Profiel van Laura

Overzicht van alle hardloopprestaties van Laura. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Oproep voor een loopmaatje

Ik ben op zoek naar een loopmaatje in bij voorkeur Rotterdam Zuid. Ik loop momenteel Dinsdag, Donderdag en een dag in het weekend.

Laatste behaalde successen

Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Mijlpaal 1.000 km

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
5.000m100:33:0123-10-201000:33:01
15.000m101:34:1411-12-201601:34:14
42.195m105:03:3909-04-201705:03:39

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

Van Burn Out naar Rotterdam Marathon!?? (2 reacties)

Gepost door Laura op zondag 24 juli 2016 08:47

Na jaren van regelmatige vermoeidheidsklachten en mezelf toch steeds meer pushen kon ik eind maart niet meer. De tekenen kwamen rond februari opzetten, toen nog wel een keer of 3 gelopen maar niet van harte. In maart na een weekje wintersport (waarna ik nog vermoeider was, terwijl ik normaal barstend van energie terug kom) een erg drukke werkperiode gehad.

Toen eind maart door een maffe actie mijn arm uit de kom ging en ik daardoor tijdelijk thuis kwam te zitten begonnen de huilbuien, uitgeputheid en alleen maar willen slapen. In combinatie met lusteloosheid, buiten adem de trap op en totaal gebrek aan concentratie was het snel duidelijk: overspannen!

Vanaf half april ben ik regelmatig een stuk gaan wandelen, het buiten zijn hielp erg goed. In mei weer begonnen met uren op mijn werk opbouwen. Op 7 mei durfde ik het aan om weer te gaan hardlopen en voorzichtig 3 x per week HIIT trainingen te doen. De maand uiteindelijk afgesloten met een rondje van 4,5 km in 31 minuten.

In juni verder gegaan met de lijn omhoog en 2 x per week zo'n 5 km en 1 x per week 7 a 8 km gelopen en merkte dat mijn conditie flink begon te groeien. Daarnaast ook gestart met Bikram yoga, dat doe ik nu 1 a 2 x per week.

In juli begon ook mijn snelheid wat te stijgen, op 12 juli mijn eerste 10 km gedaan, ik was erg verrast dat dit in 62 minuten was gelukt! Afgelopen vrijdag heb ik zonder veel moeite 12 km gedaan (ik had het gevoel dat ik nog wel een paar km door kon). Dit keer was ik nog verbaasder: 12 km in 64 minuten.

Tja en dan gaat toch dat stemmetje wat al jaren in mijn achterhoofd fluistert wat harder roepen: zal ik.... kan ik... de Rotterdam marathon lopen?

Van kleins af aan stond ik ieder jaar enthousiast met mijn opa aan de voet van de Van Brienenoordbrug een stukje verder te juigen. Ik woon inmiddels al 10 jaar langs de route en altijd knaagt het gevoel ik wil hem eens lopen.

Wellicht is het letterlijk een brug te ver, maar mijn gevoel zegt nu ga ervoor!
Ik ga nu eerst voor de halve marathon van Dordrecht trainen (eind oktober) en dan wellicht inschrijven voor De Rotterdam Marathon op 9 april 2017.

Uhm, waar is dat lichtblauwe paaltje nou?

Gepost door Laura op maandag 8 november 2010 06:29

Dit weekendje lekker met de hele familie (en veel te veel eten) een weekend in een huisje in Limburg doorgebracht.
Ik had het al zo gepland dat ik dit weekend de 50 minuten loop van mijn (Evy Start to run 5-10KM) training zou doen.

Tijdens het hond uitlaten op zaterdag had ik een mooie kaart langs de weg gezien met heel veel wandelroutes. Ik had de lichtblauwe uitgekozen van 7,4 km. Dit was een vierkant en ik zag geen tussenweggetjes waar bij ik de fout in kon gaan. Het begin van de route sotnd mooi met blauwe paaltjes aangewezen.

Ik ging lekker van start en na een minuut of 25 begon het gedonder, ik zag geen paaltje maar het was wel de eerst mogelijke afslag. Deze toch maar genomen, toch nog even terug gegaan en toch de afslag maar weer genomen. Vervolgens lekker verder, op een gegeven moment zag ik een weg aan de rechterkant, ik was nog niet zo lang op dit stuk bezig dus dit leek me vreemd en het zou ook niet het vierkant zijn als ik hier in ging. Dus verder gegaan, na een tijd zag ik nog steeds geen afslag naar rechts.

Ik had nou niet echt zin om terug te lopen, dus mijn mobieltje tevoorschijn getoverd en maar even gegoogled.
Nu had ik iets meer een idee waar ik liep en een afslag naar rechts was in de buurt. Ik zat inmiddels op 40 minuten, maar verder geen vermoeidheid of wat dan ook. Lekker doorgelopen, kwam wat koeien tegen en af en toe een fietser. Ik ben vrolijk doorgelopen en heel wat waakhonden begroet en ook nog een stuk bos meegepakt.
Onderweg nog wat gegoogeld en even een auto aangehouden om er achter te komen waar ik was.

Laatste stuk bestond vooral uit mountainbikers ontwijken op een modderig karrenspoor met aan beide kanten heel verbaasde koeien.
Met 85 minuten was ik weer terug, eigenlijk nog super fit en had nog wel door gekund.

Mijn rondje van 7,4 km is uiteindelijk 11 km geworden.
Nette afsluiter van mijn 6de week hardlopen!

Erasmusronde 5KM in 33.01 (2 reacties)

Gepost door Laura op zaterdag 23 oktober 2010 12:35

Toen ik eind september startte met lopen heb ik direct een 5 KM loop ingepland. Als stok achter de deur en om er eens aan te proeven!

En het was heerlijk, het regende wel maar dat heb ik niet eens gemerkt.

De eerste 4km op een tempo van ongeveer 6.30 per KM gelopen. Dat ging prima, totaal niet vermoeid, geen pijntjes. Dus de laatste KM flink versneld, flink wat mensen ingehaald en met 33.01 was ik binnen.

Ik vond het super en smaakt zeker naar meer.

Hoe ver moet je nog?

Gepost door Laura op dinsdag 5 oktober 2010 09:36

Sinds anderhalve week loop ik nu "weer" hard. Ik was in augustus al begonnen, maar toen bleek ik de ziekte van Pfeiffer te hebben. Even een maandje rust genomen en nu op advies van de dokter het lopen weer opgepakt. Om conditie en energie op te bouwen.

Voorheen liep ik al 2 keer in de week hard op de loopband en ik fiets dagelijks naar mijn werk. Dus de basis is er.

Het gaat vlotjes, de 1e keer liep op laag tempo 25 minuutjes aan 1 stuk. Na 2 keer ben ik 4.5 km gaan lopen en daar doe ik 30 minuten over. Ik loop nu 3 keer per week een rondje park. en moet zeggen dat ik flink wat kleurrijke personen tegengekomen ben.

Onder ander een vrolijke oudere dame die getooid met een knalroze fleecejack, regenboog kleurige beenwarmers en een fiks wandeltempo mij tegemoet kwam.

Ook kom ik ieder rondje wel een malloot tegen. Mijn 3de rondje park werd ik door een zeer vriendelijke heer op een scooter op een erg prettige manier aangespoord dat ik beter tegen de rijrichting in kon lopen: "KTwijf ga G********E aan de andere kant lopen K***Ewijf" met dito Rotterdams accent klonk dit heerlijk in mijn oren. Ik viel kennelijk niet genoeg op met mijn felgele regenjas.

Kortom het lopen gaat best lekker en heb mijzelf ten doel gesteld om met behulp van Evy's Start to Run van 5 naar 10 KM in 10 weken te gaan.

Vandochtend om 10 uur het eerste lesje gedaan, en ik moet zeggen het was zeer plezant en ik ben fier op mezelf Tounge smiley

Ook dit rondje werd weer opgeluisterd door de malloot van de dag. Een oudere heer komt mij op de fiets tegemoet, druk luisterend op mijn Ipod naar de zoetgevooiste stem van Evy hoor ik hem iets vragen dat klinkt als: of ik nog ver moet. Ik antwoord vriendelijk dat dat best mee valt.

Na een minuut of 2 rijd meneer opeens naast me, of ik even met hem mee de bosjes in ga. Hij had dus niet gevraagd of ik nog ver moest maar of ik geil was.

Vervolgens bleef hij naast me rijden ondertussen mij complimenteren op mijn lekkere kontje waar hij wel een lekker nummertje op kon. Uiteindelijk kon ik het hem aan zijn verstand peuteren dat ie maar lekker verder moest gaan fietsen.

Bekijk de blog van Laura

��n of meerdere (trainings)tijden zijn ivm de privacyinstellingen van deze gebruiker niet zichtbaar.

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
09-04-2017NN Rotterdam Marathon05:03:3942.195 m8,34 km/u
11-12-2016Bruggenloop (15 km)01:34:1415.000 m9,55 km/u
23-10-2010Kralingse Plas 500000:33:015.000 m9,09 km/u

Hardloop foto's van Laura


Successen van Laura

Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Mijlpaal 1.000 km
Afstandmeter
Trainee
Groupie
Goed uitgerust
Blogger
Pimp
Facebooker
App fan
App master
App addict
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
3 maanden op rij
6 maanden op rij
9 maanden op rij
12 maanden op rij
3x per week
Vroege vogel
Speedy Gonzales
Forrest Gump
Ultraloper
Wedstrijd fan
5x per week
Winterkoninkje
Nachtbraker


Looptijden.nl op Facebook