Profiel van Tessa Slingerland

Overzicht van alle hardloopprestaties van Tessa Slingerland. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

12 maanden op rij
Looptijden.nl fan
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Onbreekbaar

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
5.000m500:32:1421-05-200600:33:39
9.940m101:14:3411-09-201601:14:34
10.000m301:15:0725-05-201601:18:35

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

Lekker lopen

Gepost door Tessa Slingerland op donderdag 10 november 2011 09:59

Ik heb bijna geen last meer van mijn voet. Nog even als ik 's ochtends op sta, maar dat heb ik eigenlijk al jaren (stijfheid). Ik ga dus lekker door met trainen. Heb wel besloten voorlopig liever veel korte stukjes dan minder lange stukken hard te lopen tijdens de training. Dus liever 5 x 2 minuten dan 2 x 5 minuten. En dat gaat lekker.
Mijn longen doen het voorlopig ook goed. Ik heb astma, en meestal krijg ik al last als de temperatuur onder de 10 graden zakt. Dan gaan ze in protest en gaat het heel erg pijn doen. Nu was het een graad of 5 (en nog mistig ook) en toch had ik geen last.

Nieuwe start

Gepost door Tessa Slingerland op dinsdag 8 november 2011 08:46

Joepie! Ik ben weer begonnen! Ik heb een maand rust gehouden vanwege de peesplaatblessure. Ondertussen zooltjes gekocht op advies van de podotherapeut. De blessure was nog niet zo ernstig dat ik op maat gemaakte zooltjes nodig heb. Met zooltjes uit de winkel (Fisher ergonomica) zal het waarschijnlijk wel gaan. Zo niet, dan gaat hij als nog zooltjes aanmeten.

Ik zag er erg tegen op om weer te beginnen. Was gewoon bang. Dat het weer mis zou gaan met mijn voet, dat mijn conditie weer helemaal weg zou zijn, dat ik overal (vooral schenen) weer pijn zou krijgen. Maar het viel op alle gebied mee!

Ik heb heerlijk gelopen. Ben weer begonnen bij af; Evy les 1. Maar het ging zo lekker dat ik de les uiteindelijk 2x heb gelopen. Misschien niet zo heel erg verstandig, maar het ging zo lekker, en ik was zo blij Theeth smiley
De zooltjes was wel even wennen. Het voelt echt alsof er een hard stuk in je schoen zit, in de holte van de voet. Dat is ook precies de bedoeling, want daar zakt mijn voet door. Maar het went snel, gelukkig.

Deze training was ook een experiment voor mijn rug. Ik heb de afgelopen maand veel last van mijn onderrug gehad, en van mijn schouders (daar heb ik vaker last van). Gister zat ik helemaal vast. Maar vannacht goed geslapen (voor het eerst in een week), en daarom durfde ik het vanmorgen aan. Het lijkt er in ieder geval niet slechter van geworden te zijn. Maar even afwachten hoe het de rest van de dag verloopt.

Op naar de 5 kilometer!

Peesplaatontsteking (3 reacties)

Gepost door Tessa Slingerland op woensdag 5 oktober 2011 07:59

Omdat ik gister (na de training van maandag) erg veel last had van mijn voet, ben ik vanmorgen toch maar even naar de huisarts gegaan. Volgens haar is het een peesplaatontsteking (daar was ik al een beetje bang voor). Ze heeft me doorverwezen naar de podotherapeut, maar daar kan ik pas over anderhalve week terecht...
Nu zit ik in twijfel; wel of niet (heel voorzichtig) gaan trainen? Ik wil zo graag. Maar misschien kan ik toch maar beter verstandig zijn, en wachten...

Zorgen om voet (3 reacties)

Gepost door Tessa Slingerland op maandag 3 oktober 2011 11:54

Na een pittige training afgelopen zaterdag (aantal keren 2, 5 en uiteindelijk zelfs 9 minuten gelopen in de volle zon), vandaag Evy 13 gekozen. Dit is voor mij week 4 sinds ik ben begonnen met trainen. Bij Evy loop je dit pas in week 5. Het iRun schema loopt veel sneller op. Eigenlijk is dat niet goed voor mij, denk ik. Maar aan de andere kant wil ik op de gezamenlijke training nog wel een beetje mee kunnen komen... Moeilijke afweging. Ik ga er dus een beetje tussenin zitten, en luister verder naar wat mijn lichaam aan kan. Dit ging op zich goed. In het begin doet het nog wel pijn (schenen), maar uiteindelijk liep het toch wel redelijk makkelijk.
Enige punt van zorg is mij rechtervoet. Die doet vervelend. Niet tijdens het lopen, maar vooral als ik stil gezeten heb, en 's ochtends bij het opstaan doet het zeer in mijn voetholte. En ook na afloop van het hardlopen is het gevoelig. Hoop niet dat het erger wordt...

De draad weer oppakken

Gepost door Tessa Slingerland op donderdag 29 september 2011 10:03

Na de laatste training (iRun 5) had ik zo'n last van mijn schenen en ook nog van een plek onder mijn rechtervoet (in de holte) dat ik het even niet meer zag zitten. Volgens internet leek het wel erg veel op shin split en/of een peesplaat blessure. Ik ben begonnen met een week rust nemen. Maar ik bleef last hebben, vooral van mijn voet. Ieder ochtend als ik opsta is het stijf en pijnlijk om te lopen.
Ik had de handdoek bijna in de ring gegooid; hardlopen is niet voor mij. Maar ik dacht; ik moet het nog 1 kans geven. Dus vanmorgen weer de hardloopschoenen aangetrokken, en richting de sportvelden (want ergens gelezen dat ik op een zachte ondergrond zou moeten trainen). In het begin was het weer vreselijk. Maar met langere rustpauzes ging het uiteindelijk toch heel lekker, en steeds beter. Ik heb de mp3-tjes van iRun vervangen door die van Evy. Vandaag maar begonnen met les 6, omdat dat een mooie opbouw had; beginnen met 1 minuut en eindigen met 3 minuten, met lange pauzes. Aan het eind ging het zo lekker dat ik er nog een stuk van les 8 aangeplakt heb, en zelfs een keer 6 minuten heb gelopen! En verder tussendoor nog maar 1 minuut wandelen.
Ik heb de draad dus weer opgepakt en zal zaterdag weer aanwezig zijn bij de 4e iRun bijeenkomst! Ik hoop alleen dat ik het tempo daar nog kan volgen...

Alle begin...

Gepost door Tessa Slingerland op dinsdag 20 september 2011 10:55

Na een mislukte 4-daagse (blaren) wordt het toch tijd om weer eens echt iets aan mijn conditie te doen. In mei heb ik me maar weer aangemeld op de sportschool, maar dat is het toch écht niet.
Toen kwam ik deze zomer in de supermarkt een flyer tegen van iRun. Een hardloopclinic voor absolute beginners, met als doel; lol krijgen in hardlopen. Samen beginnen, 6 zaterdagen lang, en nog in de buurt ook. Dus ik heb me opgegeven.

Zaterdag 10 september was het zover; mijn eerste iRun training. De groep bestaat uit 15 personen; ca 10 vrouwen, 5 mannen. Toch wel spannend; hoe zal ik het doen, hoe zullen de anderen het doen? Maar na een uitgebreide warming-up valt het hardlopen niet tegen. We maken kleine rondjes; iedereen in zijn eigen tempo. Er ontstaan al snel twee groepen. Ik hoor bij de achterste groep, maar kan het tempo prima bijbenen. Later blijkt dat de mensen in de eerste groep stiekem al begonnen waren met trainen...

De volgende dag is de Bridge-to-Bridge. Peter, Marc en de kinderen doen allemaal mee. Volgend jaar ik ook?!?

Maandag is het tijd voor mijn eerste individuele training. Met de MP3 moet dat lukken! 12 keer een minuut hardlopen en tussendoor 12 keer 2 minuten wandelen. Dat is nog prima vol te houden. Het gaat goed. Theeth smiley

Woensdag training 2. Die is een stukje pittiger. 12 keer 2 minuten hardlopen en tussendoor 2 minuten wandelen. Mijn oude probleem duikt meteen de kop op; mijn schenen gaan vreselijk 'branden'. Gelukkig had Bart (trainer) hiervoor al gewaarschuwd en aanbevolen dan hele kleine stappen te maken. Dus dat doe ik braaf. Met hardlopen heeft het weinig meer te maken. Ik zweet niet eens! Confused smiley Maar als ik op de helft ben begint het beter te gaan. Mijn spieren zijn nu blijkbaar pas opgewarmd. En ik durf zelfs over de dijk te gaan; een overwinning op mezelf. Uiteindelijk een goed gevoel over deze training.

Zaterdag de tweede gezamenlijke training. We doen verschillende oefeningen met landen; voorvoet, midden, hak. Vervolgens een rondje waarbij de snelsten verder lopen, en de rest mag aanhaken op de terugweg. Eerst blijf ik achterin; bang om weer last van mijn schenen te krijgen. Maar op een gegeven moment gaat dat me toch te langzaam. Het gaat eigenlijk best goed! Uiteindelijk blijken we zelfs stukken van 3 minuten te hebben gelopen. Dat idee had ik helemaal niet, dus best trots op mezelf Theeth smiley

Vandaag de 5e training alweer. Vol goede moed ga ik op stap. Maar het loopt voor geen meter Sad smiley Mijn benen doen pijn; lopen meteen vol, en het komt niet meer goed. Vandaag moet ik 12 keer 2 minuten met maar tussendoor maar 1 minuut. En die ene minuut is niet genoeg om het pijnlijke gevoel kwijt te raken. Dus ik heb regelmatig 'gesmokkeld' en minder hard gelopen en meer gewandeld.
Bovendien ben ik de saaie muziekjes van iRun zo langzamerhand al helemaal zat! Het is iedere keer hetzelfde deuntje. Volgende keer ga ik de bestanden van Evy maar weer tevoorschijn halen. Die zijn een stuk inspirerender. Ik zie wel dat het schema van iRun veel sneller oploopt dan dat van Evy (iRun loopt in training 10 al twee keer 8 minuten, terwijl bij Evy het maximum dan nog maar 5 is). Bij Evy zou ik vandaag 2 en 3 minuten hebben moeten hardlopen, maar wel met langere pauzes tussendoor, en in totaal maar 22 minuten. Dus ik moet maar even uitpuzzelen welke trainingen het meest op elkaar lijken.

Vrijdag volgende training.

Bekijk de blog van Tessa Slingerland

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
11-09-2016Bridge to Bridge 6 EM01:14:349.940 m8,00 km/u
22-05-2016Marikenloop (5 km)00:33:175.000 m9,01 km/u
13-03-2016Stevensloop 5 km00:35:395.000 m8,42 km/u
14-09-2014Bridge to Bridge - Arnhem (5 km)00:34:555.000 m8,59 km/u
21-05-2006Marikenloop (5 km)00:32:145.000 m9,31 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
21-12-2016Training00:44:085.058 m6,88 km/u
08-09-2016Training01:11:399.190 m7,70 km/u
04-09-2016Training00:58:327.240 m7,42 km/u
24-08-2016Training01:23:3410.000 m7,18 km/u
15-08-2016Training00:42:125.300 m7,54 km/u
18-07-2016Training00:39:054.950 m7,60 km/u
13-07-2016Training01:20:3610.000 m7,44 km/u
16-06-2016Training00:46:035.980 m7,79 km/u
01-06-2016Training00:35:344.480 m7,56 km/u
25-05-2016Training01:19:0610.620 m8,06 km/u
16-05-2016Training00:43:195.810 m8,05 km/u
12-05-2016Training01:12:348.220 m6,80 km/u
08-05-2016Training00:47:425.850 m7,36 km/u
04-05-2016Training01:00:157.410 m7,38 km/u
02-05-2016Training00:50:146.870 m8,21 km/u
01-05-2016Training00:48:515.850 m7,19 km/u
16-04-2016Training01:01:077.440 m7,30 km/u
14-04-2016Training00:40:034.850 m7,27 km/u
13-04-2016Training00:51:036.060 m7,12 km/u
07-04-2016Training00:40:054.720 m7,07 km/u
30-03-2016Training00:35:154.530 m7,71 km/u
24-03-2016Training00:35:105.020 m8,56 km/u
20-03-2016Training00:55:337.640 m8,25 km/u
17-03-2016Training01:15:5710.030 m7,92 km/u
10-03-2016Training00:44:035.820 m7,93 km/u
09-03-2016Training00:43:506.020 m8,24 km/u
03-03-2016Training00:57:556.920 m7,17 km/u
17-02-2016Training00:58:417.360 m7,53 km/u
14-02-2016Training00:58:287.030 m7,21 km/u
08-02-2016Training00:54:356.324 m6,95 km/u
03-02-2016Training00:53:496.562 m7,32 km/u
28-01-2016Training01:12:248.125 m6,73 km/u
24-01-2016Training00:40:144.370 m6,52 km/u
21-01-2016Training00:35:173.957 m6,73 km/u
16-01-2016Training00:31:203.452 m6,61 km/u
13-01-2016Training00:27:173.179 m6,99 km/u
13-01-2016Training00:25:182.743 m6,51 km/u
10-01-2016Training00:30:173.398 m6,73 km/u
07-01-2016Training00:25:162.742 m6,51 km/u
06-01-2016Training00:40:164.177 m6,22 km/u
01-01-2016Training01:41:0511.626 m6,90 km/u
30-12-2015Training00:51:366.161 m7,16 km/u
27-12-2015Training01:11:277.881 m6,62 km/u
26-12-2015Training01:10:077.875 m6,74 km/u
25-12-2015Training01:00:056.579 m6,57 km/u
16-12-2015Training01:38:3710.066 m6,12 km/u
02-12-2015Training01:20:218.577 m6,40 km/u
28-11-2015Training00:24:243.079 m7,57 km/u
26-11-2015Training01:15:268.126 m6,46 km/u
23-11-2015Training00:32:274.245 m7,85 km/u
21-11-2015Training01:10:227.652 m6,52 km/u
18-11-2015Training00:32:213.980 m7,38 km/u
15-11-2015Training01:05:247.761 m7,12 km/u
12-11-2015Training01:00:257.144 m7,09 km/u
11-11-2015Training00:31:253.887 m7,42 km/u
07-11-2015Training00:57:125.958 m6,25 km/u
04-11-2015Training00:52:235.334 m6,11 km/u
29-10-2015Training00:29:233.731 m7,62 km/u
27-10-2015Training00:48:255.219 m6,47 km/u
26-10-2015Training00:44:284.659 m6,29 km/u
12-10-2015Training00:36:294.365 m7,18 km/u
10-10-2015Training00:24:273.104 m7,62 km/u
07-10-2015Training00:33:293.944 m7,07 km/u
05-10-2015Training00:30:223.611 m7,13 km/u
30-09-2015Training00:45:055.298 m7,05 km/u
25-06-2015Training00:45:205.215 m6,90 km/u
17-06-2015Training00:45:185.141 m6,81 km/u
10-06-2015Training00:43:564.970 m6,79 km/u
07-06-2015Training00:35:214.101 m6,96 km/u
06-06-2015Training00:33:204.210 m7,58 km/u
28-05-2015Training00:47:535.827 m7,30 km/u
25-05-2015Training00:40:225.433 m8,08 km/u
23-05-2015Training00:31:103.929 m7,56 km/u
10-05-2015Training00:40:405.055 m7,46 km/u
06-05-2015Training01:00:057.162 m7,15 km/u
03-05-2015Training01:24:5810.100 m7,13 km/u
29-04-2015Training00:51:235.770 m6,74 km/u
09-04-2015Training00:32:463.710 m6,79 km/u
26-02-2015Training00:35:114.110 m7,01 km/u
15-02-2015Training00:50:545.700 m6,72 km/u
11-02-2015Training00:47:445.370 m6,75 km/u
07-02-2015Training00:54:075.880 m6,52 km/u
20-01-2015Training00:44:045.010 m6,82 km/u
06-01-2015Training00:51:516.190 m7,16 km/u
11-12-2014Training00:53:226.560 m7,38 km/u
07-12-2014Training00:54:016.260 m6,95 km/u
04-12-2014Training00:44:145.170 m7,01 km/u
27-11-2014Training00:44:074.920 m6,69 km/u
20-11-2014Training00:47:476.310 m7,92 km/u
13-11-2014Training00:41:005.440 m7,96 km/u
09-11-2014Training00:45:095.630 m7,48 km/u
26-10-2014Training00:42:395.470 m7,70 km/u
17-10-2014Training00:50:335.920 m7,03 km/u
09-10-2014Training00:29:323.720 m7,56 km/u
06-10-2014Training00:34:013.810 m6,72 km/u
19-12-2011Training00:34:303.500 m6,09 km/u
28-11-2011Evy 800:25:002.953 m7,09 km/u
10-11-2011Evy 3+00:32:003.840 m7,20 km/u
08-11-2011Evy 1+100:36:003.986 m6,64 km/u
03-10-2011Evy 1300:32:003.400 m6,38 km/u
29-09-2011Evy 6+00:41:304.114 m5,95 km/u
20-09-2011iRun 500:33:003.576 m6,50 km/u
14-09-2011iRun 300:34:003.923 m6,92 km/u
12-09-2011iRun 200:36:003.671 m6,12 km/u
12-11-2009Evy 1300:35:004.690 m8,04 km/u
06-11-2009Evy 1200:26:003.300 m7,62 km/u
02-11-2009Evy 10+00:33:004.610 m8,38 km/u
21-10-2009Evy 1100:25:003.570 m8,57 km/u
19-10-2009Evy 1000:28:003.700 m7,93 km/u
15-10-2009Evy 900:26:003.210 m7,41 km/u
12-10-2009Evy 800:25:003.170 m7,61 km/u
09-10-2009Evy 700:23:002.870 m7,49 km/u
06-10-2009Evy 600:24:003.080 m7,70 km/u
01-10-2009Evy 500:25:302.870 m6,75 km/u
28-09-2009Evy 400:26:003.000 m6,92 km/u
25-09-2009Evy 300:22:002.870 m7,83 km/u
23-09-2009Evy 200:20:002.500 m7,50 km/u
21-09-2009Evy 100:18:002.100 m7,00 km/u
16-04-2007Training00:43:005.000 m6,98 km/u
07-02-2007Training00:40:004.800 m7,20 km/u
05-02-2007Training00:35:003.000 m5,14 km/u
06-11-2006Training00:30:003.500 m7,00 km/u
18-05-2006Training00:40:176.000 m8,94 km/u
15-05-2006Training00:39:005.000 m7,69 km/u
10-05-2006Training00:45:226.300 m8,33 km/u
08-05-2006Training00:35:455.000 m8,39 km/u
04-05-2006Training00:33:005.000 m9,09 km/u
27-04-2006Training00:35:005.000 m8,57 km/u
13-04-2006Training00:31:004.100 m7,94 km/u
10-04-2006Training00:30:003.800 m7,60 km/u
04-04-2006Training00:45:005.000 m6,67 km/u
27-03-2006Training00:45:005.300 m7,07 km/u
23-03-2006Training00:22:002.900 m7,91 km/u
20-03-2006Training00:32:003.400 m6,38 km/u
16-03-2006Training00:25:003.000 m7,20 km/u
13-03-2006Training00:25:003.000 m7,20 km/u
06-03-2006Training00:18:002.400 m8,00 km/u

Hardloop foto's van Tessa Slingerland


Successen van Tessa Slingerland

12 maanden op rij
Looptijden.nl fan
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Onbreekbaar
Afstandmeter
Trainee
Goed uitgerust
Blogger
Facebooker
Twitteraar
App fan
App master
App addict
3x per week
3 maanden op rij
6 maanden op rij
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
Vroege vogel
Wedstrijd fan
Winterkoninkje
Goede starter
Forrest Gump
Ultraloper
9 maanden op rij
Nachtbraker
Speedy Gonzales


Looptijden.nl op Facebook