Hardloop blog van Edwin Hoogeveen

LoopLeeuwarden 10 km

Gepost door Edwin Hoogeveen op zondag 3 juni 2012 20:27

Na mijn herstel periode vanaf half maart ongeveer, ging het vandaag dan toch eindelijk gebeuren... 10km lopen tijdens LoopLeeuwarden. Na de warming-up plekje gezocht in het startvak. Ik wilde rustig starten, dus wilde niet te ver naar voren, maar ook zeker niet achteraan starten.Mijn doel was uitlopen, binnen t uur. zocht daarom een plek in vak 50-60min. Na de start was het erg druk en voelde ik dat het sneller kon. Dat ging niet lukken, want t was zoals gezegd druk. Lekker mee lopen en dat was wel zo gezellig. Op 5km toch wel achterop geraakt van m'n schema.. 2 min! Oeps, datwas ook niet helemaal de bedoeling. Dus.... versnellen! Dat ging super, op 8km lag ik niet 2min achter, maar voor op schema smiley Ik dacht, wow! en nu volhouden tot het einde en dat ging best goed. Finish in 57:35, nieuw pr. Maar gevoel zegt dat daar nog wel het e.e.a. af kan smiley We'll C.

Gaat de goede kant op!

Gepost door Edwin Hoogeveen op maandag 2 april 2012 20:05

Afgelopen week best lekker kunnen trainen. Het gaat zeker de goede kant op en de 10km komt weer in zicht. Dinsdag lekker rustig getraind en op donderdag toch al weer een 5km gelopen. Niet snel, maar dat is momenteel ook niet het belangrijkste. Eerst maar weer eens wat kilometers in de benen en dan later aan de snelheid werken. Op zaterdag zaten we zonder auto en hebben we die van pa en ma geleend. Toen ik de auto weer had terug gebracht, hardlopend naar huis.. 3km in 16 minuten, toch weer een beetje snelheid. Zondagavond de week afgesloten met een ontspannen 7km. Had in gedachten om 10k p/uur te lopen en dat is super gelukt. Uiteindelijk in 41m58s, precies volgens schema. Erg blij met het resultaat en geeft enigzins vertrouwen voor de geplande loopjes in mei en juni.

Herstart... vervolg...

Gepost door Edwin Hoogeveen op maandag 26 maart 2012 20:45

Na vorige weekend 2,5km te hebben gelopen heb ik het afgelopen week niet heel veel kunnen lopen. Op dinsdag 2x 5 min. gelopen, maar dat was geen succes.
Gisteravond, na een klusdag in de tuin, toch weer even de schoenen aan getrokken voor een relaxt loopje. Ging prima, op een rustig tempo 4km kunnen volbrengen. Hopelijk kan ik dit voortzetten en volgende week nog een km extra pakken...

Herstart...

Gepost door Edwin Hoogeveen op zondag 18 maart 2012 20:32

Vandaag eindelijk weer eens kunnen hardlopen. In november 2011 tijdens een trainingsloop verstapt op een "slecht" fietspad... Gevolg, een meniscus die een flinke optater had gehad. Daar ging mijn AdventureRun op Ameland. Gigantisch balen natuurlijk, net lekker op weg en dan dit.

Half januari van dit jaar dacht ik het hardlopen weer op te pakken en 2 weken training brachten mij weer op 5km. Dat ging best goed, tot dat... Een vervelende ontsteking op een zo mogelijk nog vervelender plek. Bezoek aan de huisarts werd even later een bezoek aan de chirurg! Heb ik dat, dacht ik. Al met al heeft het de nodige tijd gekost om daar van te herstellen, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Een kort en rustig loopje was de bedoeling. Gewoon om te zien hoe het zou gaan. Na 2,5km in 14m19s was het wel genoeg. toen was de pijp toch behoorlijk leeg.

Nog een hoop werk aan de winkel dus! want op 5 mei staat de eerste 10km sinds tijden op het programma. Toch een lekker gevoel om weer bezig te zijn en daarom toch ook tevreden met de eerste trainingsarbeid.

Op naar de mooie kilometers!Bekijk de hardloop prestaties van Edwin Hoogeveen

Looptijden.nl op Facebook