Hardlooptijd 7-9-2013: VathorstRun (5 km), 5.110 m, 00:18:52 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:18:52
Afstand5.110 m
Datum7-9-2013
WedstrijdVathorstRun (5 km)

Statistieken

Snelheid16,25 km/u
Tijd per km.03:42 min/km
Inspanning4: Pittig
Positie2 van de 9 tijden

VathorstRun (5 km)

Aantal tijden9
Plaats
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 7-9-2013: VathorstRun (5 km), 5.110 m, 00:18:52 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Als eerste loopje sinds de Tilburg Ten Miles stond vandaag de Vathorstrun op de agenda. Pas op vrijdagavond ingeschreven en toen maar voor de 5 km gekozen. Dag daarvoor al lange werkdag gehad, dus vond 5 km wel even prima.

Aan de start maakte ik een schatting van de concurrentie. In ieder geval 2 jongens van mijn leeftijd en 2 oudere mannen die misschien net wel of net niet de 50 gepasseerd waren. Op de site stonden de categorieën 'mannen tot 50' en 'mannen 50+'. Na het startschot waren het inderdaad wij 5en die gelijk op kop liepen. Één oudere en de 2 jongeren liep al verder voor en ik liep op de 5e plek achter de 2e oudere. Het verschil tussen de nr 4 en mij was op 2 km wel 50 meter, maar het gat werd niet meer groter. Na 3 km zag ik dat één van de 2 jongere jongens was teruggevallen uit de kopgroep en had zich helemaal opgeblazen. Mijn voorganger haalde hem nu in en liep dus 3e, even later haalde ik hem ook in en liep ik 4e i.p.v. 5e. De jongen klampte nog even aan, maar aan zijn ademhaling hoorde ik al dat dit niet lang zou duren. Nu vanaf het 4 km bord had ik dus ineens de 3e positie op 50 meter in het vizier. Het gat leek zelfs iets kleiner te worden. Ik liep wel vrijwel op mijn maximale tempo dus echt versnellen was er niet bij, het moest dus een eindsprint gaan worden. Ik wilde gewoon naar die 3e positie, want het zou zonde zijn als de 2 oudere heren toch net onder de 50 waren en degene voor mij mij net van het podium zou weerhouden.

Op 200 meter voor de finish moest ik nog een gat van zo'n 30 meter goedmaken. Ik versnelde iets maar merkte dat het te weinig zou zijn. Ik trok een sprint aan, maar het was nog ver. Het publiek begon te joelen en degene voor mij merkte dat ook. Hij versnelde ook en ik nog meer. Er kwam een enorme explosieve kracht vrij, zo lomp hard had ik nog nooit gesprint. Ik schreeuwde het letterlijk uit. Mijn tegenstander keek achterom en ik naderde snel, maar de finishlijn ook. De laatste 20 meter perste ik er alles uit en stak a la Usain Bolt mijn hoofd vooruit over de finish lijn. Wat een spanning! Voor mijn gevoel had ik hem verslagen, maar hij dacht het tegenovergestelde. De speaker riep om dat ze een soort finish foto moesten afwachten en dacht ook dat ik 4e zou zijn. Maar toen kwam de uitslag en BAM!! ik had hem verslagen. Ik was toch sneller geweest en dus verzekerd van een podiumplek! Wat gaf dat een goed gevoel en ik kreeg nog complimenten van mijn tegenstander.

Uiteindelijk bleek de categorie leeftijd op 45 te zitten en zat mijn tegenstander daar ruim boven. Hij was 2e in zijn categorie en ik 2e in mijn categorie. Maar ik kon met een zuivere podiumplek naar huis, want overall was ik 3e!
Een geweldige sprintervaring rijker ging ik blij naar huis.
Als troffeetje een stervormig standaardje gekregen (zie foto).
Startnummer 642

Volgens de link naar afstandmeten.nl was het parcours ruim 100 meter te lang, en dat klopte ook wel. Daarom de niet exacte 5 km afstand.

Berichten en likes

sep
09
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

sep
09
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Foto's voor deze tijd

2e prijs 5 km vathorstrun 2013, 3e overall

Looptijden.nl op Facebook