The Royal Ten

Gepost door Ieke op zondag 22 mei 2011 19:05

Vorig jaar, 30 mei 2010, stond ik voor het eerst aan de start van mijn eerste 10 KM wedstrijd. Ik was toen vooral bang dat ik het toen niet zou halen, dus ben ik uiterst voorzichtig van start gegaan.
Ondertussen heb ik ook genoten het publiek dat langs de kant stond. Ik vond het meteen een leuke route, vooral het stuk door het Haagsche Bos, langs Bea, was erg leuk. Maar ik had vooral in mijn hoofd " Niet te hard gaan, anders haal je het niet."

Achteraf gezien had ik best harder gekund! Ik kwam bijna fluitend over de finish en was nog lang niet aan het eind van mijn latijn. Niet dat ik dat gewild had, maar ik was zeer spaarzaam omgegaan met mijn energie. Onderweg heb ik zelfs nog een kletspraatje hier en daar gehouden.

22 mei 2011
Een jaar later sta ik weer aan de start van The Royal Ten. Het voelt anders. Afgezien van het feit dat ik de week ervoor ziek, zwak en misselijk ben geweest, begin ik nu wat fanatieker te worden en vind ik het lopen van een goede tijd ook steeds belangrijker worden.

Op 15 mei had ik in hometown Castricum tijdens de Dubbele Lus een prachtige tijd neergezet en dat smaakt toch naar meer. Dus ondanks het niet al te fitte gevoel, kwam er toch een soort fanatisme in mij naar boven! Het werd dus toch een soort van race tegen mezelf en de klok. Mijn focus lag toch op een tijd van 1 uur.... Dit keer dacht ik vooral " Als ik maar niet ineens moet poepen onderweg!" Want na een week van vage buikklachten, had ik niet het idee dat ik risicovrij was. Maar het ging prima! Alhoewel ik het 5 km punt erg ver weg vond en daarentegen het 9 km al weer snel in zicht kwam.

Onderweg gaf de Djembee band mij weer wat power om de laatste kilometers te volbrengen en natuurlijk doet het publiek ook altijd weer goed werk.
Ik heb er wederom een eindsprintje uit kunnen persen en het resultaat is dus 01:00:53. Maar veel meer kilometers zaten er niet meer in mijn benen, was dus blij dat ik de finish weer gehaald heb. Theeth smiley

Ach, volgende keer wordt het echt een PR van onder het uur!

Maar nu eerste even relaxen. Dinsdag is het weer trainingday.


Looptijden.nl op Facebook