Hardlooptijd 10-9-2013: Dorpsloop Aalsmeer 10 km., 10.000 m, 00:38:39 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:38:39
Afstand10.000 m
Datum10-9-2013
WedstrijdDorpsloop Aalsmeer 10 km.

Statistieken

Snelheid15,52 km/u
Tijd per km.03:52 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie5 van de 22 tijden

Dorpsloop Aalsmeer 10 km.

Aantal tijden22
PlaatsAalsmeer
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 10-9-2013: Dorpsloop Aalsmeer 10 km., 10.000 m, 00:38:39

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 10-9-2013: Dorpsloop Aalsmeer 10 km., 10.000 m, 00:38:39 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Vandaag was het zover. Een zuivere 10 km in Aalsmeer zou het decor zijn van een poging voor een nieuw PR. De laatste weken was de vorm al beter dan ooit en liep ik al nette tijden op diverse andere afstanden. In Aalsmeer moesten 2 rondes van exact 5 km gelopen worden.

Het weer leek even roet in het eten te gooien. Vanaf een uur of 17 begon het te regenen en dat zou de eerste zes uur niet meer stoppen. Dat zorgde voor veel vertraging onderweg waardoor Eline, die als trouwe touwschouwer meeging, en ik erg laat in Aalsmeer aankwamen. Ik had exact 8 minuten om te parkeren, formulier in te vullen, inschrijven, andere schoenen aan, toiletbezoek, startnummer opspelden, warm lopen en in het startvak te gaan staan. Gelukkig ging dat allemaal perfect en was ik al redelijk warm en los omdat ik die dag al veel gedaan had. Ik dook gauw het startvak in, want ik had nog 30 seconden.

Het regende, het waaide, heel erg hard. Het startschot klonk, gelukkig, want ik wilde rennend warm blijven.
Door alle haast wat ik nog redelijk opgefokt, dus het tempo lag gelijk goed hoog. Ik liep gelijk naar de 7e positie en kon die de eerste 2 km goed behouden. Wel was ik na 500 meter al doorweekt, maar gelukkig niet koud. De wind speelde ook een grote rol. Vooral met de wind mee ging het erg hard en ik verlengde mijn pas zodat ik makkelijk liep. Na zo'n 2,5 km werd ik toch nog door iemand ingehaald, maar dit kwam goed van pas. De terugweg van de eerste ronde kwam namelijk en dat was volle wind tegen. Ook al was degene die mij inhaalde maar klein van stuk, alle beetjes helpen zo tegen die windkracht 6 in.

Ik kon mooi aanhaken en liep nu op de 8e positie. De nummer 6 liep zo'n 50 meter voor, maar liep alleen en had dus duidelijk moeite. Tegen het einde van de eerste ronde was ik helaas mijn voorganger kwijt, maar had hij er wel voor gezorgd dat we waren ingelopen op de nummer 6. Ik kwam de atletiekbaan op voor 1 ronde en Eline stond ondanks de regen mij hartelijk en enthousiast aan te moedigen. Erg leuk dat zij daar zo stond ondanks de harde regen. Tussentijd na 5 km was 19:11 a 19:12, wooow dat ging dus goed hard en ik voelde mij sterk.

Ik startte mijn 2e ronde en kon de voormalig nummer 6 al direct in de eerste 500 meter oprapen. Nu was het een kwestie van het tempo hoog houden en knallen om de positie vast te houden. Ik liep helaas wel alleen, wat met wind mee niet uitmaakt, maar na 7,5 km werd het toch echt knokken tegen de wind in. Ik mistte de waterpost, maar die was vandaag bijna overbodig met dit weer. Ik was nat zat en het regende zo mijn mond in. Ik bleef vechten, maar goed verdelen en hoopte dat mijn hoge tempo bij wind mee zou zorgen voor een goed gemiddelde.

Ik passeerde het bordje van de 9 km, nog 1 km te gaan. Dat ging lekker zo, dat moest toch een PR worden, misschien wel onder de 39 minuten. Ik fantaseerde al over een blij gevoel en positieve reacties, maar ik moest nog even.

Ik draaide de atletiekbaan op en moest nog 300 meter. Waar was die klok? Ik liep in mijn hoge tempo over de finish. Eline juichde mij toe! Echt fantastisch. Degene voor mij had 38:21 afgeklokt, ik zat daar naar schatting zo'n 20 seconden achter. En dat bleek even later ook. 38:39!!!! Bam, wat een persoonlijk record! En wat een verbetering, ondanks het weer. Ik was ook blij met de fantastische steun van Eline, ondanks het weer en wind. Samen gingen we gauw aan de koffie en trok ik wat droogs en warm aan. Ik voelde me sterk, blij en trots. Toch maar weer even een PR gelopen met dit weer en ik dankte Eline voor de gezelligheid!:) Als medaille kregen we een rozenplantje in pot en ik regelde er ook één voor mijn trouwe supporter die mij in de regen had aangemoedigd. Toen zijn we gauw naar huis gegaan en hebben we nog wat bij de mac gegeten als beloning voor de leuke avond. Het was een topdag met een top pr! Heel tevreden! En Dennis kan weer aan de bak, want de lat is weer hoger gelegd.

Startnummer 131

Berichten en likes

sep
12
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

sep
12
Bericht

Bericht geschreven door Jaco Rip:

Dennis aan de bak? Wat dacht je van mij?! Je loopt nu potdorie gemiddeld sneller over 10k dan ik over 5k! En wat een geweldige vriendin heb je om je in dat pokkeweer aan te moedigen, wij lopers worden vanzelf warm, maar zij staat daar maar in wind en regen. Ik vind het ook altijd fantastisch als ik bekenden langs de kant heb staan. O ja, de eerste dag zonder ontstekingsremmers lijkt goed te zijn verlopen, dus heb goede hoop dat ik morgen pijnvrij kan gaan lopen. En dan.........Breda???????

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Onderstaande grafiek toont de wedstrijd opbouw.

Grafiek van deze tijd inclusief tussentijden
Afstand
Tijd
Snelheid
Tijd per km.
Hartslag (gem./max)
 

10.000 m
00:38:39  
15,52 km/u
03:52
- / -
5.000 m
00:19:12  
15,42 km/u
00:00
- / -

Looptijden.nl op Facebook