Profiel van Ieke

Overzicht van alle hardloopprestaties van Ieke. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

Forrest Gump
Ultraloper
Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Vivaldi

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
5.000m200:32:5206-06-201000:33:25
5.600m100:31:4515-05-201100:31:45
10.000m1101:00:0017-04-201101:04:16
10.549m101:10:0009-01-201101:10:00
15.000m101:35:4211-12-201101:35:42
16.093m201:45:4218-09-201101:49:36
21.097m202:18:1713-03-201102:18:34

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

The Royal Ten

Gepost door Ieke op zondag 22 mei 2011 19:05

Vorig jaar, 30 mei 2010, stond ik voor het eerst aan de start van mijn eerste 10 KM wedstrijd. Ik was toen vooral bang dat ik het toen niet zou halen, dus ben ik uiterst voorzichtig van start gegaan.
Ondertussen heb ik ook genoten het publiek dat langs de kant stond. Ik vond het meteen een leuke route, vooral het stuk door het Haagsche Bos, langs Bea, was erg leuk. Maar ik had vooral in mijn hoofd " Niet te hard gaan, anders haal je het niet."

Achteraf gezien had ik best harder gekund! Ik kwam bijna fluitend over de finish en was nog lang niet aan het eind van mijn latijn. Niet dat ik dat gewild had, maar ik was zeer spaarzaam omgegaan met mijn energie. Onderweg heb ik zelfs nog een kletspraatje hier en daar gehouden.

22 mei 2011
Een jaar later sta ik weer aan de start van The Royal Ten. Het voelt anders. Afgezien van het feit dat ik de week ervoor ziek, zwak en misselijk ben geweest, begin ik nu wat fanatieker te worden en vind ik het lopen van een goede tijd ook steeds belangrijker worden.

Op 15 mei had ik in hometown Castricum tijdens de Dubbele Lus een prachtige tijd neergezet en dat smaakt toch naar meer. Dus ondanks het niet al te fitte gevoel, kwam er toch een soort fanatisme in mij naar boven! Het werd dus toch een soort van race tegen mezelf en de klok. Mijn focus lag toch op een tijd van 1 uur.... Dit keer dacht ik vooral " Als ik maar niet ineens moet poepen onderweg!" Want na een week van vage buikklachten, had ik niet het idee dat ik risicovrij was. Maar het ging prima! Alhoewel ik het 5 km punt erg ver weg vond en daarentegen het 9 km al weer snel in zicht kwam.

Onderweg gaf de Djembee band mij weer wat power om de laatste kilometers te volbrengen en natuurlijk doet het publiek ook altijd weer goed werk.
Ik heb er wederom een eindsprintje uit kunnen persen en het resultaat is dus 01:00:53. Maar veel meer kilometers zaten er niet meer in mijn benen, was dus blij dat ik de finish weer gehaald heb. Theeth smiley

Ach, volgende keer wordt het echt een PR van onder het uur!

Maar nu eerste even relaxen. Dinsdag is het weer trainingday.

De City Pier City Halve Marathon!

Gepost door Ieke op zondag 13 maart 2011 09:25

Vandaag is het dan zover! Na 13 weken trainen, pijntjes, buikgriep, bikkelen en genieten, sta ik straks aan de start van de Halve Marathon.

In een boek van John Bingham las ik de volgende uitspraak: " Aan de start verschijnen vergt meer moed dan naar de finish lopen."
Ik vind het een inspirerende uitspraak, mocht ik het onderweg moeilijk krijgen (en dat zal ongetwijfeld) dan denk ik terug aan die uitspraak.Theeth smiley

Het is een spannende dag, dat voelde ik de hele week eigenlijk al. Maar vanochtend was ik toch iets minder zenuwachtig dan gisteren. Ik heb me voorgenomen te gaan genieten en vooral lekker te lopen, dan start en finish ik vast wel op dezelfde dag!

De laatste zaterdagtraining voor de CPC halve marathon!

Gepost door Ieke op zaterdag 5 maart 2011 07:02

Vandaag is het dan zover.... de laatste zaterdagtraining, voordat de CPC plaatvindt. Ik kan bijna niet geloven dat het nog maar 1 weekje duurt, voordat ik aan de start zal staan. Geweldig vind ik het!

De afgelopen weken waren wel weken van wat tegenslagen, maar ik voel me vandaag, ondanks dat ik gisteren heel laat thuis was, best fit. Dat wordt vanmiddag nog wel even slapen, maar ach.... Rust is ook belangrijk.

Mijn blessure is inmiddels aardig weg en mijn fysio heeft me gisteren weer gemasseerd. Dacht ik last te hebben van mijn hamstring, ligt de oorzaak in een ietwat scheve stand van mijn heup, waardoor de spieren in een ander spanning gaan staan. En dat doet dus pijn.
Vandaag dus lekker lopen, maar vooral ook naar het lichaam luisteren.

Sinds jaren van pogingen tot, ben ik nu ook serieus bezig met gezonde voeding.Door het vele hardlopen ben ik erachter gekomen dat ik weinig tot niet meer snoep en dat alcohol ook weinig meer voorkomt Theeth smiley En dat in combinatie met mijn Herbalifevoeding (sportvoeding) ben ik ook nog afgevallen en gaat alles veel beter! Ik heb genoeg energie om een lange duurloop te volbrengen (het zal geen wereldrecord zijn) en als ik bij thuiskomst meteen weer een shake neem zijn mijn spieren zooooo blij!
Het scheelt enorm veel spierpijn en ik herstel veel snellerThumbs up

Zaterdagochtend 19 februari 2011 De testloop

Gepost door Ieke op zondag 20 februari 2011 08:40

De weersomstandigheden waren perfect! Het was niet al te koud en later kwam er zelfs nog een waterig zonnetje door.

Mijn voornemen was om rustig aan te doen en me niet gek te laten maken door de anderen. Ik begon in een lekker tempo, zo'n 6 minuten per kilometer. Dat was best lekker, alleen had ik na twee rondjes van 5 km toch last die hamstring. De eerste 10 km had ik rond het uur afgelegd en daarna moest ik dus nog 1 ronde van 5 km.

Dat laatste rondje was toch enigszins zwaar... Het tempo lag een stuk lager en onderweg moest ik even lopen en stretchen. Jammer, want ik had qua uithoudingsvermogen geen problemen, wat dat betreft liep ik hartstikke lekker!
Maar goed, wat niet gaat, dat gaat niet. Dus uiteindelijk kwam ik als laatste binnen met een tijd van 01:39:00

Na afloop nog even een kopje thee gedronken en nagepraat met de andere lopers. Op advies van mijn trainster volg ik komende maandag even geen training en neem ik wat rust. Ben benieuwd wat mijn fysio te zeggen heeft....

Maar al met al heb ik best lekker gelopen en als ik door de duinen loop is dat elke keer weer een feestje.
Ik geniet van de natuur, de konijntjes, de zee die ik af en toe weer kan zien en het feit dat ik KAN lopen! Nu dus genoeg rust pakken voor een goed herstel en dan 13 maart lekker die 21 km gaan lopen.Theeth smiley

Testloop 15 kilometer (1 reactie)

Gepost door Ieke op zaterdag 19 februari 2011 07:21

Vandaag staat er een testloop op het programma en ik heb nog even tijd voor een klein blogje.

Het gekke is dat ik me enigszins gespannen voel, een soort van " erop of eronder gevoel".
Ik wil die 15 km in een redelijke tijd lopen, maar heb toch nog te kampen met een hamstring die niet helemaal meewerkt en qua training heb ik afgelopen week ook 1 keer verzuimd Sad smiley

Ik ben benieuwd, neem wel lekker een muziekje mee ter inspiratie en dan gewoon maar gaaaaaan!

Nog 1 maandje te gaan en dan..... de HALVE! (2 reacties)

Gepost door Ieke op maandag 14 februari 2011 20:07

Met nog een kleine vier weken voor de boeg begin ik toch langzamerhand wat zenuwachtig te worden als ik aan die HALVE denk van 13 maart.
Waarom had ik mezelf ook alweer dit doel gesteld???? Omdat ik zo nodig verder wilde....eerst verder dan 5 km, toen verder dan de 10, toen verder dan 15....
Tijdens sommige trainingen had ik behoorlijk de pest in, dan liep ik niet lekker, dan had ik last van mijn buik, dan was het weer behoorlijk pittig, maar altijd bij thuiskomst was ik zo happy met mezelf!

Ik vind het stoer van mezelf dat ik zover ben gekomen, maar vind het vooral erg spannend. Hoe zal het gaan die HALVE? Toen ik in december begon met trainen had ik eigenlijk nog nooit zo consequent drie keer per week getraind. Er komt meer kijken bij hardlopen werd me al snel duidelijk.
Loopscholing, skipping, je pas verlengen....allemaal termen, bewegingen en oefeningen waar ik nog nooit van had gehoord. Ik heb die eerste 15 kilometers op eigen kracht weten te behalen, maar ik wist dat het me alleen nooit zou lukken om voor de HALVE te trainen.

We zijn inmiddels heel wat weken, trainingen, spierpijntjes,sneeuwbuien, gladheid, overwinningen en blessures verder... Nog 1 maandje te gaan en dan is het D-DAY! Natuurlijk heb ik aan iedereen die het wil horen, of ook niet wil horen, verteld dat ik de HALVE ga lopen, dus wat er ook gebeurd, ik zal finishen!

Gewoon lekker lopen

Gepost door Ieke op dinsdag 11 januari 2011 08:39

Nadat ik zondag de kwart marathon van Egmond had volbracht was ik erg benieuwd hoe het me tijdens de training voor de halve marathon zou vergaan.
Gelukkig stond er een duurloop op het programma zonder energievretende versnellingen Wink smiley

Het ging hartstikke lekker. Woensdag wordt het wel weer een zware training, maar ik ga ervan uit dat ik dan weer hersteld ben en de versnellingen aan kan.

Op naar *mijn eerste* halve marathon tijdens de CPC op 13 maart 2011!

Gepost door Ieke op dinsdag 4 januari 2011 08:49

Een nieuw jaar, een nieuw doel.

Ik had mezelf dit doel eigenlijk al in 2010 gesteld, maar in 2011 gaat het ook echt gebeuren. Als ik er aan denk vind ik het nu alweer zo ontzettend spannend.

Anders dan mijn Dam tot Damloopt trainingen, train ik nu in groepsverband.
Per toeval zag ik een oproep van Haagatletiek dat je kon trainen voor de CPC halve marathon, zonder lid te zijn. Ik heb mijn kans gegrepen en nu train ik op maandag- en woensdagavond en op zaterdagochtend. Het is super leuk en ik kan het aardig bij houden.
De trainingen zijn afwisselend en we doen ook datgene wat ik in mijn eentje niet zou doen, zoals: in het donker over het strand, trainen in een sneeuwstorm. Ik voel me dan ook af en toe zo blij met mezelf. Ik kan dus meer dan ik steeds denk smiley
Versnellingen lopen deed ik alleen ook niet. Ik heb ooit eens een keer een poging gewaagd, maar ik had het gevoel dat ik niet goed wist wat ik deed en de bewoners aan de Valkenboskade zullen ook raar op gekeken hebben toen ik daar voor de derde keer puffend voorbij kwam rennen in volle galop....

Tja, ik moet gewoon goede begeleiding hebben en die heb ik. Dit komt wel goed op 13 maart!

De Dam tot Dam 2010 volbracht.

Gepost door Ieke op zaterdag 25 september 2010 12:43

Vorige week zondag was het dan zover. Ik had behoorlijk de zenuwen en moest mezelf dan ook dwingen iets te eten...Want zonder energie wist ik zeker dat het niet zou lukken.
Gelukkig ging Ramon met mij mee naar Amsterdam zodat hij me mentaal kon steunen en me wat kon afleiden.

Eenmaal op Amsterdam CS was ik al wat rustiger en konden we alvast wat sfeer proeven. Toen maakten de zenuwen weer plaats voor startkriebels!

Uiteindelijk ben ik netjes in het desbetreffende startvak gaan staan en Twan van Peperstraten (my favourite!) loste het startschot en weg waren we.
Het eerste stuk viel me reuze mee. Ik was al gewaarschuwd voor de beruchte IJ- tunnel, dus ging ik keurig in niet al te snelle pas ( onder het ritme van een geweldige Djembee-band) de tunnel in en ik kwam er ook weer uit! Feit was wel dat ik van alle kanten voorbij werd gerend....sommige mensen heb ik later kunnen inhalen, maar de meeste heb ik niet meer gezien.

Na de IJ-tunnel kwam er een wat saai stuk, maar ook daar stonden gelukkig toeschouwers op het viaduct en we werden begeleid door de klanken van een swingende band, dat geeft energie!
Daarna was het een mooi parcours. De dijkdorpjes waren super en ondanks het niet al te mooie weer stonden er overal mensen.

Ik had nog geen 10 km gelopen en mijn benen voelden zwaarConfused smiley Het parcours was best een beetje tricky en je moest goed opletten hoe en waar je liep, even wennen dus voor een beginnend Dam tot Dammer. Net op het moment dat ik mezelf behoorlijk aan het vervloeken was kwam ik bij het Molenwijkpark en kreeg ik weer de nodige energie van de toeschouwers, de muziek, het drinken en gelukkig een stukje banaan en een partje sinaasappel...ik kon weer verder.

Het was geweldig! Mijn voornemen was ook om vooral te genieten van het hele evenement en dat heb ik ook gedaan. Alhoewel ik later besefte, toen ik beelden terug zag op internet, dat ik ook weer veel gemist had. Blijkbaar was ik toch ook veel met mezelf bezig geweest.

De laatste 3 km begon ik mijn spieren toch wel behoorlijk te voelen en een hogere versnelling zat er niet meer in. Mijn hoofd wilde wel, maar de spieren niet meer.

Zo'n 600 meter voor de finish stond Ramon mij aan te moedigen en dat geeft de burger moedTheeth smiley! Eerlijk gezegd vond ik die laatste honderden meters behoorlijk lang duren, maar het is gelukt!
Ik ben in 01:53:30 gefinished in Zaandam en dat voelt super! Een overwinning op mezelf en een kroon op al mijn trainingen sinds maart. Nu op naar de halve marathon!

Nog 2 nachtjes slapen en dan.... De Dam tot Dam!

Gepost door Ieke op vrijdag 17 september 2010 20:33

Heel erg spannend vind ik het allemaal.
Toen ik in maart 2010 mijn eerste 5 km run liep tijdens de CPC was ik zo ongelooflijk blij met mezelf. Dat smaakte naar meer en zo liep ik in mei dit jaar de Royal Ten met een afstand van 10 km. Ook dat ging wonder boven wonder erg goed. Ik had nog nooit zo lekker gelopen... Het publiek gaf me vleugels en ik hoefde natuurlijk ook niet op auto's te letten, te wachten voor stoplichten of fietsers te ontwijken en ik kon lekker op het asfalt lopen. Dat was een openbaringTheeth smiley!

Ik had nooit durven dromen dat ik ooit meer dan 10 km zou kunnen lopen. Ik heb nml traumatische ervaringen met het begrip " bosloop" die ik elk jaar op de HAVO ongetraind door de Castricumse duinen moest lopen.
Met steken in mijn buik en een zeer verhit hoofd kwam ik dan weer met mijn tong op de grond op school aan, waar je niet eens een behoorlijke douche kon nemen om vervolgens ook de rest van de week lekker veel spierpijn te hebben.

Maar zeg nooit " nooit" , want ongeveer 22 jaar later loop ik heerlijk door de Haagse duinen en kom ik af en toe met plezier door de Castricumse polder lopen.
En nu dus de Dam tot Dam...een nieuwe afstand, een nieuwe uitdaging. Als ik er teveel aan denk word ik al een beetje zenuwachtig, maar wat ik vooral wil gaan doen is genieten en ach....dat persoonlijk record komt nog wel.

Oh ja en ik heb wat minder regen besteld en wat meer zon smiley with shades

Bekijk de blog van Ieke

��n of meerdere (trainings)tijden zijn ivm de privacyinstellingen van deze gebruiker niet zichtbaar.

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
21-09-2013Vredesloop Den Haag (10km)01:08:0010.000 m8,82 km/u
10-03-2013CPC Loop (10 km)01:06:2510.000 m9,03 km/u
11-03-2012CPC Loop (10 km)01:03:0010.000 m9,52 km/u
11-12-2011Bruggenloop (15 km)01:35:4215.000 m9,40 km/u
16-10-2011Amsterdam Marathon (halve marathon)02:18:5121.097 m9,12 km/u
02-10-2011Rondje Bergen01:04:5910.000 m9,23 km/u
18-09-2011Dam tot Damloop (10 EM)01:45:4216.093 m9,14 km/u
22-05-2011Sdu Royal 1001:00:5310.000 m9,85 km/u
15-05-2011Castricum - Rabo Dubbele Lus (6 Km)00:31:455.600 m10,58 km/u
17-04-2011Delftse Houtloop (10 km)01:00:0010.000 m10,00 km/u
10-04-2011Marathon Rotterdam (10 km)01:01:4210.000 m9,72 km/u
13-03-2011CPC Loop (halve marathon)02:18:1721.097 m9,15 km/u
09-01-2011Egmond Kwart Marathon01:10:0010.549 m9,04 km/u
14-11-2010Dotterbloemloop01:04:2810.000 m9,31 km/u
03-10-2010Rondje Bergen01:07:0910.000 m8,94 km/u
26-09-2010Utrecht Marathon (10 km)01:04:5910.000 m9,23 km/u
19-09-2010Dam tot Damloop (10 EM)01:53:3016.093 m8,51 km/u
06-06-2010Ladiesrun Groningen00:32:525.000 m9,13 km/u
30-05-2010The Hague Royal Ten (10 km)01:05:2610.000 m9,17 km/u
14-03-2010CPC Loop (5 km)00:33:585.000 m8,83 km/u

Hardloop foto's van Ieke

8 april 2015 rond 07:30 IMAG0786.jpg The Warming up :-) Naar de start! 882081_10200591820375224_776522209_o.jpg Saved from Device: 7344704b-c4ec-466f-9fda-26cebc443c94 de finish

Successen van Ieke

Forrest Gump
Ultraloper
Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Mijlpaal 1.000 km
Onbreekbaar
Afstandmeter
Trainee
Goed uitgerust
Reviewer
Blogger
Pimp
Facebooker
Twitteraar
App fan
App master
App addict
3x per week
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
3 maanden op rij
6 maanden op rij
Vroege vogel
5x per week
Speedy Gonzales
Nachtbraker
Wedstrijd fan
Wedstrijd master
Wedstrijd addict
9 maanden op rij
12 maanden op rij


Looptijden.nl op Facebook