Hardlooptijd 1-11-2015: Laan van Meerdervoort Loop 5KM, 5.280 m, 00:20:21 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:20:21
Afstand5.280 m
Datum1-11-2015
WedstrijdLaan van Meerdervoort Loop 5KM

Statistieken

Snelheid15,57 km/u
Tijd per km.03:51 min/km
Inspanning5: Zwaar
Positie1 van de 8 tijden

Laan van Meerdervoort Loop 5KM

Aantal tijden8
PlaatsDen haag / Kijkduin
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 1-11-2015: Laan van Meerdervoort Loop 5KM, 5.280 m, 00:20:21

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 1-11-2015: Laan van Meerdervoort Loop 5KM, 5.280 m, 00:20:21 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

De laan van Meerdevoort loop. Het leek mij een leuke 5 km in de buurt van Leiden. Een week eerder viel mijn resultaat bij de Wolfskamerloop in Huizen (18:26) niet tegen. Dus ik had alweer zin in een 5 km.

De website vertelde mij dat alle elementen terugkwamen. Stad en asfalt, duinen en strand. De start en finish waren op de boulevard van Kijkduin in Den Haag Zuid.

Eenmaal aangekomen was het prachtig weer. Strak blauw, amper wind en een prima temperatuur. Ik liep vast wat warm en ik spotte al flinke hoogteverschillen tussen boulevard en strand. De start zou gaan vanaf de boulavard richting centrum van Den Haag, de eerste kilometer ging ook flink naar beneden. Na 3.5 km zouden we de duinen ingaan en het laatste stuk strand met de kuiten bijtende strandafgang naar de finish. Ook de finish even goed verkend en vast afgewogen welk wegdek ik bij de slot klim moest kiezen.

Ik ging mooi vooraan in het startvak staan en dat bleek geen overbodige luxe. Het was druk, heel druk. De 5 en 10 km starten samen en er stonden zo'n 2000 man aan de start.

Het startschot klonk en ik was direct lekker weg. Gewoon eigen tempo lekker naar beneden denderen. Ik herkende wat heren die een maatje te groot waren, maar toch liep ik nog wel bij de eerste 20 man. Welke deels 5 en deels 10 km lopers zouden zijn.

Na 1 km dalen en een mooie opening van 3:31, sloegen we linksaf. 2 jongens liep volledig de bocht weg over het gras en kwam zo ineens een gat van 10 meter dichtlopen. Samen met nog een loper vormde we een groepje. Het tempo lag niet bizar hoog, maar hier stond de wind even op kop. Ook was het deels vals plat en dat zag je terug in het tempo. Ik liep bijna op maximaal, maar ik kon het behappen. Ik bleef klampen en zo volgde de 2e en 3e km. Iets verval, maar we liepen duidelijk terug richting duinen met de eerste stijgende meters. Op 3.5 km volgde het wisselpunt van de 5 en 10 km. Nu zag ik wie de concurrentie echt was. Ik mocht rechtdoor de duinen en ook 2 jongens en de eerste dame vlak voor mij ging rechtdoor. Ik bleef nog even haken in het wildrooster. Daar hadden ze wel even een mat over heen mogen leggen.

Nu volgde een pittige klim. Op Google Streetview leek deze veel minder stijl, maar het ging flink omhoog. Ik probeerde een balans te vinden dus niet te veel terrein op mijn groep te verliezen, maar mij ook niet op te blazen. Zo 'slecht' als ik klim compenseer ik dat meestal in de afdaling. We kwamen boven en ook de andere van mijn groepje leken in de verzuring te lopen. Met grote passen liep ik het gat dicht en kwam ik letterlijk voorbij zwabberen. Het zag er ongetwijfeld technisch vrij matig uit, ik zat erg hoog in de ademhaling, maar ik liep mij lekker naar beneden storten. Zo kwam ik ons groepje leidend het strand op. Het mulle zand was loodzwaar en waar ik amper hersteld was van de klim, liep ik flink in de verzuring. Eindelijk was daar het hardere zand dicht aan het water. ik probeerde te herstellen en moest alle recreatiemensen ontwijken. Want het was flink druk op het strand voor een novemberdag.

Inmiddels waren de snelste dame en een jongen achter bijna uit zicht. Ik liep nog samen met de andere jongen. Ik besloot achter hem te blijven lopen en probeerde te herstellen. Toen stond zijn trainer langs de kant en die riep kennelijk in het Marokkaans dat hij achter mij moest gaan lopen, want hij liet zich direct terugzakken en ging achter mij lopen. Ik checkte even of ze dat inderdaad riepen en hij zei: "daar zijn trainers voor, haha". Allemaal prima, maar ik ging ondertussen volledig stuk op het strand.

Gelukkig was het stranddeel maar kort, ik zag de boulevard van Kijkduin al en ik woog af waar ik mijn schuine klim omhoog zou beginnen. Hij besloot al een paar meter eerder linksaf te slaan en zo was ik de aansluiting kwijt. Ik was verzuurd en kwam voor mijn gevoel amper nog op tempo. Toch was het tempo nog redelijk, want ik hoorde iemand roepen dat ik 6e liep. De jongen voor mij sloeg een gat, dat ging ik niet meer dichtlopen en daar had ik vrede mee. Achter mij hoorde ik ineens wel iemand komen, terwijl we op de klinkers omhoog liepen van het mulle zand naar de boulevard. "Er komt er eentje vlak achter je" riep een toeschouwer. Ik keek even 2 keer om en toen ik bijna boven was kreeg ik toch nog een stoot adrenaline. Misschien was ik net in het rechtstreekse duel verslagen, maar ik ging mij toch niet nog even door iemand laten inhalen in de laatste meters. Dan kennen ze mijn explosiviteit in de laatste meters nog niet. Ik zette vol aan en stoof de bocht om. Hij wilde mee, maar hij was te laat en ik sloeg een gat. Eenmaal boven hoefde ik mijzelf alleen maar met reuzenpassen naar beneden te laten denderen voor 30 meter en daar was de finish al.

Het bleek een mooie 5e plaats. De tijd stopte op 20:21, dat leek wel heel erg veel verval. Maar het bleek dat we bijna 5.3 km hadden gelopen. Het parcours was gemeten op een smal strand, pal aan de duinen lopen, terwijl nu met laag water je zomaar 100 meter extra strandopgang en afgang hebt om bij het hardere deel bij de kustlijn te lopen.

Ik sprak nog even met de jongen die vlak achter mij finishte. Hij dacht dat ik inzakte, terwijl ik gewoon een rustige klimmer ben. Ook dacht hij mij wel in te halen, maar was verbaasd over wat ik nog over had. Gelukkig is dat stukje ervaring een rijkdom in zo'n wedstrijd, als het gaat om je plaatsje behouden.

Zwaar parcours, goede training en een mooie ervaring. Startnummer 1739

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Onderstaande grafiek toont de wedstrijd opbouw.

Grafiek van deze tijd inclusief tussentijden
Afstand
Tijd
Snelheid
Tijd per km.
Hartslag (gem./max)
 

5.280 m
00:20:21  
15,57 km/u
03:51
- / -
5.000 m
00:19:19  
16,26 km/u
00:00
- / -
4.000 m
00:15:08  
14,34 km/u
00:00
- / -
3.000 m
00:11:08  
15,00 km/u
00:00
- / -
2.000 m
00:07:14  
15,38 km/u
00:00
- / -
1.000 m
00:03:31  
16,14 km/u
00:00
- / -

Looptijden.nl op Facebook