Profiel van Willem

Overzicht van alle hardloopprestaties van Willem. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

Looptijden.nl fan
Looptijden.nl master
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Mijlpaal 1.000 km

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
10.000m200:50:1115-10-201600:51:33
15.000m501:21:0817-10-201501:27:42
20.000m101:58:1401-03-201501:58:14
21.097m602:00:3307-11-201502:04:53

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

HM van Leiden 2015

Gepost door Willem op zaterdag 6 juni 2015 11:47

Zondag 17 mei jl. Op tijd naar Leiden vertrokken om nog een parkeerplaats te bemachtigen en het startgebied wat te verkennen. Op de parkeerplaats aan de Haagweg was het nog niet druk, al vond ik het vreemd dat de pendelbussen pas 1 uur voor de start gingen rijden. Daar niet op gewacht want het was maar 10 minuten lopen. Bij de start omgekleed, t-shirt opgehaald (waarom niet opgestuurd?) en tas in bewaring gegeven.

Nog even een plas en een banaan en toen naar het startvak gelopen. Ik had een tijd van 2 uur in gedachten, maar besloot op het laatste moment om zonder tijd en muziek te lopen en gewoon van de loop te genieten. Logisch dat je na het startschot niet meteen weg bent, maar een kwartier voordat je van 5 meter breed door een smalle doorgang geperst wordt, was toch echt minpuntje 1.

De route was niet geheel onbekend en prachtig. Het weer was voor mij net wat te warm met 15 graden, maar er stond een frisse wind en het was droog. De verzorging onderweg was prima geregeld en de toeschouwers zorgden voor een leuke en motiverende sfeer. Mij dit keer wel gehouden aan het wisselen van loopkant en even wandelend gegeten en gedronken.

Bij de finish in Leiden was het erg druk, maar ook hier maakte de verzorging en de sfeer een hoop goed. Met een fraaie medaille om mijn nek de spullen weer opgehaald en omgekleed. Voordat ik naar de auto liep voor de eerste keer gebruik moeten maken van een Dixie. Nou, dat doe je ook niet voor je plezier: wat een smerige bende, op een pot waarvan de afvoer het niet deed en het papier op was. Geen probleem als je op alles voorbereid bent, maar toch minpunt 2.

Verder alleen maar positieve punten voor deze loop en de bijbehorende organisatie. Mijn tijd van 2.05.48 was wat minder dan gehoopt maar voor mijn gevoel probleemloos gelopen.

Volgende loop is na de zomervakantie: de Haarlemmermeerrun (HM). Stiekem heb ik het trainingsschema voor de marathon al in de gangkast opgehangen.

20 van Alphen 2015

Gepost door Willem op maandag 2 maart 2015 14:31

Afgelopen zondag de 20k van Alphen gelopen en daar zag het eerlijk gezegd niet naar uit. De weken hiervoor met een onwillige kuit gelopen, met als resultaat dat ik een aantal behandelingen bij de fysio heb moeten ondergaan. Op zich niet zo erg, maar de trainingsfrequentie en afstand moest ook tijdelijk naar beneden afgesteld worden.

Gelukkig groen licht gekregen voor Alphen en met zelfvertrouwen aan de loop begonnen. Zoals ik elders al heb vermeld was het prachtig weer, leuke route en niet giga druk. Los van de laatste 5k tevreden met een tijd van 1.58.14 Het laatste stuk kreeg ik last van mijn knie waardoor ik na elke 1-1,5k steeds een halve minuut rustig moest lopen.

Waarom dan toch niet de gewenste 1.53 en een beetje (10.6k/u)? Fout 1: onbewust de eerste 2-3k te snel van start. Stom. Fout 2: ik ben gewend om na elke km van wegkant te wisselen, maar dat lukt niet altijd in een officiele loop. Minder stom. Verder pak ik altijd even ca. 1 minuut om rustig te lopen en gelijk wat te eten en te drinken. Dit nu tijdens het hardlopen gedaan. Stom. Tot slot de straffe wind waar ik achteraf zelfs de wedstrijdlopers over hoorde klagen.

Ik weet dus wat met te doen staat tijdens de HM van Leiden in mei. Nu lekker nagenieten, uitrusten en woensdag weer rustig de draad oppakken.

Wat te doen in 2015? (2 reacties)

Gepost door Willem op zaterdag 3 januari 2015 15:04

Nooit gedacht dat ik sneeuw en vorst in december wat minder zou vinden. Nou, toen ik door die ellende moest gaan schuiven met mijn trainingsdagen was de lol er snel af. Achteraf viel het erg mee en heb ik geen trainingen over hoeven slaan.

Tijdens de Kerstdagen ondanks alle verleidingen toch nog verantwoord kunnen eten en snoepen, en met 2 appelbeignets tijdens de jaarwisseling was ik ook al trots op mijzelf. Zodoende op 1 januari het nog ontbrekende succes-schildje "Goed begin" gescoord.

Wat staat er op de planning in 2015? Allereerst de "20 van Alphen", waarvoor ik vanmorgen nog lekker getraind heb: 1.51.15, ondanks dat het koud en nat was en er een stevige wind stond. Dan voor de zomer nog de halve marathon van Leiden. Na de zomer dan de Haarlemmermeerrun, de Schollebosloop en de halve marathon van Linschoten. En ergens in het najaar wil ik dan beginnen met de training voor de marathon. Op voorwaarde dat alles heel blijft en ik de motivatie nog steeds weet op te brengen. Que Sera, sera.

Bruggenloop 2014

Gepost door Willem op maandag 8 december 2014 10:32

Ik had er al rekening mee gehouden dat ik de normale reistijd van 30 minuten van huis naar De Kuip niet zou halen. Ondanks de file en het zoeken naar een p-plek, had ik toch nog redelijk wat tijd om eea uit te zoeken bij het stadion. Het was per slot van rekening mijn eerste Bruggenloop.

Na wat speurwerk dan toch mijn NB-shirt en het looplampje weten te bemachtigen. Nog even een plas en de overbodige spullen aan mijn vrouw gegeven. Vervolgens was het (weer) zoeken naar de ingang van mijn startvak. Er stond wel een grote letter "D" op 3 meter hoogte, maar door de menigte kon je niet zien waar je naar binnen kon. Een warming-up had niet veel zin, want ik moest vervolgens 20 minuten in de kou en de regen wachten op vertrek. Ik besloot dan maar als warming-up lekker rustig te beginnen met lopen, en het daar voor deze keer bij te laten.

Ik had eerder al besloten om dit keer zonder app, muziek of horloge te lopen. Gewoon op gevoel lopen, en de tijd werd toch wel bijgehouden. Ik trap een open deur in als ik zeg dat het erg druk was op het parcours, en dat was voor een rookie als ik wel even opletten. Diverse lopers maken plotselinge moves waardoor je zelf soms ook een noodstap moet maken om niet op je gezicht te gaan.

Ik vond het parcours prachtig: de stad, de bruggen, het water en natuurlijk ook het publiek. De verzorging onderweg was prima, al heb ik daar geen gebruik van gemaakt omdat ik alles zelf bij mij had.

Maar waar het om ging is natuurlijk het lopen zelf. Dat ging uitstekend. Door de drukte en het feit dat je niet goed vooruit kon kijken op eventuele opbstakels, liep ik een rustige maar zeer vlakke race met (bleek achteraf) een snelheid van 10,2km/u. Ik had gehoopt op 10,6km/u maar dat bleek niet haalbaar. Op de laatste 2km kon ik mede op het naastgelegen brede fietspad toch nog wat versnellen.

Als ik dan toch 1 minpunt van deze loop moet noemen is dan het feit dat je na de finish gedwongen bent om helemaal door te lopen tot voorbij de "medailles" en de koek en sopie tenten. Ik kreeg het zelfs wat benauwd toen ik dus merkte dat ik door de hoge hekken nergens heen kon dan alleen maar met de meute mee.

Al met al dik tevreden met deze vuurdoop en nu verder trainen voor de "20 van Alphen".

Het roer om (1 reactie)

Gepost door Willem op zaterdag 6 december 2014 00:09

13 mei 2013 was de dag dat ik zei: "Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven". Ik was helemaal klaar met mijn eet- en beweegpatroon, wat geresulteerd had in 96 kg schoon aan de haak icm een lengte van 1.80m. Uit(o.a.bloed-)metingen bij de start van een vrijwillig traject via de bedrijfsarts bleek dat mijn besluit niks te laat kwam.

Vervolgens heb ik 3 maanden lang elke calorie die naar binnen ging bijgehouden via de app FatSecret. Thuis werden ze er af en toe gek van, want het was regelmatig op het autistische af. In die
3 maanden heb ik mij verdiept in veel wat met gezond en minder gezond voedsel te maken heeft. Na 3 maanden en 8 kg lichter ben ik voorzichtig weer gaan hardlopen en had ik de app niet meer nodig.

Het lopen heb ik rustig opgebouwd. Soms ging het goed, soms wat minder. Ik werkte niet met schema's, maar puur op het gevoel van de dag. In februari 2014 ontdekte ik Looptijden.nl en ben toen begonnen met het lopen van een 10km schema voor de gemiddelde loper. Mijn eerste doel zou de "Freedom Trail" in Harderwijk worden ter ere van 70 jaar D-Day.

Het was die dag in juni rond de 24-25 graden en het was pittig. Uiteindelijk klokte ik een tijd van iets meer dan 1 uur, maar ik was niet ontevreden over het lopen zelf. Het traject bij de bedrijfsarts werd afgesloten met een gewichtsverlies van 20 kg en dramatisch betere waarden op alle gebieden. Ik besloot toen om met het 15km-schema te beginnen. Doelen waren de Herfstloop bij de buren in Lopik en de Bruggenloop in Rotterdam.

In Lopik was het half oktober weer 23-24 graden, en inmiddels wist ik dat die omstandigheden voor mij niet ideaal zijn. Mijn eindtijd was rond de 1.26.00, en ook nu tevreden. Ik besloot in die tijd om de grens te verleggen en door te trainen voor de halve marathon binnen de 2 uur. Half november klokte ik tijdens een training op die afstand een tijd van 1.59.00. Zeer content.

De komende maanden blijf ik verder trainen op die afstand, maar komende zondag eerst nog de Bruggenloop. Dat wordt mijn eerste loop waar iets meer mensen aan deelnemen dan de ca.200 die ik tot nu toe gewend ben. En het wordt de laatste loop voor mijn huidige schoenen, want die zijn na een kleine 1000km dit jaar aan vervanging toe.

Ingegeven door mijn (non-)sportverleden en mijn leeftijd, heb ik vandaag een zgn. uitgebreid medisch sport onderzoek laten uitvoeren. Prima uitslagen en totaal geen enkel beletsel om van de ingeslagen weg af te wijken.

Op naar zondag: regen, wind en gevoelstemperatuur rond het vriespunt.

Bekijk de blog van Willem

��n of meerdere (trainings)tijden zijn ivm de privacyinstellingen van deze gebruiker niet zichtbaar.

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
20-10-2019Amsterdam Marathon (halve marathon)02:09:4121.097 m9,76 km/u
08-04-2018NN Marathon Rotterdam01:34:0015.000 m9,57 km/u
18-03-2018Nijmegen - Stevensloop (21,1 Km)02:05:0521.097 m10,12 km/u
14-10-2017Lopik Herfstloop Lopik00:52:5610.000 m11,34 km/u
08-01-2017Egmond Halve Marathon (halve marathon)02:03:3021.097 m10,25 km/u
20-11-20167 Heuvelenloop Nijmegen (15 km)01:28:3715.000 m10,16 km/u
15-10-2016Lopik Herfstloop Lopik00:50:1110.000 m11,96 km/u
07-11-2015Woudrichem - VestingstadRun (21,1 Km)02:00:3321.097 m10,50 km/u
17-10-2015Herfstloop Lopik (15 km)01:21:0815.000 m11,09 km/u
06-09-2015Haarlemmermeer Run (halve marathon)02:04:4521.097 m10,15 km/u
17-05-2015Leiden Marathon (halve marathon)02:05:4821.097 m10,06 km/u
01-03-201520 van Alphen (20 km)01:58:1420.000 m10,15 km/u
07-12-2014Bruggenloop (15 km)01:27:5315.000 m10,24 km/u
18-10-2014Herfstloop Lopik (15 km)01:26:5615.000 m10,35 km/u

Hardloop foto's van Willem

5kmpunt.jpeg 49D25B71-5CD7-493C-8490-2AE766039217.jpeg 44FE0BBA-9DF0-469D-ADCA-D09BD9A201DA.jpeg IMG_0541.JPG hardlopen_cartoon.jpg

Successen van Willem

Looptijden.nl fan
Looptijden.nl master
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Mijlpaal 1.000 km
Mijlpaal 5.000 km
Afstandmeter
Trainee
Goed uitgerust
Blogger
Pimp
Goede invloed
3x per week
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
3 maanden op rij
6 maanden op rij
9 maanden op rij
12 maanden op rij
Goede starter
Wedstrijd fan
Wedstrijd master
Wedstrijd addict
App fan
App master
App addict
Vroege vogel
Nachtbraker
Speedy Gonzales
Forrest Gump
Ultraloper
Jarige Job
Winterkoninkje


Looptijden.nl op Facebook