Hardlooptijd 1-5-2014: Dorpsloop Loenen, 3.700 m, 00:13:30 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:13:30
Afstand3.700 m
Datum1-5-2014
WedstrijdDorpsloop Loenen

Statistieken

Snelheid16,44 km/u
Tijd per km.03:39 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie1 van de 2 tijden

Dorpsloop Loenen

Aantal tijden2
PlaatsLoenen aan de Vecht
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 1-5-2014: Dorpsloop Loenen, 3.700 m, 00:13:30

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 1-5-2014: Dorpsloop Loenen, 3.700 m, 00:13:30 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Vandaag voor het eerst in het Loenen aan de Vecht lopen. Ik had eerder van deze Dorpsloop gehoord, maar was er nooit geweest. Ik kon 4 of 10 km doen, maar besloot voor een kort programma te kiezen deze keer. Het is een klein georganiseerd loopje als onderdeel van een feestweek in het dorp georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging.

Bij de start sprak ik nog een bekende die ik wel eens tref bij 5 km loopjes. Meestal was ik wel sneller dan hij en ik hoop dat dat vandaag ook zou lukken. Ik analyseerde de concurrentie. Een paar junioren waarmee het altijd afwachten is wat ze neerzetten qua tempo en er was een man van een aantal jaar ouder die duidelijk niet voor het eerst aan de start van een wedstrijd stond. Hij was voor mijn gevoel de te kloppen man. Ik peilde zijn verwachte eindtijd en die bleek toch scherp te zijn en rond mijn eindtijd te liggen. Knallen dus!

Het startschot klonk en die kerel was er direct snel vandoor. Inmiddels laat ik me aan de start niet meer gek maken en startte lekker in mijn eigen tempo. Een aantal junioren sprintten weg en haalde zelfs de voorfietser in, maar als ik naar de techniek keek en de stampvoeten hoorde van hun dagelijkse schoenen (i.p.v. hardloopschoenen) wist ik dat dat slechts een paar honderd meter goed zou gaan.

Na 400 meter liep ik dan ook op de tweede plek en merkte dat het gat met de nummer één niet meer groter werd. Kleiner zelfs en er ontstond een gat van slechts 20 meter. Ik besloot het gat dicht te lopen om actieve druk te zetten i.p.v. het zelfde tempo lopen op zo'n afstand. Ik liep naar hem toe en vanaf het 1 km punt liep ik keurig in zijn spoor. Dat hielden we een mooi tijdje vol.

Het 2 km punt was de doorkomst bij de start, want we liepen 2 rondes van 2 km. De speaker riep om dat ik keurig in zijn windstream liep en bespeurde een tactiek dat ik de nummer 1 in ronde 2 ergens aan het eind zou inhalen. Hij sloeg de spijker op z'n kop.

Ondertussen kachelde we lekker door als kopgroep van twee en van de andere lopers was allang geen sprake meer van concurrentie. Inmiddels had ik na een tijdje flink aan de bak gemoeten mijzelf wel redelijk herpakt. Ik hoorde aan de ademhaling van mijn koploper dat hij toch ook wel op zijn maximum liep. Op het 3 km punt besloot ik er voorbij te gaan, maar dan moest ik ook echt volle bak blijven lopen, zodat hij niet kon aanpikken.

Ik haalde hem langzaam in en ik hoorde dat hij wilde kleven. Ik zette door en hoorde hem hijgen. In de schaduw zag ik dat hij het nog probeerde maar er ontstond een gat. Nu volhouden, dacht ik. De voorfietser genoot kennelijk van het gevecht en maakte nog een foto.

Inmiddels waren we op de terugweg in de tweede ronde. Het gat werd nog wat groter en ik versnelde mijn tempo nog wat. Nog twee bochten te gaan en dan kon ik de overwinning vieren. Ik keek nog achterom of hij geen gevaar meer vormde. Een toeschouwer riep: "Die komt er niet meer bij hoor, gewoon doorlopen." De laatste bocht, ik keek achterom en zag een gat van circa 50 meter. De overwinning was binnen.

Mijn handen gingen in de lucht en onder applaus kwam ik binnen. Heerlijk, dat winnende gevoel. Podium is mooi, maar winnen is nog beter. De speaker had pret voor tien vanwege het feit dat de tactiek exact was gegaan zoals hij had voorspeld. Uiteindelijk had ik zelfs nog een gat van 15 seconde geslagen met mijn achtervolger.

De andere bekende van mij bleek als derde binnen te komen, goed gedaan dus! Mooi podiumplek voor beide. Gauw wat gedronken en toen konden we de medailles in ontvangst nemen. Een mooie gouden plak met een 1 erop.

De tijden waren wel erg snel maar volgens de voorfietser was de afstand ook maar 3700 meter i.p.v 4 km. Op internet nog gecheckt thuis en 3,7 km klopte inderdaad.
Ik kon in ieder geval tevreden richting huis en alsnog een nette tijd gelopen.

Startnummer 208

Berichten en likes

mei
02
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

mei
03
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook