Hardlooptijd 20-10-2007: Training, 5.500 m, 00:22:12 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:22:12
Afstand5.500 m
Datum20-10-2007 15:45
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid14,86 km/u
Tijd per km.04:02 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 20-10-2007: Training, 5.500 m, 00:22:12 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

pittige strijd met concurrent erik fransen. kon met moeite bij 'm blijven, al ging hij de laatste ronde ook wat stuk. ik ging er van uit dat de tijd net niet goed genoeg was om erik te passeren in het klassement... thuisgekomen nog eens berekend en waarschijnlijk toch wel!!! we finishten samen trouwens, we zijn gedeeld derde geworden van de GLP-ers korte afstand.

MINDER FIJN: ik kreeg in de loop van de laatste ronde ('t was 500, 2000 en 2000m) steeds meer last van m'n rechter kuit (stukje boven de achilles). heb het plan om de 10EM vd diepe hel holterberg te lopen direct geschrapt en neem maar weer wat rust (fuck! begin net in vorm te komen) om er te staan op de 7^^.

van m'n log:

Athlos Cross; 'n gemengd gevoel
M’n benen voelden goed, maar of ik voldoende hersteld zou zijn van Eindhoven zou pas tijdens de cross blijken… Dan pas merk je of je diep kunt gaan, niet te snel verzuurt of dat het op de eerste klim al knudde is. 't Was een hele reis naar Harderwijk, gelukkig voelde het minder nutteloos omdat ik m’n kinderen halverwege Harderwijk ‘onder kon brengen’ zodat ik de wedstrijd kon lopen ;-).

Ik was ruim op tijd bij Athlos, er waren wat andere wedstrijden bezig en er heerste een prima sfeer (heerlijk zonnetje, de finish en doorkomst op een grasveld, naast de mooie atletiekbaan). Al snel ontdekte ik Erik Fransen, die ik vervolgens pas bij de start zou weerzien. Het inlopen voelde goed, ik had wel zin in een partijtje crossen, al had ik nog geen idee wat ons te wachten stond ('k had ingelopen op de atletiekbaan).

De start ging goed, maar ook weer niet geweldig. ´t Was een beetje zoeken naar een goed ritme en dat volgde gelukkig vrij snel. Erik liep opeens vlak bij me, dus ik had m´n doel gevonden: aanklampen en nooooit meer laten lopen ;-). Er volgde eerst een ronde van 500 meter, vervolgens moesten we tweemaal een ronde van 2500m lopen. De doorkomst ging in 2:02 (gemiddelde hartslag die ronde 163) en we kregen iets meer ruimte op het parcours. In de tweede (rode) ronde zaten een paar erg venijnige klimmetjes en afdalingen met mul zand. Een paar meter maar, maar genoeg om je evenwicht (ritme en ademhaling) even flink te verstoren.

Ik kon vrij goed bij Erik blijven en het tempo lag voor mijn gevoel best hoog. M´n hartslag was niet overdreven hoog en die tweede ronde, 2500m, liepen we in ongeveer 9:59 (gem. hartslag die ronde 176).

doorkomst na 500+2500m

In de derde ronde, wetende dat we weer die mul zand stukjes zouden krijgen, ging het wat moeizamer. Althans, het werd harder werken, het tempo bleef wel goed. Op de klimmetjes ging het iets zachter, maar dat gold gelukkig ook voor de andere lopers. Op het laatst kon ik het kleine gaatje met Erik dichtlopen en we gingen samen richting de finish. Ik keek eens op m´n Suunto en zag dat we, ruim voor de finish al dik in de 21 minuten zaten, die 21:50 die ik zo graag wilde (800 punten) zat er zeker niet in. Ik ging er van uit dat ik dan dus van Erik zou verliezen in het klassement… Maar goed, met die gedachten denderden we richting finish. Keurig naast elkaar liepen we over de streep in 22:12 (2e 2500m in 10:10, gem.hartslag die ronde 181. Overall gemiddelde 177, peak 186. Vrij laag gemiddelde, ter vergelijking: Eindhoven halve mar. 174 gemiddeld!).

samen over de streep

In de tweede ronde had ik wat last gekregen van m´n rechterkuit. Dezelfde ´pijn´ die ik donderdag ook had gevoeld toen ik m´n nieuwe Mizuno´s inliep. Ik kon er goed mee doorlopen, bleef ook soepel genoeg, maar baalde dus wel. Achteraf bij het uitlopen, samen met Niklas, die ik op ruim 2 minuten had gezet, ik had ´m ook helemaal niet gezien vooraf (maar dat gebeurt vaker ;-), voelde m´n kuit ook nog stijf en dat drukte m´n stemming nogal. Tel daarbij dus m´n gedachte dat ik net te kort zou komen om Erik te passeren in het klassement en je weet hoe ik me voelde. Gelukkig werd dit aardig gecompenseerd door de heerlijke cross en het positieve gevoel dat dat (na afloop!) geeft.

We kregen nog een lekkere fleece Athlos wintermuts, helaas is m´n hoofd aan de grote kant en zal dat dus een mooi kadootje zijn voor m´n zoontje ;-). Even kort nagebabbeld met Niklas en vrij snel huiswaarts gekeerd, althans naar m´n familie halverwege.

´s Avonds thuisgekomen wachtte me een verrassing. Ik bekeek de uitslag en rekende m´n puntjes voor het Looppaspoort eens uit. Dat viel nog mee, en het zou toch niet dat ik dan… Reken, reken en verrek… 3½ punt meer de Erik! Dat was een wel heel positieve meevaller. Of ik nu op de 3e, 4e of 5e plek sta of eindig heb ik niet in de hand, maar dat ik toch voor Erik sta is tof! Zodra de stand er is zal ik er nog wat woorden aan vuil maken.

Samenvattend: ik ben heel tevreden over m'n eerste cross, vind 't ook erg leuk (na afloop). 't Zou super zijn als ik Erik blijk te zijn gepasseerd. Vette domper op de feestvreugde is dus m'n pijntje in de kuit. Ik heb direct de DHHL geschrapt, een loop waar ik toch wel veel zin in had...

Ciao und Grußjes, D Weer: droog gehouden, mooi zonnig

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook