Hardlooptijd 14-3-2015: Halve Marathon Harderwijk (halve marathon), 21.097 m, 01:26:20 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd01:26:20
Afstand21.097 m
Datum14-3-2015
WedstrijdHalve Marathon Harderwijk (halve marathon)

Statistieken

Snelheid14,66 km/u
Tijd per km.04:06 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie4 van de 65 tijden

Halve Marathon Harderwijk (halve marathon)

Aantal tijden65
PlaatsHarderwijk
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 14-3-2015: Halve Marathon Harderwijk (halve marathon), 21.097 m, 01:26:20

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 14-3-2015: Halve Marathon Harderwijk (halve marathon), 21.097 m, 01:26:20 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

De halve marathon van Harderwijk, al 2 keer eerder had ik aan de kwart marathon meegedaan. Dit jaar was de hoofdafstand aan de beurt. Ik had inmiddels 2 weken niet gelopen, maar zeker niet stilgezet. Met een verhuizing in de familie en veel gefietst te hebben waren de benen misschien zelfs niet maximaal uitgerust. Ik besloot deze hm als een trainingsloop te beschouwen met het oog op Rotterdam en wilde niet zo stuk gaan als twee weken eerder in Alphen a/d Rijn.

Het was in tegenstelling tot de rest van de week ineens een koude dag. Er stond een fris briesje met een lage gevoelstemperatuur. Om 14:00 bij de start was het warmst van de dag slechts een graad of 4 a 5. Niet echt warm dus. Ik besloot toch in singlet en korte broek te starten, omdat ik het doorgaans snel genoeg warm kreeg.

Het startschot klonk en we waren op weg. Uit gewoonte toch een snelle km van 3:45, maar liet daarna het tempo varen. Ik had wel even moeite, niet gelijk bij een groepje te blijven plakken, maar ik besloot mij aan mijn plan te houden en te richten op een tijd tussen de 1:26 en 1:28.
Het parcours bedroeg twee rondes van ruim 10 km en het totaal was gecertificeerd als een officiële hm. De eerste paar km's waren wind mee, dus het was geen probleem dat ik hier even alleen kwam te lopen.

Ik werd nog een enkele keer ingehaald, maar vond mijn eigen ritme van circa 4:05 per km wel prima.
Inmiddels liep ik het 5 km punt voorbij waar vlak daarna een waterpost volgde. Nu kwam de wind tegen en moest ik even een gaatje dicht lopen om niet alleen te lopen. Het gaatje was met een korte versnelling snel dicht gelopen en ik bleef een beetje achter een andere loper plakken. Zo haalde we nog een andere loper bij, waarna ik mooi de sprong kon maken naar een volgende loper. De eerste ronde begon op zijn eind te lopen en ik vond het wel prima gaan. Wel vond ik de wind erg koud en merkte ik omdat ik niet voluit ging, dat de koude wind iets ten koste ging van de souplesse.

Ik besloot de tweede ronde te kijken of ik weer iets harder kon en zo snel we deze tweede ronde inkwamen haalde ik mijn tempomaker in. Ik kwam weer alleen te lopen, maar zag wel een aantal richtpunten voor mij. Een echte tempoversnelling kwam er niet van, mede door de kou op de rug, schouders en benen. Een leerpunt voor een volgende lange loop die niet voluit gaat, is om een shirtje extra aan te trekken.

De tweede ronde liep gestaag en ik klokte op de 15 km een 1:01:xx af. Ik bedacht mij dat het toch leuk is dat ik tegen het uur aan loop, terwijl ik niet eens voluit ging en nog 6 km voor de boeg had. Langzaam kwamen er een paar lopers voor mij dichterbij. Het parcours had veel stukken fietspad die slingerde door stukken grasland en rotonde's. Het was dus goed opletten dat ik geen onnodige buitenbochten zou lopen.

Op 17 km haalde ik een jongen in op zaalvoetbalschoenen (!?), die duidelijk wat fanatiek was gestart maar dit lang had volgehouden.
nog één loper kwam in zicht die mij op 10 km had ingehaald, bleek het toch niet perfect verdeeld te hebben. Ik beurde hem even op met een goed woordje en kreeg een positieve reactie terug. Ik tufte lekker door en zo kwam daar al de laatste km. De wind en inmiddels niet super soepel meer draaiende benen zorgde ervoor dat mijn gedachten er ook wel klaar mee waren. Op deze sombere dag was ik blij dat de finish in zicht was.

Ik snakte naar mijn medaille, wat helaas dit jaar een handdoek bleek te zijn (waarom?) en kreeg wat te drinken en een bouillonnetje aangereikt. Wat wel leuk was was dat de speaker mij herkende en iets zei als: "En daar is Matthijs Horlings, en die kennen we natuurlijk van regelmatige deelname bij de regionale najaarslopen van Loopgroep 2000 waar hij vaak leuk eindigt in de uitslagen." Inmiddels wereldberoemd op de Veluwe dus.

Al met al een leuke trainingsloop die goed vol te houden was en resulteerde in een 1:26:20. Goed voor het vertrouwen, al zou ik de volgende dag toch meer spierpijn hebben dan ik had verwacht, mogelijk door het ingehouden lopen en de wind.

Everdien wist haarzelf en mij nog even blij te verrassen met een prachtig PR, zodat zij iig het maximale eruit had gehaald.

Startnummer 151

Berichten en likes

mrt
16
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

mrt
16
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Onderstaande grafiek toont de wedstrijd opbouw.

Grafiek van deze tijd inclusief tussentijden
Afstand
Tijd
Snelheid
Tijd per km.
Hartslag (gem./max)
 

5.000 m
00:20:04  
14,95 km/u
04:01
- / -
10.000 m
00:40:36  
14,61 km/u
04:06
- / -
15.000 m
01:01:10  
14,59 km/u
04:07
- / -
21.097 m
01:26:20  
14,54 km/u
04:08
- / -

Looptijden.nl op Facebook