Hardlooptijd 20-5-2007: Training, 5.000 m, 00:18:21 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:18:21
Afstand5.000 m
Datum20-5-2007 10:00
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid16,35 km/u
Tijd per km.03:40 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 20-5-2007: Training, 5.000 m, 00:18:21 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

van m'n weblog:

Dwars deur 't Ooyse land... PR
Vandaag was 't tijd om m'n PR wat aan te scherpen. 't Stond al weer ruim een week op 18:32 (baan ciko) dus ja, het werd tijd ;-)

Nee serieus, ik wilde graag een lekkere wedstrijd lopen in Zevenaar, maar bovenal genieten van het mooie parcours en de leuke sfeer aldaar. Riny, met kater en een gevoelige aanhechting bij z'n kuit besloot wijselijk niet mee te doen. Dat hij ondanks dat (goedbedoelde) praatjes had blijkt uit onderstaand plaatje...

Tijdens het inlopen, ik zat midden in een versnelling (had er speciaal m'n rode shoes al voor aangetrokken) bespeurde ik een lange, maar ondanks dat soepel bewegende jongen voor me: Denis! Wat een verrassing (not, wist dat hij al aan het inlopen was). Samen nog wat gedribbeld en elkaar uitgelegd waarom toptijden vandaag niet zouden lukken en zo... en op naar de start. Riny, met kleine kater maar zonder loopschoenen, bewaakte mijn tas en pepte ons nog wat op.

relaxend richting start

Iwan in het geel, op de grond zo +/- z'n hele familie

Ik stond op de 2e rij, netjes achter de snellere heren, maar kwam ondanks dat wat moeilijk weg en in m'n ritme. De eerste kilometer kwam ik door in 3:29 en dat leek me wat veel van het goede (ben van mening dat dat bordje niet goed stond). (ter info... kilometertijden 3,29 3,40 3,45 3,47 en 3,39).

Al snel kwam ik alleen te lopen en dat bleef tot kort voor het einde ook zo. Ik had mezelf tot doel gesteld dat ik Geert (1e man 45+ in 17:40) in beeld wilde blijven houden en dat ging lang niet slecht. Ik liep op gepaste afstand, maar toen we na 3 kilometer de dijk opdraaiden had ik zelfs een dagdroom dat ik, als ik ietsie meer inhoud zou hebben, naar de grote groep zou kunnen lopen die voor me liep.

Ik liep dus lange tijd alleen, gelukkig hadden we weinig wind en was de niet al te harde tegenwind de laatste kilometers zelfs lekker. Het was namelijk al flink warm geworden, ondanks het redelijk vroege tijdstip (10:00 start). Bij het 4 km punt berekende ik dat ik, als ik een goede 5e km zou lopen, net een PR kon halen, dus heb toen nog zoveel mogelijk aangezet.

Riny vertelde achteraf dat het (m'n bijna finish, zie foto hierboven) er weer gemakkelijk uitzag. Ik liep echt maximaal, maar blijkbaar (op m'n norse of noem het geconcentreerde blik na) toon ik het niet zo. De verzuring die ik aan het eind van m'n 5 km op de baan voelde bleef uit en ik kwam gewoon lekker kapot binnen in 18:21.

18:21, dus weer een PR!

Het parcours is 4.982 meter, dus 18 meter te kort. Neem daar een paar seconden voor (zeikerd! ;-) en dan is het dus nog een verbetering ten opzichte van m'n PR van een week geleden. De progressie duurt dus voort, zij het dat de stapjes kleiner worden.

Na afloop nog even gezellig nagekletst met Riny en Denis (die een prima 23,05 liep).

Het dweilorkest bracht ons aardig in de stemming, maar godzijdank zijn we een keer van het bier afgebleven! Volgende week staat Aalten op het programma, het schijnt dat we tijdens de loop al een keer een kroeg aandoen, dus ik mag hopen dat ik de finish zal halen!

Ciao, D. Weer: zonnig, graad of 20, weinig wind

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook