Hardlooptijd 9-9-2007: Training, 16.131 m, 01:08:52 door Edwin Castelein

Hardlooptijd informatie

Tijd01:08:52
Afstand16.131 m
Datum9-9-2007 12:07
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid14,05 km/u
Tijd per km.04:16 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 9-9-2007: Training, 16.131 m, 01:08:52 door Edwin Castelein.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Bridge tot Bridge 2007 10EM, een feestje.

De bridge to bridge is voor ons Ciko-ers een thuiswedstrijd, een feestje. Voor sommigen een reünie. Wim van groep 5 liep ‘m vandaag voor de 12e keer en ik weet zeker dat er daar meer van zijn. Zelf liep ik ‘m vandaag alweer voor de 5e keer. Eerst op de 10 en de laatste 3 keer op de 10 Engelse Mijlen. Helaas voor mij was vandaag de motivatie ver te zoeken. Vrijdag en zaterdag twee feestjes gehad na een rustweek. Een rustweek volgens het schema voor de Marathon van Eindhoven op 14 oktober. Bovendien miste ik mijn rustige duurloopje op zondagochtend. Toch gestart. Ik ben immers in competitie voor het Gelderse Looppaspoort en mijn naaste concurrent was snode dingen van plan.

In de kleedkamers van het provinciehuis was het een hoog Ciko gehalte. Lekker gezenuw over wie welke tijd gaat lopen. Nog even een stukje warmlopen en op naar de start. Deze werd 10 minuten uitgesteld. De toplopers gaan weer een stukje rennen en zo kan het gebeuren dat ik opeens achter het lintje sta. Die plek geef ik niet meer op. De wedstrijdatleten hebben voor het lintje nog meer dan genoeg ruimte. Ik tref Taco mijn concurrent bij het GLP en wij wensen elkaar succes. Hij gaat een stukje naar achter.

De start gaat soepel. Eerste km in 3:30 maar zoals trainer Paul zegt: “loop wat meer op je gevoel”. Nou het voelt geweldig maar ga toch een stukje langzamer. Op 3 km komt Taco langszij met een vrolijk goedemorgen. Omdat hij wat achter mij is gestart heeft hij dus al 10 seconden op mij te pakken. GRRR. Ik klamp aan en de km vliegen voorbij. Eerste 5 in 20:52, tweede 5 in 21:31 en hier moet ik Taco lossen. Meer dan 100 meter wordt het niet maar toch. Op km 13/14 kan ik wat versnellen en kom de volgende 5 toch door in 21:37. Vanaf dat moment gaan de remmen los en probeer ik het gaatje te dichten. Mijn concurrent is alert en zet ook een tandje bij. Uiteindelijk finish ik 4 seconden na Taco in een heerlijke tijd van 1:08:51. Mijn PR met 3 minuten verpulverd. Nu slaat de twijfel toe. Als ik nou toch goede zin had gehad zou ik ‘m dan gepakt hebben? Uiteindelijk blijk ik Taco in het klassement toch nog voor te blijven dus mijn dag kan niet meer stuk.

Na de wedstrijd was een spontane Ciko greetz in de Waag op de markt. Ervaringen worden uitgewisseld onder het genot van spa rood en bruine boterhammen. Mooie tijden maar ook teleurstellingen. Ook Wim liep te stralen met een mooie 1:09. Gefeliciteerd! De tijd vliegt voorbij en ben te laat voor de start van de 5 en de 10 en zelfs te laat voor de finish van de 5 toppers. Naast een Braziliaans drumgroepje tref ik nog een clubje Ciko en kijk naar de 5 en de 10 km. Kortom, was een reuze gezellige dag, een feestje. Was er nou niks te mopperen? Nee niet echt, of toch. Het valt mij op dat veel pupillen van Ciko keurig in een Ciko outfit lopen en dat recreanten en wedstrijdatleten in allerlei kleurtjes rondlopen maar niet in Ciko oranje. Dat vind ik toch wel een gemiste PR kans. Weer: Drrog. 18 graden bewolkt

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook