Profiel van Eveline Barents-van Reeuwijk

Overzicht van alle hardloopprestaties van Eveline Barents-van Reeuwijk. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

Looptijden.nl addict
Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Mijlpaal 100 km
Vivaldi

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
4.800m100:31:5226-12-201200:31:52
4.802m100:30:1218-12-201500:30:12
4.837m100:29:4028-06-201500:29:40
5.000m400:31:1329-06-201300:32:55
5.174m100:31:5805-10-201400:31:58
7.000m200:44:5414-11-201500:46:18
10.000m201:06:1517-05-201501:08:56
10.786m101:13:5012-04-201501:13:50

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

Fijne Koningsdag!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 27 april 2015 15:27

Vandaag toch nog even de deur uit voor een rondje hardlopen, mèt mijn 'Tegelkoninging t-shirt'! Helemaal in stijl voor Koningsdag! smiley

Nieuwe schoenen! (1 reactie)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op vrijdag 2 mei 2014 12:50

De laatste tijd wilde het lopen niet zo lekker als ik zou willen... Deels te wijten aan een stukje conditie: minder dan dat ik dacht of gehoopt had. Deels te wijten aan concentratie?

Ik ben eens wat verschillende hardloopblogs gaan lezen en heb me weer even gestort op alle info die te vinden is op www.runinfo.nl

Afgelopen week eens even Looplekkerland (speciaalzaak voor loopschoenen) binnen gelopen en met de beste man aldaar een paar fraaie schoentjes uitgezocht. Meteen bij het aantrekken zaten ze al heerlijk! Lekker licht en bijna het idee of je geen schoenen aanhebt! Een rondje hobbelen door de zaak voelde ook al meteen heel goed!

Het zijn Barefoot-like runningshoes van Merrel. Je merkt dat wanneer je gaat rennen je van nature al veel meer geneigd bent om op je voorvoet te landen.
Dezelfde dag nog meteen een rustig rondje gemaakt op de nieuwe schoenen! Rustig aan opbouwend, want ik voelde wel dat er ook meteen enkele andere spieren meer en anders aangesproken werden dan bij mijn vorige schoenen (kuiten!).

Vandaag, 2 dagen later, opnieuw een ronde gemaakt, deze keer de momenten van rennen wat opgebouwd en het liep gewoon zo heerlijk!! Werd er helemaal blij van! Het lopen op deze barefoot-like schoenen voelt zo veel efficiënter aan. Ik ben fan!

Op wat voor schoenen loop jij?

Back on track!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 14 april 2014 21:32

Yesss heb er weer helemaal zin in!
De app werkt weer naar behoren (of beter gezegd, ik heb nu de instellingen van mijn telefoon goed staan!) en vandaag weer meteen mijn positie als tegelkoningin veroverd!
Haha vind het zo leuk, dat hardloopspel Wink smiley
Vind het ook altijd nog erg motiverend om te zien hoeveel kilometers ik tijdens een training of gedurende een maand gelopen heb.

Hopelijk heb ik nu ook weer tijd om met regelmaat te gaan lopen. Wegens werk en andere verplichtingen schoot het er steeds bij in. Wel een keer om kwart voor 5 in de ochtend opgestaan om voor het werk nog een ronde te maken, maar dat is me ook niet vaker dan 1 keer gelukt... Toch het lopen beter gaan inplannen in mijn agenda!

De training van vandaag ging lekker. Een interval training van 3 minuten lopen, 1 minuut wandelen, in totaal ruim 6 kilometer gemaakt.
Perfect loopweer wat mij betreft op af en toe een windstoot na. Temperatuur was top (8-9 graden), een mooi rondje door een heerlijk rustig gebied en even gedag gezegd bij de koeien Wink smiley

Slimmerik... (2 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op woensdag 9 april 2014 18:42

Heb het hardlopen een beetje verzaakt de afgelopen tijd. Een groot gebrek aan tijd, helaas! Daar bovenop nog een fikse verkoudheid die nogal lusteloos maakte en voor je het weet ben je een paar weken verder..

Nu was ik onlangs toch weer gaan lopen, zo ook vandaag, en tot mijn verbazing werkte de app niet zoals ik altijd gewend was.
Elke keer als ik tussentijds even op de app keek had hij geen tijd gemeten (ondanks een prima GPS-signaal) en sprong hij steeds in een rechte lijn naar het punt waar ik op dat moment was.
Grrrrrr elke keer mn route via de website maar weer aangepast zodat ik toch een idee heb van het gelopen aantal kilometers.

Dat moest toch anders kunnen dacht ik..
En ja hoor, een beetje research op het support-forum en de FAQ-page leert mij dat ik de app op de achtergrond moet laten verversen..
Nu de settings van mijn telefoon aangepast en hopelijk werkt de volgende keer dat ik ga lopen de app weer zoals ik dat als vanouds gewend was smiley

slimmmmmm

Marikenloop 5km

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op woensdag 29 mei 2013 21:31

Afgelopen zondag was het zover; de Marikenloop! Lang naar uitgekeken. Helaas was het weer niet wat je ervan verwacht zo tegen het einde van de maand mei, maar om te lopen waren de weerscondities prima!

Met toch wel een beetje (gezonde) spanning in het lijf gingen we op weg naar Nijmegen. Manlief bracht mij en een vriendin met de auto naar de stad en zette ons af bij de universiteit. Op naar het Universitair Sportcentrum! Daar aangekomen direct het t-shirt opgehaald en vervolgens op jacht naar een kluisje!

Langzaam aan was het tijd om te gaan verzamelen in het startvak. Ik mocht starten vanuit het oranje startvak, de vriendin met wie ik samen was in het groene startvak. Helaas konden we dus niet samen van start gaan.
Nog even fanatiek meegedaan aan de gezamenlijke warming-up, onder leiding van Annemarie Thomas en toen was het zover; uiteindelijk was het oranje startvak open en konden we richting de start!

Ondertussen was de snelste loper van de dag alweer binnen overigens... Wink smiley

Net voor de start stond daar mijn mannetje nog om mij aan te moedigen!

De eerste twee kilometers verliepen soepel! Ik had al snel een prettig tempo te pakken en het parcours was breed genoeg om anderen te passeren of juist te laten passeren. De vierde kilometer viel me zwaarder, maar zodra het bordje 4km in zicht kwam kreeg ik toch nog even die boost om door te gaan en de laatste kilometer nog net even een beetje gas bij te geven.
Uiteindelijk was de netto tijd: 32.09

Na deze (voor mij) tweede loop heb ik de smaak helemaal te pakken en wil ik meer meer meer!
Zo leuk om met zo veel mensen lekker samen te lopen, en al die mensen die vanaf de zijkant aanmoedigen geeft je weer extra energie!

Vandaag meteen ingeschreven voor runforkika (10k) en de Merseloop (5k)!
Per abuis voor de runforkika ingeschreven voor de 10k in plaats van de 5k. Even getwijfeld om dit te laten wijzigen, maar wil toch proberen voor de 10k te gaan!
Heb er vertrouwen in dat ik dat kan, met het doel deze uit te lopen en me (nog) niet druk te maken over de tijd die ik dan neerzet.

Music to run (1 reactie)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 25 februari 2013 14:03

Na een week lang geveld te zijn geweest door de griep gaan vanavond de loopschoenen weer aan! Nu eerst nog even de playlist op de ipod updaten, want die is wel aan revisie toe.

Iemand nog lekkere muziek-tips voor tijdens het lopen?
Welk nummer mag zeker niet ontbreken in mijn playlist? Welke nummers luister je zelf graag tijdens het lopen of loop je liever zonder muziek?

Mijn top 3 op dit moment (in willekeurige volgorde):
  • Reckoning Song - Asaf Avidan
  • Where have you been - Rihanna
  • Brother - Matt Corby

Marikenloop!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op donderdag 17 januari 2013 14:44

In navolging van mijn eerste deelname aan een loop afgelopen kerst, heb ik me zojuist ingeschreven voor de Marikenloop, 5k. Komende maanden nog lekker trainen en dan gaan we de 26e lopen met als doel het verbeteren van mijn tijd van de Kasteelloop!
Via mijn man even een gele ChampionChip/MyLapsChip opgetrommeld, alle registratiestappen doorlopen en toen was de inschrijving een feit!

Morgen maar weer even een rustige training inplannen want na mijn training van maandag had ik last van spierpijn onder mijn voet. Denk dat het komt doordat ik overproneer en dat de warming-up onvoldoende was geweest met het koude weer.
Inmiddels voelt de voet weer vrijwel normaal en gaat lopen pijnloos, vanavond even bekijken hoe het gaat op de volleybaltraining en dan morgen eerst een gedegen warming-up en een rustig rondje.

Meer dames die meedoen aan de Marikenloop?

Have a nice day!
Liefs,

Eveline

Mijn eerste loop! (4 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op vrijdag 28 december 2012 11:33

Dit jaar een sportief begin van de tweede kerstdag! De wekker ging al op tijd en meteen schoot door mijn hoofd dat een wijntje minder de avond te voren misschien wel een beter idee was geweest..
Hup het bed uit, ontbijtje en daarna de loopkleding aan en de auto in! Mijn medeloopster opgehaald en vervolgens naar Horst toe.

Toch wel spannend zo'n eerste keer meedoen aan zo'n wedstrijd! Even sloeg de twijfel toe; "oh jee, kan ik dit wel?!"
Al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik niet de enige was die voor de eerste keer meedeed en die nog niet zo lang aan het lopen was en zo raakten we voor de wedstrijd nog gezellig aan de praat.

Mezelf ten doel gesteld deze 5km aan een stuk uit te lopen (dat heb ik nu een aantal keren tijdens mijn trainingsrondje 'geoefend'Wink smiley, de tijd zou ik dan wel zien...

Na een warming-upje was het dan eindelijk zo ver. Met alle lopers voor de 5km verzamelen bij de start en daar gingen we! Een leuk parcours van 2 rondes langs de vijvers en de kasteel ruïne in Horst, wisselend verhard en onverhard, hier en daar wat glad en modderig.

Al snel vrij valt de hele club wat uiteen en heb je ook lekker de ruimte om voor jezelf te lopen. In de tweede ronde werd het even afzien en zwaar. Als een mantra bij mezelf herhaald "gewoon uitlopen, tijd maakt niet uit, vind je tempo, gewoon uitlopen..."
Blijkbaar heeft het geholpen.

Uiteindelijk deze 5km gelopen in een tijd van 31.52 minuten. Zelf best tevreden met dit resultaat na ongeveer 4 maanden training (vanaf 0 begonnen). Nu lekker verder trainen op een snellere tijd voor de volgende keer!

Tevreden weer richting huis, op naar het kerstdiner Wink smiley

Snowwwww (2 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op zaterdag 8 december 2012 20:12

Vandaag na mijn dienst in de kroeg meteen de loopkleren aangetrokken en op pad gegaan. 5 km, een rondje over de randweg hier in het dorp (singels), in een tijd van 34 minuten. Niet super snel, maar de komende paar weken kan ik daar nog even aan werken, in de aanloop van mijn eerste 5 km loop (2e kerstdag, Kasteelloop in Horst (aan de Maas)).

Hopelijk kan ik in drie weken tijd de snelheid nog een beetje opvoeren! Maar al met al ben ik niet ontevreden na zo'n 4 maanden training. Ben al lang blij dat ik die 5 km in een keer kan afleggen Wink smiley Dat had ik in het begin nog niet durven dromen!

