Hardlooptijd 21-4-2007: Training, 7.300 m, 00:28:28 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:28:28
Afstand7.300 m
Datum21-4-2007 10:15
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid15,39 km/u
Tijd per km.03:54 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 21-4-2007: Training, 7.300 m, 00:28:28 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

Cel2Cel: 7,3km in 28:28
Afgelopen zaterdag, 21 april, was ie weer gepland: de Jail to Jail loop. Altijd leuk, een koers van A naar B. Onderweg een trappetje, bruggetje, ongelijk klinkerpaadje, mooie beelden langs de Rijn... neem daarbij een enthousaste organisatie, gezellige en gemoedelijke sfeer en je raadt 't: ik wilde er bij zijn!

Na m'n halve in Utreg (9/4) liep 't allemaal even niet zo. Had wat last van m'n voet (en nog steeds een beetje) en begon enkele dagen voor de Jail ook nog eens te hoesten/niesen :'-( Op vrijdag heb ik nog sterk overwogen om niet te starten, maar omdat ik geen verhoging had toch besloten te gaan. En dat was een goede zet!

Niels, de blanke Spanjaard (foto volgt straks), stond al te trappelen op Arnhem CS. Samen op weg gegaan naar PI De Berg (Arnhem-Noord). Daar troffen we diverse andere bekenden. Riny, m'n medestrijder in Utrecht, was er onverwacht ook en ook haas Willie was present. M'n strategie voor die dag: zo lang mogelijk achter Willie en dan maar zien of ik dat zou volhouden. De start werd weer eens uitgesteld, om onduidelijke redenen. De zorgvuldig opgewarmde spieren koelden dus weer heerlijk af, maar 't was lekker weer en niemand leek zich er druk om te maken...

De start is gelijk flink heuvelaf en het parcours tot aan de Mandelabrug is best snel. Het tempo zat er direct vrij goed in, mijn lijf en hoofd voelden redelijk goed. Bij de Rijnkade gaat het via de draaitrap de Mandelabrug op. Het tempo gaat er dan even helemaal uit, en daarna is het licht klimmend tot halverweg de brug. Ons groepje had lange tijd een grote man op kop, die hield ons (Willie en mij) prima uit de wind. Op de foto hieronder passeren we mijn vrouw en enorm enthousiaste zoon en dochter. Resultaat: 1 van die zeldzame Dries-lacht-tijdens-het-hardlopen-foto's ;-). Rechts van me, half op de foto, haas Willie.

Vrijwel het hele parcours hadden we wind tegen (oost, 2) en ik besloot ook af en toe wat kopwerk te doen. Ik merkte dat ik mogelijk wat sterker was dan de rest van het groepje, ik kreeg continue de neiging te gaan versnellen. Willie, oud en wijs ;-), maande me tot rust, we hadden immers wind tegen en op anderhalve km voor de finish konden we toch ook versnellen!? OK, al jeukte het nogal... Voor ons liep John Wissing, iemand die normaal gesproken een aardig stukkie voor me loopt, en ik wilde hem best graag passeren. Met nog anderhalve kilometer te gaan versnelden we iets, Willie gaf na een tijdje te kennen niet veel over te hebben, dus ik ben uiteindelijk alleen verder gegaan. M'n hartslag was tot dat moment best laag (vergeleken met de HM in Utrecht: uiteindelijk exact dezelfde gemiddelden en maximaalwaarden (178/187). conclusie: niet heel diep gegaan in Arnhem) en kon er nog wat uitpersen.

De grote man die ons lange tijd uit de wind had gehouden (Edwin vd Nat) bleek ook te kunnen afzien en wilde me net voor de streep nog inhalen. Duh... zowaar nog sprintend finishten we en gelukkig bleef ik hem voor.

Ongeveer honderd meter voor de finish:

De 28:28 die op de klok stond gaf me een erg goed gevoel. Ondanks m'n niet optimale voorbereiding (al 2 weken weinig en niet gericht getraind) en gevoel van die dag toch zo'n tijd, nice!! Ik bleek uiteindelijk 6e te zijn geworden.

Niels, met erg weinig trainingskilometers in de benen verraste me nogal, hij zat maar 1:22 achter me en werd 10e!! Nou had hij me al eerder verrast door, zonder noemenswaardige duurlopen, zijn eerste marathon zonder echte problemen uit te lopen, maar dus toch weer verrassend. Laten we het er op houden dat ie zeker looptalent heeft!

Niels:

Riny had wat last van z'n hamstring en had het voornemen de Jail heel rustig uit te lopen. Ik weet dat dat erg moeilijk voor hem (ook voor mij overigens) zou worden, maar 't is 'm wel gelukt.

Niels en Riny (Niels in de schitterende trui die hij won in de loterij :-P. Riny begint steeds meer op een hardloper te lijken, nu met snel shirt en zelfs een Nike zonnebril ;-) :

What's next? Ik zou met koninginnedag niet lopen, maar heb een goede deal met m'n vrouw kunnen sluiten. Zij gaat 's ochtends lekker naar de rommelmarkt in Oosterbeek en komt aansluitend naar Huissen om m'n 5km race aldaar te kunnen aanschouwen. Doel: m'n PR op de 5km aanscherpen. Hopelijk ben ik over een weekje topfit zodat ik er voor kan gaan...

Ciao, D Weer: koel, zonnig, wind tegen (oost, 2), graad of 12-13

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook