Profiel van Sjors Den Boogert

Overzicht van alle hardloopprestaties van Sjors Den Boogert. Op deze profiel pagina worden alleen wedstrijdtijden getoond, trainingstijden zijn enkel voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Laatste behaalde successen

Vroege vogel
5x per week
4 weken op rij
App fan
App master

Hardloop statistieken

AfstandAantalBeste tijdDatum PRGemiddelde tijd
10.000m900:42:1030-09-201200:46:55
10.549m100:51:5001-10-201100:51:50
12.850m101:02:2418-03-201201:02:24
15.000m101:14:2106-11-201101:14:21
15.002m101:14:0809-09-201201:14:08
16.093m101:24:1518-09-201101:24:15
30.000m102:39:1407-10-201202:39:14
42.195m104:03:0427-10-201304:03:04

Uitgebreide statistieken zijn alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers

Log eerst in op Looptijden.nl voordat je de uitgebreide statistieken kunt bekijken.

Indien je nog niet aangemeld bent op Looptijden.nl kun je je heel eenvoudig gratis aanmelden.


Blog posts

week 6 en 7

Gepost door Sjors Den Boogert op dinsdag 20 augustus 2013 11:39

afgelopen 2 weken weer lekker getraind.

op dinsdag een rustig loopje van 18 km
de afgelopen 2 woensdagen en zaterdagen intervaltraining met de groep. daarbij gingen we 1 keer naar dieren (veluwezoom) waarbij we een heuvel training hebben afgewerkt.

Ik weet van mezelf dat ik dat het minst goed kan. Je moet bij zoon heuveltraining kleine stapjes in een hoog frequentie uitvoeren. Zo kom je snel boven en hoef je minder energie te verbruiken wanneer je met grote stappen de heuvel op loopt. Het is wel heerlijk om in dit gebied te lopen mooie natuur en lekker onder de bomen.

op de afgelopen 2 zondagen heb ik een lange duurloop gelopen 1 van 26 en 1 van 29. de afstanden die ik nu op zondag loop nemen wel veel tijd in beslag (zowel tijd met lopen als tijd met herstel) Ik ben na zoon tocht goed moe. vaak zodra ik tuis kom en ik heb gedoucht plof ik op de bank en ga ik het gevecht aan met mijn oogleden om deze open te houden. Alhoewel al vrij snel duidelijk wordt dat ik dit van oogleden kansloos ga verliezen, is er van een spannend gevecht nauwelijks spraken. Ik slaap dan een gat in de dag. De rest van zoon zondag zal mijn activiteit niet heel veel meer toenemen.

Ik merk aan mezelf dat ik wat onrustige benen krijg wanneer ik mijn schoenen aan doe om bv naar de super te lopen willen mijn benen automatisch gaan hardlopen. daarnaast merk ik dat mijn conditie wel steeds beter wordt, middellange afstanden (18 tot 23 km) hou ik steeds makkelijker vol. Ik ben nu bijna op de helft van mijn trainingsschema het duurt nu nog 9 weken waarvan ik in de laatste week nauwelijks tot geen trainingen meer heb. Tot nu toe hou ik het goed vol soms moet ik me er wel even toe zetten maar het gaat goed.

+ punten

tijdens de lange duur tochten kan ik mijn verstand uitschakelen ik hou dan 1 tempo vast ver verander niet veel van gedachte en hou mijn blik tot net iets boven de horizon zo kom ik in een tred. wanneer ik die heb gevonden weet ik van mezelf dat ik het lang kan volhouden ik denk dan niet na hoe ver of lang ik nog moet.

ik kan ook aardig goed een sprintje trekken aan het eind van een lange duurloop of wedstrijd. Ik schakel dan alle gedachten uit en stort me letterlijk op de finish. op zoon moment werkt mijn lichaam op een andere manier, anaerobe. Hierbij verandert mijn ademhalings-frequentie passen worden groter en gebruik mijn boven beenspieren en daarnaast verbruikt mijn lichaam een andere brandstof. Ik trek zoveel mogelijk spieren samen om zo snel mogelijk de finish te halen. Ik kan dit dan ook maar een meter of 200 max. wanneer ik dat tempo verder doortrek verzuren mijn benen en worden deze erg slap ik zal dan heel snel vertragen. Ik weet als ik begin aan zoon sprint na een duurloop dat ik dan ook helemaal kapot ga. Met die wetenschap begin ik aan mijn sprint, ik merk op dat moment heel even dat ik niet moe ben (ook al heb ik net 20 km hardgelopen)en gooi er alles uit.

-punten (verbeterpunten)

naast de eerder genoemde heuveltraining.

ik merk dat ik niet zo heel sterk ben in mijn armen. Met oefeningen als opdrukken kan ik vaak niet meekomen. We doen die oefeningen in een kring en drukken ons pak weg 20 keer op ik ga na 10 keer plat op de grond (omdat ik niet meer kan). Ik kijk dan om me heen en zie sommige met gemak nog eens 10 keer opdrukken op 1 arm met een dikke glimlach op het gezicht.

In lenigheid moet ik het vaak ook afweten. Ik doe wel rek en strek oefeningen maar vergeleken met de rest lijk ik eerder op een houtplank.

vanavond weer 20 km rustige duurloop

week 5

Gepost door Sjors Den Boogert op woensdag 7 augustus 2013 12:53

zo week 5 zit er weer op, zoals Mart Smeets zegt "Parijs (in mijn geval Frankfurt) is nog ver".

dinsdag: ronde van 16 kilometer in een rustig duurtempo. Ik heb die dag een stuk langs de ijssel gelopen. Ik begon te merken dat ik wat moeite had om mezelf er toe te zetten om weer mijn hardloopschoenen aan te trekken. Niet dat ik tegen de afstand op zag want dat viel wel mee (16km).
Maar eenmaal onderweg gaat het prima. Ik merk ook dat ik echt een avond loper ben, ik voel me dan veel energieker dan in de ochtend.

woensdag: training met sprintjes. Inmiddels zijn er weer mensen terug van vakantie en dat is te merken in de groep, deze is op de woensdag namelijk weer een stuk groter. De woensdag avond groep is erg divers, mensen die hardlopen met een doel (bv marathon), om af te vallen of gewoon om de gezelligheid. De een is fanatieker dan de ander zo is een groepje van dames rond de 50 die in een slakke gangetje gezellig met elkaar de inhoud van de libelle van die week te bespreken en zijn er anderen die zich focussen op de training en proberen elke keer het beste uit zich zelf te halen.

zaterdag: met een groepje van Brummen naar Zutphen gelopen. Eerst met de trein naar Brummen (9:00) om vervolgens weer terug naar het station van Zutphen te lopen. Ieder weldenkend persoon vraagt zich af, waarom? als je ergens naar toe reist is het toch de bedoeling dat je aankomt op een andere plek dan waar je vandaan komt. Op de weg terug wel heerlijk gelopen met af en toe een versnelling.

zondag: 24,7 km. We hebben in de bossen in de omgeving van Ruurlo gelopen in een groepje van 8 man. De route betrof 20 km maar omdat mijn schema aangaf dat ik 24km moest lopen is de route voor mij aangepast. We zijn om 9:00 gestart, met het idee dan is het nog koel, dit viel echter vies tegen. De groep viel in het begin al snel uit elkaar omdat het tempo verschil erg groot was. Ik liep met de voorste mee en kon dat tempo prima bijhouden (+/- 11km/uur). We liepen een route die van te voren was uitgestippeld, we zouden elkaar weer treffen op het eindpunt. Tot kilometer 14 kon ik meelopen, vanaf dat punt splitste de route van de groep (20km) met mijn route (24). Tot dat punt heb ik lekker in de slipstream van de voorste loper kunnen lopen maar nu de route splitsten moest ik naar mijn eigen tempo zoeken. Ik merkte dat ik daar in het begin wat moeite mee had maar al snel liep het beter. Vanaf dat punt (km 14)fietste er ook iemand met mij mee als een soort coach. Af en toe praat of vraagt hij wat aan mij zodat hij kan zien of ik aanspreekbaar ben en dus weet of het goed gaat. In het begin is dit nog best leuk maar dat werd steeds vervelender in me zelf denk ik "hou nou even je kop" maar ik weet ook dat dit wel belangrijk is. Ik merkte, na dat ik 20 km had afgelegd, dat ik het erg zwaar begon te krijgen. De temperatuur is inmiddels opgelopen tegen de 29 graden, van bos was nauwelijks spraken meer de zon schijn snoeihard op mijn bol. Het tempo begon ook te zakken naar een pak weg 9,5km/uur. Daarnaast liep ik over een doorgaande weg waar maar geen einde aan bleek te komen. Ik moest mijn gedachten uitschakelen gewoon niet denken, verstand op nul blik op oneindig. Gelukkig schaduw! ik was blij dat ik na deze weg een heel stuk in de schaduw kon lopen. Inmiddels waren we op punt van 22km, nog 2,7 km te gaan. Ik begon mijn boven benen te voelen er leek wel lood in te zitten zo zwaar. Ik had gelukkig genoeg water bij me. Ik was echt kapot en had het zwaar maar zodra de coach (Berto) vroeg hoe het met me gaat zij ik "oo gaat prima hoor". Ik dacht ,als ik nu al zo kapot ga op 24 km hoe met dat dan straks worden tijdens de 30 of de marathon, maar deze gedachten schakelde ik direct uit. Tenslotte de ene dag is de andere niet. Met veel moeite heb ik deze 24,7 km uitgelopen maar ben erg diep gegaan....

het vervolg...
mijn eerste hardloopwedstrijd

Ik kwam aan in Spanje om preciezer te zijn in Vigo in het noord westen van Spanje net boven Portugal in de buurt van Santiago de Compostela. Fransisco wachten mij op op het vliegveld. Het was een leuk weer zien na (+/- 5jaar). Na veel bijgepraat te hebben en een korte toeristen tour door de stad en een kennismaking met zijn vriendin zijn we naar zijn huis gegaan in Tomino. Dit is een klein dorpje op pakweg 15 km met de grens van Portugal. De volgende dag zou ik gaan lopen dus ben ik vroeg gaan slapen, hij vertelde die avond nog dat hij die wedstrijd ook een keer heeft gelopen en dat er hele stijlen stukken in zitten. De volgende dag was het zo ver s ochtens vroeg lekker ontbeten en vervolgens op tijd naar Baiona vertrokken (mooi haven stadje).

Het was erg druk het leek dat de hele stad was uitgelopen voor deze happening. Bij de start kwamen we een vriend van Frasisco tegen Manuel of Manolo dat weet ik ook nog steeds niet. De start lag aan een kustweg (kust met Atlantische oceaan). Door al dat gekrioel van mensen besloot ik wat te gaan inlopen. Het was lekker weer (23graden) met een briesje. In dit deel van Spanje wordt het nooit zo gauw erg heet zoals in het zuiden midden of aan de oost kust. Tijdens het inlopen keek ik om me heen, dit alles was allemaal nieuw voor mij en ik zag veel magere spanjaarden gedreven hun oefeningen doen aan hun horloge friemelen en met elkaar praten. Op een gegeven moment hoorde ik de speaker van uit het niets luid Spaans (zoals gebruikelijk in Spanje) te praten met een snelheid waarvan ik me kan voorstellen dat zelfs een spanjaard die de taal machtig is moeite heeft om het te verstaan (maar dat zal in het echt wel meevallen). Ik zag vervolgens de hele meute naar de start verplaatsen die was aangegeven met een opblaas bare boog. Voor mij werd duidelijk dat de speaker niet naar de ouders van een verdwaald kind omriep maar dat de start aanstaande was. Ik groeten nog even naar Fransisco en ging tussen de menigte staan, de spanning was direct voelbaar om me heen zag ik mensen zenuwachtig aan hun horloge frunniken en kruisjes slaan zoals je vaak voetballers van fc Barcelona zag doen voor ze het veld opkwamen. Ik schatte het aantal lopers op zoon 800 tot 1000 man. Ee man op een verhoging gaf met een pistoolschot de start aan en vervolgens kwam de meute langzaam in beweging. In het begin zag ik veel mensen haastig mij voorbij schieten ik moest ook goed uitkijken dat ik niemand op zijn hielen trapte maar naarmate de wedstrijd vorderde liep de meute uit elkaar en kwam er steeds meer ruimte. De route liep eerst langs de kustweg waarna deze schuin omhoog afboog het stadje in. Ik merkte op dat moment al gauw dat ik me niet heb voorbereid op klimmen (hardlopen omhoog). In het begin viel het klimmen wel mee je ging een klein stukje omhoog gevolgd door een relatief vlakke weg. de route verliep door nauwe straatjes met leuke oude huisjes waar mensen vanuit hun raam alles gaande slagen en af en toe "bravo" en "venga" riepen. Met name in de bochten stond veel publiek die de lopers aanmoedigde. Naarmate de race vorderde ontdekte ik tot mijn grote opluchting dat er niet alleen maar magere getrainde spanjaarden mee liepen. Ik genoot van de entourage de omgeving en de mensen.

vanaf km 5 liep de weg steeds steiler omhoog ik merkte dat mijn benen pijn begonnen te doen maar ik kon mezelf er van weerhouden om te gaan wandelen hoewel ik om me heen steeds meer mensen dat wel zag doen. De weg liep steeds verder de bergen in, van een stadje was dan ook geen spraken meer, eerder een afgelegen buitenwijk. Ik kreeg het steeds zwaarder maar gelukkig waren er genoeg drinkposten.

Een mooie meid achter een van die drinkposten zag dat ik het erg zwaar had ze glimlachte naar me toen ik oogcontact maakte en ik naar een bekertje drinken greep, ze zij iets in het spaans tegen mij, Ik had werkelijk geen idee wat ze zij maar hield me zelf voor dat het wat liefs moest zijn. Ik hoorde kort daarna vanuit het niets in een gebrekkig Engels met spaans accent "come on sjors your almost at the top" ik dacht dat kan alleen maar Francisco zijn. Dit alles gaf me een extra boost en inderdaad na een bocht die langzaam omhoog ging zag ik op een bordje "the top" staan met daarnaast "4km to go". Het was vanaf dat moment alleen maar naar beneden dacht ik. In de laatste kilometer zat nog een venijnig klimmetje waaraan ik echt helemaal kapot ging ik merkte dat ik last van mijn maag kreeg en mijn benen erg zwaar werden. Gelukkig, ik hoorde de speaker, ik zal er wel bijna zijn en inderdaad van uit de verte zag ik die zelfde opblaasboog staan, ik schatte de afstand in op nog zoon 600meter, langzaam maakte een euforisch gevoel van mij meester de pijn die ik net nog in de benen voelde, voelde ik nu niet meer. Ik zag de finish naderbij komen en begon zowaar nog mensen in te halen ik zag ook de zee weer wat zorgde voor een koel briesje, ook waren er steeds meer toeschouwers stonden langs de kant te zien, ik keek op mijn horloge en zag dat ik rond de 50 minuten zou finishen. De laatste 200 meter perste ik er alles uit wat er in zat, een dikke lach verscheen op mijn gezicht nu ik tussen de dranghekken onder de finishboog doorliep. Ik was gesloopt, moe, zweet gutste van mijn voorhoofd maar had een gevoel van euforie dat ik het had gehaald, een gevoel dat ik niet kende van mezelf. Ik werd door fransisco en zijn vriendin en door Manuel of Manolo (die al ruim 10 minuten geleden was gefinisht) opgewacht en gefeliciteerd. We hebben daarna nog wat gedronken in Baiona en aan het strand gezeten. Die middag ben ik wel goed ziek geweest en heb ik moeten overgeven wat een bekend verschijnsel/teken is dat je over de grens bent geweest. Gelukkig was ik daarna snel weer bijgekomen en heb ik nog een hele leuke week in Spanje/Portugal gehad. Grappig idee is dat als je aan zoon race meedoet je naam tot (wie weet) in lengte van dage staat geschreven in het register zie:

http://www.andarecorrer.com/clasificaciones/2010/248-clasificacion-adulto-2010.html

(ik was nummer 798)

Dankzij deze ervaring ben ik in contact gekomen met het hardlopen. Ik heb ontdekt dat je met hardlopen jezelf een onvergetelijk gevoel kan bezorgen, je problemen even kan vergeten, je grenzen kan verleggen. Hierna ben ik steeds vaker gaan hardlopen, heb ik mezelf verschillende doelen gesteld en uitdagingen aangegaan. b.v. halve marathon uitlopen, wedstrijd in Budapest 30km uitlopen een 10 km onder 45 min namelijk 42:10 en de RopaRun. Nu staat mij de ultieme uitdaging te wachten de marathon

hardlopen

Gepost door Sjors Den Boogert op maandag 29 juli 2013 11:11

week 4

ik heb deze week weer een aantal trainingen uitgevoerd.

dinsdag: 14km in een rustig tempo. het was dinsdag broeierig en benauwd, ik besloot daarom avonds te trainen. ik dacht lekker een stukje langs het Twente kanaal met muziek op. nou ik heb het geweten, de hele tocht liep ik met een zwerm vliegen om me heen alsof ik een lopende pot stroop was. In het begin dacht ik dat ze wel gaande weg zullen verdwijnen en als ik wat om me heen mep zullen ze wel weg gaan. dit viel vies tegen.

woensdag: interval training waarbij ik 2 series van 8x 300 meter moest lopen. Eerste serie moesten ze in een tijd van 1:06 en de 2e in 1:03. de trainer dacht dat ik dat wel kon. eerst 8x 300m in 1:06 () met steeds 1 min pauze dit viel me al zwaar tweede serie moest dus nog sneller. Gezien de eerste serie het me maar elke keer net lukte binnen mijn tijd te lopen wist ik dat het een moeilijke taak zou worden. Toch is het me nog 2x gelukt binnen de 1:03 te eindigen waarvan de laatste in 1:01. Die 1:01 komt omdat ik de laatste 100 meter voluit sprint en op anaerobe vermogen loop (daar over later wel een keer meer).

zaterdag: 2 rondjes van 4km in Capelle a/d Ijssel. gezien het dreigde te onweren die ochtend dat ik zou gaan lopen heb ik mijn training iets wat aangepast.

