Vijftig

Gepost door Ferry Segers op zaterdag 5 mei 2018 13:16

Toen ik vanmorgen wakker werd bleek ik alweer een halve eeuw op deze aarde rond te lopen. Natuurlijk heb ik niet al die tijd gelopen, zeker niet hard gelopen.
Dat laatste wil ik vaker doen, het is een heerlijke ontspanning. Dus vanmorgen opgestaan terwijl het zonnetje me toelachte.
Het besluit had ik al genomen om te gaan hardlopen. De route had ik ook al bedacht, een rondje van 6,5 kilometer langs de Dommel en de Vorsenpoel.
Het voelde al meteen lekker, ook al had ik wel besloten dat het ging om de beweging die ik nodig heb, maar ook de innerlijke rust die de omgeving en het lopen op zich me al brengt.
Wat is het leven toch prachtig, zelfs de grootste ellende vergeet je als je langs de paden hobbelt, vogeltjes die flirten met elkaar, nestjes bouwend of zoekend naar voedsel. De bloemen die de insecten proberen te verleiden met hun heerlijke geuren en kleuren.
Na de ronde wandelde ik terug naar huis ter afkoeling en bedacht ik me hoe mooi het leven is. En alle ellende die er al op mijn pad is gekomen kan ik op deze wijze heerlijk langs me neerleggen.
Ik kijk er al naar uit om weer op mijn oude niveau te liggen met hardlopen. Ook kijk ik er naar uit om weer lange wandelingen te gaan maken met mijn beste maat.
De rest van de dag zal ik wel zien wat er staat te gebeuren, maar hij is al goed begonnen.
Voor iedereen die besluit een rondje te gaan lopen, hoe kort of hoe lang dan ook: geniet van wat er om je heen gebeurt, er gaat al te veel aan ons voorbij.


Looptijden.nl op Facebook