal het wel zo zijn om volgende jaar weer aan de start te verschijnen van de Diemercross, maar dan voor de negen kilometer. Lopen is nu eenmaal een hobby geworden.

- Michiel de Graaf , 12 maart 2014

Kaart van de route

Kaart van de route Diemer Crossloop
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Hardlooptijden van hardlopers op Looptijden.nl

HardloperDatumTijdAfstandDetails
Frank Lind17-02-201900:26:544.900 mDetails
Bjorn van der Neut23-02-201400:17:414.386 mDetails
Michiel de Graaf23-02-201400:21:244.500 mDetails
dennise02-02-201400:43:284.500 mDetails
Michiel de Graaf10-02-201300:30:214.500 mDetails

Ik heb deze wedstrijd ook gelopen

Hardlopers die van plan zijn om de Diemer Crossloop binnenkort te gaan hardlopen

Er hebben nog geen hardlopers deze wedstrijd ingepland.

Ik wil deze wedstrijd ook gaan lopen

Foto's van dit parcours

Er zijn nog geen foto's toegevoegd aan de Diemer Crossloop.Bekijk alle hardloopwedstrijden

Andere interessante evenementen


Hier adverteren?
Evenement toevoegen? | Onjuiste gegevens?

Looptijden.nl op Facebook