Hardlooptijd 25-10-2014: Dijkloop Schoonhoven, 10.000 m, 00:38:19 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:38:19
Afstand10.000 m
Datum25-10-2014 02:00
WedstrijdDijkloop Schoonhoven

Statistieken

Snelheid15,66 km/u
Tijd per km.03:50 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie1 van de 3 tijden

Dijkloop Schoonhoven

Aantal tijden3
PlaatsSchoonhoven
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 25-10-2014: Dijkloop Schoonhoven, 10.000 m, 00:38:19

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 25-10-2014: Dijkloop Schoonhoven, 10.000 m, 00:38:19 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Inmiddels een week na de halve marathon. Op donderdag voelde ik mij al redelijk hersteld, en had ik voor mijn doen net iets te enthousiast getraind. Ruim een uur 's avonds buiten geweest en 36 uur later zou ik al deze 10 km race hebben. Donderdag in training nog Everdien naar wat snelle km's gehaast en zelf ook nog een stuk 17 per uur en een sprint van 30 km per uur gedaan. Toen voelde de benen nog fris, maar vandaag...

Het was zaterdagochtend, ik sliep lekker lang uit want de start was pas 's middags om 14:30 in Schoonhoven. Eenmaal uit bed hadden mijn benen weinig zin. Ik was niet moe, maar me benen ging liever liggen dan lopen.
Toch maar op naar Schoonhoven. Geen eindtijd in gedachten en het maar zien als een goede duurloop. De voldoening van en evenement ben ik aan verslaafd, dus dat hield mij op de been.

Rond 14:00 met Everdien gearriveerd in Schoonhoven. Zij liep de 6 km en ik de 10 km. Gauw inschrijven en toen eigenlijk nog tijd zat tot de start. Rustig een beetje warmlopen en nog wat drinken, toen voelde ik mij wel redelijk klaar. Met warmlopen gingen de tempoversnellingen nog enigszins makkelijk, dat gaf wat vertrouwen.

Ik stond aan de start ongeveer in de 2e a 3e rijd. Prima vooraan, ik ging wel zien hoe het zou gaan.
Het startschot klonk en het was direct druk. We stoven de baan af waar het smaller werd. Het tempo voelde niet vervelend en ik haalde veel snelle starters in. Ik liep ongeveer op de 30e positie, maar merkte dat ik flink aan het inlopen was.

Eenmaal buiten Schoonhoven even een pittig klimmetje een dijk op, maar de wind kwam mooi in de rug. Veel snelle lopers, dus kon ik makkelijk in iemand spoor lopen. Op een gegeven moment moest mijn tempo wel iets stabiliseren, maar ik probeerde het ritme en de ademhaling goed in de gaten te houden.

Slechts één loper voor mij sloeg na 3 km linksaf de dijk af voor zijn terugweg op de 6 km. De rest liep dus 10 km of zelfs de halve marathon. Ik haalde nog wat lopers in en liep lekker door.
Na 5 km volgde een keerpunt om een pion. Ik zag 3 lopers rechtdoor lopen en één loper stopte helemaal vlak voor het keerpunt. Daardoor zat ik bij de 10 km lopers ineens redelijk in de voorhoede.

Vlak voor het keerpunt was ik door twee lopers bijgehaald, maar eentje keerde zo traag en liet spontaan zijn tempo vallen. Kennelijk krachten verdeeld als een 5 km race. Ik vervolgde mijn weg in het spoor van de andere loper. Ik probeerde wat uit de wind te lopen, maar hij hield mij vooral mooi op tempo.

Ik snakte inmiddels wel naar een bekertje water, maar die zou helaas pas bij de finish komen. Kennelijk alleen maar verzorging onderweg voor de halve marathon.

Inmiddels zaten we op 7 km en mochten ook wij de dijk afdalen voor de laatste 3 km. Hier waren mijn lange benen duidelijk in het voordeel. Degene waar ik net nog achter liep leek wel in te houden heuvelaf en hij noemde dat later: "ik ben geen daler". Waar je volgens mij alleen maar grotere passen hoeft te zetten en de zwaartekracht doet de rest.

Ik sloeg dus een gaatje en liep nu weer alleen tegen de wind in. Wel bleef ik de voetstappen achter mij horen. Ook liep ik in op iemand voor mij. Was dit gat bij de dijkafgang nog 100 meter. Op een km voor de finish liep ik ineens naast hem. Hij probeerde nog even aan te haken, maar het tempo lag te hoog.

Wel hoorde ik 'de slechte daler' nog een poging doen en liep het gat met mij dicht. Ineens liep hij op 500 meter van de streep naast mij, maar mijn tank was nog niet leeg. Ik verhoogde mijn tempo om mee te gaan en had wel zin in een sprintje om een top tien plaats. Maar hij zat duidelijk op zijn eind en mijn sprinttraining van donderdag kwam mooi van pas. We liepen een dijkje af de baan op en daar kon ik mij in de afdaling mooi lanceren en zette mijn pas door.

Waar hij 100 meter voor de streep nog naast mij liep, sloeg ik met forse passen toch nog even een gat van zo'n 30 meter en 6 seconden. Doei!

Zo blijkt dat een eindversnelling nog flinke verschillen kan opleveren. De sprinttraining blijkt wederom gunstig.
Uiteindelijk gefinisht in 38:19, wat een keurige tijd is en boven verwachting. Everdien kon mij mooi onthalen bij de finish, omdat zij al binnen was van de 6 km. Ook zij had het zwaar gehad, maar toch goed dat we samen weer gelopen hebben!

Met een handdoek als herinnering konden we tevreden richting het Amersfoortse
Startnummer 402

Berichten en likes

okt
28
Bericht

Bericht geschreven door Dennis Keyner:

Goed bezig jochie!

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook