Hardloop blog van Hilbrand Bodewits

Lekker gelopen, maar...

Gepost door Hilbrand Bodewits op vrijdag 30 mei 2014 11:00

Gisteren heb ik 10km gelopen tijdens de Nacht van Groningen. Vanaf februari train ik wekelijks circa 3x en het trainen gaat steeds best lekker alleen de snelheid viel me steeds wat tegen. Met moeite haalde ik een gemiddelde van 10km/u. Nou was die snelheid geen doel op zich maar het begon me langzamerhand op te vallen dat die snelheid niet overeenkwam met het gevoel dat ik er over had.
Intussen heb ik de Cascaderun in Hoogeveen gelopen en de Rietplasloop in Emmen. De tijden waren daar gelukkig sneller dan dat ik op basis van de trainingen kon verwachten.
Bij het lopen in het bos - wat ik graag doe - was me al meerdere keren opgevallen dat de gemeten afstand met de looptijden-app niet overeenkwam met wat ik eerder geregistreerd had met een foodpod. Ik dacht dat dit mogelijk te maken had met een slecht bereik in sommige delen van het bos.
Maar nu liep ik gisteren dus de 10km in Groningen en ook daar bleek de afstandmeting verre van accuraat. Ik ga er van uit dat de organisatoren de afstand goed hebben nagemeten; de app geeft echter aan dat ik geen 10km gelopen heb maar 8,9km! Als ik op het kaartje kijk is ook te zien dat de beide rondjes van 5km niet goed zijn geregistreerd.
Is er een mogelijkheid om de afstandmeting beter te krijgen?Bekijk de hardloop prestaties van Hilbrand Bodewits

Looptijden.nl op Facebook