Hardlooptijd 16-6-2007: Training, 5.000 m, 00:19:01 door LazyD

Hardlooptijd informatie

Tijd00:19:01
Afstand5.000 m
Datum16-6-2007 11:00
Wedstrijd-

Statistieken

Snelheid15,78 km/u
Tijd per km.03:48 min/km
InspanningGeen EMI score
Positie0 van de 0 tijden

Trainingsrondje

Aantal tijden0
Plaats-
Beoordeling     


Deze pagina toont de details over de hardlooptijd 16-6-2007: Training, 5.000 m, 00:19:01 door LazyD.

Loop jij ook wel eens hard en wil je je looptijden gratis bijhouden? Meld je dan nu aan bij Looptijden.nl. Hiermee kan je heel eenvoudig je hardlooptijden bijhouden, statistieken bekijken en je aanmelden bij loopgroepen.

Opmerkingen

van log:

Vlotjes over de Ginkel! (GLP3)
Zaterdag de 16e juni: wedstrijd 3 van het Geldersch Looppaspoort; De Groot Ginkelse Loop.

Vorig jaar was ik nog een gevaar op de weg, richting Otterlo. Net voor de start werkte de paracetamol, verdween m'n kater en liep ik 20:33 (meen ik). Dit jaar had ik andere plannen: 19:30 of liever nog m'n droomtijd van 18:59. 't Is een pittig parcours met nogal wat onverhard, maar gezien m'n goede wedstrijden van de afgelopen weken/maanden had ik goede hoop.

's Ochtend Riny opgepikt, hij had van zijn privémasseur als opdracht meegekregen rond de 25 minuten binnen te komen. Je hoeft geen groot goktalent te hebben om de vraag: "loopt hij sneller of langzamer dan die 25 minuten" juist te kunnen beantwoorden ;-).

We arriveerden netjes op tijd in Wekerom, op het terrein van 's Heeren Loo (het vroegere De Hartenberg, ooit stageplek van d'n illustere Denis de V. uit N.). Toen we bij de inschrijving arriveerden werd ik direct aangesproken door een opgewonden Dick (CNR-boss en fanatiek Ciko'66 lid), hij toonde me het aanplakbiljet, in fraai Oranje-Zwart. Nietsvermoedend was ik er langsgelopen, maar opeens bleek het er te wemelen van deze pamfletten. Nooit eerder was Denis, running mate en concullega in het GLP (hij staat nog steeds voor me :'-( ) zo vroeg bij een hardloopwedstrijd gearriveerd. Met een demonische lach benaderde hij ons, het plezier was duidelijk zichtbaar en eerlijk is eerlijk: ik vond+vind het een superbak!!

Ik was redelijk van m'n aprèspotje, ondanks dat kon ik met Riny en Denis gaan inlopen. Ondanks deze verstoring van m'n concentratie liep ik al snel lekker soepel ;-) Ruim voor tijd terug naar de kleedkamer en m'n wedstrijdschoentjes aangetrokken en me bij de vele Ciko-leden gemeld en naar het strartvak vertrokken. De start was smalletjes, dat wist ik nog van vorig jaar, dus vlot wegkomen was de opdracht. Hieronder een foto die onze mooie startpositie toont. Let ook op de grote man in het midden; in gedachten lijkt ook hij op de eerste rij te (willen) staan ;-).

Ik kwam goed weg bij de start, de eerste paar honderd meter loop ik altijd erg soepeltjes, dan zak ik iets in om m'n goede tempo te vinden. Vervolgens komen de mindere starters, die zich soms ook wel wat overschatten, langszij. om na een paar km weer aardig in te zakken. Al met al liep ik vanaf de start vrij lekker, het onverharde lag er ook niet beroerd bij, geen grote plassen (die schijnen ze te hebben weggewalst), maar ook niet te mul. Ik kwam de eerste km door in 3:44, prima voor een grotendeels onverharde km. De 2e ging ook lekker (tijd vergeten) en bij 3 km kwam ik door in een mooie 11:05. Het zwaarste deel moest nog komen, maar ik voelde me op dat moment nog redelijk fris.

Roger en Erik Fransen en daarvoor Dick had ik goed in beeld. Op een gegeven moment kon Dick tempo houden maar kon ik de afstand tot Roger en Erik wat inlopen. In de laatste kilometer kwam ik in hun buurt en op een gegeven moment dacht ik netjes achter hun te gaan finishen. Ik zat wel stuk, maar zij leken er toch wat slechter aan toe... Ik besloot toch nog te versnellen en dat lukte wonderwel. Ik heb zowel Erik als Roger nog, tussen het hijgen door, aangemoedigd (ben ik niet veel te aardig vraag ik me wel eens af!?) en heb vervolgens niet meer omgekeken. Aardig gesloopt, maar wel zeer tevreden kwam ik over de streep in 19:00. M'n droomdoel op dit parcours! Super!

Daarnaast was ik natuurlijk blij dat ik Roger+Erik, die ik net iets sneller inschat dan ik momenteel, nipt voor kon blijven. Vervolgens lekker nagebabbeld met de verschillende lopers en de 10,5km lopers die een tijdje daarna zouden starten. Goede wedstrijd, leuke sfeer vooraf en achteraf, lekker weer, gezellige mensen, ik heb me prima vermaakt!

Inmiddels staat het bijgewerkte klassement van het Looppaspoort online en eigenlijk gaat het nog niet zo slecht... Dat ik in Groesbeek niet heb meegelopen kan me nog wel eens duur komen te staan (maar ik vind het sowieso van de zotte dat de Ginkelse Loop net zo zwaar telt als Aalten en dat de basistijd voor Montferland (15km) 52:00 is... wie bedenkt zoiets???). Al met al vind ik het toch erg spannend om mee te doen met een klassement, het motiveert me best wel en ik probeer zoveel mogelijk de wedstrijdjes te gaan lopen die op het programma staan...

Ik ben dus de eerste wedstrijd (Aalten) als 3e geeindigd, de Groot Ginkelse zelfs 1e!! Als de nummer 10 en 11 (flink sneller dan ik ben) nog een paar wedstrijdjes missen kan de strijd tussen mij en Erik Fransen nog best eens spannend worden. Nu dus zomerstop, de volgende GLP-loop is pas op 2 september.

Ik hou zelf geen zomerstop overigens, de volgende loop is waarschijnlijk al weer aanstaande zaterdag: De Midzomerrun in Westervoort. Ga ik daar, samen met Roger, een poging wagen om 37:59 te lopen? Time will tell...

Groet! D Weer: lekker, ietsie benauwd

Berichten en likes

 Verstuur aanmoediging

Tussentijden

Onderstaande grafiek toont het verloop van je hartslag en snelheid gedurende de wedstrijd.

Grafiek van de hartslag gedurende de wedstrijd

Looptijden.nl op Facebook