Hardlooptijd 8-11-2014: Zandenplasloop (5 km), 5.000 m, 00:18:38 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:18:38
Afstand5.000 m
Datum8-11-2014
WedstrijdZandenplasloop (5 km)

Statistieken

Snelheid16,10 km/u
Tijd per km.03:44 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie2 van de 111 tijden

Zandenplasloop (5 km)

Aantal tijden111
PlaatsNunspeet
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 8-11-2014: Zandenplasloop (5 km), 5.000 m, 00:18:38

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 8-11-2014: Zandenplasloop (5 km), 5.000 m, 00:18:38 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Na een reeks langere afstanden, was het weer is tijd voor een 5 km. Even knallen en op tijd weer thuis. Hoe zou de snelheid ervoor staan? Knallen werd het wel, maar soepel was anders...

Ditmaal de Zandenplasloop. 5 km, om en rond de Zandenplas bij Nunspeet. Al twee keer eerder hier gelopen, dus het was bekend terrein. Een snel parcours met een klein klimmetje, maar wel volledig verhard. 's Ochtends had ik nog wat moeite met wakker worden, wat vooral voor mijn benen gold. Eenmaal aan de start had ik wel zin om te gaan.

Ik was er al mooi op tijd met Everdien, waar ook zij de 5 km zou lopen. Ik was net klaar met inlopen, wedstrijdschoenen aan en stond klaar voorin het startvak. Pang, en we waren weg. Veel snelle lopers altijd bij de evenementen van Loopgroep 2000, zo ook vandaag.

Op flink tempo, zo'n 17 per uur belandde ik op ongeveer de 20e plaats. Eigenlijk ging het best lekker. Direct de ademhaling op maximaal, maar ik kon het controleren en het was 'maar' 5 km. Totdat ik na 500 meter ineens mijn rechterknie aan de binnenkant voelde. Een soort pijn die ik niet bij elke stap voelde. Het was niet extreem, maar toen voelde ik toch ineens twee steken achter elkaar, waardoor ik half in mijn afzet wegzakte. Dit was niet goed. Doorlopen? Het trok wel weg toch?

Het bleef aanhouden. Waar ik de openings km zo heerlijk in 3:38 doorkwam, was dit niet prettig. Volledig tegen mijn zin en gewoonte in ben ik gestopt met lopen na 1,5 km. Even masseren, maar ik baalde tegelijkertijd enorm dat iedereen mij inhaalde en mij verbaast leek aan te kijken.

Ik heb ongeveer 10 a 15 seconden stilgestaan, denk ik. Toch maar weer lopen, dacht ik. En ik haakte direct weer op vol tempo in. Ik had flinke adrenaline en ik won weer wat plekken terug. Degene waar ik net nog achter liep had ineens wel een gat van 20 seconden denk ik. Lastig om in te schatten.

De pijn was minder. Ik focuste op het lopen en het gevoel trok gelukkig weg. Tegelijkertijd voelde ik mij geïrriteerd. Ik had de eerste km nog de intentie dat er mogelijk een pr of goede tijd inzat. Dat schema had ik nu allang verloren. Inmiddels moest ik mijn tempo wat stabiliseren, maar toch had ik energie over. Er volgde een deel wind tegen, waar ik op speelse wijze met een versnelling het gat van 10 meter met mijn voorganger dichtliep. Om maar aan te geven wat er vandaag in het vat zat.

Ik bleef in zijn spoor en merkte dat het tempo goed zat, ik probeerde er nog het maximale uit te halen. Mijn voorganger had een goede raceverdeling, hij liep een sterke tweede helft en zakte niet terug. Ondertussen haalde we samen wel diverse lopers in. Ook heuvelop liep hij krachtig wat ervoor zorgde dat ik mijzelf ook krachtig omhoog pushte.

Bij het 4 km bordje zag ik precies 15:00 op mijn horloge staan. Op 15 per uur zou nog 4:00 minuten erbij een 19:00 rond betekenen, maar ik voelde dat het harder ging. Ik zette aan en liep mijn voorganger voorbij, ik hoorde hem in mijn nek hijgen. Met krachtige passen haalde ik nog twee lopers in en kreeg een derde in het vizier. Ik draaide de laatste bocht in, zette nog even aan en sprintte nog iemand voorbij. 18:32 zag ik wegtikken, wat uiteindelijk 18:38 netto zou worden.

Een slotkilometer van 3:38. Niet slecht, dat is pr tempo.
Gezien de omstandigheden en comeback best wel tevreden, al baalde ik wel van het verloop. Achteraf en dagen voor en na de race nergens last van gehad. Ik forceerde niet, liep niet raar, was niet overtraind of wat dan ook. Apart..

Nu afwachten. Was het slechts een matige warming up i.c.m. met de eerste koude hardloopochtend?
Hopelijk in Nijmegen volgende week geen problemen.
Voor nu een mooie 12e plek bij de mannen senioren.

Startnummer 338

Berichten en likes

nov
11
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

nov
11
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook