Voorbereiding Halve Marathon Etten Leur

Gepost door Erik Rommers op maandag 24 oktober 2016 08:58

Afgelopen zaterdag stond mijn laatste lange duurloop op het programma, 1 week voor de halve marathon van Etten-Leur. Dit wordt mijn 2e halve marathon en tot dusver verloopt de voorbereiding een stuk prettiger dan bij mijn eerste halve marathon moet ik zeggen. Een stuk fitter, in aanloop naar mijn eerste marathon had ik wat lichamelijk ongemak vooraf, namelijk een peesplaat ontsteking. dat maakte mijn voorbereiding toch wat lastiger. De laatste tijd heb ik (afkloppen) nergens pijntjes en het lopen gaat me goed af. Op vrijdagavond nog een bezoek gebracht aan de sportpodoloog en daar weer een paar nieuwe schoenen gekocht omdat mijn oude schoenen slijtage begonnen te vertonen en ik er ook al zo'n 900 km op had gelopen. Schoenen blijven voorlopig exact hetzelfde als voorheen, de Brooks Defyance 9. Deze zitten als gegoten en hebben dus als voordeel dat deze niet door mij vooraf te worden ingelopen.

Zaterdagochtend stonden er eerst nog wat werkzaamheden in de tuin op het programma, een viertal bomen snoeien en de heg aan 2 kanten. Op tijd uit bed dus, er stond immers ook een duurloop op de planning die ik niet te laat op de dag wilde doen. Het snoeien vlotte gelukkig en na de nodige opruimwerkzaamheden en de lunch was ik iets na 13:00 uur klaar voor mijn duurloop.

Snel nog even buienradar gecheckt en het zou droog blijven, mooi!. Meestal heb ik vooraf al bedacht welke route ik zal lopen of welke richting ik op zal gaan maar dit keer had ik nog niet echt definitief in mijn hoofd welke kant ik op zou gaan. Wel had ik bedacht dat ik minimaal de 16 km aan zou tikken vandaag. Sowieso wissel ik mijn hardlooproutes af voor de variatie, ik loop nooit dezelfde route in korte tijd. Het werd richting Haagse Beemden (Breda) waarbij ik dus vrij kort na de start de fietsbrug over de A16 moest trotseren. Wat klimmetjes in de route zou me eigenlijk wel goed uitkomen omdat in het laatste deel van de HM van Etten-Leur ook een stevige klim zit.

Had me voorgenomen om het tempo bewust zo tussen de 6 min/km en 6:20 min.km te lopen en dat ging vrij aardig. Gaandeweg werd het weer steeds beter en op een gegeven moment kwam de zon er lekker door. Wat de weersomstandigheden betreft zijn de afgelopen weken heerlijk geweest om te hardlopen. Hopelijk is dit op zondag 30 oktober ook het geval. Na een afstand van ruim 18 km moe maar voldaan weer thuis. Deze week nog 2 x een korte afstand en verder rust om de beentjes soepel te houden en dan aftellen naar zondag. Heb er zin in.

Foto's bij deze blogpost

HB 1.jpg Brooks.jpg afstand HB.jpg

Looptijden.nl op Facebook