Zondag: 22km rustige duurloop. met een groepje van 4 man hebben we een rondje gelopen van 22 km in park Veluwezoom. Dit is werkelijk een schitterend gebied met veel bos en heide. Het parcours was alles behalve vlak wat het nog extra zwaar maakte. Het weer was prima en ik kon al gauw een prima tempo vinden. deze zondag waren wij niet de enige die op het idee kwamen om te recreëren op de veluwezoom, we kwamen dan ook veel wandelaars fietsers tegen, vooral veel racefietsers. Veel race fietsers kiezen kiezen dit gebied juist om het glooiende parcours met heuveltjes waar ze tegen op kunnen klimmen. Ik ben zelf totaal geen fietser maar kan me heel goed voorstellen dat dit wel een uitdaging geeft. voor fietsers en lopers is dit in ieder geval een stuk fijner dan die lange ruilverkavelingswegen die je in Friesland, Groningen, Flevoland en elk ander polderlandschap tegenkomt. Waar wegen eindeloos rechtuit gaan, waar nauwelijks beschutting van bomen is.

Dan nog even de vraag hoe ben ik toch in aanraking gekomen met het lopen?

voor het antwoord moet ik terug naar 20010 toen ik voor 1 week naar Spanje ben geweest. ik was toen op bezoek bij een vriend (Francisco)die ik in 2005 heb ontmoet in een jeugdherberg in Praag. Sinds die tijd in Praag hebben we elkaar af en toe alleen nog wat via de mail gesproken. Op een gegeven moment nadat we wat vaker mail contact hadden nodigde hij me (in maart)uit om die zomer op bezoek te komen. Dat leek me wel gezellig en daarnaast kwam het me wel goed uit. Ik zat die tijd krap bij kas (what els is new) en was nog nooit is Spanje geweest. Ik kon daar een weekje gratis overnachten dus accepteerde ik zijn aanbod. Een week later mailde hij plots dat hij me had ingeschreven voor de "Baiona race" een hardloop wedstrijd van 10 km, hij ging er van uit dat ik dat wel leuk vond. Eerst dacht ik wat krijgen we nou, moet ik ineens gaan hardlopen ik had tenslotte 0 ervaring in hardlopen.

Maar om nu te zeggen "nee daar heb ik geen zin in" leek mij ook geen goed idee. Dus ik gelijk die zelfde dag nog begonnen met trainen. Echt heel sportief was ik toen die tijd niet, sterker nog ik sporten heeel af en toe in een sport school. Ik had ook geen hardloop outfit, dus trainde mijn eerste rondjes op gympjes.

Tijdens mijn eerste training bleek al dat ik net 5 km kon volhouden. Ik kon me zelf wel toe zetten om elke week op zijn minst 2x te trainen juist omdat ik die race als doel heb. In het begin ging het wel moeilijk maar ik merkte al wel snel verandering in mijn conditie. Het ging me ook steeds makkelijker af. Het was nou niet zo dat ik het gelijk erg leuk vond om te hardlopen maar geleidelijk begon ik me steeds prettiger te voelen. Ik liep toen vaak savonds en maakte steeds langere rondes.

vlak voor mijn race in Spanje mailde ik m nog dat ik wel 12 km aan een stuk heb hard gelopen, wat toen voor mijn doen een hele prestatie was.

Ik had 2 weken er voor mijn eerste sportschoenen gekocht met de gedachten nou ben ik er klaar voor. Ik zou de dag na de aankomst in Spanje mijn wedstrijd lopen.

hoe mijn verhaal verder loopt (haha) lees je volgende keer. cliffhanger!!

week 2 wat een hitte

Gepost door Sjors Den Boogert op zondag 21 juli 2013 21:14

zo, 2e week zit er weer op. heb deze week 4 keer getraind.

maandag: een vlotte 10 km, ik gebruikte voor het eerst de app van looptijden.nl maar merk dat ik er nog erg aan moet wennen. In de eerste kilometer had ik veel ruzie met dat ding. Het was de bedoeling dat ik de 10 km in 50 minuten zou lopen (gemiddelde snelheid is dan 12km/uur). Doordat ik in de eerste kilometer zat te prutsen met de app liep ik achterstand op dat ik helaas net niet meer kon goed maken. Heb naar gevoel wel heerlijk gelopen.

donderdag: 15 kilometer door Zutphen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik woensdag avond zou mee trainen met de groep maar door omstandigheden heb ik mijn training moeten opschuiven naar donderdagavond. Het rondje Zutphen heb ik niet uitgestippeld ben zomaar gaan lopen met de bedoeling rond de 15 kilometer uit te komen. Normaal zoek ik een mooie bosroute uit of in ieder geval buiten de stad, zo rustig mogelijk, met veel natuur met af en toe een heuvel. Zo niet afgelopen donderdag, je kan in Zutphen zelf prima lopen er zijn genoeg parken en rustige straatjes en oude steegjes. Wat ik vooral ideaal vindt is het lopen langs de IJssel over de dijk en dan nog het liefst bij laagstaande zon, een strak heldere lucht graad of 23 en klein briesje, heerlijk. Vaak zie je in de uiterwaarden dan nog mensen het laatste beetje zon meepakken en/of pootje baden en kom je meer hardlopers/fietsers tegemoet.

zaterdag: intervaltraining buiten de baan met een groep van 10 man. Bijna 14 kilometer met daartussen steeds een stukje versnellen. Zaterdag was het in tegen stelling tot vandaag gelukkig een stuk frisser. De trainer had een mooie route bedacht door bos en landerijen (richting huize de voorst). interval training kan je onderscheiden in intensieve en extensieve interval. Bij intensief interval neem je in verhouding langere pauze verwisseld met korte maar zeer intensieve hardloopmeters, Extensieve interval is daar het omgekeerde van. Intensief wordt niet veel bij duurlopers gebruikt maar zie je eerder terug bij sprinter. een training van Usain Bolt (top sprinter) is vaak 200m aan het sprinten(+/- 25 seconden) en 10 minuten rust. Wij doen vooral extensief en dan moet je denken aan bijvoorbeeld een schema van steeds 3 min hardlopen en 1 minuut joggen en dan weer 3 min hardlopen en 1 min rust etc etc..

zondag: duurloop van 21 km. Vandaag met een groepje een lange duurloop door de bossen bij Vorden gelopen. We hebben expres vroeg afgesproken (9 uur) zodat we weinig vlast van de warmte zullen ondervinden (dachten we) echter was het om 9:00 uur al 25,5 graden. De route was echt erg mooi veel bossen, mooi landschap en oude landhuizen. Veel over zachte bospaden gelopen, wat het misschien wel wat zwaarder maakt maar wel goed voor je lichaam is. Het gebied is erg intrek bij wandelaars en toeristen, die ben ik dan ook dikwijls tegen gekomen.

Het was goed te merken dat het snel erg zwaar werd, vooral de hitte. Tijdens het lopen voel je het zweet langs je voorhoofd over je neus een weg banen. vaak liepen we in de bossen in de schaduw van de bomen maar regelmatig waren het lange stukken waar geen schaduw aanwezig was en de zon pal op je paasei staat te branden. ik had gelukkig genoeg water bij me wat vooral in die hitte erg belangrijk is.

In het begin lopen we vaak nog bij elkaar, we praten wat en passen ons tempo aan elkaar aan maar naarmate we steeds verder komen wordt het stiller, ieder pakt zijn eigen tempo op wat als gevolg heeft dat er gaten in de groep ontstaan. Vaak zie je nog wel 2 of 3 lopers die het zelfde tempo hebben maar gepraat wordt er dan niet veel meer. Op dat moment is iedereen in zich zelf. Iedereen hoort en let op zijn eigen ademhaling, ieder met zijn eigen gedachten. Steeds meer uitkijkend naar het moment wanneer het er weer op zit en het geweldig voldane gevoel wat zich dan van je meester maakt.

schema voor komende week:
dinsdag 14 km, woensdag interval (+/- 12km) zaterdag interval(+/- 12km) en zondag 22km

vooralsnog gaat het prima! er is nog een lange weg te gaan maar kan het goed vol houden. De discipline kan ik opbrengen en volhouden. geen pijntjes of blessures gelukkig.

nog 98 dagen te gaan

eerste week

Gepost door Sjors Den Boogert op zondag 14 juli 2013 13:58

Op de woensdag een extensieve training op de baan voorafgaand aan wat loopscholing.
Het was heerlijk weer en had lekker gelopen. Tijdens een loopscholing leer je echt goed waar je op moet letten tijdens het lopen. Vaak weet je het wel, maar zonder dat je het merkt sluipen sommige ik noem het even oneffenheden toch weer in.

Zaterdag stond er ook een training op programma wederom op de baan maar door het ontbreken van de trainer moest ik voor hem invallen.

Ik heb een jaar geleden mijn diploma voor assistent trainer gehaald, sindsdien had ik al een tijdje geen training meer gegeven. Het was dan ook wel weer even leuk om er als trainer te staan.

Vanochtend getraind op landgoed Hackford met een groepje, 17 kilometer. Het is daar echt super mooi, veel bos, landerijen, kronkelende paden. Het is daar erg mooi om te lopen. Het lopen ging goed ik merk dat mijn conditie goed zit en heb geen last van pijntjes gehad. ik liep rustig, rond de 10,5 km/uur iets daar onder misschien.

Morgen staat voor mezelf een ronde van 10 km op programma die ik op tempo wil lopen +/- 12 km/uur.

Fijne zondag!

Frankfurt Marathon (2 reacties)

Gepost door Sjors Den Boogert op dinsdag 9 juli 2013 16:50

hallo,

Ik zal vanaf vandaag op deze plek mijn vorderingen over mijn uitdaging, de marathon, beschrijven. De bedoeling is dat ik op 27 oktober mijn eerste marathon ga lopen in Frankfurt. Hiervoor volg ik een uitgebreid trainingsschema waarbij in eerste instantie het goed en wel uit te lopen van de marathon het belangrijkste is. Mijn richt tijd is onder de 4 uur.

Groet Sjors

Bekijk de blog van Sjors Den Boogert

Tijden voor hardloopwedstrijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
27-10-2013BMW Frankfurt Marathon04:03:0442.195 m10,42 km/u
07-10-2012budapest 30km02:39:1430.000 m11,30 km/u
30-09-2012Singelloop Utrecht (10 km)00:42:1010.000 m14,23 km/u
09-09-201230 van Amsterdam Noord (15 km)01:14:0815.002 m12,14 km/u
18-08-2012Runnersworldloop - Apeldoorn00:47:3610.000 m12,61 km/u
03-08-2012Furness Car Halve Marathon Dalfsen (10 km)00:46:4310.000 m12,84 km/u
03-06-2012City-Hanzeloop-Zutphen00:47:2010.000 m12,68 km/u
18-03-2012Lenteloop - Eerbeek (13km)01:02:2412.850 m12,36 km/u
06-11-2011Grote Veldloop01:14:2115.000 m12,10 km/u
23-10-2011De 10 van Cuijk aan de Maas00:47:1410.000 m12,70 km/u
01-10-2011Rondje om de koepel Lunteren00:51:5010.549 m12,21 km/u
18-09-2011Dam tot Damloop (10 EM)01:24:1516.093 m11,46 km/u
13-07-2011loopfestijn00:45:0610.000 m13,30 km/u
26-06-2011City Run Zutphen00:48:5910.000 m12,25 km/u
12-06-2011keppelrun00:47:3610.000 m12,61 km/u
27-05-2011Veluwezoomloop (10 km)00:49:3810.000 m12,09 km/u

Trainingstijden

DatumParcoursTijdAfstandSnelheid
28-09-2014Training00:27:005.714 m12,70 km/u
21-09-2014Training01:33:5016.000 m10,23 km/u
27-07-2014Training00:56:2311.502 m12,24 km/u
22-09-2013Training02:58:0031.000 m10,45 km/u
10-09-2013Training01:50:0020.000 m10,91 km/u
08-09-2013Training03:00:0031.000 m10,33 km/u
07-09-2013Training00:24:006.000 m15,00 km/u
05-09-2013Training01:00:0011.000 m11,00 km/u
04-09-2013Training01:10:0010.000 m8,57 km/u
01-09-2013Training02:55:0030.000 m10,29 km/u
31-08-2013Training01:30:0012.000 m8,00 km/u
28-08-2013Training01:30:0011.000 m7,33 km/u
27-08-2013Training01:55:0020.300 m10,59 km/u
25-08-2013Training01:50:0320.000 m10,90 km/u
24-08-2013Training00:24:006.000 m15,00 km/u
21-08-2013Training01:15:0012.000 m9,60 km/u
20-08-2013Training00:46:1410.000 m12,98 km/u
18-08-2013Training02:49:0229.500 m10,47 km/u
17-08-2013Training01:25:0011.500 m8,12 km/u
14-08-2013Training01:15:0010.000 m8,00 km/u
11-08-2013Training02:30:4427.093 m10,78 km/u
10-08-2013Training01:00:008.000 m8,00 km/u
07-08-2013Training01:30:0013.000 m8,67 km/u
06-08-2013Training01:43:1218.389 m10,69 km/u
04-08-2013Training02:25:2424.700 m10,19 km/u
03-08-2013Training01:36:4014.620 m9,07 km/u
30-07-2013Training01:35:2716.096 m10,12 km/u
28-07-2013Training02:07:5322.170 m10,40 km/u
27-07-2013Training00:43:048.000 m11,15 km/u
24-07-2013Training01:13:268.195 m6,70 km/u
23-07-2013Training01:22:1514.025 m10,23 km/u
21-07-2013Training02:12:2821.050 m9,53 km/u
20-07-2013Training01:28:4513.994 m9,46 km/u
18-07-2013Training01:24:4315.030 m10,64 km/u
15-07-2013Training00:51:2910.077 m11,74 km/u
14-07-2013Training01:40:0017.500 m10,50 km/u
10-07-2013Training01:00:0010.000 m10,00 km/u
08-07-2013Training01:17:0014.100 m10,99 km/u
06-07-2013Training01:00:0011.500 m11,50 km/u
29-06-2013Training01:20:0313.713 m10,28 km/u
14-10-2012Training01:13:3213.219 m10,79 km/u
23-09-2012Training03:34:5035.000 m9,78 km/u
20-09-2012Training02:11:3022.000 m10,04 km/u
19-09-2012Training00:40:007.000 m10,50 km/u
16-09-2012Training03:36:0036.000 m10,00 km/u
13-09-2012Training01:00:0010.000 m10,00 km/u
12-09-2012Training00:40:008.000 m12,00 km/u
07-09-2012Training01:45:0017.000 m9,71 km/u
05-09-2012Training00:13:304.800 m21,33 km/u
03-09-2012Training00:50:008.000 m9,60 km/u
02-09-2012Training02:55:0829.368 m10,06 km/u
30-08-2012Training01:28:0016.000 m10,91 km/u
29-08-2012Training01:20:0012.000 m9,00 km/u
26-08-2012Training02:30:0025.000 m10,00 km/u
23-08-2012Training02:35:0024.000 m9,29 km/u
20-08-2012Training03:03:5428.176 m9,19 km/u
16-08-2012Training01:45:0418.048 m10,31 km/u
15-08-2012Training01:12:1610.840 m9,00 km/u
13-08-2012Training01:04:0511.263 m10,55 km/u
12-08-2012Training02:10:2222.282 m10,26 km/u
09-08-2012Training01:43:2120.656 m11,99 km/u
09-08-2012Training01:21:119.331 m6,90 km/u
06-08-2012Training01:13:138.603 m7,05 km/u
05-08-2012Training02:16:5722.040 m9,66 km/u
02-08-2012Training01:20:0014.000 m10,50 km/u
30-07-2012Training01:10:0010.000 m8,57 km/u
29-07-2012Training02:06:0020.000 m9,52 km/u
27-07-2012rotte01:16:4813.480 m10,53 km/u
26-07-2012Training01:10:0010.000 m8,57 km/u
23-07-2012knoop punt route 43, 41, 42, 45, 44, 77, 7601:55:3820.238 m10,50 km/u
21-07-2012Training01:05:009.000 m8,31 km/u
19-07-2012zutphen-oeken-voorstonden-de hoven-zutphen01:16:5914.052 m10,95 km/u
18-07-2012Training01:10:0014.000 m12,00 km/u
15-07-2012Training01:46:0718.000 m10,18 km/u
12-07-2012zutphen-oeken-voorstonden-zutphen01:10:2012.964 m11,06 km/u
11-07-2012Training00:21:215.000 m14,05 km/u
09-07-2012Training00:19:004.000 m12,63 km/u
08-07-2012Training01:32:0016.000 m10,43 km/u
05-07-2012zutphen-oeken-voorstonden-zutphen01:12:5112.964 m10,68 km/u
04-07-2012Training01:15:0010.820 m8,66 km/u
02-07-2012Training01:00:008.000 m8,00 km/u
01-07-2012Training02:00:0019.000 m9,50 km/u
27-06-2012zutphen-oeken-voorstonden-zutphen01:12:0012.964 m10,80 km/u
20-02-2012Training00:03:441.000 m16,07 km/u
13-11-2011Training00:47:009.500 m12,13 km/u
24-09-2011Training00:47:399.150 m11,52 km/u
09-09-2011Training01:33:0016.260 m10,49 km/u
23-08-2011Training01:32:3015.940 m10,34 km/u
20-08-2011Training01:06:2412.000 m10,84 km/u
17-08-2011Training01:28:0016.000 m10,91 km/u
13-08-2011Training01:26:0015.161 m10,58 km/u
31-07-2011Training01:30:2215.800 m10,49 km/u
17-07-2011Training01:07:3812.700 m11,27 km/u
09-07-2011lochems bos01:06:5812.202 m10,93 km/u

Hardloop foto's van Sjors Den Boogert

francisco, manuel, sjors.jpg francisco, manuel, sjors.jpg 0002055lfME.jpg

Successen van Sjors Den Boogert

Vroege vogel
5x per week
4 weken op rij
App fan
App master
App addict
Blogger
3 weken op rij
3x per week
2 weken op rij
Mijlpaal 1.000 km
Mijlpaal 100 km
Vivaldi


Hardloop vrienden van Sjors Den Boogert


Looptijden.nl op Facebook