Hardlooptijd 26-5-2007: Training, 5.000 m, 00:18:29 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:18:29
Afstand5.000 m
Datum26-5-2007 17:00
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid16,23 km/u
Tijd per km.03:42 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 26-5-2007: Training, 5.000 m, 00:18:29 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

van m'n weblog:

Zwoar Oalten: de GTB in 18:29
Gisteren was de eerste wedstrijd van het Gelders Looppaspoort, de Gerard Tebroke Memorial. Ik doe mee aan het korte circuit en dat houdt in dat ik voornamelijk 5 km's zal gaan lopen.

Samen met Manon, Ronald en Petra richting Aalten gescheurd en daar heerste, door de naderende kidsrun, al een leuke sfeer. Het was warm en klam, neem daarbij een starttijd van 17:00, en al snel trok ik de conclusie dat het voor mij niet ideaal zou worden. Geert was er ook, hij komt uit Aalten, en samen met hem, Dick en Manon hebben we het parcours verkend. Best pittig met nogal wat vals plat en weinig herstelmomenten, we waren gewaarschuwd!

Bij de start kwam ik weer eens niet lekker weg. Het lijkt wel of iedereen, ongeacht of ze de 5 in 20 of 30 minuten doen, de eerste kilometer in 3:45 moet lopen :-(

De eerste kilometer had ik het al erg zwaar, pap in de benen, zware ademhaling, het voorspelde weinig goeds. Voor me liep Niklas, en niet ver daarvoor Dick en Geert. De snel gestartte Roger had al een flinke voorsprong, die moest ik nog zien goed te maken... Manon en ik liepen een tijd samen op, de eerste ronde kwamen we door in 9:07, prima tijd en mooi op koers voor weer een PR! Het verraste me wel, had eigenlijk het idee dat het allemaal niet zo gesmeerd ging. Dat Dick en Geert nog steeds niet al te ver voor lagen gaf ook nog een extra boost.

De 2e ronde liep lekkerder, wat meer op karakter, maar voor mijn gevoel ook wel soepeler. Niklas, die ik toch wel wat sneller had ingeschat, kon ik een paar keer passeren, maar hij knokte dapper terug. Manon kon ik bij 1 der 2 kerken achter me laten, al had ik dat daar nog niet door. Ik kroop langzaam naar Roger, Geert en Dick toe en kon de laatste kilometer nog ietsie aanzetten. Niklas kon dat ook, maar dan beter. Hij kwam samen met Roger over de streep, 18:23. Ik kwam binnen in 18:29 (zelfgeklokt 18:28).

M'n snellere 2e ronde was dus gevoelsmatig, in werkelijkheid dus langzamer dan de eerste (9:21).

Al met al ben ik best tevreden over deze tijd! Op een wat vlotter parcours, 's ochtends, met een wat minder benauwd weertje zit een PR verbetering er zeker in.

Na onze wedstrijd heb ik samen met Denis (elke wedstrijd sneller) en Niklas de 10 km wedstrijd bekeken: wat ging dat hard zeg! De winnaar liep 29:15, fantastisch op zo'n parcours!!

Aansluitend met een flink cluppie Chat'n'Runners nageborreld op een terrasje. Lekkere Wieckse en een erg leuke sfeer! Samenvattend: prima dag, pittig gelopen en lekker onspannen ge-aprés-rund ;-)

What's next? Helaas kan ik er in Groesbeek niet bij zijn volgend weekend, ik loop in plaats daarvan op zondag de Polderloop in Angeren. Keuze uit 5,5 en 10 km. Of die afstanden kloppen weet ik niet, maar ik denk dat ik, met het oog op de Bedriegertjesloop een paar dagen later, zal kiezen voor de 5,5 km.

Voor zover ik weet zijn er gisteren geen foto's gemaakt in Aalten, wees er maar blij om... Ik kreeg een paar keer het verwijt dat ik zelfs kort na de wedstrijd nog nors/boos/gestresst keek, een look die ik normaal 'alleen' tijdens de wedstrijden heb ;-)

Goeie Pinksteren en tot de volgende keer!

D. Weer: klam, benauwd

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook