Esther op weg naar Berlijn

Gepost door Looptijden.nl op woensdag 20 juli 2016 11:17

Esther is de gelukkige winnares van het Looptijden-arrangement voor de Marathon van Berlijn. Volg hier haar voorbereiding.

Op een zonovergoten eiland...
...daar begon het allemaal! Al lezende in een voorraadje Runner’s World magazines besloot ik dat het leuk zou zijn om na mijn marathondebuut in Rotterdam, ook Amsterdam te gaan lopen. Thuis zou ik mijn inschrijving gaan realiseren en de trainingskilometers weer gaan opschroeven. Toen ik één dagje later via Facebook een melding kreeg van Looptijden.nl, zag ik dat ik door mijn collega was getagd in een winactie voor de marathon van Berlijn. Dat was wel heel toevallig.. BERLIJN! Zou ik mijn vertrouwde oer-Hollandse landschappen achter me laten om de grens over te gaan en bij onze oosterburen een marathon te gaan lopen?

Op hoop van zegen volgde mijn enthousiaste reactie dat het mij ontzettend tof zou lijken!

We waren nog geen dag thuis van een heerlijke zonvakantie, waarbij uiteraard ook de hardloopschoenen met regelmaat werden gebruikt, toen ik op Facebook mijn naam zag staan bij de uitslag van de winactie; IK GA NAAR BERLIJN! Dolenthousiast en al Google-end hoe, wat en waar, werden de eerste voorbereidingen getroffen en begon ik aan een grove tijdsplanning qua trainingsopbouw. Ik bleef toen al een paar weken rond de 10 km hangen en nu werd het dus écht tijd om weer te gaan opbouwen en de discipline weer op te voeren.

Zo gezegd zo gedaan, dus de trainingslopen werden als vanouds afgewisseld met duurlopen en zelfs de pittige, en wat mij betreft minst leuke, intervaltraining is weer vast onderdeel geworden van de loopagenda. Een verantwoorde opbouw en genoeg variatie moeten ervoor zorgen dat ik geen blessures oploop en tot nu toe gaat dat ontzettend goed. Ook wil ik niet te snel pieken qua kilometers en die drang lijkt nu ook een stuk minder dan de vorige keer.

Rotterdam 2016 was namelijk mijn eerste marathon en dan weet je nog helemaal niet hoe of wat en wil je zo snel mogelijk rond die 30+ zitten om maar die bevestiging te vinden van ‘ik kan dit’. En tuurlijk, ook nu schiet het tegenovergestelde wel eens door m’n hoofd ‘kan ik dit?’ wanneer een training nét even een beetje minder gaat.. Maar tot op de dag van vandaag overheerst het vertrouwen dat me dit wederom gaat lukken!!

Wat wel écht even wennen is, is het warme weer van de afgelopen tijd. Waar ik voor Rotterdam nog met regelmaat mijn wintertight en muts uit de kast haalde, worden nu slechts korte tights en hempjes gebruikt om de ene na de andere kilometer te verslinden. Ook de afstand die ik zonder water kan lopen is een heel stuk kleiner, allemaal zaken die je er keer op keer aan helpen herinneren dat een goede voorbereiding het halve werk is. Vol goede moed blijf ik dan ook dagelijks nieuwe rondjes uitstippelen door het o zo mooie Westland en omstreken waar ik woon en graag loop, dat blijft genieten!

Op naar Berlijn, op naar die 42 kilometers, let’s do it!

Foto's bij deze blogpost

EL RM.jpeg

Looptijden.nl op Facebook