Hardloop blog van Rowena Vittali

Na een jaar...

Gepost door Rowena Vittali op dinsdag 22 maart 2011 09:07

Vorig jaar rond deze tijd in een lollige bui geroepen dat het er maar eens van moest komen, 2010 zou het jaar worden dat ik de Damloop zou lopen! Vol spanning achter de pc om een startbewijs te bemachtigen, het lukte, en daarmee begon mijn hardloopcarriere.

Het werd een jaar vol pieken en dalen. Veel blessures omdat mijn lichaam gewoon niets meer gewend was, mijn aanhechtingen dachten vaak genoeg : Doe het zelf maar, wij hebben er geen kracht meer voor. Maar het gevoel om die 10 EM binnen de tijd uit te lopen voelde zo goed, dat we ook de Zevenheuvelenloop maar gelopen hebben, heerlijk!

Qua snelheid stelde (en stelt) het allemaal niet zo heel veel voor. Gemiddeld zo'n 9,1 km/u tijdens een wat langere duurloop. Maar hoe krik je je snelheid op? Intervallen riep hardlopend Nederland me toe! Intervallen, mijn god wat is dat zwaar, en wat heb ik er een bloedhekel aan! Het werkt wel, mijn snelheid is iets opgeschroefd, loop nu een langere duurloop op zo'n 10 km/u, nog niet om van de daken te schreeuwen, maar het is hard genoeg voor mij, geen ambities om harder te lopen!. (of wel ambities, maar geen talent).

Inmiddels een jaar verder... Mijn pakje Kent per dag heb ik aan de wilgen gehangen, roken en sporten het voelde zo tegenstrijdig! Weer staat de inschrijving van de Damloop voor de deur. En natuurlijk doen we ook dit jaar weer mee. Het eerste jaar is rond, voor de één ben ik een beginner, de ander vindt me juist al heel ver... Zelf ben ik vooral heel blij dat ik wat aan sport doe!Bekijk de hardloop prestaties van Rowena Vittali

Looptijden.nl op Facebook