Hardlooptijd 5-10-2014: Hoge Veluweloop 10 km, 10.000 m, 00:37:33 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:37:33
Afstand10.000 m
Datum5-10-2014
WedstrijdHoge Veluweloop 10 km

Statistieken

Snelheid15,98 km/u
Tijd per km.03:45 min/km
Inspanning6: Zwaar+
Positie1 van de 6 tijden

Hoge Veluweloop 10 km

Aantal tijden6
PlaatsHoenderloo
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 5-10-2014: Hoge Veluweloop 10 km, 10.000 m, 00:37:33

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 5-10-2014: Hoge Veluweloop 10 km, 10.000 m, 00:37:33 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Na veel 5 km loopjes en daarna 12 en 16,1 km, was het vandaag weer tijd voor een 10 km loop. De duur kwam weer terug in vorm, met onder andere de Damloop, en de snelheid was goed vanwege de 5 km loopjes.

Na een paar dagen grieperig te zijn geweest, had ik zin om te knallen. Ik twijfelde of ik topfit zou zijn en stelde mijzelf niet te hoge eisen. Van te voren nog wat stram, maar wel erg zin om hard te lopen. Ik besloot gewoon normaal te vertrekken en wel te zien wat er in het vat zat.

Eenmaal bij de start had ik toch wel zin om volle bak te lopen. Normaal ga ik nog wel is comfortzone hangen en dan de tweede helft pas echt pushen.

Het startschot klonk en we waren direct hard weg. Ik werd links en rechts wat ingehaald, maar kon in een groepje met nog net top tien lopers aanhaken. Ik probeerde mij direct vanaf het begin op loopstijl en ademhaling te concentreren. Het ging vrij hard, dus twijfelde of ik het zou volhouden, maar ik bleef gewoon lekker doorgaan en zou vanzelf merken of ik het vol kon houden of niet.

Na 500 meter moest ik toch een gaatje laten, omdat eigen ritme belangrijk is. Maar het gat werd niet groter dan een meter of 10. Ik begon meer in mijn ritme te komen, ondanks dat ik wel op mijn maximale tempo liep. Ik kon zelfs het gat weer dichtlopen en het groepje bleef intact. Wij vormde loper 5 t/m 12, dus er was zeker sprake van tempolopers in deze voorhoede.

Het glooiende landschap van de Hoge Veluwe bracht toch wat tempowisselingen. Ik merkte dat de één beter heuvelop liep en de ander weer inhaalde heuvelaf. Ook ik merkte dat ik de ene minuut bijna wilde inhalen, terwijl ik de andere minuut nog net aan de staart van de groep hing. Na 4,7 km volgde een drankpost. Niet iedereen ging drinken, maar ik wel. Er viel direct een gat, omdat er tempoverschillen ontstonden.

Met moeite haakte ik nog even aan, maar moest lossen bij de voorste drie. De rest van onze groep viel om mij heen in stukken. Ik liep nog even in het spoor van een losse loper, maar ook dat ging net te hard. Er volgde een km offroad. Mul zand haalde iedereen uit het ritme en het was zoeken naar het beste spoor. Ik werd nog een keer ingehaald en zag dat ik nu 10e liep. Ik probeerde dichterbij mij voorgangers te komen toen we weer op het asfalt liepen, maar ik kon me tempo 'slechts' steady houden, maar harder ging het helaas niet.

Het tempo voelde hard en goed, terwijl ik merkte dat ik wel echt op mijn max liep. Het was nu volhouden voor een mooie eindtijd. In de laatste km hoorde ik achter mij nog voetstappen dichterbij komen wat mij goed pushte het tempo hoog te houden. Ik wilde deze 10e plek niet meer uit handen geven. Ik hoorde 100 meter voor de finish nog iemand roepen: "haal hem in!" Maar dan kennen ze mijn competitiedrang in de laatste meters nog niet. Nog voor meneer kon aanzetten, liep ik al met een fikse versnelling bij hem weg. Ik bleef hem voor en eindigde als 10e in een vet PR van 37:33! Ik peilde even de lengte van het parcours en dat bleek bij de andere heren wel te kloppen.

Het voelde ook echt als een race die niet sneller kon. Gecontroleerd en goed verdeeld liep ik met circa 16 per uur een 10 km race. Dik tevreden natuurlijk en de vorm zit weer goed na mijn griepje.

Nu op naar de 15 km en halve marathon van Amsterdam.
Startnummer 1710

Berichten en likes

okt
06
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

okt
06
Bericht

Bericht geschreven door Jaco Rip:

Goed gedaan, kanjer! Dit schept wel verwachtingen voor de 7^^ natuurlijk Wink smiley. Tot over een maand!

okt
06
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

okt
07
Bericht

Bericht geschreven door Everdien van der Leek:

Trots op jou! xx

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook