Profiel van Kim

Overzicht van alle hardloopprestaties van Kim. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
6.000m100:36:3203-03-201200:36:32
6.145m100:33:3025-09-201100:33:30
10.000m300:55:1009-10-201100:58:50
10.500m101:04:2416-06-201201:04:24
15.000m201:20:2018-11-201201:22:40
18.700m101:46:1005-02-201201:46:10
21.100m102:02:1230-09-201202:02:12

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

7 heuvelen

Gepost door Kim op zondag 11 november 2012 20:11

Hoera! Startbewijs is binnen van de Zevenheuvelenloop. Nog nagenietend van de halve marathon van Texel kan ik me storten in het bestormen van de 7 heuvels bij Groesbeek. Ik heb er zin in.
Nog even een intervaltraining morgen. Dan deze donderdag nog een rondje van 8 km en ik ben er helemaal klaar voor.

klaar!

Gepost door Kim op zondag 16 september 2012 18:16

Vandaag voor de laatste keer een langzame duurloop gedaan. Ditmaal 21,4 km. Liep prima en ging sneller dan verwacht.
Ik ben helemaal voorbereid. Hoera!
Nu een kleine 2 weken wat rust pakken en het lichaam laten herstellen.
30 september.... knallen maar!!!!!

Ineens een halve

Gepost door Kim op zondag 2 september 2012 17:47

"Ach, het loopt allemaal wel lekker"; dacht ik toen ik ik afgelopen zaterdag bezig was met mijn duurloopje.
Dus besloot ik om een rondje extra te maken. Eenmaal thuisgekomen bekeek ik de route via looptijden. Het bleek een kleine 21 km te zijn geweest.
Ha ha ha ha ha. Dus....

Heerlijk loopweer (#)

Gepost door Kim op zaterdag 25 augustus 2012 17:47

Heerlijk weer voor een duurloopje van 19km. 10,3 km/h gemiddeld gelopen.
De laatste weken van de voorbereidering voor de halve van Texel. Ik heb er zin in.

Weer helemaal terug.

Gepost door Kim op woensdag 8 augustus 2012 18:22

Eindelijk kan ik weer roepen; "Ik ben weer helemaal terug"! Joepie, hoera en meer van dit soort vreugdekreten.

Rustig opgebouwd, goed naar mijn lijf geluisterd, nieuwe schoenen laten aanmeten bij PK Running.
Kortom: Een verstandige opbouw aangegaan. Dit resulteert dan eindelijk weer in een duurloop van 16/17 km op een snelheid van 10,5 p/h. Super! wat ben ik blij. Nog ruim de tijd voor de halve marathon van Texel op 30 september.
Mijn benen voelen beter dan ooit. En de snelheid? Ach, die komt vanzelf wel weer.

Voorbereiding Marikenloop

Gepost door Kim op dinsdag 15 mei 2012 20:25

Zondag a.s. is het weer zover.
Na een langdurige blessure en rustige trainingsopbouw van een flink aantal weken komt het eerste wedstrijdje er weer aan. Ik heb er enorm veel zin in.
Ik ga lekker rustig 10 km stiefelen in Nijmegen tijdens de Marikenloop.
Wat heerlijk om langzamerhand weer een beetje thuis te komen van "pijnlijke-benen-land".

Pijnloos en blij. (1 reactie)

Gepost door Kim op zondag 22 april 2012 11:55

Om de dag weer 6 km. Elke week een km erbij. Er komt weer schot in de zaak. Ik ben erg gelukkig.
Voordeel van rustig lopen is dat ik nu ook direct mijn vetverbruik leer inzetten. Heeft zo'n blessure toch nog z'n voordelen.
Thumbs up

Herstel gaat nu snel :-) (1 reactie)

Gepost door Kim op zondag 15 april 2012 12:35

Hieperdepiep hoera! Sun
Vandaag heb ik volledig pijnloos 5,5 km kunnen lopen.
2 rondjes om de Rijkerswoerdseplassen heen. Gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk onverhard. Heerlijk. Elke week een kilometer erbij en dan zit ik snel weer op mijn oude niveau.

Langzaam en rustig (2 reacties)

Gepost door Kim op woensdag 4 april 2012 18:42

Na twee korte langzame (jogging) rondjes mocht ik weer naar de fysio.
Hij verwacht dat ik over een week of twee weer loop als een kievit.
Voorlopig nog even rustig aan. Maar het gaat snel vooruit, dus ik leef nu al toe naar de duurloopjes op de zaterdagen.

Ik mag weer lopen !!!!! (4 reacties)

Gepost door Kim op vrijdag 30 maart 2012 17:55

Na 6 weken, bijna, niet hardlopen. Na al die weken gedoe in zwembaden, sportscholen en frustraties heb ik een fysiotherapeut bezocht.
Super goed nieuws: ik mag weer lopen. Langzaam en niet langer dan een half uur. Maar het mag weer. Wat ben ik een gelukkig mens.
Morgenvroeg trek ik na 6 lange weken weer mijn hardloop-outfit aan en ga ik een kleine 5 km rondhobbelen.
Heerlijk. Ik kan bijna niet wachten tot morgen.

Langzaam opbouwen en dan...........
Halve marathon Texel!

Nog steeds rust!

Gepost door Kim op zondag 25 maart 2012 17:26

En ook twee weken later ga ik nog steeds twee keer per week naar de sportschool. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en heb ik het tamelijk naar mijn zin. Vooral het fietsen houdt mijn conditie op peil. Na enkele vreemde ervaringen tijdens RPM en Body pump heb ik plezier gevonden in het fitnessen en af en toe body-balance. Maar jeetje, niet lopen, wat een kwelling.
Terwijl mijn partner 's ochtend zijn hardloop-outfit aantrekt en in het zonnetje vertrekt voor 10 km, kijk ik hem met pijn in mijn hart na.
Wat is lopen toch heerlijk. Wat mis ik het enorm.

Nog een week afwachten en dan opnieuw richting de huisarts. Hopelijk komt ie nu met iets beters dan; "wacht het maar een maandje af"......

De sportschool

Gepost door Kim op woensdag 7 maart 2012 17:19

Grote jongens staan voor de vele spiegels op de fitness-afdeling in de sportschool. Langzaam en beheerst, bijna liefdevol, worden de halters getild. Naar voren, opzij. Buigen, strekken, liggen staan. Biceps en triceps puilen uit terwijl de grote jongens langzaam veranderen tot formaatje klerenkast.
Ik, nog steeds met kleine blessure, besluit voor het eerst eens te sporten hier.
Een lading vreemde martelwerktuigen staan geordend naast elkaar opgesteld. Ik zie een loopband en mijn hart maakt een sprongetje.

Na een volledige work-out van bijna 2 uur ben ik tamelijk gelukkig naar huis gegaan. Dit was beter dan huppelen in het water.

De blessure heeft een naam: Tractus iliotibialis frictie syndroom. Oftewel een lopers knie. Van knie tot heup loopt een peesplaat behoorlijk geïriteerd te doen. Een langdurige blessure dus. Nog effe volhouden die sportschool en het onverhard lopen.

Aquarobics-trauma! (2 reacties)

Gepost door Kim op donderdag 1 maart 2012 14:41

Situatieschets:

Je stapt het zwembad binnen.
Zwemkleren aan, handdoekje over je linker schouder geslagen.
Voor je zie je een ondiep zwembad ter grote van een ruime achtertuin.
Het water ziet er aantrekkelijk warm uit en je loopt langs het bad om een plekje te vinden waar je er gemakkelijk in kunt. Met dat je je handdoek weg legt aan de kant zie je de inhoud van het bad. Zo'n 10 corpulente turkse mannen beginnen naar je te staren. Slik, ongemakkelijk. Terwijl je op zoek gaat naar het trappetje zie je in je ooghoek dat er een hoogzwangere vrouw tussen staat en 2 mannen je een geile knipoog toewerpen. Snel het water in. Net op het moment dat de interne paniek toeslaat komt er een vrouw aanlopen met het uiterlijk van een klein meisje in roze joggingpak.
Ze plempt een cd in de speler en er schalt keiharde foute housemuziek uit de boxen die aan weerszijde van het bad zijn gehangen. De akoestiek is belabberd waardoor de muziek weerkaatst tegen de muren en een soort dubbele dreun ontstaat. De mannen en hoogzwangere vrouw draaien allemaal om met het gezicht naar de vrouw. Terwijl je oren worden getreiterd door de herrie begint het roze joggingspak blij te springen en huppelen. Ze draagt een microfoontje en begint enthousiast te schreeuwen. Er wordt ook nog van je verwacht dat je alle spastische bewegingen vrolijk mee gaat doen. De ene na de andere corpulente man begint buiten adem te raken terwijl jij je afvraagt wanneer jij moe zult gaan worden. In de tussentijd worden armen en benen heen en weer gezwaaid in hoog tempo.
Na 50 minuten is het tijd voor de cooling down. Nog steeds staat het roze joggingspak blij te schreeuwen. Nog voordat je eventueel benaderd kunt worden ren je snel de kleedkamer in. Douchen? Dat komt thuis wel!

Ik ben blij te mogen meededelen dat mijn blessure zo goed als verdwenen is. Hoera! Ik kan weer hardlopen. Geen zwembaden en andere enge activiteiten meer..... Theeth smiley

Hoera! Zicht op herstel. (3 reacties)

Gepost door Kim op vrijdag 24 februari 2012 20:10

Ik sta in de woonkamer en kijk even op door het raam om naar buiten te staren. De ene na de andere hardloper komt voorbij geraast, terwijl ik met lichte jaloezie mijn zwemtasje in pak.
Ik kijk weer voor me en check of ik alles bij me heb. Handdoek..... check......zwempak....check......shampoo....check. Ik stap in de auto en rij naar het zwembad. Ondertussen vraag ik me af of mijn donker geverfde haren niet groen gaan uitslaan vanwege het chloor in het water. Ik neem de gok en kleed me om. Eenmaal in het water voelt het heerlijk. Ik zwem een paar baantjes flink door en ik ben blij dat ik weer lekker in beweging ben. Maar het is niet hetzelfde als hardlopen. En als ik na 30 baantjes weer diezelfde badmeester tegen kom en dezelfde klok die niet vooruit te branden is, geef ik het uiteindelijk na 50min op. Ik mis de frisse lucht in mijn longen, het volledig buiten adem raken. Ik mis de runnershigh en bovenal de veranderende omgeving. Zwemmen is heerlijk, maar kan voor mij lang niet tippen aan het lopen.

Het is inmiddels anderhalve week sinds ik heb besloten het rustiger aan te doen en mijn lichaam rust te gunnen. Een pijnlijke pees is hiervan de oorzaak.
Gelukkig werpt het zijn vruchten af want vandaag ervaar ik mijn tweede pijnvrije dag. Als dit morgen opnieuw het geval is, dan ga ik heel rustig aan weer een stukje lopen morgen. Ik kan bijna niet wachten. Alleen al de gedachte maakt me gelukkig. Lekker weer lopen. Alleen de natuur en mijn eigen lichaam. De stappen op het asfalt, het ritme van mijn adem, de rust in mijn hoofd, de stilte van de omgeving en de vrijheid.......

Pijn houdt aan!

Gepost door Kim op dinsdag 21 februari 2012 10:46

Gedverrederrie....... Een scherpe pijn in de rechte knie. De pijnscheuten lopen door naar mijn heup. Wat zou het kunnen zijn. Een geïrriteerd peesje? Verkrampte spier? In ieder geval niet leuk. Nu al een week niet gelopen maar mijn heil gezocht in fietsen en zwemmen. Ik hoop dat het nu snel wegtrekt.
Vanaf 5 maart begint de training voor mijn eerste halve marathon en die wil ik toch wel heeeeeel graag lopen. Verder staat op 3 maart de 3Bergenloop op het programma. Ik hoop dat het herstel snel gaat zijn. Liefst vandaag nog. Confused smiley

Midwintermarathon Apeldoorn

Gepost door Kim op zondag 5 februari 2012 18:57

Vandaag was het dan eindelijk zover. De start van de (18,5 km) Midwintermarathon te Apeldoorn.
Wat een evenement. Het was gezellig door de vele juichende toeschouwers en bandjes. Het parcours was adembenemend, zeker met de witte deken sneeuw. De organisatie was perfect en het weer briljant. Zonnig, bijna windstil en -8 graden celsius. Heerlijk.
Aangezien iedereen tegen me zei dat ik heel rustig moest starten, heb ik dit maar gedaan. Ik vroeg me af wanneer het super zwaar zou worden, maar ook na 10 km was er nog niks spannends gebeurt. Ik besloot een beetje te versnellen.
Achteraf gezien had ik veel sneller kunnen gaan. Het nadeel van het feit dat ik het parcours niet kende. Maar ach, ik heb enorm kunnen genieten van de omgeving. Dat was ook wat waard. Heerlijk relaxed gelopen.

De finish was wel het hoogtepunt. Michel met Hannah stonden op me te wachten. Blij en trots. Hoera! Wat fijn.

Theeth smiley

Liefs.

De halve marathon van Texel.

Gepost door Kim op woensdag 1 februari 2012 09:51

Hoera! Ik heb 'm binnen. De inschrijving, en hiermee startplaats, voor de halve van Texel. Vorig jaar in 8 uur uitverkocht, dus zat ik gisteravond om 00:00 uur startklaar achter de pc.
Vannacht was ie binnen 7 uur vol. En hieperdepiep hoera.... ik mag erbij zijn op zondag 30 september.

Unieke loop doordat zijn start op de Teso-boot begint.
Opstappen in Den Helder, warm lopen op de boot, de laadklep gaat naar beneden op Texel, de scheepshoorn klinkt en...... rennen maar. Een gevarieerd en hiermee uitdagend parcours met de finish in Den Burg. Ik heb er zin in.

Laatste training voor de midwintermarathon in Apeldoorn (2 reacties)

Gepost door Kim op zaterdag 28 januari 2012 18:49

Training, 19,43 km, 01:44:27
Snelheid: 11,16 km/u

Wat een heerlijke dag om de hardloopschoenen aan te trekken. Het is fris, slechts 1 graad celsius, maar zonnig. Dus met heel veel zin steek ik mijn handen nog even snel in de handschoenen, druk ik mijn hardloop-app actief en begin aan mijn trainingsronde.
Sun
Ik begin lekker rustig en loop wat in. Na een kilometer of drie begin ik te versnellen en kom ik op een lekker tempo en ritme terecht waarvan ik merk deze lang vast te kunnen houden. Ik geniet van mijn omgeving en het lopen lijkt weinig moeite te kosten. De zon schijnt in mijn gezicht, om me heen de landerijen met hier en daar een rijtje knotwilgen, watertjes en kwetterende eenden. Ik kan ver voor me uit kijken en zie heel in de verte een andere "eenzame" renner. Ik geniet van het alleen zijn. Ik alleen met de natuur, mijn adem, de doffe tikken van mijn voeten die het asfalt raken.
Na een kilometer of 13 zie ik mijn partner aankomen met achter zijn fiets de fietskar. In de fietskar zit mijn dochtertje van twee zichtbaar te genieten van het ritje. Vanaf hier heb ik aanspraak. Dat is erg gewenst want na 16km merk ik hun aanmoediging erg te waarderen. De laatste kilometers voelen zwaar. Maar gelukkig ben ik er. Een nieuw PR. Nu, op naar de wedstrijd op 5 februari.

Lieve groet.

Bekijk de blog van Kim

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
18-11-2012Zevenheuvelenloop (15 km)01:20:2015.000 m11,20 km/u
30-09-2012Halve marathon van Texel02:02:1221.100 m10,36 km/u
16-06-2012Groot Ginkelse Loop (10,5 km)01:04:2410.500 m9,78 km/u
20-05-2012Marikenloop (10 km)01:03:4010.000 m9,42 km/u
03-03-20123bergenloop (6 km)00:36:326.000 m9,85 km/u
05-02-2012Midwinter Marathon Mini-Marathon (18,5 km)01:46:1018.700 m10,57 km/u
20-11-2011Zevenheuvelenloop (15 km)01:25:0015.000 m10,59 km/u
09-10-2011Hoge Veluwe Loop (10 km)00:55:1010.000 m10,88 km/u
25-09-2011Posbankloop (6 km)00:33:306.145 m11,01 km/u
11-09-2011Bridge to Bridge - Arnhem (10 km)00:57:4010.000 m10,40 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
12-07-2012Ribeauvillé - Beblenheim te Frankrijk01:21:0014.000 m10,37 km/u
17-05-2012De 8 van Driel00:48:538.140 m9,99 km/u
11-02-2012Rondje Rijkerswoerdseplassen00:50:4310.000 m11,83 km/u
28-01-2012Training01:44:2719.431 m11,16 km/u

Hardloop foto's van Kim

1408307888_6_L-Fr.jpeg 7h11-14551.jpg Hoera! Mijn eerste wedstrijd afgerond. De finish Afzien tijdens de laatste kilometers Een stil en verlaten landschap, gehuld in nevel posbankloop 2011.jpg 3eKerstdagloop 445.JPG Even stretchen na de loop. Finish 2012-06-16 11.34.30kl.jpg

Looptijden.nl op Facebook