Hardlooptijd 20-6-2014: Midzomernachtcross (10 EM), 16.093 m, 01:04:07 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd01:04:07
Afstand16.093 m
Datum20-6-2014
WedstrijdMidzomernachtcross (10 EM)

Statistieken

Snelheid15,06 km/u
Tijd per km.03:59 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie4 van de 89 tijden

Midzomernachtcross (10 EM)

Aantal tijden89
PlaatsAmstelveen
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 20-6-2014: Midzomernachtcross (10 EM), 16.093 m, 01:04:07

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 20-6-2014: Midzomernachtcross (10 EM), 16.093 m, 01:04:07 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Vandaag de midzomernachtcross (op mijn verjaardag!) gelopen. Het zou voor het eerste sinds de Damloop van september 2013, weer een 10 EM worden. Inmiddels mijn tijd een 'normale' tempo op de 10 km al flink verbeterd, dus theoretisch zat een er kans in om mijn PR van 1:06:38 te verbeteren.

De voorbereiding was opzich prima. Gewoon rustdagen gehad na de triathlon van vijf dagen eerder, dus ik had energie om te knallen. 's Middags nog een powernapje gedaan van 1,5 uur, daarna een bord macaroni gegeten en nog een gelletje geregeld voor de energie onderweg.

Eenmaal aan de start voelde ik mij redelijk. Het parcours was niet het snelste parcours, vanwege veel bochtjes, ongelijke paden, deels grint/semi verhard (waar je bij elke stap wat wegglijd in je afzet) en ook wat kleine klimmetjes en venijnige bruggetjes of vals plat.
Ik had gewoon de ambitie om lekker snel maar ontspannen te starten á la een 10 km onder de 40 tempo.

Ik startte mooi vooraan, maar moest de kopgroep al gauw laten gaan. Ik liep als eenling verder en kon in de eerste 5 km nog twee snelle starters oprapen en werd nog één keer ingehaald. Ik twijfelde wel even of ik dit tempo 16,1 km zou kunnen volhouden.

Na 6 km kreeg ik even een dipje, de benen voelde wat zwabberig en ik liep alles behalve soepel en kreeg last van steken in de rechterzij. Niet echt gebruikelijk voor mij.
Ik besloot rustig door te lopen en proberen snel de steek te laten wegtrekken en zou daarna mijn gelletje nemen voor de energie.

Op 6,5 km werd ik ingehaald door een trio die een tempo liepen wat ik opzich goed kan lopen, maar de steek belemmerde mij om aan te haken dus ik moest hen helaas laten gaan.
Na 7 km was de steek weer weg en nam ik mijn gelletje, op circa 9 km volgde een drankpost en kon ik nog even 'naspoelen'. Inmiddels begon het gelletje zijn werk te doen en voelde ik dat er energie afgeleverd werd in mijn benen.

Op ruim 10 km werd ik ingehaald, maar had ik weer energie. Echt aanhaken lukte niet, maar dit richtpunt voor mij zorgde wel dat ik weer vol aan de bak ging om het tempo hoog te houden. Ik voelde dat het per km zwaarder werd, om dit tempo van circa 15 per uur aan te houden, maar gelukkig had ik energie en pushte ik mijzelf om dit vol te houden.

De slechte 2 km tussen het 6 en 8 km punt moest ik compenseren voor een PR en ik raakte gemotiveerd vanwege het feit dat ik langzaam in liep op het trio wat mij eerder had ingehaald. De bordjes telden de km's af, 'nog 3 km', 'nog 1 km'. Ik kon niemand meer inhalen, maar het tempo was wel goed gebleven en ik finishte in 1:04:laag!! Netto zou dit uiteindelijk 1:04:07 zijn, wat boven de 15 per uur was op de 10EM! Een PR verbetering van 2:31! Een prachtig verjaarscadeau en een mooie bevestiging dat de vorm en progressie nog steeds goed gaat.

Uiteindelijk 14e van de 366 deelnemers, wat gewoon de echte voorhoede inhoudt. Uiteraard dik tevreden!

Startnummer 8240

Berichten en likes

jun
21
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

jun
21
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

jun
21
Bericht

Bericht geschreven door Jaco Rip:

Noem dat maar een training! Gaspedaal stond vol open, ik zou bijna jaloers worden smiley. Geweldig resultaat, je hebt het verdiend.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook