Hardlooptijd 13-4-2014: KIVO 10 Engelse Mijl, 16.093 m, 01:05:10 door Jan Hendrikse

Hardlooptijd informatie

Tijd01:05:10
Afstand16.093 m
Datum13-4-2014
WedstrijdKIVO 10 Engelse Mijl

Statistieken

Snelheid14,82 km/u
Tijd per km.04:03 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie5 van de 14 tijden

KIVO 10 Engelse Mijl

Aantal tijden14
PlaatsEdam
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 13-4-2014: KIVO 10 Engelse Mijl, 16.093 m, 01:05:10

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 13-4-2014: KIVO 10 Engelse Mijl, 16.093 m, 01:05:10 door Jan Hendrikse.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Geimporteerd vanuit uitslagen.nl

Blogposts

KIVO 10 Engelse Mijl

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 14 april 2014 19:24

De KIVO loop in Edam is een vast punt in mijn loopagenda. De accomodatie is goed. De atletiekbaan vernieuwd en de deelnemers komen bijna allemaal uit Volendam. Kortom reuze gezellig om daar te lopen en goed georganiseerd.
Het parcours is evenwijdig aan het Ijsselmeer richting het noorden, Na 8km ongeveer bij Warder een keerpunt en dan de zelfde weg terug. De start was op de atletiekbaan waar 700 m op werd afgelegd. Het deenemersveld was wat klein aangezien ook de marathon van Rotterdam op deze dag werd gehouden en nog wat andere regionale loopjes.
Na een kilometer scheidden zich 2 koplopers af de latere winnaar Thijs Mossel en Ton Koning. Als oudere jongere liet ik de jongkies wijselijk gaan en besloot om met een groep van 4 tegen de wind in het te gaan doen. De wind blies fors langs de boorden van het IJsselmeer en we liepen in waaiervorm. Aangezien ik mij niet wilde laten kennen deed ik ook aardig wat kopwerk. Op dat moment liep ik ook vrij makkelijk.
Bij de drinkpost pakte ik een bekertje en daar liet ik een gaatje vallen. Het is nooit mijn sterke punt geweest drinken tijdens de wedstrijd. Helaas moest ik de 3 laten gaan. Halverwege kwam ik door rond de 32 minuten. Aangezien we terug wind mee zouden hebben dacht ik nog wel redelijk door te komen.
Ik had een bepaalde zin in mijn hoofd die ik herhaalde om het tempo hoog te houden. Mijn positie in het veld was 7 overall maar in mijn categorie lag ik nog steeds 1e.
De laatste 2 km kreeg ik weer last van mijn hamstring en kwamen er nog 2 deelnemers uit het achterveld die me inhaalden. Vlak voor de finish zag ik in mijn ooghoek Arjen Akkermans aankomen. Met een ultieme sprint bleef ik hem nipt voor.
Bij de finish kregen de snelste deelnemers een grote bus met Whey poeder van het nieuwe merk Hype. Een lokale sportzaak wilde dit nieuwe merk promoten.
Ben benieuwd of het werkt heb het in ieder geval nodig gezien mijn tijd.
De prijsuitreiking was vrij vlot zodat er op tijd huiswaarts gegaan kon worden.
Door werkzaamheden op de ring oost duurde dit nog knap lang aangezien alles door de Coentunnel moest.
Volgende loop moet weer sneller.Snailsmiley

Groet Jan Hendrikse

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Foto's voor deze tijd

finish

Looptijden.nl op Facebook