Hardlooptijd 6-10-2013: Bredase Singelloop (halve marathon), 21.097 m, 01:34:04 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd01:34:04
Afstand21.097 m
Datum6-10-2013
WedstrijdBredase Singelloop (halve marathon)

Statistieken

Snelheid13,46 km/u
Tijd per km.04:28 min/km
Inspanning10: Maximaal
Positie169 van de 301 tijden

Bredase Singelloop (halve marathon)

Aantal tijden301
PlaatsBreda
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 6-10-2013: Bredase Singelloop (halve marathon), 21.097 m, 01:34:04

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 6-10-2013: Bredase Singelloop (halve marathon), 21.097 m, 01:34:04 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Hoe een pr race eindigt in de drama. Dat is het verhaal van vandaag van de Bredase Singelloop.

Ik had deze halve marathon gepland staan om te knallen en om mijn pr flink aan te scherpen. Mijn HM pr stamde nog uit december 2012 en na flinke verbeteringen op alle afstanden moest dat zich vandaag uiten op de HM.
De voorbereiding was goed, goed gerust, goed gegeten, ruim op tijd aanwezig, etc.
Enige angst was last te krijgen van een lichte blessure in de heup/bil. Doel was stiekem wel om mijn 10 EM tempo van Tilburg te evenaren, zo'n 14,5 km per uur.

Ik had me Dennis afgesproken, want hij zou ook vandaag zijn pr van de HM aanvallen. Het weer zat ook nog mee. Alle ingrediënten voor een goede tijd waren aanwezig. Van te voren nog ff looptijden maatje Jaco aangemoedigd en zien finishen, die zelf de 10 vandaag liep om weer wat wedstrijdritme op te pakken. Hij zou ons later ook aanmoedigen bij onze race.

We stonden mooi op tijd in het startvak, direct achter de elite lopers. Dit bood potentie want we hadden goed de ruimte. Het startschot klonk en we schoten weg. Dennis en ik hadden elk de strategie om lekker tempo te pakken en een zo veel mogelijk constante race te lopen, met openings km's van ronde de 4 minuten. Dennis liep al gauw een stukje voor mij uit, maar ik hield hem goed in zicht. De eerste km's tikte weg en mijn doorkomst op de 5 km was keurig, 20:11. Ik vervolgde mijn race maar kreeg even een klein dipje, de zon brandde toch wel goed als hij even zichtbaar was. Bij de eerste de beste verversingspost pakte ik gelijk even water en een natte spons aan. Dat ging prima zo. En ik tufte lekker door richting de 10 km.

10 km kwam ik door in 41:24. Iets tijd verloren door dat dipje, maar zeker geen ramp. Ik liep lekker door en werd onderweg nog een paar keer aangemoedigd door Jaco. Ook andere mensen riepen mijn naam, want die was op het startnummer geprint. Inmiddels liep ik al ruim in de 2e ronde en ik had er een goed gevoel bij. Toen naderde ik het 15 km punt. Mijn benen werden wat zwaar en stijf en het begon allemaal wat minder aan te voelen. Ik zag mijn tussentijd op de 15 km, 1:02:38. Zeker niet slecht, als ik dit volhield kon ik makkelijk onder de 1:30 blijven.

Maar toen kwam de man met de hamer, zo erg had ik hem nog nooit meegemaakt. Ik had een drastisch energie- en suiker tekort. De verzorgingspost was nog zo ver weg en van water krijg je geen energie helaas. Normaal herpak ik mij wel na zo'n dipje, maar dit sloeg nergens op. Het tempo daalde letterlijk tot onder de 10 km/u, ik kon gewoon echt niet meer. Met als gevolg, dat ik voor het eerst in 140 wedstrijden hardloopervaring moest gaan wandelen. Dat ging echt volledig mijn principes te boven. Ik baalde enorm. Ik voelde mij duizelig en slap en ik dreigde om te vallen. Het publiek moedigde mij vertwijfeld aan. Ik strompelde en waggelde letterlijk tot de finish en om een perspectief aan te geven, mijn laatste 1,1 km ging in 7 minuten in plaats van in een hoge 4 minuten. Ik was kapot als nooit tevoren.

Over de finish heen gekomen, wat daarvoor echt een eeuwigheid leek te duren kon ik alleen maar staan en naar de grond staren. Ik werd opgevangen door mensen van de ehbo die mij voorzagen van een Dextro, een krentenbol en een sportdrankje. Ik baalde enorm. In de laatste 5 km een dik pr uit handen gegeven en het enige wat nog overbleef was een schrale troost van een tijd van 1:34:04, wat nog wel 7 seconden pr verbetering opleverde, maar waar gewoon een 1:28 mogelijk was geweest.

Na wat andere ervaren hardlopers te hebben gesproken waren ze al verbaasd dat ik dit pas ervoer na zoveel hardloopervaring. Het klonk hun dus zeker niet onbekend in de oren. "Het overkomt en je kan er niks aan doen, behalve de juiste energie binnekrijgen." Ja leuk, maar dan moet er wel sportdrank ofzo langs het parcours geserveerd worden. Volgende keer toch beter inlezen over de voorzieningen op zo'n afstand of anders een gel mee, want dit was een hel. Dit wil ik nooit meer. Zowel het gevoel op het moment van de uitputting als de diepe teleurstelling achteraf.
Eerste volgende stap in nu op heel korte termijn een herkansing voor mijzelf inplannen! Dit smaakt naar meer en beter!

Dennis en Jaco, bedankt voor de steun en gezelligheid, dat maakt een hoop goed!
Er staat dus nu en nieuw pr in me lijst, maar echt blij wordt ik er (nog) niet van.

Startnummer 21931

Berichten en likes

okt
07
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

okt
07
Bericht

Bericht geschreven door Jaco Rip:

Je verslag is zoals ik al zei zeer heftig en indrukwekkend, ik kan me alleen maar een voorstelling maken van op zo'n manier kapot gaan. Desondanks toch een pr, kun je nagaan hoe hard je ging in het eerste uur! Hopelijk ben je snel hersteld (maar dat denk ik wel) en kun je revanche nemen voor deze helletocht Wink smiley

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Onderstaande grafiek toont de wedstrijd opbouw.

Grafiek van deze tijd inclusief tussentijden
Afstand
Tijd
Snelheid
Tijd per km.
Hartslag (gem./max)
 

21.097 m
01:34:04  
13,46 km/u
04:28
- / -
20.000 m
01:27:15  
9,66 km/u
00:00
- / -
15.000 m
01:02:38  
12,19 km/u
00:00
- / -
 
10.000 m
00:41:24  
14,13 km/u
00:00
- / -
5.000 m
00:20:11  
14,14 km/u
00:00
- / -

Looptijden.nl op Facebook