Hardlooptijd 5-6-2013: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:40:12 door Matthijs Horlings

Hardlooptijd informatie

Tijd00:40:12
Afstand10.000 m
Datum5-6-2013
WedstrijdHellas Zomeravondcup

Statistieken

Snelheid14,93 km/u
Tijd per km.04:01 min/km
Inspanning5: Zwaar
Positie51 van de 172 tijden

Hellas Zomeravondcup

Aantal tijden172
PlaatsUtrecht
Beoordeling     

Meer wedstrijd informatie
Locatie van 5-6-2013: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:40:12

Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 5-6-2013: Hellas Zomeravondcup, 10.000 m, 00:40:12 door Matthijs Horlings.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Eindelijk weer een nieuw PR op de 10 km. De vorm is de laatste weken erg goed, ook op de 5km. Ik had mij gericht op een PR vandaag op de 10 km. Helaas was het wel vrij warm aan de start.

Na de start liep ik mooi op tempo en bleef in de comfortzone. Het viel mij op dat ik bekende gezichten om mij heen zag lopen die normaal wel een stuk harder lopen dan ik. Kennelijk is mijn comfortsnelheid omhoog gegaan, waardoor ik makkelijk een hoger tempo kan lopen. Na 4 km begon de warmte wel flink parte te spelen. Ik kreeg het moeilijker, maar wist het tempo redelijk hoog te houden, want het verschil met mensen om mij heen werd niet veel groter of kleiner.
Na de drankpost op het 5 km punt was een beker water over mij heen en een paar slokken drinken niet genoeg om lekker af te koelen, dus ik kreeg het alsmaar zwaarder. Voor mijn gevoel was ik vanaf 7 km echt aan het sloffen. Het 8 km waterpunt bracht nog wat verfrissing, maar eigenlijk had ik de hoop op een PR al opgegeven.
Toen draaide ik de atlethiekbaan op en zag de 120 meter voor de finish de klok nog boven in de 39 minuut tikken. Ik versnelde en sprinte naar de finish met een eindtijd van 40:12. Ik stond versteld. Ik had het gevoel slecht gelopen te hebben en het was ook echt doorbijten in de warmte, maar dus toch een onverwacht PR van maar liefst een verbetering van 36 seconden!!

Met een twijfelachtig gevoel reed ik naar huis, maar toen ik eenmaal was bijgekomen was ik erg blij. De 40 minuten grens is nu heel dichtbij en ik had het idee dat er bij wat koeler weer nog veel meer mogelijk is. Aanstaande zaterdag doe ik een nieuwe poging naar een nieuw 10 km PR. Echter, is het dan nog steeds warm weer, dus de haalbaarheid wordt een flinke uitdaging.

Startnummer 310

Berichten en likes

jun
07
Like

Like ontvangen van Jaco Rip.

jun
10
Like

Like ontvangen van Dennis Keyner.

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande kaart toont de gelopen route.

Route van deze tijd
 Klik op de kaart om in te zoomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook