Zevenheuvelenloop 2018

Gepost door Erik Rommers op maandag 19 november 2018 12:54

Ik had al een hoop positieve verhalen gehoord over de Zevenheuvelenloop en gisteren was het zover : mijn eerste deelname aan de 7-Heuvelen.

Samen met 9 andere loopmaatjes van Loopgroep Prinsenbeek vertrek met de trein om 9:46 vanaf Station Breda-Prinsenbeek. Onderweg gezellig kletsend is het allerminst saai in de trein. Onderweg sluiten er tijdens de diverse stops meer en meer hardlopers aan. Aangekomen in Nijmegen worden we al opgewacht door de NS groep (Reis je fit) dus het eerste fotomomentje is een feit.

We hebben besloten om te verzamelen bij (Ik Loop Hard locatie) Cafe van Buren waar we onze tassen achter kunnen laten, om kunnen kleden en nog genoeg tijd hebben voor een bakje koffie.

Dan is het tijd om richting het startvak te gaan, vergezeld door een heerlijk zonnetje. Dat zonnetje is meer dan welkom aangezien het toch best wel fris is door de koude wind.

Ik heb zelf besloten om te lopen in een korte broek en voor de zekerheid een shirt met lange mouwen onder mijn hardloopshirt. Het word me al snel duidelijk dat dit echt een hardloopevenement is wat de nodige bekendheid geniet en waar heel veel mensen op af komen. Erg mooi om te zien.

We starten in verschillende startvakken. Ik sta zelf met Thomas, Sarissa,Ilona en Johan in startvak geel en we wensen elkaar succes wanneer we om 13:00 uur mogen vertrekken.

Het valt me op dat je gelijk na de startstreep ruimte genoeg hebt om goed te kunnen lopen. Een ruime/brede weg dus dat is erg prettig. Samen met Sarissa en Thomas hadden we vooraf al min of meer besloten om met zijn 3-en bij elkaar te blijven afhankelijk van hoe het zal gaan en dat we de nadruk leggen op het genieten en een (snelle) tijd niet het hoofddoel zal zijn.

Ik merk dat de heuvels toch meer impact hebben dan ik vooraf vermoedde en terwijl ik doorgaans het laatste stuk kan versnellen gaat er al snel iets door mijn hoofd dat het volgen van mijn metgezellen nog een hele klus zal worden deze dag. Dit wordt duidelijk wanneer ik rond kilometer 8 en 9 tijdens het klimmen last krijg van mijn hamstrings en Sarissa en Thomas niet meer kan volgen.

Het is nog ruim 7 kilometer en ik besluit even gas terug te nemen want forceren is op dit moment niet verstandig met het gevaar dat ik niet kan uitlopen. Bij de eerstvolgende drinkpost besluit ik al drinkend kort even te wandelen, dit is achteraf gezien een zeer verstandig besluit. Ik merk dat mijn benen weer iets beter aan gaan voelen en ik pak mijn oude ritme beetje bij beetje weer op. Kilometer 11 zit er op en het gaat nu grotendeels naar beneden. Het vertrouwen groeit weer wat en de laatste kilometers kan ik zelfs nog wat versnellen. Wat mij onderweg opvalt is dat gehele route onderweg mensen langs de kant staan om je aan te moedigen, geweldig is dat zeg !!

Uiteindelijk toch best tevreden met een eindtijd van 1:21:41 loop ik samen met Chris, Ilona Thomas en Sarissa terug naar Cafe van Buren waar we onder het genot van een lekker biertje de race-ervaringen uitwisselen wachtend op de rest van onze groep.

Hoewel nog steeds erg gezellig besluiten we om de trein van 17.17 terug te nemen naar Prinsenbeek We kunnen weer terug kijken op een geslaagd dagje hardlopen. Volgend jaar weer is de algehele conclusie van de personen die er gisteren bij waren.

Foto's bij deze blogpost

20181118_172418.jpg IMG-20181118-WA0001.jpg IMG-20181118-WA0006.jpg

Looptijden.nl op Facebook