Hardloop blog van Jan Hendrikse

NK veldloop gemeenteambtenaren

Gepost door Jan Hendrikse op donderdag 12 april 2018 06:40

We hebben met de gemeente Amsterdam wederom de eerste plaats in het Gemeenteklassement. Met dank aan de kanjers die in de top 3 zijn geëindigd. Helaas ben ik zelf niet in vorm nog door allerlei blessuretjes.
De sfeer bij dit evenement is altijd fantastisch.
Het parcours bevond zich op de Bavelse Berg een voormalige vuilstort. Door de overvloedige regenval was het een behoorlijk zwaar parcours geworden waardoor je soms tot aan je enkels in de modder liep.
Aangezien ondergetekende de 12 km liep moest het parcours 2 x worden afgelegd.
De strijd vooraan ging zoals meestal op dit evenement tussen Martijn de Kok en Ralph Apeldoorn, twee erkende zandhazen.
Deze keer zegevierde Martijn met 26 seconden voorsprong op Ralph.
Aangezien ik al een tijdje niet meer in vorm ben maar nog wel veel train zag ik het van grote afstand aan.
De categorie 50+ is inmiddels niet meer dus hoop ik op mijn 55ste weer mee te kunnen doen voor de prijzen.
Al met al wel een leuke dag gehad met veel merchandise, oude bekenden en nieuwe gezichten.

Foto's bij deze blogpost

ambtenarenloop.jpg

Tata Steel Runnersworld Cross

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 30 november 2015 22:08

De weersverwachting voor zondag 29 november 2015 beloofde niet veel goeds. Windkracht 9 uit het zuidwesten met kans op zeer zware windstoten.Alle reden voor mij om mee te doen met de Tata steel runnersworld cross in wijk aan zee. Hoewel de vorm al een tijdje ver te zoeken is wil ik hier toch altijd graag lopen vanwege de omgeving en de omstandigheden. Het strand ken ik nog van mijn jeugd. Tot mijn 30ste levensjaar heb ik in Heemskerk gewoond en was ik lid van DEM atletiek.
Rond mijn 40 ste ben ik ooit eens 7e overall geweest maar das war einmal. De dag ervoor had ik nog interval getraind rond de Sloterplas, benieuwd hoe dat zou uitpakken.
Het parcours is zodanig aangelegd dat het eerste stuk bestaat uit strand op en strand af met tegenwind. Het laatste stuk vanaf de pier tot aan Heliomare is knallen met de storm in de rug meestal.
Dat knallen viel echter tegen vandaag.
Het eerste stuk tegen de wind was echt het zwarte brood eten voor mij. De verzuring sloeg al snel toe en ik kon met moeite bij wat bekende lopers aanpikken. Halverwege het strand is een steile strandopgang waar ik zelfs even moest wandelen. de weg naar de pier die uit asfalt bestaat heb ik gebruikt om enigszins te herstellen. Eenmaal terug het strand op was er een gedeelte afgesloten omdat er tegelijkertijd een ATB race werd gehouden. In het begin kon ik aardig versnellen en wat deelnemers inhalen maar gaandeweg zakte ik toch weer in en werd ik door dezelfden weer ingehaald. In mijn slechtste tijd ooit volgens mij finishte ik in 46.54.
Maar snel vergeten deze en wat snelheid op de weg gaan opdoen.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.400 m
Tijd
00:46:54
Snelheid
13,30 km/u
Calorieën
721 kcal

De Groene van Amsterdam

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 11 mei 2015 06:58

Foto's van de Groene van Amsterdam

Foto's bij deze blogpost

Groene van amsterdam.jpg Groene2.jpg

NK veldloop voor ambtenaren

Gepost door Jan Hendrikse op vrijdag 27 maart 2015 12:42

Na een periode zonder wedstrijden te hebben gelopen vanwege wat kwetsuren was de tijd rijp om mijn vorm te testen tijdens het NK voor gemeente ambtenaren. Dit jaar was het gebied rond De Haarrijnse Plas het strijdtoneel. De organisatie had een mooi parcours uitgezet. De weersomstandigheden waren erg regenachtig waardoor het parcours erg modderig was op bepaalde plekken. Prima wat mij betreft.
De gemeente amsterdam was zo slim geweest om dit jaar één team af te vaardigen waardoor we meer kans zouden maken op de wisselbeker voor snelste gemeente. In een grijs verleden,20 jaar terug heb ik hem een keer gewonnen dus werd het wel weer eens tijd.
We hadden wat nieuw bloed bij de gemeente in de persoon van Erik Negerman. Iedere serieuze hardloper moet zijn naam eigenlijk kennen aangezien hij een zeer verdienstelijke staat van dienst heeft.
Hij won dan ook met overmacht de 12 km. Met Matthijs Künzel als winnaar op de 10 km lagen we op koers.De 10 km ging over het landgoed van Kasteel Haarzuilen en had wat verharde stukken waar het tempo weer een beetje omhoog kon. Tijdens mijn race begon ik prima en voelde me sterk . De laatste weken gingen de trainingen ook al wat beter, het enige was dat ik eigenlijk nog iets lichter zou moeten zijn voor nog meer snelheid.
Op de laatste 2 km lagen nog wat zandheuvels met wat steile afdalingen en klimmetjes langs het strand.
De winst zat er helaas niet in maar met een 2e plek was ik ook tevreden gezien mijn gebrek aan wedstrijdritme.
De dames presteerden ook prima met 2 1e plaatsen en een 2e plaats. Johan Smit uit Volendam werd in een sterk veld keurig derde en haalde ook een punt binnen.
Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de winst in het gemeente klassement.
Na een lange dag was de sfeer in de bus terug prima en keken we terug op een geslaagde dag.
Binnenkort weer wat reguliere wedstrijden zoals de Nescioloop.

Groeten Jan Hendrikse

Foto's bij deze blogpost

IMG-20150326-WA0000.jpg IMAG1675.jpg nkveldlooop.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:39:50
Snelheid
15,06 km/u
Calorieën
693 kcal

Av Holland Cross

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 3 november 2014 11:43

Het Tata Steel Runnersworld cross circuit is weer begonnen.
De eerste wedstrijd wordt gehouden bij Wheelerplanet in Spaarndam vlakbij het Noordzeekanaal.
Het parcours is redelijk zwaar met korte bochten en wat wasbordachtige heuveltjes.
De eerste ronde ging het nog redelijk maar gedurende de 2e en 3e ronde voelde ik de vermoeidheid in mijn benen.
Met een 6e plaats in mijn categorie was ik niet echt tevreden.
Binnenkort ga ik echter op vakantie en dan zijn hopelijk de batterijtjes weer wat opgeladen. Mijn hamstrings voelde ik gelukkig amper wat dat betreft gaat het de goede kant op.

hamstring perikelen

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 2 juni 2014 19:38

In Monnickendam wordt ieder jaar de Waterland Halve Marathon georganiseerd. Langs de dijken en oevers van de Gouwzee is een parcours wat je met de Halve Marathon tot aan de vuurtoren van Marken gaat en weer terug. Vanwege wat hamstringklachten besloot ik om de 10 kilometer te gaan doen vandaag. Wel jammer omdat ik in het verleden al eens 2e werd op de halve.
Op het Sportpark was het redelijk druk met weer veel lopers uit Volendam waaronder mijn collega Johan Smit die in een bloedvorm steekt gezien zijn PR's op de 800 m en de 10 km de afgelopen week. Hij koos voor de 5 km wat ik verstandig vond ivm zijn baan wedstrijden.
Na een goede warming up stond ik vooraan samen met de latere nummers 1 en 2 die ook bekende lopers waren namelijk Roland Saalmink en Robert Tjoa die een triathlon achtergrond heeft.
Na het startschot gingen we als trio ervandoor en dat bleef tot ongeveer 4 km zo. Het weer was prima het was een graad of 16 en weinig wind.
Na 4km voelde ik toch mijn hamstring weer enigszins en ook mijn hartslag was wat onrustig. Door in eigen tempo besloot ik toch maar.
Het keerpunt werd genomen in 18.30 en ik had al in de gaten dat het een moeilijk stuk terug zou worden. Tot overmaatvan ramp werd ik ook nog ingehaald door een jonge deelnemer. Confused smiley
In de laatste kilometer waren ook nog een trap en wat hekken in het parcours wat ook een negatieve invloed had op mijn snelheid. Na 38. minuten en 55 seconde was daar de finish op de grasbaan. Ik perste er nog wel een sprintje uit voor de toeschouwers en nam weer een medaille in ontvangst.
Er stond op het terrein een tent waar je je kon laten masseren en ik besloot om even mijn hamstring onder handen te nemen. De masseur deed zijn werk en dat voelde ik enorm. Volgens hem stonden ze veel te strak en zou ik ermee naar de fysiotherapeut moeten. Er was ook littekenweefsel dacht hij. Dat idee had ik zelf ook al helaas. Na de laatste wedstrijd eind juni zal ik er even zeer kritisch naar laten kijken want dit schiet absoluut niet op zo.
Als het ooit goed komt scheelt me dat zo 2 minuten weet ik zeker. De dag erna heb ik een uur uitgelopen met veel stukken grasveld om de boel te ontzien.
Volgende wedstrijd is de Vechtloop in Weesp waarschijnlijk.

Foto's bij deze blogpost

water1.jpg water3.jpg water2.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:38:55
Snelheid
15,42 km/u
Calorieën
693 kcal

De Groene van Amsterdam

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 12 mei 2014 13:02

De Groene van Amsterdam is een loop die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd door initiatiefnemers Klaas Boomsma en Abdelkader Benali. Omdat ze zelf met het hardloopvirus besmet zijn moest het haast wel een succes worden. Hoewel de organisatie puik was en er een mooi parcours was uitgezet voor zowel de Marathon als de 10 km hadden de weergoden een slechte dag in petto. Gedurende de nacht en vroege ochtend regende het gestaag en was het een doornatte bende zowel in het park als op de omliggende wegen en paden.
De wind was ook flink aanwezig met een windkracht 5 a 6. :'(
Om 9 uur was ik al even ter plaatse geweest om voor in te schrijven aangezien ik in de nabijheid van het parcours woonachtig ben. Daar sprak ik nog even met Abdelkader met wie ik in het verleden regelmatig de degens heb moeten kruizen toen we nog beiden in vorm waren.
Een goede warming up was wat moeilijk in dit weer aangezien ik niet al drijfnat van start wilde gaan. Dus na 10 minuutjes dribbelen en wat versnellinkjes ging in in het startvak staan achter Martin Breedijk die de laatste tijd wel weer aardig snel was. sneller dan ik in ieder geval.
Een minpuntje was alleen dat er geen kilometerbordjes aanwezig waren zodoende had ik geen idee hoe de tussentijden waren.
Na een ronde om de Sloterplas, mijn trainingsrondje, diende er nog een parcours door het Sloterpark gelopen te worden met een "beklimming" van het viaduct over de Allendelaan.
Na 38.35 minuten was ik binnen en bleek ik nog 3e in mijn categorie te zijn geëindigd achter Martin Breedijk en Martin Hoogervorst.
Drijfnat maar toch redelijk tevreden keerde ik huiswaarts om daar van de douche te gaan genieten.
Hopelijk volgend jaar weer onder betere omstandigheden.
Volgende wedstrijd waarschijnlijk de Waterland Halve Marathon in Monnickendam.

Groeten Jan

KIVO 10 Engelse Mijl

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 14 april 2014 19:24

De KIVO loop in Edam is een vast punt in mijn loopagenda. De accomodatie is goed. De atletiekbaan vernieuwd en de deelnemers komen bijna allemaal uit Volendam. Kortom reuze gezellig om daar te lopen en goed georganiseerd.
Het parcours is evenwijdig aan het Ijsselmeer richting het noorden, Na 8km ongeveer bij Warder een keerpunt en dan de zelfde weg terug. De start was op de atletiekbaan waar 700 m op werd afgelegd. Het deenemersveld was wat klein aangezien ook de marathon van Rotterdam op deze dag werd gehouden en nog wat andere regionale loopjes.
Na een kilometer scheidden zich 2 koplopers af de latere winnaar Thijs Mossel en Ton Koning. Als oudere jongere liet ik de jongkies wijselijk gaan en besloot om met een groep van 4 tegen de wind in het te gaan doen. De wind blies fors langs de boorden van het IJsselmeer en we liepen in waaiervorm. Aangezien ik mij niet wilde laten kennen deed ik ook aardig wat kopwerk. Op dat moment liep ik ook vrij makkelijk.
Bij de drinkpost pakte ik een bekertje en daar liet ik een gaatje vallen. Het is nooit mijn sterke punt geweest drinken tijdens de wedstrijd. Helaas moest ik de 3 laten gaan. Halverwege kwam ik door rond de 32 minuten. Aangezien we terug wind mee zouden hebben dacht ik nog wel redelijk door te komen.
Ik had een bepaalde zin in mijn hoofd die ik herhaalde om het tempo hoog te houden. Mijn positie in het veld was 7 overall maar in mijn categorie lag ik nog steeds 1e.
De laatste 2 km kreeg ik weer last van mijn hamstring en kwamen er nog 2 deelnemers uit het achterveld die me inhaalden. Vlak voor de finish zag ik in mijn ooghoek Arjen Akkermans aankomen. Met een ultieme sprint bleef ik hem nipt voor.
Bij de finish kregen de snelste deelnemers een grote bus met Whey poeder van het nieuwe merk Hype. Een lokale sportzaak wilde dit nieuwe merk promoten.
Ben benieuwd of het werkt heb het in ieder geval nodig gezien mijn tijd.
De prijsuitreiking was vrij vlot zodat er op tijd huiswaarts gegaan kon worden.
Door werkzaamheden op de ring oost duurde dit nog knap lang aangezien alles door de Coentunnel moest.
Volgende loop moet weer sneller.Snailsmiley

Groet Jan Hendrikse

Statistieken van deze tijd

Afstand
16.093 m
Tijd
01:05:10
Snelheid
14,82 km/u
Calorieën
1115 kcal

NK veldloop voor gemeente ambtenaren

Gepost door Jan Hendrikse op donderdag 3 april 2014 11:25

Woensdag 2 april stond in het teken van het NK veldloop voor gemeente ambtenaren.
Op deze dag stromen vanuit het hele land alle enigszins met sportieve genen gezegende ambtenaren richting Helmond. Daar in het Stiphoutse Bos had de organisatie een pittig parcours aangelegd. Het bestond uit bospaden met wat rulle stroken en wat kleine niveau verschillen met wat uitstekende boomwortels die je moest ontwijken.
De zondag ervoor had ik mij getest in Badhoevedorp op een 10 km die in 37.12 minuten ging. Aangezien ik inmiddels in de categorie 45+ rondwaar moest dit mijns insziens genoeg zijn om bij de eerste 3 te kunnen eindigen.
De 12 km, het langste nummer waar ik op zou starten bestond uit 2 rondes van 6 km.
De organisatie had een gedeelte van de loop dwars door een feesttent gemaakt wat voor het aanwezige publiek wel leuk was om te zien.
Vanuit amsterdam was er een touringcar geregeld die ons tot pal voor de accomodatie bracht. Tijdens de rit kon ik lekker eten, drinken en de oogjes af en toe dicht want het was al vroeg dag.
De start van het "koningsnummer" was om 10.30 uur. We kwamen ruim op tijd aan en zodoende kon ik met Gosse Beerda, een triatleet en ook razendsnel, het parcours een beetje verkennen.Er zaten zoals gezegd wat stukken met mul zand in maar niet te veel hellingen gelukkig.
Bij de start stond ik redelijk vooraan zodat ik niet teveel onnodige energie hoefde te verspillen met het inhalen.
Er waren toch weer deelnemers die op de eerste rij gingen staan en bij de start alleen maar in de weg liepen en wegzakten. Die lui begrijp ik nooit. Ga lekker in het midden staan en loop geen anderen in de weg.
Daar klonk het startschot. De eerste paar km probeerde ik Gosse bij te benen maar omdat ik puur op plaats liep liet ik hem maar een beetje uitlopen. De hele race ging vrij makkelijk hoewel mijn hartslag wel hoog was. De warmte was daar debet aan denk ik.
De laatste 2 km haalde ik nog wat deelnemers in en toen wist ik dat ik zeker wel bij de eerste 3 zou zitten.
Bij de finish moest er nog even gesprint worden omdat een jonkie me dreigde in te halen wat natuurlijk niet lukte.
Bij de finish hoorde ik dat ik als 2e in mijn categorie was geëindigd. Gezien de omstandigheden was ik tevreden maar ik baalde uiteraard ook wel een beetje omdat ik altijd wil winnen.
Na een warme douche naar de feesttent gegaan vanwege de prijsuitreiking.
Hier bleek dat we het met ons team van Amsterdam Zuid heel goed hadden gedaan. Zowel bij de senioren een 2e plaats, Matthijs Künzel, bij de mannen 40-45 werd Gosse Beerda 2e. En ondergetekende 2e bij de 45+. Na een middag relaxen in de zon werd om 1600 de terugreis naar amsterdam gemaakt. Het was een leuke dag met een goed resultaat. Volgend jaar weer acte de présence in Utrecht. Hopelijk daar een eerste plaats een keer. We gaan er vast en zeker, voor de belgische lezers zeker en vast naartoe als alles heel blijft.
Volgende wedstrijd zal de Groene Marathon of de Ronde Hoeploop zijn.
Groeten Jan

Statistieken van deze tijd

Afstand
12.000 m
Tijd
00:46:23
Snelheid
15,52 km/u
Calorieën
831 kcal

Phanos Boscross

Gepost door Jan Hendrikse op dinsdag 7 januari 2014 19:02

Deze cross kan bestempeld worden als zwaar. De vele regen had het parcours zeer nat en glad gemaakt. Meestal betekent dat voor mij als relatief zware loper een moeilijke dag en dat werd het ook. Bij de voorinschrijving stond al een enorme rij waardoor er al een flink oponthoud plaatsvond. Gelukkig kon ik een praatje maken met de latere winnaar en expert op de cross Zachary Freudenburg zodat de tijd wat sneller ging.
Mijn tijd was niet al te best maar er is geen man overboord. Even een paar kilo's eraf (kerstcalorieën) en verhuizen.
Vanaf februari gaat de boog weer op spanning.

Statistieken van deze tijd

Afstand
8.000 m
Tijd
00:34:04
Snelheid
14,09 km/u
Calorieën
554 kcal

Assumburgloop

Gepost door Jan Hendrikse op dinsdag 10 september 2013 13:07

Assumburgloop.

Overgenomen van de site van de organiserende vereniging.

Zeventig lopers stonden aan de start bij de Assumburgloop over 2,5 en 10 km. Al vrij snel na de start namen twee lopers de kop; Edwin Aardenburg en Jan Hendrikse. De eerste drie kilometer kon Jan het tempo van Edwin aardig volgen. Daarna bouwde Edwin langzaam zijn voorsprong op. Hij finishte in een tijd van 36.26. Het parkoersrecord van 35.00, dat ook op zijn naam staat, zat er vandaag niet in. Bij de dames ging de overwinning naar Marja de Wild, in een tijd van 47.23. De 2,5 km werd bij de jongens een overwinning voor Thom Vessies in 9.02 en bij de meisjes won Maaike van het Klooster in 11.45. Onderstaand de volledige uitslag.

Heren 10 km

1e Edwin Aardenburg 36.26

2e Jan Hendrikse 38.01

3e Harry Verduin 40.10

Foto's bij deze blogpost

DSC_3498.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:38:02
Snelheid
15,78 km/u
Calorieën
693 kcal

Vechtloop (4 reacties)

Gepost door Jan Hendrikse op zondag 30 juni 2013 18:46

De Vechtloop is vaste prik voor mij geworden. Elke keer dat ik meeded ben ik in de prijzen geëindige en vaak als nummer één. Vooral de 15 km is mijn beste afstand daar. Dit jaar word ik wat gekweld door een onwillige hamstring die sinds de marathon van Amsterdam opspeelt.
Vandaag was het weer prima. Het werd zelfs vrij warm toen de zon eenmaal doorbrak.
De 15 km was niet heel sterk bezet. John van Dijk van AKU Aalsmeer was de te kloppen man normaliter. Tevens parcoursrecordhouder. Het parcours was drastisch op de schop genomen en liep nu meer langs de Vecht. Er zat wel weer een stukje onverhard in helaas.
Tijdens de loop heb ik nog een stuk met Mo Zemouri gelopen die de 10 km liep. Mijn hamstring voelde ik al een beetje ondanks het feit dat ik mijn trainingsschoenen aan had getrokken.Bij het keerpunt na een km of 12 zag ik ineens dat ik 2e lag en de nr 1 was niet John van Dijk.Achteraf hoorde ik van John dat hij en nog een loper verkeerd waren gelopen. De organisatie bood bij de prijsuitreiking uitgebreid zijn excuses aan maar het blijft een smetje op de verder prima organisatie.
Mijn tijd was niet echt om over naar huis te schrijven maar met mijn 2e plaats was ik desondanks tevreden.

Statistieken van deze tijd

Afstand
15.000 m
Tijd
01:00:46
Snelheid
14,81 km/u
Calorieën
1039 kcal

KIVO loop

Gepost door Jan Hendrikse op vrijdag 3 mei 2013 15:01

De KIVO loop in Edam is een jaarlijks terugkerende loop van 10 of 16 km.
Het parcours slingert langs de IJsselmeerdijk noordwaarts richting Warder waar een keerpunt is en hetzelfde stuk terug gelopen dient te worden.Tounge smiley
Er staat bijna altijd wind langs het
IJsselmeer zo ook vandaag hoewel het meeviel en je terug wind tegen had. Ben ik geen liefhebber van trouwens.
Hoewel ik wat weinig slaap had gehad ging het eerste stuk nog redelijk.
Het tweede stuk liep ik vol en wilde de benen niet helemaal meer. Gelukkig kon ik mijn derde plaats bij de 40+ ers volhouden en werd ik 5e overall.
Robert Schrauwen uit Zaandam werd eerste, hij liep sterk vandaag. Local hero Ton Koning werd 2e. Johan Neve uit Haarlem 3e en Volendammer Piet Mossel 4e. Tijdens de Nescioloop eindigde ik nog voor Piet maar op zijn thuisbasis was hij duidelijk beter.
Volgende loop is de Ronde Hoeploop in Ouderkerk aan de Amstel.

Foto's bij deze blogpost

DSC00017.JPG DSC00061.JPG

Statistieken van deze tijd

Afstand
16.093 m
Tijd
01:04:38
Snelheid
14,94 km/u
Calorieën
1115 kcal

Spiegelplasloop Nederhorst den Berg

Gepost door Jan Hendrikse op dinsdag 2 april 2013 08:32

Deze wedstrijd liep ik voor het eerst. Door de snijdend oostenwind kracht 7 en met een temperatuur maar net boven het vriespunt was het geen walk in the park deze keer.
John van Dijk uit Amstelhoek was de favoriet en hij won dan ook. Jos Broekhuis werd 2e en en zelf legde ik beslag op de 3e plaats.
Redelijk tevreden keerde ik huiswaarts.
De snellere tijden komen wel weer als het kwik stijgt.

Foto's bij deze blogpost

spiegelplas1.jpg DSC01016.JPG

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:38:02
Snelheid
15,78 km/u
Calorieën
693 kcal

Diemercross

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 11 februari 2013 12:57

Deze cross was een zware. Het had de nacht ervoor enorm gesneeuwd en op het tijdstip van lopen, 12.30 uur dooide het.
Hierdoor liepen we in een mix van smeltende sneeuw en modder waardoor sommige plekken in het parcours complete modderbaden waren waarbij je tot aan je enkels in de modder liep en weinig houvast had. Gelukkig had ik de trailversie van de Saucony kinvara aangetrokken waardoor ik redelijk mee kon komen. Een derde plek was deze keer het hoogst haalbare.

Statistieken van deze tijd

Afstand
9.000 m
Tijd
00:38:48
Snelheid
13,92 km/u
Calorieën
624 kcal

Rondehoeploop

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 14 mei 2012 11:19

Deze keer heb ik Mark Koks begeleid. Hij liep zijn eerste wedstrijd sinds 15 jaar en na wat trainingen samen was hij klaar voor een echte wedstrijd. Hij wilde een tijd lopen tussen de 1.10 en de 1.15 maar het werd 1.08.47. Prima resultaat.

Statistieken van deze tijd

Afstand
17.000 m
Tijd
01:08:24
Snelheid
14,91 km/u
Calorieën
1178 kcal

Waterland halve marathon.

Gepost door Jan Hendrikse op donderdag 16 februari 2012 15:14

Parcours liep van Monnickendam via de dijk naar Marken, tot de vuurtoren en weer terug.
Het regende pijpenstelen met windkracht 7 en ook af en toe donder en bliksem. Terug wind in de rug.
17 km lang alleen gelopen.2e plek was hoogst haalbare.

Foto's bij deze blogpost

1111792.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
21.097 m
Tijd
01:21:39
Snelheid
15,50 km/u
Calorieën
1462 kcal

Waterland halve marathon.

Gepost door Jan Hendrikse op donderdag 16 februari 2012 15:11

Parcours liep van Monnickendam via de dijk naar Marken, tot de vuurtoren en weer terug.
Het regende pijpenstelen met windkracht 7 en ook af en toe donder en bliksem. Terug wind in de rug.
17 km lang alleen gelopen.2e plek was hoogst haalbare.

Statistieken van deze tijd

Afstand
21.097 m
Tijd
01:21:39
Snelheid
15,50 km/u
Calorieën
1462 kcal

Beeckestijn cross

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 30 januari 2012 22:05

De omstandigheden waren goed. Echter er was geen categorie 40+ wat wel op de site van suomi stond waardoor ik in de categorie 35+ terechtkwam als bijna 45 jarige.Angry smiley
De andere loper op de foto is Richard Dijkhuizen van AV Castricum die erg goed bezig was.

Foto's bij deze blogpost

Foto-PRP3NLEW.jpg Foto-HGWKOUUU.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
9.300 m
Tijd
00:35:58
Snelheid
15,51 km/u
Calorieën
644 kcal

Beeckestijn cross

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 30 januari 2012 22:04

De omstandigheden waren goed. Echter er was geen categorie 40+ wat wel op de site van suomi stond waardoor ik in de categorie 35+ terechtkwam als bijna 45 jarige.Angry smiley

Foto's bij deze blogpost

Foto-PRP3NLEW.jpg

Statistieken van deze tijd

Afstand
9.300 m
Tijd
00:35:58
Snelheid
15,51 km/u
Calorieën
644 kcal

Haarlemmermeercross

Gepost door Jan Hendrikse op dinsdag 13 december 2011 09:23

Foto van de Haarlemmermeercross

Foto's bij deze blogpost

Foto-HULYIQZM.jpg

Ronde Hoeploop

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 12 december 2011 18:26

De Ronde Hoeploop in Ouderkerk aan de Amstel

Foto's bij deze blogpost

Ronde hoeploop 2011

Training

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 12 december 2011 18:24

Sinds 8 december train ik weer op de baan olv Bram Wassenaar. Het was wel even wennen om 15x400 meter te lopen met storm en regen. Samen met Theo Stelling ging het wel redelijk goed. Allemaal binnen 80 seconden. De laatste 3 verzuurde ik wel flink. Het is duidelijk weer even wennen. In de wedstrijd van zondag 11 december in Hoofddorp liep ik echter een slechte race. Had geen spikes aan moeten trekken. Volgende keer beter.

Pacemaker

Gepost door Jan Hendrikse op maandag 7 november 2011 15:58

Na de Dam tot Damloop, die ik nog binnen het uur liep,heb ik een pacemaker gekregen wegens brachycardy.'s Nachts was mijn hartslag dermate traag dat ik er last van ondervond. Nu komt hij niet meer onder de 50 per minuut en 's nachts 45. Na een maand absolute rust heb ik de draad weer opgepakt en ben vastbesloten weer terug te komen.

Foto's bij deze blogpost

dtd11-06267.jpg


Bekijk de hardloop prestaties van Jan Hendrikse

Looptijden.nl op Facebook