Profiel van Dian oostijen

Overzicht van alle hardloopprestaties van Dian oostijen. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

Mijlpaal 100 km
Forrest Gump
Reviewer
Speedy Gonzales
Goed uitgerust

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
5.000m100:25:5818-05-201300:25:58
10.000m300:56:3007-04-201300:58:17

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

Loopagenda 2013

Gepost door Dian oostijen op zondag 26 mei 2013 10:55

Dit jaar staan er 14 te lopen lopen op mijn geplande hardloopkalender.
14 Waarvan ik er inmiddels al 4 heb gelopen.
En vandaag nummer 5 ga lopen.

Daarna is het even rustig, en dient de volgende loop zich half juni zich pas aan.
Daarna nog 1 in juli en daarna heb ik er 5 in 1 maand gepland. In september zijn altijd veel te lopen lopen. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik ze allemaal ga doen, maar 3 in ieder geval.

Vorig jaar besloot ik in september op vakantie te gaan, en daardoor had ik er geen 1 kunnen lopen. Achteraf had ik er 1 kunnen lopen, maar daar kwam ik helaas te laat achter.

Dit jaar ga ik niet op vakantie in september en ga ik deze lopen toch maar eens lopen.
01-09 Dijkenloop 10 km
08-09 Bridge to Bridge 10 km
11-09 Bruggenloop 7,6 km
15-09 Run Beuningen run 10 km
29-09 Posbankloop 10 km

De Dijkenloop, Bruggenloop en de Run Beuningen run ga ik zeker lopen. De andere 2 kunnen last minute toch nog afvallen. Ook al zou ik de Posbankloop wel willen doen, enkel en alleen vanwege de mooie omgeving. Dan in ieder geval de Bridge to bridge schappen, dat word misschien net iets teveel.

Zondag...Marikenloop

Gepost door Dian oostijen op woensdag 22 mei 2013 22:23

Vanavond mijn laatste training gehad voor de Marikenloop.
En nu even een paar dagen niet sporten.
Even rust houden en dan zondag de Marikenloop.

Het wordt dit jaar alweer de vierde keer dat ik mee ga doen met de Marikenloop, ik heb twee keer de 5 km gelopen en vorig jaar liep ik de 10 km en ook dit jaar ga ik weer de 10 km lopen.

Vorig jaar liep ik nog de 10 km in een tijd van 1 uur en 1 minuut. De bedoeling is om dit jaar de 10 in 56 minuten of sneller te lopen.
Ik weet inmiddels dat ik de 10 km in 56 minuten kan lopen. Dat is namelijk mijn laatste tijd die ik heb gelopen bij de Drutenloop dit jaar.
Nu is het bij de Marikenloop wel een stuk drukker, zeg maar gerust 10x zo druk als bij de Drutenloop maar ik hoop eigenlijk wel op een tijd van rond de 56 minuten.

Zondag of maandag een nieuw blog, een blog over hoe ik heb gelopen smiley

Nieuwe schoenen

Gepost door Dian oostijen op donderdag 11 april 2013 11:00

Het was alweer even geleden dat ik voor nieuwe schoenen naar PK in Dodewaard ben geweest.
Eigenlijk had ik geen idee hoe lang het was geleden, voor mijn gevoel was ik er in 2011 voor het laatst geweest.
Eenmaal bij PK bleek dit zelfs nog langer geleden, ik heb de schoenen waar ik nu op loop al sinds 2010.
Hoog tijd voor vervanging dus.

Als eerste probeerde ik de opvolger van mijn huidige hardloopschoenen. Ze zaten lekker maar bij het bekijken van het video filmpje zag zowel de verkoopster als ik dat ik er niet goed recht op liep, het volgende paar dat ik probeerde was van Brooks.

Tijdens het lopen merkte ik al meteen verschil en ja deze zaten een stuk beter. Ze vroeg of ik nog een ander paar wilde passen, maar nee dat was wat mij betreft niet nodig. Deze werden het.
En nu loop ik dus op hardloopschoenen van Brooks. Of nou,ja ik moet ze nog inlopen.
Maar ik verwacht wel dat ik er veel plezier van zal hebben en in 2015 kom ik wel weer een keer terug bij PK. smiley

Trails

Gepost door Dian oostijen op maandag 25 maart 2013 23:21

Ik weet niet meer hoe precies maar sinds dit jaar las ik ergens over het lopen van trails. Het lopen op onverharde wegen.
Ik begon er nieuwsgierig naar te worden, en begon er dan ook steeds meer over te lezen.
En wat ik las, het lopen op juist onverharde wegen, sprak mij erg aan.

Tijdens een brunch van mijn vereniging was ik in gesprek met twee mannen en toen kwam het toevallig ook weer ter sprake. Niet lang daarna sprak ik af om met een groepsgenoot samen te gaan lopen in Bergharen, hier kon je kiezen uit 3 routes en wij namen de kortste route. Het begon verhard maar halverwege liepen we door weilanden en door het bos heen.

Ik heb genoten van deze trail, en inmiddels heb ik al een paar keer dit jaar een trail gedaan. In Bergharen en in Wijchen. Op mijn lijst om nog eens te gaan doen staat de N70 route. Een route van 15 km, met heel veel hoogte verschil. Ik weet van mezelf dat ik deze trail niet uit zou kunnen lopen, maar ik wil wel een keer een gedeelte van deze N70 route doen. Het is zo heerlijk om in de bossen te lopen, het heeft iets avontuurlijks en laat ik nou juist daar van houden.

Het lopen op asfalt wegen heeft ook zo z'n voordelen, zeker als je voor een duurloop wilt gaan, maar gaat het puur om het genieten, dan vind ik het lopen van een trail eigenlijk net zo, of misschien wel leuker dan on road lopen.

En wie weet komt het er zelfs nog eens van om eens mee te doen met een trail in wedstrijd vorm! Ik zit toevallig vanavond via youtube wat filmpjes te bekijken en zag zo,juist: Trailer 2011 Gore-Tex Transapine-Run.
Wauw! Dat zag er cool uit! Niet met zoveel mensen te gelijk, dat lijkt mij weer niks, moet er niet aan denken dat ik even mijn tijd wil nemen, en er loopt iemand vlak achter mij maar om met een paar mensen dit parcours te lopen, dat lijkt mij dan wel weer erg cool!

Als ik niet ga, krijg ik juist spijt!

Gepost door Dian oostijen op zaterdag 23 maart 2013 17:48

Het was donderdag dat ik hoorde dat het in het weekend zo koud zou worden, dat het zou aanvoelen alsof het -15 graden is. En vanaf toen begon ik er wel erg op tegen te gaan zien om in het weekend te gaan hardlopen.
Nee eigenlijk wilde ik niet gaan hardlopen, even een weekendje overslaan.

Vrijdag was ik nog steeds ervan overtuigd dat ik niet zou gaan hardlopen ook al stuurde ik een groepsgenoot nog wel een app, als hij zou gaan lopen op de zaterdag dan zou ik ook wel gaan.
Maar vrijwel meteen nadat ik hem had geappt, kreeg ik van hem terug dat hij het zaterdag te druk had om te gaan lopen.

Ik besloot om in ieder geval niet zaterdagochtend te gaan hardlopen, maar later op de dag en dus zette ik mijn wekker op 09:30 uur. Eerst maar even uitslapen.

Vanochtend toen ik opstond en ik had ontbeten las ik op Facebook dat mijn trainer die ochtend al had gelopen, en dat het koud was maar het viel ook wel mee. Gewoon wat harder rennen, schreef hij.

Het was inmiddels rond 13:00 uur en ik besloot maar mijn hardloopkleding aan te doen, mijn handschoenen aan te doen, een muts op te zetten, mijn mobiel ging mee om, zodat ik de app van looptijden kon aanzetten, de deur trok ik achter mij dicht en ik liep naar buiten.

Ik begon in een straat waar aan beide kanten van de straat huizen staan, misschien daardoor, maar ik vond het niet koud en vond het ook erg meevallen met de wind.
Toen ging ik de dijk op en vanaf toen merkte ik opeens dat er toch best wel wat wind stond.

In eerste instantie wilde ik naar rechts gaan en dan een rondje lopen, maar eenmaal rechtsaf gegaan merkte ik dat ik de wind tegen had. Ik kwam amper vooruit, en draaide daarom maar snel om en liep de andere kant op.

Goh dit ging een heel stuk makkelijker nu ik de wind mee had. Wel had ik het niet echt makkelijk en na nog geen 2 km te hebben gelopen, besloot ik toch terug te gaan. Ik was niet moe, dat niet maar ik kon mijn hoofd er niet van overtuigen om door te gaan, de kracht was er nog wel maar de wil niet meer.

Ik draaide mij om en ja nu had ik weer die wind tegen, en wat was dat zwaar lopen. Ik kwam vooruit ja dat wel maar het ging met moeite. Ik kon mij niet herinneren dat ik het eerder zo zwaar had gevonden om vooruit te komen.
Maar mocht het straks, 7 april, tijdens de Drutenloop ook zulk weer zijn, dan weet ik hoe het is om met zo'n stevige wind op de dijk te moeten lopen. Dat word dan zeker geen pr lopen.

Eenmaal weer thuis was ik in eerste instantie vooral blij dat ik weer thuis was, want het laatste stukje had ik gewandeld en toen merkte ik toch wel dat het flink koud was.
Maar ik ben ook blij dat ik heb gelopen, het was niet lang. Ik heb net 15 minuten gelopen maar ik ben naar buiten gegaan en heb even hardgelopen, en dat zullen ook vele dit weekend waarschijnlijk toch niet kunnen zeggen!

Nu weer even een paar dagen rust en dan woensdag weer een (fijne) intervaltraining bij de vereniging.

Weer (1 reactie)

Gepost door Dian oostijen op donderdag 21 maart 2013 22:06

Hardlopers zijn bikkels, tenminste de meeste.
De meeste lopen, weer of geen weer, ook al heeft het gesneeuwd, ook al regent het, er wordt gelopen.
Ik loop eigenlijk, tenminste dit jaar, elk weekend.
Meestal op de zondagochtend maar ook weleens op de zaterdagochtend. En dan ook nog eens op een onmenselijke tijd voor een zaterdagochtend, om 09:00 uur. Daarover in een volgend blog meer.

Gisteren heb ik hardgelopen en eigenlijk was mijn planning om zaterdagochtend weer te gaan hardlopen. Een trail te gaan doen of een fartlek training.
Totdat ik vanmiddag het weerbericht hoorde voor het weekend, keek ik er al naar uit om weer lekker te gaan hardlopen aankomend weekend.

Ja inderdaad totdat ik het weerbericht hoorde, want ze zeiden op de radio dat het erg koud gaat worden in het weekend met een gevoelstemperatuur van -15 graden.
Dat is koud, heel koud en ja nu begin ik toch wel serieus te twijfelen of ik zaterdagochtend wel wil gaan hardlopen. Ik heb nooit gezegd dat ik een die-hard hardloper ben Tounge smiley

Ik denk dat ik het hardlopen dit weekend oversla, en gewoon woensdagavond weer ga hardlopen, dat kan best een keertje. Theeth smiley

Nou,ja misschien dat ik nog wel van gedachte verander en loop ik toch zaterdag...misschien! smiley

Spierpijn

Gepost door Dian oostijen op donderdag 21 maart 2013 15:51

Vanochtend toen ik opstond merkte ik het nog niet eigenlijk, maar tijdens het fietsen merk ik opeens dat ik last heb van spierpijn. Spierpijn in mijn bovenbenen.

Ik vond de training van gisteren al zwaar maar dat ik ook echt hard heb gelopen dat bewijst nu dus ook maar eens extra.

Zoals elke woensdagavond heb ik weer een intervaltraining gelopen bij mijn vereniging.
Vorig jaar kwam het er nog weleens van dat ik geen zin had om te gaan, maar dit jaar ben ik nog elke week naar de training gegaan. Als enige, merkte ik laatst op, heb ik dit jaar nog geen 1 training gemist van 2013.

We begonnen gisteravond met inlopen en daarna een warming-up, en enkele loopoefeningen als versnellingen, lunches en squats.

En daarna begonnen we met de kern. De kern bestond uit het lopen van 2 rondes van 400 meter.
De eerste ronde moest je in een D2/D3 tempo doen en de tweede ronde in een snel tempo, een T10.
En daarna mocht je twee minuten uitwandelen.

Het was een pittige training, ja ik vond het zo zwaar dat toen we terug aan het dribbelen waren naar ons (gedeelde) clubhuis dat ik blij was toen we op een gegeven moment even mochten wandelen.
Maar ondanks dat ik de training van gisteravond als pittig heb ervaren, ben ik elke keer wel weer blij dat ik ben gegaan. Ik merk echt dat ik, vergeleken met vorig jaar, een stuk sneller ben. En deze spierpijn...het schijnt dat dat betekend dat je goed hebt gelopen. smiley

Bekijk de blog van Dian oostijen

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
26-05-2013Marikenloop (10 km)00:56:3710.000 m10,60 km/u
18-05-2013de 8 van Boveneind (5 km)00:25:585.000 m11,55 km/u
07-04-2013Drutenloop (10km)00:56:3010.000 m10,62 km/u
01-04-2012Drutenloop (10km)01:01:4410.000 m9,72 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
16-07-2014Training00:26:590 m-
16-06-2014Training00:23:584.189 m10,49 km/u
16-06-2014Training00:23:584.189 m10,49 km/u
08-06-2014Training01:34:200 m-
18-05-2014Training01:24:04248 m0,18 km/u
16-04-2014Training00:35:311.111 m1,88 km/u
11-04-2014Training01:24:400 m-
06-04-2014Training01:11:060 m-
30-03-2014Training00:31:555.300 m9,96 km/u
30-03-2014Training00:31:555.300 m9,96 km/u
05-03-2014Training00:00:000 m-
02-03-2014Training00:12:453.020 m14,21 km/u
26-02-2014Training01:02:217.519 m7,24 km/u
19-02-2014Training00:35:564.933 m8,24 km/u
12-02-2014Training00:14:372.116 m8,69 km/u
10-02-2014Training00:07:411.270 m9,92 km/u
05-02-2014Training00:18:303.069 m9,95 km/u
29-01-2014Training00:34:135.036 m8,83 km/u
27-01-2014Training00:03:03364 m7,16 km/u
27-01-2014Training00:01:20167 m7,52 km/u
27-01-2014Training00:10:08902 m5,34 km/u
23-01-2014Training00:01:51230 m7,46 km/u
22-01-2014Training00:43:145.903 m8,19 km/u
05-01-2014Training00:30:215.128 m10,14 km/u
26-12-2013Training00:17:061.287 m4,52 km/u
04-12-2013Training00:33:575.640 m9,97 km/u
17-11-2013Training01:58:528.396 m4,24 km/u
03-11-2013Training00:01:0494 m5,29 km/u
02-11-2013Training00:00:32100 m11,25 km/u
27-10-2013Training01:43:2616.766 m9,73 km/u
11-09-2013Training00:46:298.382 m10,82 km/u
01-09-2013Training01:00:2310.783 m10,71 km/u
24-08-2013Training00:28:115.088 m10,83 km/u
05-08-2013Training00:08:13862 m6,29 km/u
17-06-2013Training00:14:112.628 m11,12 km/u
15-06-2013Training00:30:085.274 m10,50 km/u
09-06-2013Training00:57:199.001 m9,42 km/u
02-06-2013Training00:50:433.846 m4,55 km/u
26-05-2013Training01:00:1310.750 m10,71 km/u
20-05-2013Training00:04:39870 m11,23 km/u
18-05-2013Training00:26:055.256 m12,09 km/u
12-05-2013Training00:56:178.539 m9,10 km/u
30-04-2013Training00:22:121.150 m3,11 km/u
28-04-2013Training01:02:387.154 m6,85 km/u
19-04-2013Training00:48:407.953 m9,81 km/u
14-04-2013Training00:47:500 m-
07-04-2013Training00:57:5142 m0,04 km/u
30-03-2013Training00:56:044.057 m4,34 km/u
27-03-2013Training00:29:413.118 m6,30 km/u
23-03-2013Training00:07:121.232 m10,27 km/u
23-03-2013Training00:10:171.781 m10,39 km/u
20-03-2013Training00:34:294.635 m8,06 km/u
17-03-2013Training00:59:289.962 m10,05 km/u
13-03-2013Training00:37:512.749 m4,36 km/u
09-03-2013Training00:54:260 m-
03-03-2013Training00:30:435.000 m9,77 km/u
27-02-2013Training00:33:063.482 m6,31 km/u
17-02-2013Training00:32:515.000 m9,13 km/u
27-01-2013Training01:26:321.136 m0,79 km/u
20-01-2013Training00:34:00542 m0,96 km/u

Hardloop foto's van Dian oostijen

2013-01-30 18.25.57.jpg 7h12-43102.jpg bruggenloop2010.jpg DSC00812 (668 x 1000).jpg ikmarikenloop1.jpg

Successen van Dian oostijen

Mijlpaal 100 km
Forrest Gump
Reviewer
Speedy Gonzales
Goed uitgerust
Blogger
Pimp
Facebooker
Hardloopkoning
Wedstrijd fan
3x per week
4 weken op rij
3 maanden op rij
3 weken op rij
Ultraloper
2 weken op rij
App fan
App master
App addict


Looptijden.nl op Facebook