Hardlooptijd 24-12-2006: Training, 5.000 m, 00:19:01 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:19:01
Afstand5.000 m
Datum24-12-2006 09:30
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid15,78 km/u
Tijd per km.03:48 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 24-12-2006: Training, 5.000 m, 00:19:01 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Goed!!
samen met willie vanaf de start lekker gelopen. dit smaakt naar meer...

kopie van weblog:

PRPannerden
Om 5:45 schreeuwt Floor, mijn dochtertje van 2 jaar en 4 maanden, me wakker. Je kunt veel van haar zeggen, maar niet dat ze vaak na 6 uur wakker wordt...

De afgelopen nacht, ben een paar keer (nog) eerder wakker geweest, vroeg ik me af of het slim zou zijn om met een beginnende keelpijn en wederom een (te) korte nacht, af te reizen richting Pannerden. Vreemd genoeg had ik om 5:45 vrijwel direct het idee dat ik hoe dan ook zou gaan lopen. Via m'n mailbox werd ik uitgenodigd voor een chat'n'pool door Jannemien, altijd gezellig. Terwijl ik al weer moe begon te worden was Jeanne (onvolledige roepnaam ) net wakker. Ze is, zo als ze zelf zegt, 'geen ochtendmens'. Nu ken ik haar niet van avonden, maar als je jezelf zo kwebbelend 'geen ochtendmens' durf te labellen dan vrees ik het ergste!

Pannerden ligt ver van het leven verwijderd, maar wel in een mooie omgeving. Na de auto voor de kerk geparkeerd te hebben stapten we enkele meters verder café De Dijk binnen om ons in te schrijven voor de eerste 5km van onze serie (nog te gaan: 31/12, 7+14/1'07).

't Was nog wat donker binnen en er hing een sfeer zoals ik me de inschrijving voor de Elfstedentocht e.d. voorstel. Buiten was het redelijk koud en guur, ik was erg blij met m'n twee lagen kleding. Een enkeling durfde het aan om in t-shirt en korte broek te starten, vast een zeker een indekpoging ('toch te koud gekleed, mijn benen verkrampten vrij snel na de start' )

Willie, tegenwoordig bijna mijn privé-haas, was er gelukkig ook. In de uitslagen van vorig jaar zag ik dat hij 2 x een hoge 18-er en 1 x 19' had gelopen, dus mijn doel was zo lang mogelijk bij hem te blijven. De start ging goed en we vonden vrij snel ons ritme. Zonder kilometeraanduiding gingen de minuten vrij soepel voorbij. Meestal heb ik na een paar km een gevoel dat ik niet lang meer zo snel kan blijven lopen, het moment dat het een karakterloop wordt. Ditmaal bleef dat gevoel de hele wedstrijd weg! Erg lekker, al had ik wel een vermoeid gevoel, maar dit was goed te negeren.

Als je net de dijk opdraait staat er het 2500m bord. Ik kwam door in 9:08, durf dus wel te stellen dat dat bord niet goed staat. Ondanks die zekerheid had ik wel sterk het gevoel dat we in de buurt van 18:59 zouden kunnen finishen. In de laatste kilometer kon ik Willie, die tot dan toe alle kopwerk had gedaan en de ideale lijn voor me had aangegeven, een tijdje uit de wind houden. Ondanks dat ik daar, met de wind schuin tegen, wat stuk kwam te zitten bleef het tempo prima.

De finish is van de dijk af en dan in een snelle, maar korte daling over de streep. Het spande erom of ik inderdaad 18:59 zou halen, ik knokte voor wat ik waard was, maar kwam exact in 19:00 over de streep. Hele lekkere tijd, superblij mee! De uiteindelijke tijd in de uitslag is 19:01, 5 seconden sneller dan mijn PR van januari 2006. Blij om de manier waarop, en blij omdat ik nog 3 pogingen heb om die 18:59 te halen.

Ondanks dat ik de laatste tijd niet zo tevreden ben over mijn manier van trainen (wedstrijd, volgende dag een klein uur uitlopen, 2 dagen voor de volgende wedstrijd een korte en rustige training en hup, de volgende wedstijd) ben ik dus wel erg blij met dit resultaat! Het lopen ging soepel, zonder pijntjes, een snel herstel, wat wil ik nog meer!?

Volgende event: de 14km Derdekerstdagloop. Ik loop 'm als (vlotte) training en na afloop ga ik gezellig de kantine van Ciko in voor Beer'n'Bitterbal'n

Ben benieuwd of ik Denis, de ooit bloggende, rood danwel paarsaanlopende runner daar ook aan ga treffen Weer: ong.3gr., vochtig, gure wind (weinig last vd wind)

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook