Hardloop blog van RunningGerard

Zwaar Parcours

Gepost door RunningGerard op maandag 22 februari 2010 10:25

Gisteren de Helicon Asselronde gelopen. Zie mijn weblog op www.runninggerard.nl

Statistieken van deze tijd

Afstand
27.500 m
Tijd
02:30:59
Snelheid
10,93 km/u
Calorieën
2140 kcal

Groet uit Schoorl Run 2010

Gepost door RunningGerard op woensdag 17 februari 2010 16:48

Zondag 14 februari 2010 mijn eerste 30 kilometerloop gelopen. Kijk voor een verslag en foto's op www.RunningGerard.nl

Dam tot Damloop By Night

Gepost door RunningGerard op woensdag 28 oktober 2009 12:04

Zaterdag, de Dam tot Damloop By Night. In verband met het 25 jarig bestaan van de Dam tot Damloop, kreeg Le Champion eenmalig toestemming om een Dam tot Damloop By Night te organiseren op de zaterdag voor de "normale" Dam tot Damloop. Toen de inschrijving op 1 april werd geopend was ik er als de kippen bij om mij hiervoor in te schrijven. Lopen in het donker over een verlicht parcours trok mij wel aan. Ook het eenmalige karakter van deze loop vond ik bijzonder. De teleurstelling kwam later toen de starttijden bekend werden. Ik mocht als lid van Le Champion al om 18.00 uur starten. Na een snelle berekening kwam ik er gauw achter dat ik niet in het donker zou lopen. Ik zou zodoende de speciale zweer gaan missen.

Rond half vier, ben ik met mijn vrouwtje en een paar vrienden met de auto naar Zaandam gereden. Om vanaf de parkeerplaats met de bus naar Amsterdam te worden gebracht. Na te zijn uitgestapt gelijk naar het ontmoetingspunt van de webloggers en twitters bij Koffiehuis Smit.

Patricia stond daar al te wachten. Patricia had ik via twitter leren kennen. Ik wist dat zij ook om 18.00 uur in het Le Championvak zou starten. Even later kwamen Johan, Rik aanlopen. Running Ronald was in geen velden of wegen te zien. De starttijd naderde dus op naar het startvak.

Om precies 18.00 uur klonk het startschot. Mijn supporters stonden vlak na de start en konden zodoende een paar aardige foto's maken voordat wij de warme en benauwde IJtunnel inliepen. Bij het uitlopen van de IJtunnel begonnen voor Patrica de problemen. Waar ze van tevoren al bang voor was kwam uit. De hamstrings begonnen behoorlijk op te spelen. Gaandeweg de loop kreeg zij daar steeds meer last. Ondanks dat zij regelmatig had aangegeven dat ik verder kon gaan ben ik bij haar gebleven. Aan haar gezichtsuitdrukking was te zien dat de pijn soms ondragelijk was. Probeerde haar wat op te vrolijken en liet af en toe het tempo zakken om haar weer op te pikken om even daarna het tempo langzaam weer te verhogen. Sorry Patricia daarvoor was bang dat je anders zou gaan wandelen. Het resultaat was wel dat ze bleef lopen en niet tot wandelen overging. Sommige stukken had ze het echt zwaar maar op karakter liep ze toch door. Op het eind perste na eerst de gehele boel voor de laatste brug bij elkaar gevloekt te hebben toch nog een sprintje uit.

Uiteindelijk liepen wij de Dam tot Damloop By Night in 1.32.39 uur. Geen wereldtijd maar wat maakt dat uit. Wij zijn erbij geweest. Bij deze wil ik Patricia bedanken voor de gezeligheid zaterdagavond. Door haar heb ik lekker ontspannen gelopen en mij niet geforceerd. Zodoende kon ik de volgende dag mij PR verbeteren op de 16,1 kilometer.

Patricia meid, je bent een kanjer. Je hebt onderweg ondanks moeilijke momenten karakter getoond en misschien had je het niet verwacht, toch uitgelopen. Misschien tot de volgende keer. Ik denk dat we redelijk gelijk opgaan met lopen dus wie weet. Helaas was mijn vrouwtje al de gehele week ziek en wilde zij naar huis. Ik kon dus niet blijven voor de afsluitende borrel. Hopelijk kan ik dat goedmaken bij een volgende gelegenheid.
's Avonds bij het kijken van de beelden van RTV Noord Holland zag ik pas de echte Dam tot Damloop By Night. Het was donker en overal was zweerverlichting aangebracht. Was gewoon schitterend om dat te zien. Nu heb ik het gevoel dat ik twee keer de Dam tot Damloop heb gelopen en geen Dam tot Dam By Night. Jammer!

Singelloop Utrecht 2009

Gepost door RunningGerard op woensdag 28 oktober 2009 12:02

Vandaag was het zover de Fortis Bank Nederland Singelloop te Utrecht. De oudste stratenloop van Nederland over 10 kilometer. Het inschrijfgeld viel wegens eerdere deelname aan de Jaarbeurs Halve Marathon mee, namleijk € 5,00.

Via twitter afgesproken met Aad bij de trappen van het gerechtsgebouw op het Vrouwe Justitiaplein te Utrecht. Daar was ook het meetingpoint van de weblogers. Om 10.30 uur met de auto naar Utrecht gereden om daar rond 11.30 uur aan te komen. Na te hebben geparkeerd in de expeditie van Hoog Catharijne en een broodje te hebben gegeten lekker rustig naar het meetingpoint gelopen. De eerste die ik tegen kwam was Aad. Niet lang daarna kwam Johan al aanlopen. Deze had ik al persoonlijk leren kennen voor de Dam tot Dam By Night. Daarna volgde als snel John, Maarten en Steven. Voor de start had Johan nog gevraagd op wat voor tijd ik van start zou gaan. Ik hoop rond de 55 minuten te finischen had ik toen geantwoord. Daarna moesten we afscheid van elkaar nemen.

Deze snelle jongens hadden allen een gele sticker op hun startnummer. Wat inhield dat zij in een apart vak voor de grote groep mochten starten. Later bleek dat zij ongeveer 3 minuten eerder waren gestart. Ik moest aansluiten in de grote groep. Ik hoopte op een tijd onder de 52 minuten. Tijdens de Dam tot Damloop op zondag had ik 52.30 geklokt op het 10 kilometer punt. Dat gaf goede hoop. Alleen was ik bang dat de tijd te hoog was gegrepen..Het parcours van de Singelloop is op sommige stukken best smal en inhalen in soms moeilijk. Tijdens de loop bleek dit ook het grootste probleem. Slalommen door de grote groep even inhouden en dan weer er links of rechts voorbij. Steeds loerend naar de openening in de grote menigte.Bij het 5 kilometer punt, die ik op 25,40 passeerde bleek ik toch goed op schema te liggen voor een tijd onder de 52 minuten. Begon wel wat last te krijgen van de warmte maar kon het tempo toch redelijk vasthouden. Op het eind kon er zelfs nog een klein sprintje van af om op 51.24 te finischen. Met een snelheid van gemiddelt 11,673 km/uur was dit voor mij een schitterende PR.

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:51:24
Snelheid
11,67 km/u
Calorieën
778 kcal

Mizuno Halve Marathon van Amsterdam

Gepost door RunningGerard op woensdag 28 oktober 2009 05:31

Op zondag 18 oktober 2009 was het zover. De Mizuno Halve Marathon van Amsterdam stond op het programma. 's Morgens had ik helaas andere verplichtingen zodat ik niet in de ochtend in Amsterdam kon zijn. Kon nog wel even wat beelden meepakken via RTV Noord Holland. Rond 12.15 uur vertrokken vanuit Purmerend richting Amsterdam . Auto geparkeerd op industrieterrein "Schinkel"om vervolgens via het IJsbaanpad naar de sporthal gelopen. Daar had ik afgesproken met mijn broer. Samen nog even de marathon beurs over gelopen. En toch, ja, ik kon het niet laten een shirt met lange mouwen gekocht. Daarna snel omgekleed en nadat ik mijn overige toebehoren had ingeleverd bij de kleding tent rustig naar de start gelopen.
Ik had 1.50-2.00 uur als eindtijd opgegeven. Ik droomde van een tijd van onder de 1.50. Om klokslag 14.00 uur gingen de eerste op weg voor hun Halve Marathon. Ik passeerde ongeveer 7,5 minuut later de startstreep. Zoals ieder jaar is het begin moeilijk. De weg is smal en er zijn lopers die toch heel rustig starten. Hierbij vraag ik me wel eens af of deze mensen de tijd wel halen die zij hebben opgegeven. Maar ja dat terzijde.

Ik had 1.50-2.00 uur als eindtijd opgegeven. Ik droomde van een tijd van onder de 1.50. Om klokslag 14.00 uur gingen de eerste op weg voor hun Halve Marathon. Ik passeerde ongeveer 7,5 minuut later de startstreep. Zoals ieder jaar is het begin moeilijk. De weg is smal en er zijn lopers die toch heel rustig starten. Hierbij vraag ik me wel eens af of deze mensen de tijd wel halen die zij hebben opgegeven. Maar ja dat terzijde.

Het was dus tot aan het eind van de Rijnstraat oppassen geblazen. Hier werd gelukkig de weg wat breder. Bij het eerste meetpunt op 8,9 kilometer kwam ik door in 46,41. De weersomstandigheden waren fantastich. Onderweg om me heen kijkend of ik Ronald of Patricia zag staan, maar helaas ik heb ze gemist. Het lopen ging lekker en voor ik het wist was ik voorbij het meetpunt op 13,9 kilometer. Mijn horloge gaf 1.13.30 aan. Ik kon mijn tempo goed vasthouden maar ik had toen het idee dat de 1.50 er niet meer inzat. Dat werd nog even bevestigd toen ik op 4 kilometer voor de finisch een tussentijd van iets meer dan 1.31 had. Toch nog maar een keer aanzetten. Wilde ik onder de 1.50 lopen moest ik dus onder de 5 minuten op de kilometer lopen en dat na 17 kilometer en dat tempo ook nog eens 4 kilometer volhouden. Pas voor het Olympisch Stadion kreeg ik het gevoel van het kon gaan lukken. In het stadion nog een keer aanzetten om vervolgens onder de 1.50 te finischen. Ik had een nieuwe PR op de halve marathon gelopen. Niet meer verwacht en uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Nieuw PR 1.49.41 uur

Het was dus tot aan het eind van de Rijnstraat oppassen geblazen. Hier werd gelukkig de weg wat breder. Bij het eerste meetpunt op 8,9 kilometer kwam ik door in 46,41. De weersomstandigheden waren fantastich. Onderweg om me heen kijkend of ik Ronald of Patricia zag staan, maar helaas ik heb ze gemist. Het lopen ging lekker en voor ik het wist was ik voorbij het meetpunt op 13,9 kilometer. Mijn horloge gaf 1.13.30 aan. Ik kon mijn tempo goed vasthouden maar ik had toen het idee dat de 1.50 er niet meer inzat. Dat werd nog even bevestigd toen ik op 4 kilometer voor de finisch een tussentijd van iets meer dan 1.31 had. Toch nog maar een keer aanzetten. Wilde ik onder de 1.50 lopen moest ik dus onder de 5 minuten op de kilometer lopen en dat na 17 kilometer en dat tempo ook nog eens 4 kilometer volhouden. Pas voor het Olympisch Stadion kreeg ik het gevoel van het kon gaan lukken. In het stadion nog een keer aanzetten om vervolgens onder de 1.50 te finischen. Ik had een nieuwe PR op de halve marathon gelopen. Niet meer verwacht en uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Nieuw PR 1.49.41 uur

Statistieken van deze tijd

Afstand
21.097 m
Tijd
01:49:41
Snelheid
11,54 km/u
Calorieën
1642 kcal


Bekijk de hardloop prestaties van RunningGerard

Looptijden.nl op Facebook