*Voorst - Ultimate Trail Bussloo*

Gepost door Ben Engel op woensdag 11 september 2019 15:18

Mijn 1ste Trail

Verlaat Blogje over de gelopen Trail

Al langere tijd heb ik het erover gehad dat ik wel een keer een Trail wilde gaan lopen. En dan om te kijken of ik het leuk vind en het mijn bevalt. En of de duvel ermee speelde kwam Titus Loopsport met een mededeling via FB dat ze een Ultimate Trail ( hun 1ste) gingen organiseren op Bussloo op 25/8/2019. Ik dacht dat is een ultieme optie en ook nog een thuiswedstrijd. Vooraf wilde ik weten of er geen zware obstakels erin zouden zitten want had geen behoefte aan rare capriolen. Dit was een overweging aangezien ik ook een andere loopjes heb staan. Maar ik werd gerustgesteld en na wat twijfel en mailcorrespondentie had ik mijn ingeschreven voor de 12 kilometer. Ik dacht laat ik het dan maar gelijk goed doen want de 5km vond ik te kort.

De dag van mijn 1ste Trail

Oké de 25ste gingen mijn vrouw en ik naar Pitch en Put Bussloo waar ik mijn startnummer moest ophalen. Ondertussen was ik gaan twijfelen want een 1ste Trail en gelijk 12 km is dat niet te enthousiast van mijn. Maar het kan zo verkeren want je mocht op het moment na het 1ste 5km rondje beslissen of je wilde stoppen of door wilde gaan.

De start

Om 11:00 uur mochten wij vertrekken en gingen wij gelijk een stukje over het strand en vervolgens grote delen over de grasweiden. Ook waren er nog wat leuke obstakels en moesten wij ook door het water waar je soms tot je middel en/of knieën door moest. Maar gelukkig had ik mijn Brooks Trailschoenen aangetrokken en ging het al struinend door het water want snel kon je wel vergeten. Vervolgens moest ik weer omhoog klauteren uit het water om op de weide te komen en daar de run voort te zetten. Wij werden door sommige lopers erop gewezen dat er links in het water een kuil zat op de bodem en ben dus maar rechts gaan lopen. Het ging best lekker en viel mijn niet tegen dus tja wat doe je dan als de 5km erop zit. Yep dan doe je er nog een 2de rondje achteraan om de 12km uit te lopen. Dit had ik al afgesproken met mijn vrouw die op mijn stond te wachten vlak bij de finish. Ik heb geroepen dat ik doorging voor het 2de rondje en dat was prima.

Het 2de Trailrondje

Ook het 2de rondje ging goed alleen had ik pech want daar waar in het water de verzakking zat waarschuwde ik medelopers, maar die deden er niks op uit. Had ik het dus net geroepen bleef ik zelf achter een tak of zoiets op de bodem (die zie je dus niet) hangen en lag plat op mijn snuffel in het water. Dat wilde zeggen dat ik door en door nat was. Maar aangezien het warm weer was vond ik dit geen probleem en heb ik rustig mijn run voorgezet. Na de water obstakels en terug op de weide ging het weer richting de finish. Daar was nog een glijbaan maar dan op de grond lag een plastic zwartdoek met zeep. Die heb ik maar overgeslagen want mijn coördinatie is niet zo goed en dacht als dat fout gaat en ik een blessure krijg daar zit ik niet op te wachten. Maar over de finish gelopen was ik blij en voldaan dat ik mijn 1ste Trail heb volbracht.

Afstand meting niet correct

Achteraf viel het mijn ook hartstikke mee qua zwaarte van het parcours kan ik nu zeggen. En ook kwam ik niet aan de 12km bij de finish, maar was het 9,74 volgens mijn Garmin Fenix3 HR. En dat blijkt wel te kloppen want meerdere loopmaatjes (volgers op FB )bevestigden dit.

Foto's en video's

Mijn vrouw heeft de foto's en video's gemaakt tijdens de Trail. De video's krijg ik niet geplaatst hier op looptijden. Maar het was een leuke ervaring en ik denk dat ik in ben voor een vervolg😎. Na afloop zijn wij samen gaan relaxen op het terrasje in Deventer op de Brink met een wijntje en ik een witbiertje 🤗🤗

Foto's bij deze blogpost

dbeba15b-a641-40d8-bc12-a9b599aab6aa.jpg IMG_1142.jpg IMG_1169.jpg IMG_1144.jpg

Looptijden.nl op Facebook