Vechtloop

Over Vechtloop (15 km), 15.000 m, 01:00:46

Gepost door Jan Hendrikse op zondag 30 juni 2013 18:46

De Vechtloop is vaste prik voor mij geworden. Elke keer dat ik meeded ben ik in de prijzen geëindige en vaak als nummer één. Vooral de 15 km is mijn beste afstand daar. Dit jaar word ik wat gekweld door een onwillige hamstring die sinds de marathon van Amsterdam opspeelt.
Vandaag was het weer prima. Het werd zelfs vrij warm toen de zon eenmaal doorbrak.
De 15 km was niet heel sterk bezet. John van Dijk van AKU Aalsmeer was de te kloppen man normaliter. Tevens parcoursrecordhouder. Het parcours was drastisch op de schop genomen en liep nu meer langs de Vecht. Er zat wel weer een stukje onverhard in helaas.
Tijdens de loop heb ik nog een stuk met Mo Zemouri gelopen die de 10 km liep. Mijn hamstring voelde ik al een beetje ondanks het feit dat ik mijn trainingsschoenen aan had getrokken.Bij het keerpunt na een km of 12 zag ik ineens dat ik 2e lag en de nr 1 was niet John van Dijk.Achteraf hoorde ik van John dat hij en nog een loper verkeerd waren gelopen. De organisatie bood bij de prijsuitreiking uitgebreid zijn excuses aan maar het blijft een smetje op de verder prima organisatie.
Mijn tijd was niet echt om over naar huis te schrijven maar met mijn 2e plaats was ik desondanks tevreden.

Statistieken van deze tijd

Afstand
15.000 m
Tijd
01:00:46
Snelheid
14,81 km/u
Calorieën
1039 kcal

Looptijden.nl op Facebook