Sneller dan mijn startnummer. PR!

Over Ronde van West, 10.000 m, 00:36:52

Gepost door Tom G. op vrijdag 17 augustus 2012 14:12

De laatste keer dat ik op een 10 Km voor een snelle tijd ging was bij het rondje Tilburg en dat was me niet goed bevallen. Doel was toen om rond de 37:30 uit te komen, maar daar kwam ik toen bij langena niet aan (38:06). Deels doordat het te kort na de Marathon Rotterdam was en deels door gebrek aan motivatie.

Nog 2 10 Km'ers door duinen en zand gelopen (Kuikdijn en Ouddorp), maar daaraan kon ik niet echt afleiden hoe ik er nou voor stond op deze afstand. De ronde van West was een mooie 10 Km om eens te kijken wat ik nou op een vlak parcours kan lopen inmiddels.

Capelle aan den IJssel dus, lekker dichtbij en in een voor mij bekende omgeving omdat ik een klant in het nabijgelegen bedrijvengebied heb zitten. Bijtijds vertrokken en de auto voor de deur van die klant geparkeerd, ideaal. Ik had me weer netjes vooringeschreven, dus startnummertje ophalen en omkleden. Er heerste een lekker onspannen sfeertje. Er was ook een 1, 2 en 5 Km loop voorafgaand aan de 10 Km dus er was al volop activiteit en gezelligheid.

Vooraf al veel bekende gezichten gezien van mensen die ik via DRR en Facebook ken en dat is leuk om die ook irl eens te spreken. Rustig losgelopen en waar velen het over warmte en benauwdheid hadden, vond ik het eigenlijk wel meevallen. Ik had me voorgenomen dat ik met elke 37'er tevreden zou zijn, want die 37'er moest er nu eindelijk toch wel komen. Blij verrast was ik dus met mijn startnummer #37, dat moest goed gaan komen. smiley

Iets na achten werden we weggetoeterd door de burgermeester van Capelle en liepen we naar de rotonde, die we in zijn geheel namen om zo weer terug te lopen naar de start en daarna richting de dijk en de Brienenoordbrug.

Ik had me ook voorgenomen om niet te hard te starten, maar ondanks dat ging de eerste Km toch in 3:39 gevolgd door Km 2 in 3:40. Ik had alleen niet het idee dat ik zo hard liep, het was eigenlijk wel een tempo wat goed te doen was. Ik haalde wat mensen in en kwam achter iemand te lopen die hetzelfde tempo liep als ik, dus daar ben ik achter blijven hangen. Ik wist niet goed hoeveel er nog voor me liepen, dus geen idee op welke plek ik liep.
Ontspannen kon ik doorlopen met Km tijden tussen de 3:38 en 3:43. Nog steeds liep ik achter dezelfde loper, maar ik had het idee dat hij wat langzamer ging lopen, dus ben ik er voorbij gegaan. Op dat moment kwamen de voor mij over het algemeen zware kilometers 7 en 8, maar ik kon het tempo redelijk handhaven. Km 7, 8 en 9 gingen rond de 3:50 en in de laatste 2 Km kwam de loper waar ik voorbij was gegaan weer over me heen. Ik kon nog aanhaken, maar hing aan een touwtje. Opgejaagd door nog een loper die me was genaderd liep ik de laatste Km met een gemiddeld tempo van 3:35, mede ook door de noodzakelijke eindsprint om mijn achtervolger voor te blijven. Eindtijd 36:52, sneller dan mijn startnummer!!!!! En een vreugde kreet kon ik niet onderdrukken (YESS).

Geen moment bedacht dat ik al een 36'er zou kunnen lopen, maar hij staat er echt. Veel vonden de omstandigheden zwaar (warm en benauwd), maar ik heb daar geen moment last van gehad. Ik mocht niet tot het gaatje gaan en dat heb ik ook niet gedaan naar mijn gevoel. Onspannen kunnen blijven lopen tot het eind. Typisch geval van een goede dag.smiley De klassering is ook mooi in dit veld, 8e.

Het motiveert enorm om elke keer je tijden te kunnen verbeteren, zeker zo'n grote hap als meer dan een minuut op de 10 Km.

Nu gaan de snelheden terug naar marathontempo en op naar de Kustmarathon met nog een tussenstop in Vrouwenpolder.

De wedstrijd volgens Garmin: http://connect.garmin.com/activity/210614382

Een dik PR lopen is een feestje!

Foto's bij deze blogpost

sized__lve3311.jpg Uitslag mark.JPG

Statistieken van deze tijd

Afstand
10.000 m
Tijd
00:36:52
Snelheid
16,27 km/u
Calorieën
655 kcal

Looptijden.nl op Facebook