Beginnen met hardlopen

Hardlopen is een sport waar je heel makkelijk mee kan beginnen. Het enige dat je nodig hebt is een paar schoenen. En motivatie, natuurlijk.

Bedenk je doel

Voordat je met hardlopen begint is het belangrijk om je doel te weten. Pas je hardloop tactiek hier ook op aan. Als je loopt om je conditie te verbeteren kan het slim zijn om een hardloop schema te volgen. Loop je om af te vallen dan is het vooral belangrijk om regelmatig hard te lopen. Het tempo maakt dan minder uit.

Let op blessures

Het is belangrijk om niet al te hard van stapel te lopen. Hiermee vergroot je de kans op blessures en dat zou alleen maar averechts werken. Zeker als je net begint met hardlopen is het belangrijk om niet te snel te willen. Zorg dat je zo snel loopt dat je nog zou kunnen praten tijdens het lopen.

Een methode om overbelasting te voorkomen is het bijhouden van je vermoeidheid direct na het hardlopen. Als je je hardlooptijden bijhoudt op Looptijden.nl kan je dit heel makkelijk aangeven na elke training. Door te zorgen dat je je niet te vaak overbelast kan je blessures voorkomen.

Meet je vorderingen

Door het meten van je vooruitgang zal je merken dat je alle moeite niet voor niks doet.

Looptijden.nl biedt hierin vele mogelijkheden om jouw trainings-inspanning goed te kunnen volgen. Je kan op Looptijden.nl ook je gewicht, bloeddruk en hartslag bijhouden zodat je deze informatie ook terug ziet in de grafieken met bijvoorbeeld jouw trainingsprestaties.

Laat anderen zien hoe het gaat

Het kan heel motiverend werken om je vrienden / kenissen op de hoogte te houden van jouw vorderingen.

Nadat je je aangemeld hebt op Looptijden.nl krijg je je eigen hardloop pagina waarop al je prestaties staan. Je kan zelf aangeven wie je trainings- of wedstrijdtijden mogen zien.

Ook kan je een gadget op je blog plaatsen met daarop jouw hardloop tijden.

Meld je nu gratis aan!

Looptijden.nl op Facebook