Vechtloop 2010 was enorm warm

Over Vechtloop (10 km)

Gepost door Bjorn van der Neut op maandag 28 juni 2010 12:03

Afgelopen zondag de Vechtloop gelopen in Weesp. Had me ingeschreven voor de 10km en tevens mijn eerste 10km van dit jaar.

De voorspellingen waren warm, warm en nog eens warm. 28 graden zonder bevolking dus drinken en rustig lopen was het advies. En zo heb ik het ook gedaan.

Vooraf nog even met Koen gesproken en die ging de halve marathon lopen de gek met dit weer! Maar hoe warm ook hij werd gewoon 3de! Vlak achter de nummer 2 waar hij z'n beetje de hele wedstrijd mee heeft opgetrokken. Petje af Koen!

Zelf ging ik maar op mijn hartslag af en hield die onder de 180. Lekker lopen en niet kapot over de finish gaan dat was mijn idee omdat ik volgende week een triathlon in Utrecht heb. Probeerde wel zo rond de 4min per km te lopen maar dat ging net niet zonder een hogere hartslag te lopen.

Op de terug weg haalde ik nog mensen in en zelfs mijn concurrent die er een beetje door zat. Met een eindtijd van 40:44 was ik niet helemaal te vreden aangezien ik graag onder de 40min had willen lopen zoals ik eigenlijk altijd doe. Maar wel fris over de finish dus 1 doel gehaald en dat was toch ook wel lekker.

Dus nu op naar de Olympische Triathlon in Utrecht. (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen). Kijken of mijn 10km sneller gaat worden in de triathlon als bij de Vechtloop Tounge smiley


Looptijden.nl op Facebook