Het lopen ging lekker! De temperatuur, zo'n 3 graden onder 0, vond ik eigenlijk wel erg prettig! Na een paar minuten merk je niks meer van koude! Had een lange broek aan, thermo shirt, shirtje korte mouw en jasje (+ reflecterend hesje en lampjes). Aanvankelijk ook handschoenen, maar die heb ik halverwege uitgedaan omdat ik het te warm vond.
De meeste paden waren goed begaan paar, hier en daar wat gladde stukjes en soms een stuk over opgevroren sneeuw. Gelukkig geen glibber- of valpartijen Wink smiley

En die douche na afloop is Heeeeeeeeerlijk!

Kasteelloop Horst (4 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op dinsdag 20 november 2012 17:04

Heb me deze week ingeschreven voor de kasteelloop in Horst op tweede kerstdag!
Een sportief begin van deze feestdag lijkt me zo smiley
Ik ga, samen met een vriendin, me wagen aan de 5 km!
Zijn er hier meer lopers die hier aan mee doen?

Komende weken nog even fanatiek trainen, wat soms wel lastig is naast al het volleyballen.
Een flitsende tijd zal het vast nog niet worden deze kerst, maar ik vind het een leuke uitdaging voor mezelf om hier aan mee te doen en een indruk te krijgen van waar ik sta na (dan) 5 maanden trainen.
Mee doen aan zoiets is toch weer even anders dan je eigen trainingsrondjes lopen!
Ik ben erg benieuwd want het wordt voor mij de eerste keer dat ik aan zoiets mee doe.

Wintertijd (2 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 29 oktober 2012 09:30

De wintertijd is ingegaan en het weer leek ook meteen te veranderen: een stuk kouder plotseling dan de rest van de week!
Voor het eerst de lange loopbroek eens aan getrokken en shirt met lange mouwen. Na even warmlopen was er van de kou al niks meer te merken!
Na 2x 20 minuten lopen zo'n 6 km afgelegd. Tussendoor 5 min. wandelen en ik kon het toen niet laten om even snel wat foto's te maken Wink smiley

Wat een prachtige herfstdag was het gisteren...

Lekker gelopen!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 22 oktober 2012 20:43

Maandag 22-10-2012.

Vandaag een lekker rondje gelopen rond de singels van Venray. Een nieuwe stap in mijn hardloopschema: 30 minuten achter elkaar rennen. Na deze 30 minuten had ik ongeveer 4,5 km afgelegd. Daarna 3 minuten wandelen en toen nog eens 15 minuten rennen. Uiteindelijk ongeveer 7 km gerend.

Het was heerlijk weer vandaag en toen ik vanavond ging lopen was het nog zo'n 17-18 graden. Lekker de korte broek en een shirtje aan dus!
Sinds vandaag heb ik ook van die handige lampjes die je om je arm kunt dragen, dus kon ik het reflecterende vestje thuislaten. Scheelt toch weer een laagje 'kleding' en is minder warm tijdens het lopen. Was erg blij met mijn lampjes (zijn binnenkort te bestellen via www.tiwwit.nl, even stiekempjes reclame maken voor manlief).

Ik was duidelijk niet de enige die het perfect loop-weer vond vanavond, ben tientallen hardlopers en wandelaars tegen gekomen. Ben maar gestopt met tellen, waren er zo veel Wink smiley

Nu nog snel wat krachttraining in de woonkamer en dan heb ik wel een lekkere douche verdiend!

Tot de volgende keer en succes met lopen!

Eveline

Rainy day (2 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op woensdag 17 oktober 2012 10:27

Woensdag 17-10-2012: Had me gisteren al voorgenomen om deze ochtend te gaan lopen, nog even voor ik moet werken...
Een blik uit het raam vertelde me dat het buiten grijs en grauw was.

En nat....
Best wel erg nat...

En ik had nog nooit in de regen gelopen...

GEEN EXCUSES! schoot het door m'n hoofd! Je hebt goede loopkleding, we zijn niet van suiker, dus een beetje regen kan geen kwaad! Eens moet de eerste keer zijn niet waar....?
Toch snel omgekleed en op pad!

Na een warming-up mijn eerste 15-min. sessie. Ik merkte al snel niks meer van de regen en mijn kleding (en het lopen) hield me op een comfortabele temperatuur. De eerste 15 minuten gingen lekker!

Na 3 minuten stevig wandelen gingen we door voor de tweede 15-min. sessie. Deze viel me iets zwaarder, mede door enkele stukken die wat glad waren door de regen en gevallen bladeren. Geprobeerd om toch mijn tempo vast te houden gedurende deze 15 minuten en gezien mijn tussentijd op dit stuk (ongeveer gelijke afstand afgelegd als in de eerste 15min.sessie) was dit ook gelukt.

Nog een keertje 3 min. stevig door wandelen en toen nog 1 kilometertje richting huis, gevolgd door een cooling-down.

Nu heb ik wel een lekkere douche verdiend! Wink smiley
Trots dat ik me niet door de regen heb laten weerhouden!

Teamwork

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op dinsdag 16 oktober 2012 10:53

maandagavond 15-10-2012: afgesproken om samen met een vriendin te gaan lopen (ook hier op looptijden.nl).
Nu het 's avonds vroeg donker wordt is het geen optie meer om langs allerlei velden en via buitenwegen te gaan lopen, maar zijn we meer 'gebonden' aan de singels (rondweg) hier in Venray. Deze singels zijn eigenlijk dagelijks druk 'bezocht' door wandelaars en lopers. Zo ook wij gingen samen een rondje maken!

Afgesproken op een kruispunt tussen onze beide woningen in. Op weg naar het meeting point de warming-up gedaan. Even de spieren warmdraaien en gaan met die banaan!

Het samenlopen is motiverend, het begint natuurlijk al met een motivatie om daadwerkelijk te gaan! Ook tijdens het lopen is het motiverend om samen een tempo aan te houden.

We hebben gelopen volgens mijn opbouwschema: 15 min lopen, 3 min wandelen en 15 min lopen.
In deze tijd hadden we er ook bijna het rondje om de singels helemaal op zitten (ongeveer 5 km), dus na die laatste 15 min hebben we nog even doorgelopen tot aan het einde van ons rondje.
Aan het einde afscheid genomen en weer op huis aan. Onderweg naar huis een cooling-down en eenmaal thuis genieten van een lekkere douche en daarna een kopje thee op de bank!

Was ook weer heerlijk loop-weer; een graag of 12, enige bewolking en een lichte wind.

Goed begin van de week!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op maandag 8 oktober 2012 20:54

Maandagavond, 8-10-2012: manlief is handbal training geven en in plaats van eenzaam op de bank naar de tv te kijken trek ik lekker de loopschoenen aan voor een rondje rondom de singels van Venray. Alles bij elkaar is dat ongeveer 5 km.

Na een korte warming-up ga ik lekker van start. Vandaag is mijn doelstelling om 30 minuten aan een stuk te lopen!
De eerste 10 minuten zijn voorbij voor ik het weet en het voelt goed. Het lijf is inmiddels op een aangename temperatuur en ik heb een rustige looppas gevonden die ik goed vol kan houden. De hartslag is dan ongeveer 150 slagen/p.m. Thumbs up
In de volgende 10 minuten loopt de hartslag op naar het maximum van vandaag, zo'n 165 slagen/p.m.
Ik concentreer me op mijn looptechniek en probeer het ritme en tempo vast te houden. Thumbs up
De laatste 10 minuten zijn pittig! Maar het is dan ook de eerste keer dat ik echt 30 minuten aan een stuk loop, dus dat mag ook wel! Er moet natuurlijk een beetje uitdaging in zitten hè! Wink smiley

Na 30 minuten kijk ik op m'n app, want ik ben razend benieuwd wat voor afstand ik in deze tijd heb afgelegd!
4 km zegt looptijden..
Mijn eerste gedachte is Snail, maar dan spreek ik mezelf toch even toe dat het niet enkel gaat om zo snel mogelijk zo'n groot mogelijke afstand af te leggen! Na amper 3 maanden trainen moet ik natuurlijk ook niet meteen verwachten dat ik snelle toptijden loop. Eerst nog wennen aan het lopen zelf, langer lopen en het houden van een vast tempo. Genoeg te trainen nog!

Na 2 minuten wandelen is de hartslag teruggezakt naar 110 slagen/p.m en ga ik weer van start met een looppas voor het laatste stukje van mijn rondje. Na ongeveer 7 minuten ben ik terug op het beginpunt van mijn ronde, stop ik de app en doe ik op weg naar huis een cooling down. Tegen de tijd dat ik thuis ben is de hartslag rond de 100 slagen/p.m en zakkende.
Nog wat stretchen, wat drinken en lekker de douche in!

afstand: 5154 m
gemiddelde snelheid 8,20 km/h

Aan de slag! (1 reactie)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op zondag 7 oktober 2012 18:06
Door een blog van een mede-looptijd.nlgebruiker ben ik gemotiveerd om mijn hardloopcarrière een 'serieuzere' impuls te geven! Dat wil zeggen;
  • opbouwschema opnieuw uitstippelen en inplannen.
  • Intervaltrainingen inplannen
  • Hartslagmeter consequenter gaan gebruiken (doe ik nu de ene keer wel en de andere keer weer niet..)
  • Voortgang monitoren dmv hardloop'dagboek'smiley

De outfit voor de herfst en winter hebben we inmiddels in huis, dus daar kan het in ieder geval niet meer aan liggen! Tounge smiley

Vandaag een prachtige herfstdag om te lopen!

Nazomeren 2... (2 reacties)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op dinsdag 4 september 2012 20:49

Tja.. De zomer loopt op z'n eind..
Aan de temperatuur is het nog niet zo te merken, want heerlijk weer om te lopen!
Maar dat de dagen in lengte alweer drastisch beginnen te korten is wel goed merkbaar!
Reflecterend vestje weer aan als we in de avond gaan lopen, zodat ik in ieder geval goed zichtbaar ben voor het overige verkeer. Maar dat is nog niet eens het grootste 'probleem'..
Loopt toch minder prettig als vrouw in je eentje in de schemering/donker, dan in het licht! Hoe lossen jullie dat op?
Samen lopen met iemand?
Iemand tips?

Groetjes
Eveline

Nazomeren...

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op zaterdag 1 september 2012 16:04

Wat was het vandaag een prachtige ochtend om te gaan lopen! Een heerlijk zonnetje, prachtig blauwe lucht en hier en daar een klein wolkje..

Las ik gisteren nog een tweet van iemand die vond dat hardlopers altijd zo gepijnigd en gekweld keken. Daarom vandaag bewust met een lach op het gezicht gerend, muziekje op en lekker playbacken smiley
Ik zal de mensen eens laten zien dat hardlopen ook ontzettend genieten en ontspannen is!

Heerlijk!

Foto: Cooling Down door middel van een wandeling terug naar huis via het OdaPark, Venray

Ballonzuilen

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op zondag 12 augustus 2012 11:53

8 km door een mooi stukje natuur, de Ballonzuilbossen nabij Venray en Merselo.

gewerkt aan opbouwschema: warming-up, W3-L8-W3-L8-W3-L8-W2-L4-W2-L4-W2-L5, cooling-down

Vooruitgang!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op donderdag 9 augustus 2012 14:53

Vandaag weer een stapje 'verder' gegaan wat betreft mijn opbouwschema.
Begonnen met 5 minuten flink wandelen om op te warmen. Daarna 3 minuten in rustig looptempo nog eens opwarmen.
Daarna: W2-L5-W3-L6-W3-L6-W3-L6 en daarna in een lekker tempo naar huis gewandeld (W=wandelen, L=lopen)

Voelt goed om te merken dat je het steeds een beetje langer vol kunt houden! Daar doen we het voor tenslotte!
Ook erg fijn dat we hier in de buurt mooie natuur hebben zodat je ook nog eens lekker om je heen kunt kijken en kunt genieten tijdens het lopen!
Snel eens naar de Ballonzuilbossen om daar een ronde te lopen, ook een erg mooi stukje bos!

Nu nog even wat BodyRock-oefeningen en dan springen we snel de douche in!

Running together! :)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op dinsdag 7 augustus 2012 16:20

Vandaag m'n rondje gelopen samen met een vriendin. Lekker om elkaar te stimuleren om te gaan lopen!
We hebben ons aan mijn loopschema van 5 - 2 gehouden en uiteindelijk een mooi rondje van 6.5 km afgelegd. We mogen maar weer trots op onszelf zijn dat we het toch maar mooi weer gedaan hebben!

Thumbs up

Neeltje, jij net zo'n rode boei als ik toen je thuis kwam?! Wink smiley

Goedemorgen!

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op vrijdag 3 augustus 2012 08:07

Goedemorgen! Een goed begin van de dag, ik heb m'n trainingsrondje er al weer op zitten voor vandaag!
Had vooraf hier op looptijden.nl al een mooie route uitgestippeld van zo'n 7.2km
Dit keer heb ik mijn warming-up niet meegenomen in de meting, dus de route die de app uiteindelijk opgemeten heeft is iets korter dan die 7.2km
Helaas heb ik ook ergens een foutje gemaakt en per ongeluk een verkeerde toets aangeraakt, want de app was gestopt met meten. Gelukkig had ik het direct in de gaten zodat ik voor de tweede helft van mijn parcours gewoon een nieuwe meting kon starten. Vandaar vandaag 2 tijden, maar gewoon 1 ronde gelopen!

Vandaag steeds 2 min. wandelen en 5 min. lopen. Dit ging me goed (genoeg) af Wink smiley
Wel ga ik op dit schema deze week nog even verder!

Bij deze blog twee fototjes die ik gemaakt heb tijdens mijn 2 min. wandel perioden. Wat een prachtig weer om te lopen en een mooi omgeving!

Focus op techniek

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op donderdag 2 augustus 2012 19:26

Vandaag weer de loopschoentjes aangetrokken. Na eerst wat leeswerk op internet over hardlopen en de techniek daarvan had ik me voorgenomen me vandaag volledig hierop te gaan richten en te gaan werken volgens een opbouwend hardloopschema:
Allereerst een warming-up (stevig wandelen, lopen met wat versnellinkjes en diverse 'loopjes' zoals hakketik, kruispassen, huppel, etc)
en daarna 4x 3 min. lopen, 2 min. wandelen.

Nu kwam dat 4x niet zo precies uit met het rondje dat ik ging lopen, dus werd dat gewoon doorgetrokken zolang als nodig was. Na de tweede serie bemerkte ik dat de 3 minuten lopen me erg goed af ging en heb ik dit opgehoogd naar 4 minuten lopen. Dit stond eigenlijk op het schema voor de volgende week, maar volgens de 'literatuur' mag er enigszins afgeweken worden van het schema als men merkt dat het te gemakkelijk gaat.

Belangrijkste was wel dat de focus bleef liggen op de looptechniek. Ik merkte direct verschil! In de eerste plaats dat het me veel gemakkelijker lukte om de 3 of 4 minuten vol te houden dan dat me dat de vorige keren lukte. Ook nu na het lopen heb ik (na cooling-down, rekken etc) beduidend minder 'zware' benen en voelen mijn spieren lichter aan.
Ook tijdens het lopen voelde mijn tred veel lichter aan en dit kon ik ook horen aan mijn tred op de weg. Het tempo is er nog niet helemaal Snail, maar dat komt na verloop van tijd vanzelf! (Bij vergelijk met mijn andere tijden blijkt het met het tempo nog best mee te vallen!) Eerst opbouwen om het lopen gedurende langere tijd vol te houden!

Jippieee Theeth smiley, zo leuk om te merken dat je vooruit gaat! Ook al ben ik nog maar zo kort bezig, toch merk ik verschil! Het loont en dat is motiverend!!

Ongeduldig.. :)

Gepost door Eveline Barents-van Reeuwijk op dinsdag 31 juli 2012 10:14

2 weken geleden heb ik me bij het Loopcentrum loopschoenen aan laten meten, meteen een goede broek erbij en een shirt.. Zo, aan de slag!

Rustig aan opbouwen was het advies... Makkelijker gezegd dan gedaan blijkt nu! Resultaten wil ik zien en het liefst natuurlijk DIRECT! Wink smiley

Na een aantal rondjes weet ik dat het toch niet zo snel gaat en dat ik meer geduld zal moeten hebben.
Nu is mijn basisconditie nog niet eens zo slecht denk ik, maar hardlopen is toch echt iets heel anders dan fietsen (mountainbiken) of de snelle bewegingen die je maakt bij het volleyballen (mijn andere hobby!). Je spreekt heel ineens weer heel andere spieren aan en vraagt ook echt iets anders van je conditie!

Nu trainen voor mijn eerste doel: 5 km lopen!

Bekijk de blog van Eveline Barents-van Reeuwijk

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
18-12-2015SantaRun Arnhem 201500:30:124.802 m9,54 km/u
14-11-2015Scholten Awater Zevenheuvelennacht00:44:547.000 m9,35 km/u
28-06-2015Ladiesrun Eindhoven (5 km)00:29:404.837 m9,78 km/u
17-05-2015Marikenloop01:06:1510.000 m9,06 km/u
12-04-2015Marathon Rotterdam (10 km)01:13:5010.786 m8,77 km/u
15-11-2014Scholten Awater Zevenheuvelennacht00:47:427.000 m8,81 km/u
05-10-2014Venrayse Singelloop 5km00:31:585.174 m9,71 km/u
18-05-2014Marikenloop (5 km)00:32:565.000 m9,11 km/u
16-11-2013 Zevenheuvelenloop (5 km)00:35:225.000 m8,48 km/u
29-06-2013Merseloop (5000m, 5km)00:31:135.000 m9,61 km/u
23-06-2013Run for KiKa Eindhoven (10 km)01:11:3710.000 m8,38 km/u
26-05-2013Marikenloop (5 km)00:32:095.000 m9,33 km/u
26-12-2012Kasteelloop Horst 4,8km00:31:524.800 m9,04 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
31-08-2017Training01:07:515.385 m4,76 km/u
26-08-2017Training00:52:223.001 m3,44 km/u
13-08-2017Training01:23:066.098 m4,40 km/u
01-08-2017Training00:24:411.507 m3,66 km/u
13-07-2017Training01:19:595.758 m4,32 km/u
08-07-2017Training01:09:075.771 m5,01 km/u
29-06-2017Training01:22:565.570 m4,03 km/u
24-06-2017Training01:08:385.831 m5,10 km/u
02-02-2017Training00:36:312.613 m4,29 km/u
24-01-2017Training00:52:114.080 m4,69 km/u
27-11-2016Training00:36:083.867 m6,42 km/u
11-10-2016Training00:36:082.309 m3,83 km/u
01-09-2016Training00:49:033.463 m4,24 km/u
29-08-2016Training01:06:404.725 m4,25 km/u
17-08-2016Training01:09:324.747 m4,10 km/u
07-08-2016Training01:13:435.412 m4,40 km/u
18-05-2016Training00:34:354.172 m7,24 km/u
09-05-2016Training00:43:484.930 m6,75 km/u
04-05-2016Training00:42:425.340 m7,50 km/u
04-03-2016Training00:31:424.066 m7,70 km/u
10-01-2016Training00:54:057.316 m8,12 km/u
01-01-2016wandeling01:20:516.891 m5,11 km/u
30-12-2015Interval00:42:046.049 m8,63 km/u
29-12-2015Training00:32:474.512 m8,26 km/u
23-12-2015Rondje Pocklington UK00:53:018.040 m9,10 km/u
22-12-2015Rondje Pocklington UK00:36:345.001 m8,21 km/u
05-12-2015Training00:46:276.494 m8,39 km/u
03-12-2015Training00:45:246.292 m8,32 km/u
28-10-2015Training00:39:555.685 m8,55 km/u
19-09-2015Singels Venray00:34:254.984 m8,69 km/u
13-09-2015wandelen Eifel02:23:2510.463 m4,38 km/u
12-09-2015wandelen Eifel01:47:327.532 m4,20 km/u
12-09-2015wandelen Eifel02:04:2010.577 m5,10 km/u
02-09-2015Training00:39:285.645 m8,58 km/u
30-08-2015Training00:40:466.060 m8,92 km/u
25-08-2015Training00:42:466.051 m8,49 km/u
24-08-2015Training01:51:0015.293 m8,27 km/u
21-08-2015Training01:16:4710.131 m7,92 km/u
19-08-2015Training00:55:057.723 m8,41 km/u
18-08-2015Interval00:49:487.148 m8,61 km/u
16-08-2015Training00:47:037.127 m9,09 km/u
14-08-2015Training01:09:1110.150 m8,80 km/u
11-08-2015Training00:28:344.270 m8,97 km/u
09-08-2015Merselo01:08:3010.342 m9,06 km/u
08-08-2015Training00:40:316.061 m8,98 km/u
04-08-2015Interval00:35:035.424 m9,29 km/u
02-08-2015Training00:37:475.690 m9,04 km/u
31-07-2015Training01:00:038.530 m8,52 km/u
28-07-2015Interval00:36:045.446 m9,06 km/u
22-07-2015Training01:12:4710.079 m8,31 km/u
17-07-2015Training00:30:144.362 m8,66 km/u
07-07-2015Training00:40:296.010 m8,91 km/u
05-07-2015Training00:14:212.099 m8,78 km/u
05-07-2015Training00:27:024.631 m10,28 km/u
21-06-2015Training00:35:555.500 m9,19 km/u
15-06-2015Training00:41:005.528 m8,09 km/u
14-06-2015Training02:22:1812.513 m5,28 km/u
12-06-2015Training03:13:3315.152 m4,70 km/u
11-06-2015Training02:58:5114.169 m4,75 km/u
08-06-2015Training00:20:032.475 m7,41 km/u
02-06-2015Training00:05:48947 m9,80 km/u
26-05-2015Training00:33:025.021 m9,12 km/u
25-05-2015Training00:50:004.765 m5,72 km/u
24-05-2015Rustig wandelen00:17:351.684 m5,75 km/u
24-05-2015Training00:31:425.037 m9,53 km/u
23-05-2015Training00:38:186.010 m9,42 km/u
09-05-2015rondje in Cuba00:35:214.901 m8,32 km/u
05-05-2015rondje in Cuba00:43:476.150 m8,43 km/u
29-04-2015Training00:43:316.083 m8,39 km/u
27-04-2015Training00:12:232.000 m9,69 km/u
27-04-2015Training00:27:324.310 m9,39 km/u
26-04-2015Training01:06:4310.143 m9,12 km/u
22-04-2015Geimporteerd parcours00:24:043.805 m9,49 km/u
18-04-2015Geimporteerd parcours01:00:579.192 m9,05 km/u
17-04-2015Geimporteerd parcours00:42:565.378 m7,52 km/u
10-04-2015Training00:47:237.176 m9,09 km/u
07-04-2015Training00:45:276.800 m8,98 km/u
05-04-2015Training00:55:448.745 m9,41 km/u
17-03-2015Training00:32:364.949 m9,11 km/u
11-03-2015Training00:40:196.028 m8,97 km/u
10-03-2015Training00:39:425.920 m8,95 km/u
07-02-2015Training00:36:335.872 m9,64 km/u
03-02-2015Training00:27:334.322 m9,41 km/u
21-01-2015Training00:27:203.982 m8,74 km/u
14-01-2015Training00:39:135.512 m8,43 km/u
12-01-2015Training00:38:045.735 m9,04 km/u
03-01-2015Training00:39:136.071 m9,29 km/u
01-01-2015Training00:59:538.780 m8,80 km/u
31-12-2014Training00:46:076.910 m8,99 km/u
30-12-2014Training00:44:486.760 m9,05 km/u
26-12-2014Training00:48:277.008 m8,68 km/u
23-12-2014Training00:48:107.314 m9,11 km/u
22-12-2014Training00:20:373.008 m8,75 km/u
22-12-2014Training00:14:542.512 m10,12 km/u
14-12-2014Training00:31:495.013 m9,45 km/u
28-11-2014Training00:27:213.830 m8,40 km/u
09-11-2014Training00:41:095.960 m8,69 km/u
02-11-2014Training00:49:547.010 m8,43 km/u
25-10-2014Training00:44:566.013 m8,03 km/u
23-10-2014Training00:31:514.634 m8,73 km/u
21-10-2014Training00:40:015.751 m8,62 km/u
15-10-2014Training00:41:156.088 m8,86 km/u
12-10-2014Training00:43:106.481 m9,01 km/u
02-10-2014Training00:31:054.459 m8,61 km/u
02-09-2014Training00:30:034.595 m9,17 km/u
31-08-2014Training00:40:505.828 m8,56 km/u
26-08-2014Training00:35:305.109 m8,63 km/u
19-08-2014Training00:34:285.247 m9,13 km/u
12-08-2014Treadmill00:16:172.500 m9,21 km/u
09-08-2014Training00:12:431.855 m8,75 km/u
09-08-2014Training00:28:564.561 m9,46 km/u
05-08-2014Training00:40:015.504 m8,25 km/u
02-08-2014Training00:33:405.001 m8,91 km/u
31-07-2014Training00:07:591.169 m8,79 km/u
31-07-2014Training00:33:075.012 m9,08 km/u
23-07-2014Training00:31:584.701 m8,82 km/u
23-07-2014Training00:31:584.701 m8,82 km/u
21-07-2014Training00:40:006.055 m9,08 km/u
14-07-2014Training00:31:514.807 m9,06 km/u
10-07-201430 minuten00:30:004.272 m8,54 km/u
09-07-2014weverslo00:55:437.969 m8,58 km/u
07-07-2014Training00:35:125.332 m9,09 km/u
04-07-2014Training00:18:172.627 m8,62 km/u
02-07-2014Training00:37:015.589 m9,06 km/u
30-06-2014Training00:12:512.031 m9,48 km/u
30-06-2014Training00:12:041.841 m9,15 km/u
29-06-2014Training00:41:256.185 m8,96 km/u
23-06-2014Training00:13:121.827 m8,30 km/u
18-06-2014Training00:25:053.151 m7,54 km/u
16-06-2014Training00:44:496.343 m8,49 km/u
12-06-2014Training00:40:234.854 m7,21 km/u
10-06-2014Training00:52:516.188 m7,03 km/u
29-05-2014Training00:31:475.437 m10,26 km/u
26-05-2014Training00:43:146.527 m9,06 km/u
22-05-2014Training00:31:043.630 m7,01 km/u
13-05-2014Training00:39:275.913 m8,99 km/u
10-05-2014Training01:04:019.090 m8,52 km/u
08-05-2014Training00:32:384.767 m8,76 km/u
07-05-2014Training00:41:136.363 m9,26 km/u
04-05-2014Training00:35:475.153 m8,64 km/u
02-05-2014Training00:44:386.480 m8,71 km/u
30-04-2014Training00:41:225.421 m7,86 km/u
27-04-2014Training00:47:406.597 m8,30 km/u
23-04-2014Training00:51:016.928 m8,15 km/u
22-04-2014Training00:31:464.509 m8,52 km/u
20-04-2014Training00:42:186.024 m8,54 km/u
16-04-2014Training00:52:377.406 m8,45 km/u
14-04-2014Training00:47:136.572 m8,35 km/u
13-04-2014Training00:48:046.766 m8,45 km/u
10-04-2014Training00:22:352.162 m5,74 km/u
09-04-2014Training00:30:294.844 m9,53 km/u
22-03-2014Training00:35:423.633 m6,11 km/u
10-02-2014Training00:41:046.033 m8,81 km/u
30-01-2014Training00:37:105.458 m8,81 km/u
05-01-2014Training00:51:076.516 m7,65 km/u
02-01-2014Training00:55:217.571 m8,21 km/u
31-12-2013Training00:49:597.533 m9,04 km/u
29-12-2013Training00:46:006.404 m8,35 km/u
16-12-2013Training00:38:586.318 m9,73 km/u
11-12-2013Training00:38:315.947 m9,26 km/u
01-12-2013Training00:37:085.851 m9,45 km/u
20-11-2013Training00:44:257.543 m10,19 km/u
06-10-2013Training00:51:037.250 m8,52 km/u
30-09-2013Training00:34:275.567 m9,70 km/u
30-07-2013Training00:48:386.836 m8,43 km/u
06-07-2013Training00:27:144.562 m10,05 km/u
12-06-2013Training01:05:009.180 m8,47 km/u
10-06-2013Training01:04:099.451 m8,84 km/u
04-06-2013Training00:45:116.574 m8,73 km/u
03-06-2013Training01:21:0511.811 m8,74 km/u
29-05-2013Training00:43:316.614 m9,12 km/u
15-05-2013Training00:37:145.277 m8,50 km/u
06-05-2013Training00:32:344.870 m8,97 km/u
03-05-2013Training00:35:415.577 m9,38 km/u
02-05-2013Training00:40:305.991 m8,88 km/u
24-04-2013Training00:47:556.376 m7,98 km/u
21-04-2013Training00:38:385.310 m8,25 km/u
06-04-2013Training00:37:585.771 m9,12 km/u
03-04-2013Training00:44:586.764 m9,03 km/u
30-03-2013Training00:52:307.816 m8,93 km/u
27-03-2013Training00:46:056.342 m8,26 km/u
21-03-2013Training00:40:225.942 m8,83 km/u
25-02-2013Training00:43:066.483 m9,03 km/u
14-02-2013Training00:40:386.181 m9,13 km/u
04-02-2013Training00:34:175.160 m9,03 km/u
25-01-2013Training00:38:035.173 m8,16 km/u
14-01-2013Training00:47:257.113 m9,00 km/u
06-01-2013Training00:34:005.220 m9,21 km/u
03-01-2013Training00:59:108.773 m8,90 km/u
29-12-2012Training00:31:034.295 m8,30 km/u
24-12-2012Training00:31:534.669 m8,79 km/u
21-12-2012Training00:42:556.197 m8,66 km/u
19-12-2012Training00:36:195.558 m9,18 km/u
10-12-2012Training00:46:427.272 m9,34 km/u
08-12-2012Singels Venray00:34:305.179 m9,01 km/u
05-12-2012Singels Venray00:34:275.186 m9,03 km/u
26-11-2012Training00:16:192.581 m9,49 km/u
24-11-2012Training00:34:545.291 m9,10 km/u
18-11-2012Training00:45:386.900 m9,07 km/u
12-11-2012Training00:38:285.964 m9,30 km/u
05-11-2012Training00:33:315.165 m9,25 km/u
04-11-2012Training00:32:574.944 m9,00 km/u
28-10-2012Rondom Vlakwater00:41:166.187 m9,00 km/u
22-10-2012Singels Venray00:45:156.904 m9,15 km/u
17-10-2012Rondom Vlakwater00:37:105.575 m9,00 km/u
15-10-2012Singels Venray00:33:055.009 m9,08 km/u
08-10-2012Training00:37:445.154 m8,20 km/u
07-10-2012Training00:45:206.635 m8,78 km/u
01-10-2012Singels Venray00:37:565.809 m9,19 km/u
26-09-2012Training00:37:566.331 m10,01 km/u
24-09-2012Training00:44:127.221 m9,80 km/u
12-09-2012Training00:40:236.241 m9,27 km/u
04-09-2012Training00:42:176.486 m9,20 km/u
01-09-2012Training00:36:536.327 m10,29 km/u
28-08-2012Rondom Vlakwater00:48:006.666 m8,33 km/u
25-08-2012Training00:33:514.628 m8,20 km/u
21-08-2012Training00:26:223.250 m7,40 km/u
15-08-2012Singels Venray00:32:204.352 m8,08 km/u
12-08-2012Training01:01:008.150 m8,02 km/u
11-08-2012Rondom Vlakwater00:49:326.687 m8,10 km/u
09-08-2012Training00:49:016.678 m8,17 km/u
07-08-2012Merselo00:55:157.469 m8,11 km/u
03-08-2012Merselo00:21:022.796 m7,98 km/u
02-08-2012Rondom Vlakwater00:57:516.857 m7,11 km/u
31-07-2012Singels Venray00:45:015.356 m7,14 km/u
30-07-2012Rondom Vlakwater00:54:116.527 m7,23 km/u
23-07-2012Training01:01:334.635 m4,52 km/u
19-07-2012Rondom Vlakwater01:01:356.757 m6,58 km/u
18-07-2012Singels Venray00:46:055.631 m7,33 km/u
17-07-2012Training00:42:595.159 m7,20 km/u
12-07-2012Singels Venray00:45:135.232 m6,94 km/u

Hardloop foto's van Eveline Barents-van Reeuwijk

528651_428713413859290_1105084951_n.jpg AzW9lJqCMAAUKqe.jpg AzW9dzfCMAA9_yO.jpg shoot 166sepia_verkleind.jpg Ballonzuilbossen Ballonzuilbossen b0a7f73f932d38f8cc0200c41920f2dd-388054277.jpg image.jpg naamloos.png running.jpg Marikenloop.jpg

Successen van Eveline Barents-van Reeuwijk

Looptijden.nl addict
Looptijden.nl master
Looptijden.nl fan
Mijlpaal 100 km
Vivaldi
Vivaldi
Mijlpaal 100 km
Afstandmeter
Trainee
Support Star
Blogger
Reviewer
Goed uitgerust
Popie Jopie
Pimp
Facebooker
Twitteraar
Afstandmeter
Support Star
Trainee
Goed uitgerust
Reviewer
Blogger
Popie Jopie
Twitteraar
Pimp
Facebooker
App fan
App master
App addict
3x per week
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
3 maanden op rij
6 maanden op rij
App fan
App master
App addict
3x per week
2 weken op rij
3 weken op rij
4 weken op rij
3 maanden op rij
6 maanden op rij
5x per week
5x per week
Vroege vogel
Vroege vogel
Wedstrijd fan
Wedstrijd master
Wedstrijd fan
Wedstrijd master
9 maanden op rij
12 maanden op rij
9 maanden op rij
12 maanden op rij
Forrest Gump
Ultraloper
Forrest Gump
Ultraloper
Speedy Gonzales
Speedy Gonzales


Hardloop vrienden van Eveline Barents-van Reeuwijk


Looptijden.nl op Facebook