Loopgroep Zaanland Groep 4

Loopgroep informatie

PlaatsZaandam
OrganisatorLou!s
WebsiteWebsite Zaanland Groep 4

Statistieken

Deze loopgroep staat sinds vrijdag 20 november 2009 op Looptijden.nl en heeft 14 leden.

Voeg toe aan website / blog

Contactinformatie

NaamLouis Schrijvers
Telefoon0612207476
E-maillammebertus@hotmail.com

Motto: loop naar je mogelijkheden, relaxt als 't kan, hard als 't moet. Plezier staat voorop
Locatie van Zaanland Groep 4

Geen foto bekend

Gemêleerd gezelschap van gepassioneerde hardlopers. Ontspanning op zijn tijd, gezamelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de Zaanse Schansloop (weekend voor de Amsterdam Marathon 5&10 km). Binnen de groep heeft ieder zo zijn rol: de een verzorgt de trainingen, de ander houdt de website bij, weer een ander stippelt de zaterdagroute uit en Nel zorgt voor de thee en koffie na de zaterdagtraining. In de groep zitten o.a. de voorzitter, de penningmeester, de trainerscoordinator, de wedstrijdsecretaris, voorzitter sponsorcommissie en de webbeheerder van AV Zaanland, kortom zeer bij de vereniging betrokken leden, met Claudia als bindende factor.


Leden

Pasfoto van Lou!s
Pasfoto van Mike Alders
Pasfoto van diana hulskamp


Lidmaatschaps informatie

zie www.avzaanland.nl

Over de trainer(s)

De dinsdag- en zaterdagtraining worden gegeven door Claudia en Fons, op donderdag traint Gerrit de groep op de baan

Trainingstijden

DagTijd en locatie
Maandag-
Dinsdag20.00 uur Jagersplas Extensief
Woensdag-
Donderdag20.00 uur Baantraining Zaanland Intensief
Vrijdag-
Zaterdag09.00 Duurloop op locatie
Zondag-
Wil je je aanmelden bij deze loopgroep? Wordt dan gratis lid van Looptijden.nl en meld je direct aan!

Leden van deze loopgroep

Onderstaande hardlopers hebben zich aangemeld bij deze groep.

Zodra de deelnemers van deze groep live-tracking activeren kun je ze real-time volgen en aanmoedigen.

Lou!s

Organisator

Woonplaats:
Zaandam
Leeftijd:
57

Mike Alders

Woonplaats:
Zaandam
Leeftijd:
-

diana hulskamp

Woonplaats:
Assendelft
Leeftijd:
41

Carmody Hulskamp

Woonplaats:
Westzaan
Leeftijd:
42

Rene Jonker

Woonplaats:
Westzaan
Leeftijd:
47

Esther van B

Woonplaats:
Onbekend
Leeftijd:
-

René Bouwmeester

Woonplaats:
Zaandam
Leeftijd:
58

vronie

Woonplaats:
Onbekend
Leeftijd:
-

jan de boer

Woonplaats:
Onbekend
Leeftijd:
-

Leo Boonen

Woonplaats:
Zaandam
Leeftijd:
38

Jasna Merkx

Woonplaats:
Zaandam
Leeftijd:
-

Robster

Woonplaats:
Onbekend
Leeftijd:
-

Er zijn 2 leden met een verborgen profiel.

Nieuwsberichten binnen deze loopgroep

Elke loopgroep heeft zijn eigen prikbord voor mededelingen of nieuwtjes. Leden worden per e-mail op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Hieronder staan de laatste vijf nieuwsberichten.

Bekijk alle nieuwsberichten van deze groep


Warming up voor de WUP

Gepost door Lou!s op zaterdag 10 juli 2010 19:50

Deze zaterdag stond een polderloop op het programma. Claudia had een route in de buurt uitgezet, het is vakantieperiode, dus het was niet bekend hoeveel auto’s er beschikbaar waren. Het startpunt moest met de fiets bereikbaar zijn: in dit geval de watertoren in Westzaan. Met 6 fietser vertrekken om 08.40 vanaf Zaanland. Onderweg was het zwaankleefaan, Mike stond op de van Goghweg al te wachten, in de Westerwatering sloot Marco aan.

Bij de watertoren stonden al 10 andere lopers te wachten, men had er zin in! Iedereen was voorzien van drank om de vochthuishouding op peil te houden, het zou afzien worden: geen greintje schaduw in de polder. Met recht een warming-up-loop.

Het plan voor deze dag was als volgt: eerst gezamenlijk warmlopen over de Nauernasevaartdijk, daar ombuigen naar de rotonde Provincialeweg/Zaandammerweg. Hier werd, in de enige schaduw van het parcours, de rek&strek gedaan, onder toezicht van de weilandbewoners.

Omdat er verschillende lopers in de groep zitten, splitste Claudia de groep in tempo’s 5.45, 6.00 en 6.15, zodat iedereen een prettige duurlooptempo kan lopen. Daarnaast is de route zo gemaakt dat er ook gekozen kan worden voor een kortere afstand: zo kan de marathonloper in haar/zijn langzame duurlooptempo lopen, de lang-niet-gelopenloper en de van een blessure-terugkom-loper misschien iets korter en in een voor haar/hem passend tempo.

We liepen het rondje van de WUP op het aangegeven tempo, de snellere groep ging tegen de klok in, de anderen met de klok mee, bij de rotonde zouden we elkaar weer ontmoeten om gezamenlijk weer langs de vaart terug te lopen. Lisette liep deze zaterdag voor het eerst mee, tijdens een versnelling stelde haar groepje zich aan haar voor. Volgende week testen of ze de namen nog weet.

Onderweg was het afzien, heet, geen wind en geen schaduw. We bleven drinken en na de WUP-ronde waren de meesten behoorlijk door de drankvoorraad heen. Claudia wist raad: bij een huis met een buitenkraan vroeg zij of we onze drankvoorraad voor de laatste 3 kilometer nog even mochen aanvullen. “Natuurlijk”. .. aardige mensen die Nauernaers!Beer

Het laatste stuk werd er flink tempo gelopen, we roken de stal (en de koffie)! De rem moest erop, we liepen rustig uit, een enkeling liep op het tandvlees: het warme weer eiste zijn tolTounge smiley.

Groot was dan ook de vreugde toen Carmodi en Diana gewoon even een koelbox uit de auto haalden met gekoelde drank en lekkere frisse watermeloenThumbs up. Simon was er ook vandaag, dus voor degene die nog niet genoeg hadden gezweten kon er nog een lekker bak koffie of thee naar binnen worden gegooid.

Moe maar voldaan keerden we met 10 fietsers weer naar Zaanland, bij de Schoolmeester boog Peter af, toen waren er nog maar 9. Met 9 fietsers keerden we terug naar Zaanland, bij Koog boog Ingrid af, toen waren er nog maar 8. Bij de Westerwatering raken we Marco kwijt, toen waren er nog maar 7. Bij het viaduct ging Els rechtdoor, toen waren er nog maar 6. Mike boog af naar de van Gogh, toen waren er nog maar 5. 5 fietsers rijden richting het centrum, Louis boog af bij het Volkspark, toen waren er nog maar 4. Die 4 zijn ongetwijfeld veilig thuisgekomen Theeth smiley
Lekker getraind!Thumbs up
Volgende week staat Wijk aan Zee op het programma, de week daarop gaan we skiën in Spaarnwoude (als het weer het toelaat!) Let op je mailbox.

Estafetteloop Akersloot

Gepost door Esther H op zaterdag 29 mei 2010 17:36

Ik heb een (werkende) link gestuurd naar alle groep 4 leden naar de foto's van gistermiddag.

Sociale Luilalloop Jisp 2010

Gepost door Lou!s op zondag 23 mei 2010 11:26

Ladderzat in Jisp!:aan de titel van dat verslagje van 28 maart van de site van groep 4 moest ik denken toen ik op de fiets richting Zaanse Schans reed, het verzamelpunt voor de Zaanlanders voor de gezamenlijke tocht naar Jisp. Het leek nog maar zo kort geleden: de overheersing van de dames van groep 4 op de 10 van Jisp, de vele bekers die uit Jisp meegingen naar Zaanland. Maar het was al weer tijd voor nieuwe geschiedenis: de Luilakloop van Jisp 2010, een gezellige loop met afterparty op de vrijdagavond voor Pinkster en dus luilak: het begin van de Jisper Kermis, uiteraard met schitterend weer, dat plannen ze altijd goed daar.

Dit jaar een kleine afvaardiging van groep 4 op de 10, de meisjes zijn zo sociaal de kans aan anderen te gunnen, dus zonder zekerheidjes voor succes als Jasna (vakantie), Claudia (dinertje), ESTHER&esther (jetlegs) en Els (uiteraard op deze avond weer een saunabezoek gepland). Aan Annemieke dus de taak om de groep 4-eer hoog te houden en wederom stelt ze ons niet teleur:
2e prijs bij de dames op de 10! Carmodi was zo sociaal om haar de laatste kilometers te hazen.

Bij de heren is het podium Zaanlands groen gekleurd, met een tweede prijs voor “onze” Pieter.

De eerste prijs ging naar Louis Dam en Dick Glotzbach werd derde. De heren van groep 4 (o.a. Fons, Carmodi, Cornelis) op de tien waren niet allemaal tevreden, Louis liep weer 4 seconden van zijn oude PR

Op de 5 kilometer was groep 4 vertegenwoordigd met Andries en Gerrit. Helaas stond het keerpunt 300 meter te ver, waardoor de totaalafstand dus op 5600 meter kwam. Jammer, smetje op een verder goed georganiseerde wedstrijd, waarbij de prijzen naar de bekende namen gingen.

Op de 10 EM moest bekerkandidaat Jan helaas verstek laten gaan, de beentjes waren na de halve van Hoorn wat stram. De familie van Diepen was half fit, dus kon niet voluit. Wie wel voluit kon was Rutger. Samen met zijn loopvriend liep hij als een tierelier en was ook nog zo sociaal om de geloste Ilonka Betjes nog even terug te brengen naar een groepje, zodat zij haar titel kon prolongeren. Zelf deed Rutger iedereen behalve zichzelf versteld staan door de 3e plaats in de jongerencategorie op te eisen: het oefenen van bekerposeren (zie verslag vorig jaar) heeft in ieder geval zijn vruchten afgeworpen. Op zijn beker staat wel dat het de Luilalloop betrof (collectors-item?)

De eerste plaats in de categorie 50+ ging naar Marcoen Beeks. Ook hier verder de bekende gezichten die de bekers kwamen ophalen. In Jisp duurt de prijsuitreiking altijd vrij lang, veel bekers voor meerdere afstanden met meerdere categorieën, ondertussen vloeit het bier rijkelijk.

Ladderzat Tounge smiley in Jisp wordt het niet, maar het loopt lekker door. Na de prijsuitreiking de 50+-tombola. Fons, Cornelis en Flip vallen hier in de prijzen. De pondjes paling zijn dit jaar wat minder aanwezig (crisis bij de palingboer of overbevissing?), maar er gaan er twee van de drie naar Zaanlanders. Marcoen is één van de gelukkigen. Nog twee jaar, dan mag ik ook eindelijk meeloten. Ik hoop dat er tegen die tijd nog paling is. Iedereen had nog wel tegen inlevering van het startnummer een leuke gadget ontvangen een tas of band naar keuze met een lampje erin, dat alles voor slechts 5 euri inschrijfgeld. Volgend jaar een eurotje meer, dan kan de geiser voor de douches in de herenkleedkamer ook nog aan.

Op de zaterdag stond een rustige wittebenenloop Theeth smiley op het programma, mede om de wijn en het bier van the night before uit te zweten. 9.00 uur vertrek vanaf de baan. Ook dit jaar hadden we dus tijd zat om thuis eerst de ramen te lappen en gevel te reinigen om zo de luilakboter, -meel en eierresten te verwijderen. Het was kortebroekenweer, het uitzweten lukte aardig. Op de planning stond een klein of een groot rondje Haven. 12 of 15 kilometer, zodat de Jispgangers, de marathon in de benengangers, de jetleggers en de van blessure terugkomers naar eigen (of Claudia’s) believen meekonden. Net als vorig jaar: De een liep op souplesse, de ander op karakter en een enkeling op zijn of haar tandvlees.

Hoewel de maand nog niet om is, volgende week alweer een gekkigheidje: de 1e lustrum Estafetteloop van Akersloot. Met vijf aan elkaar gewaagde teams doet groep 4 mee. We lopen elk 5,4 kilometer en afsluitend nog eens gezamenlijk een extra rondje van 3,5 kilometer. Het is “een sportief evenement met een ontspannen karakter en een gezellige sfeer”. Iets dat dus helemaal in ons straatje past. Wie is de Bob Confused smiley ?

Verder info volgt via de mail.

Provinciaaltjes in de grote stad

Gepost door Lou!s op zondag 9 mei 2010 18:47

Het was deze zaterdag al weer tijd voor het maandelijkse gekkigheidje Tounge smiley . Claudia wilde ons kennis laten maken met het prachtig gerenoveerde Vondelpark in Amsterdam. 10 jaar is er gewerkt om van het weggezakte moeras, waar de bomen spontaan omvielen in de drek, weer een statig park te maken. Dit voorjaar is het park heropend en met een paar weken zon erop is het volgens Claudia nu echt onweerstaanbaar: reden voor een puzzeltochtje Thumbs up!

Claudia had de reis tot in de puntjes voorbereid, ze had zelfs afgelopen woensdag met Els een “proefloopje” gedaan We vertrokken met zijn twaalven (met korting) om half negen met de trein vanaf het station Zaandam naar station Lelylaan. In de trein deelde Claudia een geplastificeerd A4-tje uit met een korte ontstaansgeschiedenis van het Vondelpark. De meesten van ons kennen slechts het stukje wat onderdeel uitmaakt van de (1/2) marathon van Amsterdam tussen de Stadhouderskade en de Amstelveenseweg, maar er zijn veel mooiere stukken aan de andere kant die het de moeite waard maken om door dit park te rennen.

Het was lekker loopweer, droog en fris. Vanaf de Lelylaan liepen we een kleine twee kilometer in een rustig tempo naar de ingang van het Vondelpark aan de kant van de Zocherstraat (de kant van de “minder welgestelde jeugd”). In het park deden we de rek-&strek en werden we verdeeld in 3 tempogroepen. Claudia deelde per groep een plattegrond en een klein boekje uit. Op de plattegrond had Claudia nummertjes gezet en in het boekje zat van ieder nummer een afbeelding en een korte beschrijving van wat er te zien valt Camera.

Claudia had geregeld dat zij de tas met jasjes voor na de training kon stallen bij het Blauwe Terras, waar wij ook een uur later weer zouden verzamelen voor een bakkie pleur uit het faleteinfons. Het letterformaat in het boekje was dusdanig dat je kon rennen en lezen tegelijk, zonder dat je een leesbril hoefde te gebruiken (zoals ik al zei, tot in de kleinste puntjes geregeld).

Een van de zaken om naar uit te kijken volgens het boekje is het ooievaarsnest van het overspelige ooievaarsmannetje Serious smiley (door ons groepje overigens niet opgemerkt), een andere aandachtstrekker is het beeld dat Picasso heeft ontworpen en geschonken voor het 100-jarig bestaan van het park. Bruggenfan Claudia laat ons stilstaan bij de beelden van Hildo Krop op de Vondelbrug. Het werk van Krop is zichtbaar door de hele stad, zoals we later bij het teruglopen over de brug in de Surinamestraat ook terugzien.

Alle paden in het park zijn opgeknapt, zodat we ook van de grote asfaltpaden konden afwijken en de kleine tussendoorgangetjes konden nemen. In het boekje staan anekdotes, leuke weetjes, verhaaltjes over klachten over hoerenloperij in de struiken tussen de PC en de van Baerle in 1905, het monument ter nagedachtenis van de in 1983 vermoorde Antilliaanse tiener Kerwin Duinmeijer (“denk niet ZwartWit”), de in restauratie zijnde Stedemaagd die normaal bij de ingang van het park aan de Stadhouderskade zit, de herbouwde van Eeghenfontein, de klimberg van architect Aldo van Eyck, de ode aan het naakte meisje, de halsbandparkieten en het feit dat er in 1884 al fietsers waren die overlast gaven. H hoewel het best lekker weer was, waren er nu geen fietser in het park. Later op de dag zou de halve stad zijn afgesloten voor de start van de Giro: misschien dat ze daarheen gingen, of juist daarom thuis bleven.

Het was vrij stil in het park; een enkele individuele hardloper, maar ook trimgroepjes, mensen die hun hond uitlieten en natuurlijk onze groepjes. Omdat onze groepjes niet één vaste route hadden maar gewoon kriskras door het park renden kwam je elkaar nog wel eens tegen. Binnen ons groepje gingen, naast de info uit het boekje van Claudia, de gesprekken over Amsterdam, de Giro, Boston, Brussel en Hoorn. Voor we er erg in hebben is er een uur voorbij, tijd voor de koffie bij het Blauwe Terras. Iedereen was enthousiast van de loop, Top geregeld. Claudia had weer eens gelijk: het park was echt onweerstaanbaar (de vrouw van de mooie tripling was ook niet verkeerd)Tounge smiley .

Na de koffie en thee liepen we rustig het park weer uit en terug naar het station, keurig op tijd om de rechtstreekse trein naar Zaandam. De treincoupe is van Groep 4, oorzaak zweetlucht Embaressed smiley ? Om 11 uur zijn we weer in de provincie.

Dinsdag weer naar het Jagersveld, ’t is niet te vergelijken met het Vondelpark, maar een gekkigheidje heet niet voor niets een gekkigheidje en moet geen gewoonte worden. Claudia heeft Henk en Marco bereid gevonden voor het verzorgen van de after-training-drinks op dinsdag. Good Job Thumbs up !

Een verslagje van de Marathon van Rotterdam

Gepost door Esther H op maandag 19 april 2010 13:53

Foto's van de loopgroep Zaanland Groep 4

het Crommen IJ Core training van Claudia Training bloesemtuin Amsterdamse Bos Heuveltraining Amsterdamse Bos msterdamse Bos onder toeziend oog van Claudia Dijkcross De Woude Ontstaansgeschiedenisles van De Woude Rondje de Woude: Schrikdraad en Paardenvliegen Rek en Strek, de Woude Geschiedenisles dorpje Spaarnewoude "The hills come alive with the sound of music...." Spaarnwoude "The Hill" Spaarnwoude De Kalverstraat van de Zaanstreek Strandopgang 5 december Strand Castricum 5 december Lekker bakkie koffie 19 december Ransdorp 19 december Versnellinkje Durgerdammerdijk 19 december Ransdorp Fietsestafetteloop Vondelpark Toeristische tips Vondelpark De Van Eeghenfontein Vondelpark: het Blauwe Terras

Trainingen

Binnen een loopgroep kunnen trainingen bijgehouden worden. Deze worden in de kalenders van de leden geplaatst en na afloop kunnen de resultaten bekeken worden.

Er zijn nog geen trainingen bekend