Hardlooptijd 15-4-2014: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:37:51 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:37:51
Afstand10.000 m
Datum15-4-2014
WedstrijdHellas Zomeravondcup

Statistieken

Snelheid15,85 km/u
Tijd per km.03:47 min/km
Inspanning5: Zwaar
Positie28 van de 172 tijden

Hellas Zomeravondcup

Aantal tijden172
PlaatsUtrecht
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 15-4-2014: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:37:51

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 15-4-2014: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:37:51 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

De ene dag schrijf ik over een moeizame 10 km waarbij ik diep moet gaan voor een gemiddeld resultaat en andere dagen lijkt alles bij vanzelf te gaan. Zo ook op de eerste zomeravondcup wedstrijd van 2014.

Twee dagen geleden nog een moeizame 10 km in Amstelveen achter de rug gehad, toch voelde ik me voldoende hersteld en wilde ik graag starten op dinsdagavond voor wederom een 10 km. Het was feest op de snelwegen qua file's waardoor het nog even spannend was of ik op tijd zou komen. Gelukkig is de start sinds dit jaar telkens om 19:30 i.p.v. 19:00, dus dat af wat marge.

Uiteindelijk was ik ruim op tijd. Even warmlopen, startnummertje halen en andere schoenen aan en ik was klaar om te gaan. Ik ging gauw vooraan in het startvak staan, zodat ik goed de ruimte had en met de snelle mee zou kunnen. Het mooie namelijk van deze loop is het snelle en gecertificeerde 10 km parcours in combinatie met veel snelle lopers, dus loop je nooit alleen en kan je in groepjes samenwerken.

Zo ook vandaag. Het parcours was licht gewijzigd en het startte met 2 rondes over de atletiekbaan. Na deze 2 rondes was de echt snelle groep al bij mij weg en voerde ik een groepje aan. Na 1 km kwamen er wat mensen voorbij en haakte ik aan in de groep. Het was een rap maar goed tempo om te volgen. Ik probeerde goed aan te klampen en uit de wind te blijven. Ook heeft dit wel invloed voor het loopritme waarin je meeloopt. Ik liep redelijk op het maximale maar hield vol om erbij te blijven. Onder andere de snelste dame was onderdeel van onze groep van 7 lopers.

Na 3 km viel de groep, mede door een scherpe bocht, even uit elkaar. Er vond een hergroepering plaats en ik zat er gelukkig nog bij. We liepen nu met ze 6en. Wat lastig is, is dat het ene moment het kleven nog prima gaat en een moment later heb je moeite met het tempo. Misschien ook wel omdat ze licht versnelde. 1 lopers viel terug maar ik hield nog steeds vol, maar kreeg het wel zwaar.

Op 5 km was er weer een bocht, ik kwam niet goed uit en verloor een paar meter. Je wilt ritme houden en je loopt niet zomaar een paar meter dicht zonder een serieuze inspanningen. Eerst maar even drinken, dacht ik, want de waterpost kwam eraan. Gauw een paar slokken , gezicht wat opfrissen en weer door gaan.

Inmiddels had ik een serieus gat met mijn groep. Het werd al gauw 20 meter en ze waren duidelijk versneld. Ik kon er niet meer bij komen maar pushte mezelf om goed tempo te houden. Het groepje zag ik iemand inhalen en iemand viel terug uit de groep. Er liep dus nu een duo voor mij waarvan de het gat niet kleiner of groter werd. De wind zou zo een rol gaan spelen dus ik wist dat ik daarbij zou moeten zitten, omdat ze 20 meter verderop van mij gewoon exact hetzelfde tempo lopen.

IK probeerde dicht te lopen maar het duurde te lang. Ik telde het verschil, circa 4 seconden nog. Ik versnelde en leverde toch een flinke inspanning maar ik had het gat dicht. Nu kon ik weer iets inhouden en klampte vast. Het duurde even maar ik voelde me hartslag en ademhaling ontspannen en herstellen. Inmiddels waren we op 7 km en hing ik er stevig aan.

Ik voelde dat ik nog niet op was en het tempo vandaag hard ging. Ik liep exact in het pastempo van degen voor mij alsof er maar één loper kwam maar we waren samen. En natuurlijk liep daar nog iemand voor. We liepen dus met ze drieën. Het was nu een kwestie van volhouden tot de finish. Inmiddels ken ik het parcours redelijk en we liepen op een stuk waar we in het begin ook langskwamen.

8 km bordje, nog 2 te gaan. Hij gaat lekker en ik bedacht me om op 9 km nog wat te versnellen. Inmiddels haalde we veel mensen van de 5 km in die ook in hun laatste 2 kilometer zaten. Het 9 km bordje werd gepasseerd. De voorste van ons drietal ging versnellen en ik kon mee. Samen liepen we de laatste kilometer in, maar als ik zijn ademhaling vergeleek met die van mij, moest ik hem makkelijk voor kunnen blijven. Nog circa 500 meter tot de finish, we liepen parallel aan de atletiekbaan en ik zag de klok ergens in de 35 minuten tikken. Ik kon het onvoldoende zien maar ik rook een PR. IK zette nog aan, nog circa 300 meter over de baan, de laatste bocht, ik zag de klok in de 37 tikken. Ik versnelde de laatste 100 meter en finishte op 37:53 wat uiteindelijk 37:51 zou worden.

Wat een geweldig PR. Ruim 48 uur na mijn prestatie in Amstelveen, liep ik hier ineens 50 seconden van mijn PR uit het najaar af. Soms zijn er van die dagen en dan loopt alles letterlijk perfect, zo ook vandaag. De eerste 37er staat genoteerd en nog 3 avonden te gaan.

Startnummer 175

Berichten en likes

apr
16
Bericht

Bericht geschreven door Dennis Keyner:

toppertje!

apr
16
Bericht

Bericht geschreven door Jaco Rip:

Zoals ik gister al zei, grote klasse kanjer! Heb je er nog over gedroomd? Wink smiley

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook