Hardloop blog van Hans S.

En door !!!

Gepost door Hans S. op zaterdag 30 mei 2015 15:22

Nu 4x bij deze fysio geweest en vanaf het begin geen last van de knie meer gehad. In het begin nog wel wat last van de zijkant van de kuit, maar dat is nu ook weg. Nog één keer en dan is het zeer waarschijnlijk over met de pijnbank daar. Maar het lopen gaat weer lekker. Nu rustig weer gaan opbouwen. De halve van Amsterdam dit jaar nog even niet, dan maar volgend jaar weer knallen op de halve, Berlijn misschien??
Om de nieuwe start te vieren maar een paar nieuwe schoenen aangeschaft bij All4running in Amsterdam. Omdat ik nu op de GTS13 loop en zij de GTS14 in de uitverkoop hebben/hadden, maar even langs gegaan. De GTS14 hadden ze niet liggen maar konden deze wel laten komen. Nog geen 24 uur later een belletje dat de schoenen er waren. Topservice, niet alleen qua bestellen maar ook wat informatie betreft. Ze hebben een loopbaan met sensoren waar van alles is vanaf te lezen wat je voeten/schoenen betreft. Dus de GTS14 was weer een prima keus. De eerste km's zijn al gemaakt.

Foto's bij deze blogpost

GTS13.jpg GTS14.jpg

En wéér opnieuw beginnen. Maar zonder pijn. (2 reacties)

Gepost door Hans S. op zondag 26 april 2015 20:52

En ben je een tijd uit de running, leuke woordspeling in dit geval, door een knakje in de knie. Zo loop je anderhalf jaar bij een orthopeed die bij je laatste bezoek doodleuk zegt, "Ik weet niet wat het is"... Oké, bedankt. En nu? "Probeer maar weer heel rustig wat en als je last krijgt neem je maar weer diclofenac. Nou, niet dus. Wil weten wat er is met die knie.
2nd opinion aangevraagd bij Bergman Clinics. Eerste bezoek en meteen een spuit in de knie met een soort van pijnstiller. Heerlijk zo'n knie die je niet voelt. 2de bezoek weer een spuit en nu ook medicatie erbij. Weer het fijne gevoel. En fysio bij hun.
En dat heb ik geweten. Na een intakegesprek tijd voor actie.
"Ga maar op je buik liggen". Na te kijken hoe ver het e.e.a. kon buigen was het tijd voor actie. Ik kwam voor m'n knie en dan verwacht je niet dat men aan het vel op je rug begint te trekken. Ja, aan m'n vel te trekken. En op een manier die niet prettig is, zeg maar gerust pijnlijk. Daarna nog even op wat triggerpoints drukken en klaar voor vandaag.
Sta naast de behandeltafel en m'n hele been voelt anders. Voelt los. Een gevoel dat ruim anderhalf jaar weg was. Ohja, kreeg ook meteen wat hoofdpijn. Hoort erbij zei de fysio met een lach op zijn gezicht. En een aantal dagen met een rode rug. Zelfs een paar kleine blauwe plekken
Bij het volgende bezoek het zelfde ritueel ondergaan waarbij het drukken op de triggerpoints nog wat steviger werd gedaan. Tevens werd er ook nog even een elleboog op mijn linker bilspier gezet... Ben geen klein kind, maar dit deed echt pijn.
Maar, dit alles helpt. Blijkt dat de heleboel vast zit waardoor de knie niet goed functioneert. Uit de rug komen de zenuwen die naar de benen lopen en die plek wordt nu aangepakt. Heb nu weer een aantal keer gelopen zonder last, alleen last conditie tekort.
Wordt vervolgd

Hé hé, we mogen weer.

Gepost door Hans S. op dinsdag 12 augustus 2014 01:29

Eindelijk, we mogen weer beginnen van de orthopeed, als een beginner. Alleen jammer dat hij geen oorzaak kan vinden. Dus nu weer heeel rustig gaan opbouwen. Geen Damloop, geen 1/2 marathon van A'dam en geen 7-Heuvelenloop dus dit jaar. Balen met de hoofdletter B. Dus morgenochtend gaan weer heel rustig een loopje van 3 km doen. En gaan we weer opbouwen naar 21 km. De "geplande" eerste marathon schuiven voorlopig maar 2 jaar op. Dan maar in Rotterdam 2016 knallen.
Maar eerst gaan we weer voorzichtig opbouwen en we gaan zeker niet bowlen Wink smiley

Edit, toch weer problemen met de knie. 2nd opinion aangevraagd bij Bergman Clinics. Eens kijken wat die constateren.

Niet weer hé...

Gepost door Hans S. op zaterdag 26 april 2014 10:05

2013 was een hardloopjaar om snel te vergeten. Tijdens een langeduurloop in 2012 voor de halve marathon van Amsterdam een noodstop moeten maken vanwege iemand die ineens zo nodig voor mij langs moest oversteken. Knakje in de knie, verder eigenlijk geen last. Wel de fysio laten kijken en heeft de boel getaped voor een aantal dagen Gewoon de halve gelopen met een vette PR. Echter na een aantal weken steeds meer last wat uiteindelijk resulteerde dat lopen helemaal niet meer lukte. Bezoek aan de orthopeed leerde dat er wel iets was, dus röntgenfoto's laten maken waar verder niets op te zien was. Vervolg, een MRI scan. Daar kwam uit dat het kraakbeen was geïrriteerd (net als ik ondertussen). Diclofenac gekregen en verdomd, het hielp.
Héél langzaam weer begonnen als een beginner. En dat was héél moeilijk, zeker als je weet dat je halve marathons heb uitgelopen. En als moeders van school, die net zijn begonnen, jou voorbij lopen omdat het nog niet echt lekker gaat, dan weet je dat je nog een lange weg te gaan hebt. Daarnaast de racefiets ook weer uit het stof gehaald om de conditie wat op peil te houden.
En dan 2014... Een afscheidsfeestje van je werk. Gezellig met z'n allen bowlen en eten. En toen gleed dat dat zelfde linkerbeen weg, knak in de knie en auw... Pijn rondom de knie, weer pijn in m'n linkerknie. Juist nu het lopen weer leuk begon te worden. Volgens de fysio niets in-of afgescheurd. Wel hebben de hamstrings e.d. een zeer behoorlijke optater gehad (volgens de fysio moest ik het zien als je enkel zwikken, pijnlijk). Oefeningen gekregen, alleen het lijkt het alsof ik steeds meer last van de knie zelf krijg. Hoe ik ook zit, hij wordt steeds pijnlijker. Waarschijnlijk komt er weer een bezoekje aan de orthopeed aan.

Sommige mensen zeggen dat ik gewoon lekker moet stoppen met hardlopen... Die doen zelf helemaal niets. Maar lijf (ondertussen alweer zo'n 100 kg, maar met een schildklier die niet echt werkt) en geest willen lopen. Die willen gefolterd worden en roepen "ik kan en wil dit niet meer". Maar als je thuis en gedouched bent denken, pfff ben naar de klote, maar het was zooooo lekker. IK wil gewoon lekker lopen, genieten van het Twiske, de pijn van het niet verder willen en dan toch denken, wanneer mag ik weer.
Dat wil ik...

Wordt ongetwijfeld vervolgd!!

Foto's bij deze blogpost

WP_000573.jpg


Bekijk de hardloop prestaties van Hans S.

Looptijden.nl op Facebook