Alle aangemelde loopgroepen

Onderstaande loopgroepen hebben zich al aangemeld op Looptijden.nl. Doe je zelf ook mee met een loopgroep en vind je het leuk om deze te etalleren op Looptijden.nl? Meld je dan snel en gratis aan en voeg daarna deze groep toe. Bekijk daarna statistieken en de prestaties van andere leden binnen deze groep.

AV Feniks Loopgroepen (6)

1) DONDERDAGAVOND VAN 19.00 UUR – 20.30 UUR Beginners/half gevorderden, START 26 AUGUSTUS 2010 D.m.v. speelse intervaltraining en opdrachten werkt u aan uw conditie. U zult versteld staan hoe die binnen enkele weken vooruit gaat, met als uitdaging de deelname aan onze eigen Gaasperplas Run op 16 oktober! Deze groep is een voortzetting van de groep die voor de zomervakantie is begonnen. Het tijdstip is i.v.m. het korter worden van de dagen een uur vervroegd. Nieuwe mensen zijn van harte welkom! Lokatie: Zeilvereniging Gaasperplas, Langbroekpad 1. zie voor route: http://www.zeilvereniging-gaasperplas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=111 2) DONDERDAGAVOND VAN 19,00 UUR TOT 20.30 UUR: DAM TOT DAM GROEP START 26 AUGUSTUS. Deze groep is al een tijdje bezig. Als u interesse heeft om aan te sluiten, neemt u dan contact op met Joost Knotnerus, tel 020 6910904. We hebben nog een aantal startnummers voor de Dam tot Damloop 2010 te koop. 3) ZATERDAGMORGEN VAN 10.15 UUR – 11.45 UUR: BEGINNERS, START 28 AUGUSTUS Lokatie: Basisschool de Rozemarn, Huntum 16 in Amsterdam Zuidoost. Deze groep zal vooral de ouders aanspreken van kinderen die op dat moment training krijgen in de Rozemarn, maar alle beginnende lopers zijn welkom! Onze trainers zullen op speelse wijze u laten kennismaken met het hardlopen. Door intervaltraining toe te passen, kunnen lopers van verschillende niveaus toch samen trainen. Ook mensen die weer willen beginnen te lopen na een blessure kunnen bij deze groep terecht. Neemt u in dat geval even van te voren contact met ons op, via dit mailadres. U kunt per maand, per kwartaal of half jaar meedoen en betalen. Een maand een keer per week training: 20 euro, per kwartaal 40 euro. Het is mogelijk om meerdere keren per week bij ons trainen (u krijgt dan korting). U kunt er voor kiezen om lid te worden van onze atletiekvereniging. U krijgt dan een jaar lang een keer per week training o.l.v. een gekwalificeerde trainer. Tevens bent u dan lid van de Atletiek Unie. De voordelen hiervan kunt u vinden op de site van de Atletiek Unie, http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=78. Ook kunt u gratis 4 x per jaar meedoen met onze Gaasperplas Run. (zie www.gaasperplasrun.nl). De jaarcontributie bedraagt 120 euro. (plus eenmalig 15 euro inschrijfgeld).

Rekreatie Sport Twente (4)

Wat is RST Rekreatie Sport Twente (RST) is in 1983 ontstaan vanuit en afsplitsing van een atletiekvereniging. De doelstelling is een laagdrempelige sportvoorziening, waarbij meerdere sporten beoefend kunnen worden. Op dit moment telt onze vereniging ongeveer 150 leden en bieden we wekelijks 4 verschillende sportactiviteiten aan: * Hardlopen (woensdagavond en zaterdagochtend) * Nordic walking (woensdagmiddag en zaterdagochtend) * Zaaltrim dames / heren / mix / (maandagavond en dinsdagavond) * Volleybal (woensdagavond) Jaarlijks worden er activiteiten en evenementen georganiseerd om de clubbinding te versterken. Naast het bestuur en trainers bestaat het kader van de club uit een activiteitencommissie, websitebeheer, een commissie die zorgt voor de uitgave van het clubblad en vele vrijwilligers. RST is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Vanuit deze koepel is onder andere geregeld dat men tijdens het sporten verzekerd is met betrekking tot ongevallen. Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen bij één van onze sportactiviteiten, heeft de mogelijkheid om drie keer gratis mee te doen, alvorens men besluit om al dan niet lid te worden. Hiertoe kan contact opgenomen worden met de betreffende trainer of met de contactpersoon van de vereniging. Missie Rekreatie Sport Twente richt zich op loopactiviteiten en zaalactiviteiten. Zij wil haar leden een grote variatie aan sportelementen aanbieden in een sociaal open sfeer. De activiteiten worden onder deskundige leiding aangeboden. RST wil zich onderscheiden in toegankelijkheid en continuïteit. Verder wil RST het aanbod van sportactiviteiten voortdurend innoveren. Visie Zowel met betrekking tot de loopactiviteiten, als de zaalactiviteiten worden de groepen begeleid door deskundige trainers. Verenigingsbreed hanteert RST het uitgangspunt dat trainers een aan de sporttak gerelateerde opleiding hebben genoten. Toegankelijkheid wordt bevorderd door leden te laten instromen op eigen sportief niveau. RST is een vereniging waar een open sfeer en het sociale karakter in een hoog vaandel staan. RST speelt in op een aantal maatschappelijke ontwikkelingen zoals de toenemende individualisering en aandacht voor gezondheid.

Trimclub ABC (3)

ABC staat voor: Algemene Betere Conditie en is in 1967 opgericht. De trimclub ABC is gevestigd aan de Thorbeckelaan 102 te Sliedrecht tegenover het Feitsmapark. De trimclub heeft de beschikking over kleedruimten voor dames en heren, een kantine en een voetbalveld. Een club die niet alleen aandacht schenkt aan trimmen, wandelen, nordic walking en voetbal, maar ook oog heeft voor de mens achter de sporter. Dat we een trimclub zijn, wil niet zeggen dat de prestatie het belangrijkst is. Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar ook gezelligheid staat zeer hoog in het vaandel bij ons. Een club waar je vrienden maakt buiten je bestaande familie/vriendenkring. Een club die gediplomeerde trainers/begeleiders heeft. Een club waar veel gelachen wordt. ABC kent een lange traditie van activiteiten die naast de reguliere trainingen worden aangeboden. Dit bevordert de saamhorigheid binnen de vereniging. Veel leden zetten zich als vrijwilliger in om deze activiteiten te organiseren. Verder zijn er van tijd tot tijd trainingen op locatie, het strand, het bos of de Merwelanden. Ook is er ieder jaar rond september een startersgroep (onder deskundige begeleiding) en gaan we in 2011 voor de vijfde keer meet een team meedoen aan de de Roparun (opbrengst Ook kent ABC de jaarlijkse “speculaasloop” door de Drunense duinen, een gecombineerde activiteit voor hardlopen/wandelen/nordic walking. Andere activiteiten die de afgelopen jaren georganiseerd zijn: de bevrijdingsloop vanuit Wageningen, een bezoek aan de Natuur- en Vogelwacht en een mosselavond als afsluiting van de avondmarathon en de oliebollenloop. De hoofdhuurder van ons clubgebouw is fitnesscentrum BE THERE. Voor deelname door ABC-leden is er een interessante kortingsregeling. De leden van de ABC komen uit de wijde omgeving van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam en variëren in leeftijd van jong tot oud. Wilt u eens kennismaken met onze vereniging, kom dan eens kijken of doe gewoon een keer mee, gratis natuurlijk.

Veenlopers (2)

De Veenlopers trainen op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot circa 21.00 uur. Op dinsdag zijn er drie groepen: de recreatie-, de prestatie- en de wedstrijdgroep. Bij de recreatiegroep wordt de beginnende loper opgevangen. De “drempel” is echt niet hoog. Het is wel een pluspunt een basisconditie te hebben. Bij de prestatiegroep trainen de lopers met wat meer loopervaring. De meer gevorderde loper/loopster zal zich prima thuisvoelen in de wedstrijdgroep. Vanaf 16 jarige leeftijd is men welkom bij de Veenlopers. Door het trainingstijdstip, iedere dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot ca. 21.00 uur is de vereniging niet geschikt voor jeugd onder de 16 jaar. Jeugd van 14 tot en met 16 jaar kunnen onder begeleiding van een van de ouders of verzorgers wel meetrainen. Iedere dinsdag- en donderdagavond om 19.30 uur wordt er verzameld op de Rendementsweg, industrieterrein van Mijdrecht, op het parkeerterrein ter hoogte van Westhoek Wonen. De Veenlopers beschikken over een aantal kwalificeerde trainers. De trainingen vinden in de nabijheid van het verzamelpunt plaats, In de trainingen wordt aandacht besteed aan warming‑up, looptechniek, uiteenlopende vormen van intervaltraining en cooling‑down. 's Zomers traint de recreantengroep altijd een aantal malen in het Amsterdamse Bos. Op dinsdagavond wordt getraind in drie groepen: recreanten, prestatielopers en wedstrijdlopers. Op de donderdagavond is er een groep waarbij een gevarieerde training wordt aangeboden waarbij ieder op zijn of haar niveau mee kan komen.