warme 50km van Assen.

Gepost door rinusrunning op maandag 5 juli 2010 14:55

Het is gelukt en vandaag een PR op de 50km in het warme Assen!.
Nu wil een PR op een afstand niet altijd zeggen dat het dan meteen een super snelle tijd is, maar in dit geval was de insteek om het rustig aan te doen en zien wel hoe het loopt.

Erg vroeg deze ochtend naar Assen en samen met Mo naar Assen.Het is al snel warm en het gaat wat beloven.Na 2,5 uur zijn we er en al snel worden we persoonlijk begroet door de organisatoren en vele bekenden en gezichten komen voorbij.
Alle namen ga ik niet noemen want dat zijn er gewoon te veel en hou het éven bij een aantal lopers en bloggers!.

Na onze zelf meegebrachte drankjes geplaatst te hebben bij de drankpost is het de bedoeling om 10 keer een rondje van 5 km te rennen door het asserbos.Al snel zien we fotograaf Hans en ook Ton is van de partij en wil graag ook deze 50km als 55 plusser lopen!.
Dan de start en Mo is in geen wegen of velden te bekennen en we lopen vanaf de atletiekbaan zo het mooie bos in.Gelukkig is er schaduw want het is loei heet vandaag.

Al snel loop en babbel ik met Ton en we besluiten om gewoon lekker kletsend deze 50km te rennen en geen hoge verwachtingen met dit warme weer.Het 5 km rondje is mooi en af en toe wat scherpe bochten en mul zand, maar verder prima.
Ondertussen is Mo vanuit de WC naar de start gesprint en haalt ons later in.
Ook Eric is van de partij en loopt en praat een stukje met ons mee en gaat daarna versnellen voor wat later bleek een 20km wedstrijd training.

De rondjes gaan mooi vlak en elke 10km gaat zo'n beetje in 58 a 59 minuten en we zouden al blij zijn als we onder de 5 uur die 50km kunnen rennen.
Op een gegeven moment gaan we niet zoveel meer kletsen en alhoewel mijn gevoel aan geeft dat het sneller kan, blijf ik bij Ton want met die warmte weet je het maar nooit.

Met nog 2 rondjes te gaan gaat mijn veter los en dat gebeurd nooit en dat opnieuw veteren en ook nog eens te strak ook in alle haast en dat brengt mij van slag en loop meteen niet meer lekker(balen)...Alle plannen om eventueel te gaan versnellen deze laatste 2 ronde zie ik als smeltend sneeuw door de zon verdwijnen en ik krijg zelfs moeite om Ton bij te houden!.

Gelukkig is daar de atletiekbaan en daar is water, verkoeling en mijn laatste gel voor de laatste 5 km.Helaas is mijn tas met drinken en gel verdwenen en loop te zoeken en zie dat de tas ergens anders is neer gezet en net als ik buk om de tas te pakken schiet er een enorme kramp in rechterbeen en verschiet van de pijn en voor mijn gevoel einde loopvan deze 50km!...

Ton staat op mij te wachten en gebaar dat hij verder moet gaan en ik probeer krampachtig de kramp uit mijn been te krijgen en de dames van de verzorging schieten te hulp met water,drinken en eten en neem veel water en laat mij goed afkoelen...Gelukkig zakt de kramp iets en bedenk dat 5 km eigenlijk niks is qwa afstand, hooguit het 8 uur journaal met reclame blokken in tijd en ga weer verder over de baan, maar wat een pijn zeg!.

In het bos gaat het iets beter maar het tempo is eruit en zie Ton in de verte verdwijnen en baal van deze omstandigheden en pijn...Met nog 3 km te gaan en een waterpost in het vooruitzicht draaf ik braaf door en giet daar weer veel water over mij heen en extra slokken water voor de laatste 2,5 km.

Dan hoor ik voetstappen dichterbij komen en zie een dame die ik eerder had ingehaald vlakbij komen en gooi alle mindere gedachtens overboord en sluit verder pijntjes uit en ga tempo maken zodat de dame mij niet in gaat halen.
In de verte zie ik Ton weer lopen en kan de afstand weer verkleinen.
Dan de atletiekbaan voor de laatste 400 meter en Mo die al over de finish was loopt een stuk met mij mee en finish net na Ton in 4:56:39 uur
Ruim 14 minuten van mijn PR afgerend en natuurlijk super blij na deze toch wel warme 50km run!.

Een mooie eind tijd na de 50km.

Natuurlijk even gepraat met vele bekenden en onbekenden ( Ans, Arie, Gerry, Bob, Jorie enz) en ga moe onder de douche.
Samet Mo en Els weer terug naar Heemskerk via Amsterdam en gezellig met Els gepraat over haar ultra prastatie's.

Kort en bondig:

Een mooie loop door het bos en erg goed georganiseerd met alle voorzieningen en petje af voor de meiden en vrijwilligers die uren in de brandende zon de lopers van eten en drinken voorzien.
Eigenlijk was deze 50km niet helemaal de bedoeling zo vlak voor mijn vakantie en rust periode en dat ik moe ben van alle ultralopen van de laatste maanden was al voelbaar en zeker merkbaar tijdens deze ultra.OOk de toch wel warme dag van 27 graden maakt een ultra extra moeilijk voor mij.

Natuurlijk alle bloggers en hardlopers bedankt en toch super blij met deze PR, ook al is het niet de allersnelste!.
Foto's en uitslagen volgen nog.

Groet Rinus, gaat nu echt 3 weken helemaal niet meer hardlopen.

www.rinusrunning.nl


Looptijden.nl op Facebook