Tilburg Ten Miles 2016

Gepost door Erik Rommers op maandag 5 september 2016 08:40

Gisteren was het dan zover, mijn 1e Tilburg Ten Miles. Vooraf al veel positieve verhalen gehoord van mensen uit de Loopgroep die reeds eerdere edities hadden gelopen dus met positief gevoel meldde ik me rond 12:00 uur op station Breda-Prinsenbeek waar we zouden verzamelen om samen naar Tilburg af te reizen.

Aangekomen op het station in Tilburg werden we bij de uitgang verwelkomd door een team van #reisjefit, Supporter van Bewegen. Door hen werden we gevraagd of er een groepsfoto van ons gemaakt mocht worden. Uiteraard geen probleem voor ons, altijd leuk. Omdat alle lopers zich hadden ingeschreven via de Rabobank waren we in de gelegenheid om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten (omkleden/lockers voor spullen etc.) van het Rabo House, dichtbij start en finish. Goed geregeld moet ik zeggen, altijd fijn wanneer je weet dat je persoonlijke spullen tijdens het hardlopen in goede handen zijn. Na afloop konden we in het Rabo House ook nog terecht voor een hapje en drankje, echt top.

Na het omkleden en opbergen van de spullen en een bakje koffie voor de liefhebbers gezamenlijk richting het startvak bij de Spoorzone. Hoewel de weersvoorspellingen niet erg positief waren, regen en veel wind waren immers voorspeld viel dit uiteindelijk erg mee. Wanneer de zon er zo nu en dan doorheen kwam was het zelfs behoorlijk warm. Hoewel we met een behoorlijk groot aantal mensen in de startvakken klaar stonden konden we verrassend snel bij vertrek vrijuit lopen zonder hinder van elkaar te hebben. Dat maak je wel eens anders mee.

Omdat dit voor mij de 1e keer was dat ik officieel 16 km zou lopen had ik me voorgenomen niet te snel van start te gaan om het gevaar van opblazen te voorkomen. Terugkijkend op mijn tussentijden en eindtijd (1:30:32) kan ik concluderen dat ik daarin geslaagd ben. Ik heb mijn race goed ingedeeld en kon de laatste km's nog versnellen zelfs.

Onderweg heb ik genoten van het vele publiek langs gehele route. Sfeer was echt fantastisch met versierde straten, orkestjes. De muziek en het publiek slepen je er op bepaalde momenten er echt doorheen. Het geeft mij in elk geval echt een boost.

Kort samengevat : een leuk evenement met fantastisch publiek en een puike organisatie. Ik zeg tot volgend jaar Tilburg !

Foto's bij deze blogpost

LGP Prinsenbeek TTM 2016.jpg Finishfoto.jpg

Looptijden.nl op Facebook